101 tips om bezoekers naar je site te trekken

20 Reacties

bezoekers trekken

Je kunt een prachtig mooie site met goede content hebben maar als niemand er vanaf weet dan blijft het daar bij.

101 tips om bezoekers naar je site te trekken:

Hieronder geef ik je een aantal van mijn praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden worden door Google.

 1. Reacties achterlaten op blogs die gerelateerd zijn aan jouw producten. Lezers van het blog kunnen op je naam klikken en daardoor direct op je site komen. Ik hoef je niet uit te leggen dat je reacties waardevol moeten zijn en dat je moet reageren op de inhoud van het artikel met een toon die respectvol is…
 2. Testimonials schrijven met je naam en webadres eronder. Ik schreef er één op paypro.nl en kreeg gelijk honderden bezoekers!
 3. In LinkedIn discussies bijdragen en een link naar je site onder je naam zetten (vergeet niet om http:// er voor te zetten zodat de link direct klikbaar is).
 4. Online Forums, afhankelijk van jouw markt kun je jezelf op forums laten zien en hier heel veel bezoekers mee trekken. Het lijkt een beetje ouderwets maar dit werkt nog steeds.
 5. Youtube; plaats een video en (let op!) de tekst daaronder, die als toelichting bedoeld is, begint met jouw webadres. Maak een grappig filmpje; als je een beetje geluk hebt gaatie viraal!
 6. Webinars; gratis webinars kunnen heel veel mensen trekken die vervolgens weer naar je site toe gaan.
 7. Gastbloggen; zorg ervoor dat je op het grootste netwerk of de grootste site binnen jouw branche mag gastbloggen zodat je jouw site onder de aandacht kunt brengen.
 8. Linkbuilding; neem contact op met de eigenaar van een site en vraag of je webadres (link of plaatje) geplaatst kan worden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je waarde levert op je site.
 9. Zorg dat je site zulke goed content bevat dat andere websites naar jouw site gaan verwijzen. Op kennisnet.nl (een hele grote en bekende site in het onderwijs) staan meerdere verwijzingen naar 101werkvormen.nl.
 10. Vraag je netwerk om je site door te mailen. Dit kan op LinkedIn of als je een mailinglijst hebt.
 11. Social media; Elke pagina of artikel heeft ‘share’ knoppen voor Google, Twitter, LinkedIn en Facebook. Ze zijn er in allerlei vormen en maten. Vertel je bezoeker dat hij moet delen: ‘Deel dit met’.
 12. Affiliate marketing; als jij een digitaal product hebt kun je mensen vragen om reclame te maken voor jouw product. Je geeft deze mensen dan een commissie mochten zij iets verkopen. Hiermee kun je bergen bezoekers trekken! Terwijl ik dit schrijf zie ik dat ik een WordPress training heb verkocht via affiliate marketing. Dat is toch makkelijk verdiend!! Inmiddels levert dit mij velen bezoekers per dag op.
 13. Vragen of je in de mailing van iemand anders genoemd mag worden. Kijk of je hier een win-win in kunt creëren.
 14. Plaats een gratis Persbericht, voor lokale kranten is dit vaak geen probleem. En wil je digitaal een persbericht sturen kun je dat bijvoorbeeld via nujij.nl doen. Zorg er wel voor dat het niet op reclame lijkt; dat is tegen de regels.
 15. Betaal sociaal; via de site betaalsociaal.nl kun je regelen dat je iets weggeeft, bijvoorbeeld een e-book, en dat men met een Tweet kan betalen.
 16. Automatiseer je Twitter en Facebook (gedeeltelijk; je moet wel aanwezig blijven natuurlijk).
 17. Verspreid een e-book gratis; bijvoorbeeld aan al je LinkedIn connecties en vermeld in dat e-book een link naar je site (waar ze nog meer details kunnen vinden). Vermeld dat iedereen die e-book verder mag verspreiden.
 18. Zorg voor een mooie en rustige website met een lichte achtergrond. Dit maakt het prettig lezen en de kans groter dat mensen terugkomen en je site doorsturen.
 19. Zorg dat je site snel is. Wanneer het langer dan 3 seconden duurt om een pagina te laden worden ‘sommige’ mensen al ongeduldig.
 20. Analyseer met Google Analytics, toch Google;) waar je bezoekers vandaan komen en focus je daar op.
 21. Maak gebruik van e-mail marketing en stuur via deze weg de mensen naar je site, steeds opnieuw!
 22. Connect, vriend, volg mensen op Linkedin, Facebook en Twitter en nodig ze uit een kijkje op je site te nemen; mits ze in je doelgroep vallen natuurlijk.
 23. RSS feeds; zorg dat je bezoekers zich via RSS kunnen abonneren zodat ze bij elk nieuw artikel zullen terugkeren.
 24. Zet je website in de e-mail handtekening of verwerk een hyperlink naar je site in de banner die je onderaan je handtekening plaatst.
 25. Nodig mensen uit via een discussie op LinkedIn om je artikel te lezen en mee te doen aan een wedstrijd die jij organiseert of om je e-book te downloaden, je video te bekijken.
 26. Start een LinkedIn groep met een duidelijke naam, die zegt waar het over gaat en wat er te halen valt, bijvoorbeeld 101werkvormen. In de groepsinstellingen kun je namelijk jouw website vermelden als een link waardoor je weer mensen naar je site trekt.
 27. Gratis sites om links te plaatsen; Via een startpagina.<jouwdoelgroep>, zo heb ik via training.startpagina.nl een bericht op het prikbord geplaatst over 101werkvormen.nl. Je kunt ook kijken op marktplaza.nl.
 28. Artikel marketing: In Nederland nog onderbelicht, maar met EzineArticles.com in het buitenland al heel lang populair. Het principe is dat je een artikel schrijft over jouw expertise en op deze artikelverzamelsite plaatst. Natuurlijk plaats je een link naar je site in het artikel. Check artikelmarketing.nl/

Mis je een tip die jij wel eens succesvol toegepast hebt?

Wil je de tip delen in het commentaarveld hieronder?

Doe dit als volgt: Tip #29 (of #30, etc): <jouw tip>

Veel succes met het groeien van je business en remember: delen is vermenigvuldigen!

 

Over 

Hugo Bakker

Business coach, mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • # 36: Google Adwords inzetten
  # 37: Opzetten van satelietsites. Deze slaan op 1 onderwerp wat een onderdeel kan zijn van jouw (totaal)business.
  # 38: Offline marketing: Als je actief bent met (fysiek) netwerken en kaartjes uitdeelt, flyert, direct mailings doet, advertenties in kranten en magazines plaatst, etc. waar natuurlijk je site wordt gemeldt dan neemt je verkeer op je site toe.
  # 39: Plaatsen van Advertorials
  # 40: inzetten van marktplaats.nl met link
  # 41: Bouwen van netwerk binnen het netwerk (internet). Dit hangt samen met # 37. Het vraagt wel dat je goed je Salesfunnel doordenkt en je frontend-product/site en backend-product/site weet. Bij ons is bijvoorbeeld succesvollewaxsalon.nl een ondersteunende site van cursusharsen.nl. Door succesvollewaxsalon.nl onderscheiden wij ons enorm van de concurrenten en lopen wij ver voor qua concurrentiekracht op het internet. Probeer niches binnen jouw niche te vinden waar behoefte aan is en diep dat weer uit. Daardoor wordt het ondernemen geld verdienen veeeeel makkelijker.

  Ik kan voorlopig niks meer verzinnen.

  Vriendelijke groet,

  Aswin

  • Hey Aswin, dat is nog eens waarde toevoegen! Ik heb alleen even de linkjes eruit gehaald want ik wil liever niet dat dit blog een plek wordt om reclame te maken. Het gaat om waarde toevoegen en elkaar inspireren.
   groeten, Hugo

 • Tip #35; Wees professioneel en positief, ook op bijvoorbeeld Facebook. Vaak wordt tegenwoordig op Facebook even snel gechecked wat voor persoon iemand is. Dit geldt zowel op de zakelijke, als ook op de persoonlijke pagina.

 • Tip #34; Reageer op tijd op opmerkingen en vragen, inclusief e-mails.
  Laat je lezer (klant) niet wachten. Besteed aandacht aan je klant: mensen willen z.s.m. een reactie.

 • tip 33
  Sinds 2 weken adverteer ik op facebook met iedere dag een speciale aanbieding. Wie deelt krijgt een cadeautje. Gisteren ben ik ook gestart een armband te verloten met de belofte dat iedereen die niet wint toch een cadeautje krijgt….resultaat 12 aanmeldingen op de mijn website / getrespons…..

 • Deze blogpost komt voor mij als geroepen. Als startende ondernemer sta ik op het punt om binnenkort -in december- mijn website te lanceren. Daar ga ik ook bloggen, maar ik was in mijn hoofd al bezig om te bedenken op welke manieren ik traffic kon genereren. Dank je wel dus, Hugo.

 • Tip #31 Zorg dat populaire artikelen een eigen www hebben (gewoon forwarden), of zorg ervoor dat bepaalde artikelen een handige link hebben. Door “…../overgewicht” of “……/motivatie” kan ik mensen in een gesprek een makkelijk te onthouden link geven naar een artikel dat voor hen interessant is.

  • Heb je een voorbeeld van je eigen blog hoe je dit precies doet Marielle? Ik kan me namelijk voorstellen dat andere lezers niet precies begrijpen wat je bedoelt. Zou super zijn als je dat nog wilt toelichten!

 • Wow wat een hoop tips en nog hoop te doen. Tip #29 pff gelukkig.
  Tip #30 Na alle toepassingen van Tip #1-28 is het belangrijk om fysiek aanwezig te zijn.
  Op netwerkbijeenkomsten, bijscholingen (ook al heb je het niet meer nodig), vakbeurzen, daar waar jouw doelgroep bijeenkomt.
  Mensen zullen je herkennen en je persoonlijk willen leren kennen. Zij gaan dan weer meer doorverwijzen naar je site of zelfs je product/dienst afnemen.

 • Doe geen 101 dingen tegelijk om bezoekers naar je website te krijgen, maar kies er vier of vijf waar je goed mee aan de slag gaat. Dan krijg je het gewenste resultaat.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >