17

3 redenen waarom mijn programma niet vol zit

Ja, ik houd wel van een beetje zelfspot.
Vrijdag a.s. start ik voor de 2e x het Expert Implementatie Programma.
Ondanks dat ik met een kleine groep werk is er nog plek…

Naast het feit dat de prijs nu verdubbeld was t.o.v. de 1e (ambassadeursgroep) noem ik 3 redenen waarom de groep (nog) niet vol is. Dit is voor mezelf een analyse en wellicht voor jou als lezer ter lering.

In de video noem ik 3 redenen:

 1. Expertstatus, of liever gezegd: te weinig expertstatus. Wanneer iets niet goed werkt; je producten of diensten verkopen niet voldoende dan heb je iets nog niet geheel onder de knie. De inhoud van het programma kan super zijn, maar er blijkbaar nog iets wat beter kan: marketing, partners, grotere bekendheid, beter afstemmen op behoeften, etc. Voor mijn gevoel heb ik die expertstatus met 101werkvormen bereikt maar mis ik dat nog teveel voor dit programma. Waarin zie ik dan verschillen? Heel simpel: de ene Twitter account groeit harder dan de ander, de ene mailinglijst groeit veeeel harder dan de ander, op netwerkbijeenkomsten kennen mensen de 101werkvormen website, en heel duidelijk: de workshops zitten met gemak vol bij 101 werkvormen en dit programma nog niet. En dat is wel mijn doel voor  dit jaar. In het najaar start ik weer met een nieuwe groep (wie weet tot dan?).
 2. Focus, of liever gezegd: te weinig focus op dit programma en het volkrijgen ervan. Het blijkt elke keer weer hetzelfde: je kunt niet focussen op meerdere dingen. Ook al wil ik het nog zo graag… Het één gaat ten koste van het ander… Herkenbaar?
 3. Emaillijst; het is een ‘numbersgame’ als je werkt met emailmarketing. Een xxx percentage koopt. En het idee is natuurlijk om dat percentage te verbeteren. Echter als je mailinglijst nog te klein is dan is een hoog percentage nog steeds een laag aantal ;). Voor iedereen die iets in de markt wil zetten geldt dus: focus op het vergroten van je emaillijst.

In het kort komt het neer op het volgende:

FOCUS op het vergroten van je Emaillijst door het weggeven van supergoede Content waardoor je Expertstatus stijgt en stijgt.

Vond je dit artikel/ deze video waardevol en wil je het delen? Klik dan op één van de knoppen hieronder.

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Guido Vrencken schreef:

  Hoi Hugo,

  grappig dat ik per toeval bij jouw blog uitkom; ik was voor een client op zoek naar tips om haar expert status te verhogen. Ik geloof niet in toeval want de blog is van toepassing op mijn huidige business. Ik ben met Sandra Boekhoudt vanuit Money-matters zelfstandige professionals aan het helpen om meer waarde en geld in de pocket te creëren met hun onderneming. De focus on finance training hebben we nog niet zo vol als we willen. Ik leer uit jouw drie tip dat we niet onze volle focus hebben gehad plus de mailinglijst mag nog meer groeien. Wat wij gaan doen is een een aantal warme relaties persoonlijk bellen om ze uit te nodigen voor de focus on finance training en geïnteresseerd te zijn in wat hun (financiele) uitdagingen zijn. Voor de groei van de mailing lijst zijn we inmiddels 1x per week aan het bloggen en 2 a 3 x per week zichtbaar op facebook. Benieuwd of jij of de andere ondernemers bij jouw post nog andere tips hebben. Met vriendelijke groet, Guido Vrencken

  • Hugo schreef:

   Zeker grappig en leuk dat je op dit (oude) blog uitkwam. Die 3 tips zijn volgens mij genoeg om nu eerst op te focussen! Veel succes en ik zag jullie al vaker op Facebook voorbij komen!

 • Virginia schreef:

  Hoi Hugo,

  Fijn dat je een ingericht kantoor hebt! En mooi dat je laat zien dat je van je ‘fouten’ kan leren.
  Succes en tot binnenkort!

