101 manieren om klantresultaten in te zetten

0 Reacties

Je weet misschien dat ik iets met 101 heb 😉

Afgelopen week was ik bezig om klantresultaten vast te leggen en in te zetten om het implementatie weekend te promoten.

Ik heb gekozen voor de meest makkelijke en meest krachtige manier. Zoals de titel doet vermoeden zijn er meerdere manieren. Omdat ik niet ‘alles’ weet of de waarheid in pacht heb, gebruik ik dit blog om de lezers te inspireren, maar ook om elkaar te helpen. Dat voegt extra waarde toe aan dit blog.

Dus ik zal mijn krachtigste manieren hier delen en waardeer het enorm als jij andere manieren, die jij inzet, wilt delen in het commentaarveld. Wie weet komen we tot 101…

Waarom klantresultaten laten zien?

Waarom klantresultaten? Omdat je zelf kunt roepen hoe goed je bent, maar dit zal nooit zo krachtig zijn als wanneer je klanten roepen dat jij hen zo goed geholpen hebt.

(mijn) 2 krachtigste manieren om klantresultaten in te zetten:

1. Klantverhaal via Webinarjam.
Dit is makkelijk omdat de klant vanuit huis zijn verhaal kan vertellen, dus het kost hooguit 15 minuten. Het is krachtig omdat de mensen het verhaal in beeld en geluid meekrijgen; het is echt, het kan niet gemanipuleerd worden.

Hieronder heb ik een klantverhaal zoals ik dat vorige week opgenomen heb weergegeven. Het is Hanneke Wijnker van boekschrijvenvoorcoaches.nl

Dit succesverhaal heb ik op de verkooppagina van het Implementatie Weekend gezet. Inmiddels heb ik van diverse mensen teruggekregen dat zij zich identificeren met één van de 2 mensen waarvan ik een succesverhaal op die pagina heb gezet. Met andere woorden: de verhalen worden bekeken!

Het systeem dat ik gebruik om vanuit huis het gesprek te voeren en automatisch op te laten nemen zodat het vanzelf op youtube staat is Webinarjam. Zij hebben regelmatig aanbiedingen om de software aan te schaffen.

JeanetteBal-200x2102. Recommendations via LinkedIn
In 2007 heb ik dit platform ontdekt en pas 3 jaar later ben ik het gaan gebruiken om aanbevelingen te verzamelen. Ik vroeg deelnemers aan mijn workshops om hun ervaringen en inzichten te delen. Nu, terugkijkend, zie ik dat ik dit niet op de juiste manier deed, maar goed, learning all the time… Een recenter en beter voorbeeld is de aanbeveling van Jeannette Bal (precies ja, Koploper 2014, expert magneetmassages);

“Hugo heeft mij geholpen om een expertstatus te bereiken. Hij geeft me alle kennis en informatie die ik nodig heb en wanneer ik vastloop is hij makkelijk te benaderen. Met zijn hulp zitten mijn workshops nu vol en doe ik zelfs de marketing voor de mensen in mijn team.

Dit verhaal is beter dan vele andere aanbevelingen, omdat hier nadruk gelegd wordt op de resultaten van Jeannette.

LinkedIn aanbevelingen zijn krachtig omdat ze echt zijn. Ze staan namelijk op het openbare profiel van degene die de aanbeveling doet en daarmee is het social proof.

Ook dit succesverhaal gebruik ik (met toestemming) op verkooppagina’s. Je kunt de tekst vanuit LinkedIn namelijk gewoon kopiëren en op je webpagina plaatsen.

3. Wees creatief….
Graag hoor ik van jou welke manieren jij kent of toepast om succesverhalen van klanten in te zetten.

Hoe zet jij succesverhalen van jouw klanten in?

Vul de lijst aan door jouw manier(en) te delen in het commentaarveld hieronder. Je krijgt geen cadeautje maar wel veel waardering en dankbaarheid van mij en de andere lezers.

Vind je dit een waardevol artikel? Ken je iemand die baat zou hebben bij… delen is vermenigvuldigen!

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>