100 dagen FOCUS Challenge

17 Reacties

Commitment en focus

Twee jaar geleden deed ik het voor het eerst: de 100 dagen FOCUS Challenge.

Wat houdt de 100 dagen FOCUS Challenge in?

Toch niet zo’n Facebook uitdaging waarbij je ‘iets’ moet doen en vervolgens andere mensen uit moet dagen…
Nee! Deze challenge is anders, is mega spannend!

Het gaat er om dat er vanaf vandaag (23 september, het moment van schrijven) nog maar 100 dagen zijn dat het 2014 is.

En als jij ondernemer bent, dan had je in januari waarschijnlijk een aantal doelen gesteld.
Ga jij je doelen halen?
Je hebt nog 100 dagen…
En met heel veel FOCUS is er van alles mogelijk!

Dus: 100 dagen focus om je doelen (alsnog) te bereiken!
En dat is een hele uitdaging! Zeker als je iets kiest waar je al heel lang tegen zit te hikken of uit zit te stellen.

In 2012 deed ik deze challenge voor het eerst. Ik besloot om elke dag een werkvorm te publiceren op www.101werkvormen.nl

Was dit makkelijk?

Ja en nee!

Omdat de uitdaging in dagelijks behapbare brokken was opgeknipt kon ik de uitdaging makkelijk volbrengen.

MAAR: had ik er altijd zin in? Had ik altijd inspiratie? NEE!

Soms moest ik om 23.00 uur mijn laptop openklappen omdat ik het vergeten was. Het was makkelijker geweest om te zeggen: “Morgen weer een nieuwe dag, niemand die het weet…”.

Wat die challenge in 2012 NU oplevert is meer dan 500 bezoekers via Google per dag en meer dan 14.000 mensen die mijn ebook hebben gedownload.

Wat FOCUS doet is als de wet van

de aantrekkingskracht…

Op 30 december 2012 zat ik te staren voor mijn laptop. Ik moest nog 2 werkvormen schrijven en was helemaal leeg, geen inspiratie meer. Wat gebeurt er? Ploep, een email; Beste Hugo, dankjewel voor al je inspiratie en werkvormen. Ik wil graag iets terugdoen, hier heb je 2 werkvormen…. (copy – paste).

Dit jaar toen ik de challenge startte gebeurde dit: binnen één dag twee hele bekende namen op de achterkant van mijn nieuwe boek als testimonial! Ik ben heel benieuwd wat deze challenge mij verder nog op gaat leveren…

Dus gooi het in de lucht (en werk keihard)! Het is dus niet zoals ’the secret’; gooi het in de lucht en het komt je toe. Nee, werk keihard, gooi het in de lucht; en kijk wat er gebeurt en wees dankbaar!

Kleine brokjes

Het is belangrijk om je commitment te definieren als kleine behapbare brokjes die je dagelijks kunt doen. Door de acties te doen krijg je vanzelf resultaat. Focus daarom op de dagelijkse acties en niet op het einddoel (dat misschien veel te groot lijkt).

Voorbeelden die ik toepaste:

 • elke dag een werkvorm schrijven en publiceren
 • elke dag 2 leads bellen
 • elke dag om 6 uur opstaan en 2 uur schrijven aan mijn boek

En hier zit de sleutel:

Naast het behapbaar maken in kleine dagelijkse acties is dit het grote geheim:

Een publiek commitment!

Omdat ik mijn challenge publiek had gemaakt via social media wist ik dat mensen misschien wel mee zouden kijken. Als ik iets zeg of beloof, dan doe ik dat ook: dus ik kan maar beter NU mijn laptop openklappen!

Afgelopen zaterdag verzorgde ik het 100 dagen FOCUS Seminar en wat waren de deelnemers dapper. Bijna iedereen sprak zijn of haar commitment uit op het podium (en een aantal anderen daarna op een andere manier); iedereen luisterde en iedereen klapte spontaan! Zo mooi! Check deze testimonials:

Ook dit jaar ga ik weer een commitment aan.