  Groetjes,
  Virginia

 • Hoi Hugo,
  Dapper van je dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen! En inderdaad heel herkenbaar: focus is alles wat mij betreft. Ik merk dat ik voor goede focus eerst moet kiezen: welke doelgroep, welk probleem los ik op, welke marketingmethodes zet ik daarvoor in. Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op hun plaats: mijn doelgroep heb ik gekozen (hoogsensitief en hoogbegaafd), welk probleem los ik op (nog niet helemaal erover uit, maar het gaat richting balans vinden door muziek te maken), en dan last but not least: welke marketing, media?? Zoveel ideeën (boek, blog, vlog, online lessen, workshops), zoveel twijfel en zo weinig tijd (of geduld met mezelf)…. Ik sluit me aan bij Rolien: hoe krijgen klanten een beeld wat ik voor hen kan doen? Maar ook: we gaan het meemaken!
  Groetjes, Marie-Astrid

  • admin schreef:

   Hoi Marie-Astrid, jij ook welkom op mijn blog. Ja, dit was wel even kwetsbaar opstellen; fijn dat je dat ziet en erkent. Ik heb er wel even over nagedacht maar toch snel het besluit genomen. Ik vind het eigenlijk wel geinig. Ook tof dat er op gereageerd wordt.
   Muziek is het middel dat je gebruikt; dat lijkt me goed om te onderscheiden. Want op ‘content’ is alles er al voor jouw doelgroep, dus je moet iets hebben waardoor mensen juist naar jou toe komen. Dus zaak is dat zoveel mogelijk mensen jou eerst gaan ervaren. Ik deed dat altijd met gratis workshops en zo verzamelde ik allemaal testimonials en maakte ik ambassadeurs van ze (toen de website 101werkvormen.nl nog niet bestond). Kies qua marketing eerst 1 ding waar je het meeste mee hebt en doe dat goed. Nou, veel succes!

 • Meike schreef:

  Herkenbaar. Ik ben ook met veel verschillende dingen bezig en heb het daarmee prima naar mijn zin. Maar het levert op dit moment nog weinig op, helaas. En ik weet ook dat ik deze fase nodig heb, om met vallen en opstaan te weten wat bij mij past en hoe ik daarmee het beste kan aansluiten bij de klant. Al doende leert men!

 • Rolien Blanken schreef:

  Ha Hugo,
  Onbegrijpelijk dat het niet vol zit. Aan het programma en jouw training ligt het niet. Dat is geweldig en heb ik heel veel geleerd, zowel praktisch als qua inzicht.
  Probleem van teveel tegelijk doen en geen focus herken ik goed.
  Ik heb een mooi programma UPgrade je carrière, een loopbaanprogramma in 1 dag. Dat kwam niet vol omdat het voor mensen te onbekend is en ik niet wist hoe ik het onder de aandacht kan brengen.
  In acquisitiegesprekken vertel ik enthousiast alles wat ik doe, coaching, training, loopbaancoaching etc. Heel leuk maar iemand krijgt niet echt een beeld wat ik echt voor hem of haar kan doen.
  Door bij jou een nieuwe website te maken, een mailinglist op te bouwen en workshops te gaan geven hoop ik dit programma meer in de etalage te zetten waardoor het wel goed zichtbaar wordt.

  we gaan het meemaken!
  groet,
  Rolien

  • admin schreef:

   Ha Rolien, dankjewel en ik weet ook dat het niet aan het programma en de inhoud ervan ligt. Ik heb wel diverse redenen horen noemen waarom mensen zich niet aanmelden. Dus dat helpt mij om mijn marketing aan te passen.
   Voor jou (net als bij mij) kost het simpelweg nog wat meer tijd om meer mensen kennis te laten maken met wie jij bent en wat je kan betekenen. Mensen moeten je ervaren en nemen dan een beslissing. Ja, je gaat het meemaken en ja het gaat gebeuren. De pest met ons ‘mensen’ is dat we het allemaal te snel willen hebben; geduld, consistent blijven doen wat je doet, blijven geven en verbeteren.

 • Mariëlle Jansen schreef:

  Hugo … herkenbare elementen, en je inspireert er ongetwijfeld anderen mee om aan t werk te gaan. Ik ga in ieder geval weer eens aandacht aan de marketing besteden … en mijn maillijst verder vullen!
  Succes met je nieuwe expertstatusgroep! groetjes, Mariëlle

  • admin schreef:

   Hoi Mariëlle, tof dat je reageert; en goed om te lezen dat het jou ook in beweging zet. Ja, die mailinglijst… Wat doe je nu al om hem te vullen en wat zou je nog meer kunnen doen?

 • Ciselle schreef:

  Beste Hugo,

  Ik ben het voorbeeld van versnipperde focus… Niet alleen lukt dan de groei niet goed, ik durf ook te zeggen dat het kan stukmaken wat je al wel hebt bereikt. Focus is ook belangrijk om dat wat je al hebt bereikt te behouden, dat wat je niet meer voedt gaat dood… Een echte succesvolle ondernemer heeft altijd iedere dag focus nodig. Waarom is dat nou zo moeilijk voor mij.
  Natuurlijk er spelen privé zaken die mijn focus aanvallen…. Maar ook in het leven van mijn man speelt dat… Toch behoud hij zijn focus en ik laat mij afleiden en zelfs soms met plezier….
  Ik laat dan dingen die ik leuker vind of waar ik direct voldoening heb voorgaan op de focus van de lange termijn. Wellicht hoort dat ook bij mij, ik ben eenvoudig te enthousiasmeren en ik help ook graag een ander… Ik ben eenvoudig te verleiden tot hapsnap zaken met korte voldoening….
  Wellicht ben ik bang om te falen, niet te kunnen wat ik van mijzelf zou moeten…..afleiding helpt dan ook… Kortom genoeg redenen om mijzelf positief te verplichten tot 12 weken werken aan expert status. Want eerlijk gezegd : ik verdien het gewoon om te zijn wie ik ben, een expert in volle glorie!
  Alleen gaat mij dat niet lukken, met jullie onder leiding van Hugo komt het goed. Wat zal het een rijkdom zijn om te voelen, te weten en te leven in en met mijn potentie.

  • admin schreef:

   Hoi Ciselle, over focus; ik moet altijd aan DISC denken waarin mensen met heel veel I (ik zie dat ook bij jou) simpelweg snel afgeleid zijn. Oftewel, het zit in hun natuur om meer moeite te hebben met focus. Ik scheer voor het gemak maar iedereen met veel I over 1 kam, maar dat praat gewoon wat makkelijker. Je mag het dus accepteren is mijn boodschap. Het valt te leren, maar het zal je altijd MEER energie kosten. Nou, dat lucht op toch!?
   Komende 14 weken gaan je zeker helpen om je focus vast te houden; tof dat je meedoet met het programma!! tot vrijdag, groet, Hugo

 • Ineke van Winden schreef:

  Dag Hugo, dank je wel voor het delen en het laten zien van je kwetsbaarheid. Een verademing. Waar ik zelf momenteel mee worstel is om voldoende betalende klanten te trekken als geïntegreerde life style coach. Ik herken de fouten die jij zelf hebt zojuist hebt gedeeld (te weinig focus), ik doe verschillende dingen coaching en advies op het gebied van sociale vernieuwing. Hoe voorkom ik dat de boodschap verwatert? Social media nog niet op orde, en wellicht nog wel het belangrijkste niet de juiste kanalen en ambassadeurs benaderd. Vraag is waarom heb ik dat nog niet allemaal op orde? Of belangrijker waar te beginnen?

  Maar een ander punt wat ik wil delen is het zoeken naar gelijkgestemden. Ik zoek naar maatjes om gezamenlijk op te trekken. Ik kan het niet allemaal alleen. Hoe doe jij dat? Hoe doen anderen dat? Voorzien in de behoefte van een zin met twee woorden: Mensen inspireren, actief en passief.

  • admin schreef:

   Dag Ineke, welkom op mijn blog en dank voor je openheid. Je noemt al een aantal dingen waar je aan kunt werken, top! Prioriteit lijkt mij voor jou ook om een mailinglijst op te bouwen. Maatjes zijn er genoeg te vinden. Ik besloot om een mastermind te starten en wat denk je? Iemand was mij voor en vroeg mij aan te sluiten bij zijn groep. Ik zocht mensen die in het zelfde vak zaten en op verschillende onderdelen verder waren dan ik én ik wilde zelf iets toe kunnen voegen aan de groep. Dat bleek goed te passen; vanavond komen we weer bij elkaar en ik kijk er altijd naar uit! Dus zoek slim naar mensen die net iets verder zijn dan jij.
   groeten, Hugo

 • >