200.000 bezoekers per maand….

0 Reacties

200.000 bezoekers per maand…. blog

200.000 bezoekers per maand op je website

Voor velen klinkt het als iets onmogelijks, zoveel bezoekers op je website en zo'n naamsbekendheid in de coaching wereld.

En het is ook onmogelijk, mits je er vol voor gaat. Onlangs sprak ik met internationaal gecertificeerd NLP-trainer Rubin Alaie, eigenaar van de website: hetnlpcollege.nl.

Rubin heeft per maand 200.000 bezoekers die op zijn website zijn blogs lezen en dus ook zijn trainingen en boeken kopen. Ik vroeg hem hoe hij dit allemaal bereikt heeft en wat hij ervoor heeft moeten doen en laten.

Wie is Rubin Alaie?

Op 19-jarige leeftijd begon Rubin aan zijn opleiding marketing. Hier stuitte hij op het begrip ‘affiliate marketing’, andermans producten aanprijzen voor commissie, dit klonk hem dusdanig goed in de oren dat hij als affiliate marketeer een sieraden webshop begon. Maar al vroeg zag hij in dat het lastig was om omzet te maken.

Vaak verkocht hij maar één product per maand en dat was dan ook aan iemand die hij al kende. “Maar een webshop moet toch iedere dag dingen verkopen?” dacht hij.

Op datzelfde moment had Rubin ook een trainingswebsite waar hij 8 bezoekers per maand trok. “Hoe kan ik nou ooit verwachten dat iemand iets gaat kopen met 8 bezoekers per maand?” Hij besloot het roer om te gooien. Traffic, dat is het doel. Het liefst zoveel mogelijk.

In 2014 startte Rubin met de website: hetnlpcollege.nl, een website met blogs over NLP, visualisatie, communicatie, etc. En geheel in het teken van zijn passie over NLP, visualiseerde hij die 200.000 bezoekers per maand. “Maar, dan ben je er nog niet” zegt Rubin. “Het komt allemaal niet vanzelf, ik heb mezelf 2 jaar lang op moeten sluiten, om maar content te blijven maken”.

Vanaf 2015 heeft hij ongeveer 1000 blogs gepubliceerd op zijn website, ik vroeg hem hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen.


200.000 bezoekers per maand, hoe doe je dat?

Hij zegt dat het belangrijkste consistentie is. Consistentie is belangrijker dan slimheid, ik ben een tegenstander van slim willen zijn.

Voor mijn gevoel kan je beter gewoon een matig idee of een matige niche pakken en daar dan vol voor gaan. En met vol voor gaan bedoel ik dan: jezelf 2 jaar lang opsluiten en al je productiviteit besteden aan het schrijven van content. Ga niet de hele tijd zitten brainstormen of boeken of SEO lezen, begin gewoon.

Hugo heeft ook niet toen hij begon met 101werkvormen 2 jaar besteed aan het leren over SEO en Google, hij is gewoon begonnen. Had hij dat wel gedaan dan had hij na 2 jaar nog steeds niks.

Mijn advies: pak je agenda, streep alle nutteloze meetings, afspraken, en verantwoordelijkheden weg en ga als de sodemieter schrijven. Je hoeft natuurlijk niet je hele sociale leven buitenspel te zetten, voor mij zijn familie en sport bijvoorbeeld belangrijk. Maar alles waarvan jij zegt: “dat is eigenlijk tijdsverspilling” stop daar mee.


Hoe kies je een goede niche?

Heb jij een website over aquarel kunst, zorg dan dat je daar de nummer 1 website in wordt.

Ga niet je tijd verdoen aan het voorbereiden en het eindeloos zoeken naar de perfecte niche, NLP is bijvoorbeeld commercieel gezien een vrij matige niche: hoewel het een briljant product is, zullen niet veel mensen precies weten wat het inhoudt. Het is dus moeilijk te verkopen, maar toch heb ik het gekozen en tot in den treure uitgevoerd omdat het mijn grootste passie is.

Pak gewoon een niche waarvan marketeers zullen zeggen: “dat kan niet, dat is veel te breed” en ga daarmee aan de slag. Het belangrijkste is dat je gewoon begint en gaandeweg zal je leren. Het is de lange adem die wint. 

200.000 bezoekers per maand

Waar moet je op letten als je gaat bloggen?

Bloggen is een vorm van content maken, wat in principe een beetje voorbijgestreefd is door sociale media. Vandaag de dag doen reels het heel goed, korte filmpjes op Insta of TikTok, dat kan je natuurlijk ook gewoon doen.

Desondanks hebben blogs één groot voordeel, het is van jezelf en na verloop van tijd hoef je er minder moeite in te stoppen. Wil je heel veel bezoekers op je Instagram of Facebookpagina, dan zal je elke dag iets moeten posten. Je website draait de hele dag door en d.m.v. de blogs die op je website staan, zal je altijd bezoekers blijven trekken.

Je hoeft ook echt niet de slimste te zijn om te kunnen bloggen. Het enige wat je moet hebben, is doorzettingsvermogen. Gewoon een dom idee pakken, oogkleppen op en gaan bloggen.

Een belangrijke tip, als je al content op sociale media hebt, kan je dat gewoon kopiëren en plakken naar je website, Google ziet dat niet als duplicate content.

Wat je ook kan doen is uitbesteden. Zelf heb ik van de 1000 blogs er 400 zelf geschreven en 600 uitbesteed. Het probleem daarmee is, dat je vaak hele vage, generieke teksten krijgt, waar je niet jezelf in terugleest. Vaak wordt dat geschreven door een stagiair, die wat deskresearch doet en in een uurtje een verhaal typt, ik check wel alle blogs, die ik uitbesteed.

Moet je een expert zijn om te kunnen bloggen en moet je verstand hebben van SEO om meer bezoekers te krijgen?

Beslist niet. Natuurlijk kan dat, maar Google zit niet te wachten op de zoveelste Wikipedia-pagina met generieke feiten op basis van deskresearch. Google vindt een origineel verhaal van een enthousiasteling, die vertelt over zijn of haar leerproces veel interessanter.

SEO is wel een vaardigheid die je moet hebben, vooral als je uitbesteedt moet je een goede SEO-visie hebben. Vaak krijg je hele matige SEO stukken terug van de tekstbureaus, die dan niet kloppen met de site.

Hoe maak je van bezoekers klanten?

200.000 bezoekers is nog 0 euro, sterker nog, het kost me zelfs 3000 euro aan hosting per jaar. Je moet iets gaan verkopen, je moet die bezoekers inderdaad gaan omzetten in klanten, hoe doe ik dat?

Je moet een MVP creëren, MVP staat voor: minimum viable product. Een MVP kost een minimale hoeveelheid moeite en is een product dat net genoeg waarde heeft voor de klant, dit product fungeert dan weer als startpunt voor verdere productontwikkeling.

Geleerd van Hugo Bakker...

Een mooi voorbeeld is Hugo z’n rugzak op 101werkvormen. Hij begon met een, in zijn eigen woorden, slechte video die hij voor een minimaal bedrag verkocht aan klanten. In de loop der tijd kwamen daar steeds meer kleine producten bij en kon de prijs ook steeds stapje voor stapje omhoog.

Ikzelf heb dat gedaan met mijn paperback boek: het NLP-praktijk doe-boek, dat boek bied ik aan voor €39 en wanneer mensen dat kopen krijgen ze direct daarna een upsell voor mijn NLP doe-cursus.

Dit laatste heb ik van Hugo geleerd. Door een klant een upsell te tonen, nadat ze jouw laagdrempelige product hebben gekocht, trek je ze als het ware in een trechter van vervolgaankopen, een funnel noemen we dat. Jouw laagdrempelige product kan bijvoorbeeld een gratis e-book met de 10 tips over weet ik veel wat zijn en wanneer mensen dit gedownload hebben, komen ze op de bedankt pagina, waar je ze een aanbod doet van het product dat ze daarna nodig gaan hebben.

Kortingsvoucher in NLP Doe-boek

Wat ik ook doe, is in elke kopie van mijn paperback boek een kortingsvoucher voor mijn online training, waarom? Nou, iedereen die jouw boek al heeft gekocht is dus al over die betalingsdrempel heen. Dat betekent dat ze bij de volgende aanbieding minder moeite zullen hebben met het trekken van de portemonnee, dan de eerste keer.

praktijk doe boek 200.000 bezoekers per maand

Wil je meer weten over Rubin Alaie, neem dan een voorbeeld aan de 200.000 bezoekers die zijn website hetnlpcollege.nl elke maand bezoeken, of bestel het NLP praktijk doe-boek hierboven! 

Rubin Alaie is een succesvolle Nederlandse trainer en auteur, die in Amerika is opgeleid, onder andere door de medebedenkers van NLP - Richard Bandler en John Grinder.


Nieuw: NLP Doe-kaarten (korting voor volgers 101werkvormen)

Inmiddels heeft Rubin ook een prachtig coachkaart spel gemaakt.
Hierin vind je allerlei kaarten met werkvormen en andere interactie bevorderende tools.

Rubin heeft speciaal voor mijn lezers en de volgers van 101werkvormen een korting beschikbaar gesteld. Je kunt de NLP Doe-kaarten dus met korting bestellen.

Wil je het delen in een reactie hieronder?

1. Wat is je grootste les uit dit blog?
2. Misschien heb je een vraag, stel hem gerust...

Geïnspireerd? Reageer en word beloond met...:

Reageer je voor het eerst? 200.000 bezoekers per maand
Dan krijg je het ebook 'Een ebook maken in 2 uur' t.w.v. €20,- als dank voor jouw bijdrage! meer views op YouTube
(en check daarna gelijk welke cadeaus je nog meer krijgt. 

200.000 bezoekers per maand

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>