Ik leg de lat hoog voor mezelf. Ik weet nu de kracht van deze challenge en ondanks dat ik het OOK spannend vind ga ik er voor:

Mijn commitment:

1. Op 12 december geef ik een seminar “Gevraagd worden” waar ik mijn boek presenteer en er zijn minimaal 101 mensen aanwezig.
2. Elke dag publiceer ik een blog/ artikel/ post op één van mijn websites.
3. Ik help mijn klanten extra om focus te houden tijdens de 100 dagen (op werkdagen).

Besef de kracht van een publiek commitment. Wie volgt?

Wat is jouw commitment voor de komende 100 dagen (vanaf 23 september) van het jaar 2014?

Wat wil jij bereiken in 2014 en kun je het bereiken van je doel opknippen in dagelijks behapbare brokken, acties. Pak je kans om m.b.v. dit blog een publiek commitment te doen.

Vul jouw commitment in het commentaarveld hieronder in. Tweet of deel het artikel wanneer je jouw commitment nog meer kracht bij wilt zetten.

Over 

Hugo Bakker

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
Als ik jou kan helpen om je missie te verspreiden, dan heb ik indirect impact op het creëren van een betere wereld.

 • Mijn committment dat ik ook op het 100-dagen focus challenge seminar heb uitgesproken is dat ik elke dag tot eind van dit jaar een akte onderneem ( als een workshop geven, een oefening met iemand doe, een workshop aankondig of skype-oefen sessie aanbied op het internet e.d. om praktische ervaring te krijgen als coach/ trainer zom in ieder geval uiterlijk 31 december te kiezen wat mijn expert-identiteit is, wie mijn doelgroep is en welke dienst(en) ik daarvoor ga aanbieden.

 • Mijn commitment is, dat ik met de hulp van de 101 werkvormen, implementeer wat ik geleerd heb bij de Master Entrepreneur : website, opt-in, front end, back end voor 1 doelgroep en alles klaar heb om de promotie en crowdfunding te starten per eind december. Als dat me lukt, dan verdien ik een geweldige eindejaarsviering met een heleboel champagne.

 • Op 31 december heb ik:
  – Mijn boek ‘Muziek, DE uitdaging voor het hoogbegaafde kind af.
  – Heb ik 100 mensen op mijn mailinglist staan.
  – Heb ik mijn onderzoek relatie onderpresteren en executieve functies afgerond op ten minste 3 scholen.
  – Heb ik een voorraad gemaakt van min. 5 blogberichten
  – Heb ik een serie van 5 video’s gemaakt waarop je je kan inschrijven.
  – Heb ik helder hoe ik mij wil profileren op mijn site of sites.
  – Heb ik mijn eerst passieve inkomen verdiend via bol.com
  – Heb ik 2 Basis Piano Workshops gegeven voor een groep die minimaal uit 4 personen bestaat.
  – Heb ik mijn e-boek herschreven en op mijn site geplaatst.
  I go for it!

 • Mijn 100 dagen focus challenge is om op 31 december een maillijst met 100 namen te hebben. Misschien voor sommige geen echte uitdaging, maar geloof me voor mij wel (ik durf niet eens te zeggen hoeveel namen ik nu heb, zo weinig zijn het er). Ik heb afgelopen zaterdag bij het seminar, met Hugo en mezelf afgesproken, dat ik dit ga bereiken door iedere dag een bericht te posten in Facebook en/of linkedIn.
  Ik heb vandaag mijn eerste bericht geplaatst in Facebook met een nieuwe Optin en (ongelofelijk maar waar) ik heb nu al 2 mensen aan mijn lijst kunnen toevoegen. Daar ben ik ongelofelijk blij mee. Dit is het resultaat van Focus zoals Hugo zegt, dat kan niet anders. Het is duidelijk: “Ik ga ervoor”.
  Vriendelijke groeten,
  Tanya

 • Ik vond zaterdag een inspirerende dag met fijne ontmoetingen.
  Mijn commitment voor nog 100 dagen 2014 is dat ik op 31 december alles af heb om op 18 januari 2015 het evenement van Dwarse Vrouwen te organiseren. Deze Vrouwen 40+ Boostcamp houd ik samen met 2 andere coaches en we willen hiervoor 150 vrouwelijke deelnemers! Wat ga ik doen…
  * Website Dwarse Vrouwen afmaken
  * Facebookpagina Dwarse Vrouwen afmaken en daar de enquete en de Vrouwen 40+ Boostcamp promoten en dit ook op Twitter en LinkedIN zetten
  * Enquete versturen naar minimaal 1000 vrouwen uit onze mailinglijst
  * Programma voorbereiden
  * Adverteren op relevante sites

  Hartelijke groet, Karolien

 • Mijn COMMITMENT voor dit jaar is: onze vertelvoorstelling Robin Hood constant verbeteren met alles erop en eraan. Dat betekent: het verhaal i.c.m. de muziek sterker maken, de website krachtiger maken, zoveel mogelijk aandacht genereren via de Sociale Media e.d.
  Mijn DOEL: zoveel mogelijk voorstellingen Robin Hood spelen en vanuit meer bekendheid gemakkelijker mijn boek kunnen verkopen en meer geboekt gaan worden voor vertelworkshops.
  Mijn DAGELIJKSE ACTIE: 100 dagen lang een bericht plaatsen op Facebook, Google+ e.d. Voorbeelden berichten: filmpjes, interviews muzikanten, prijsvragen, foto’s, vragen etc., iets met humor?!
  VERZOEK: Heeft iemand goede ideeën voor te plaatsen berichten? Vast bedankt!

  • Hey Hans, had je in het webinar opgepikt dat je op Fb ook berichten kunt plaatsen over ‘de mens’ achter Robin Hood; mensen willen jou leren kennen. Wees regelmatig zichtbaar.

 • Ha, ondanks spontane deelname aan het promofilmpje voor Hugo heb ik nog geen commitment uitgesproken. dus….. beengeroffel….. YES …
  in de komende 100 dagen ga ik elke dag een uur werken aan het bedenken, uitwerken en implementeren van een nieuw product. Voor 15 oktober heb ik helder welk product het gaat worden. Voor 1 december is het product ontwikkelt. Voor 31 december is het product geïmplementeerd.

  Daarnaast blijven natuurlijk de nieuwsbrief en de wekelijkse blog bestaan.

 • Hai Hugo,
  toen ik naar je seminar kwam hoopte ik op helderheid in het onderwerp dat ik wilde kiezen (er waren er heel veel) en hoe ik het zou willen doen. Doordat de workshop speels en ontspannen was en tegelijkertijd over veel nuttige, praktische kanten van het schrijven ging, kreeg ik zo’n zin, dat ik kon kiezen! Ik kwam dus met helderheid en heel ontspannen uit je workshop. Een succes!

  o ja, en de commitment is 100 dagen liefde (100 quotes, ook minder bekende!) en een boek over dit enorme onderwerp: liefde – en hoe we die laten groeien.

 • Mijn commitment voor dit jaar is dat het manuscript van mijn boek kanker als kans af is.(dat is een grote kluif) Dat er vanaf nu wekelijks een blog verschijnt op de website die via facebook, linkedin en autorespond wordt gepromoot. Dat mijn eerste webinar(s) gestart zijn. Dat mijn werkkamer is opgeruimd (lijkt eenvoudig maar zou nog wel eens de grootste uitdaging kunnen zijn.) Dat ik de expertomgeving van de implementatie academy volledig heb doorgenomen en het implementatieplan voor zover voor mij relevant heb geïmplementeerd.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >