3 tips om het bloggen vol te houden

16 Reacties

Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is:

Hoe kun je het volhouden om elke week een nieuw blog te schrijven?

Het is belangrijk om het bloggen met een vaste frequentie te doen.
De lezers gaan er op rekenen dat je op een vaste dag een nieuw blog publiceert. Bijvoorbeeld: elke woensdag, of om de woensdag, of 1x in de maand op woensdag een blog publiceren.

Natuurlijk zijn hier geen regels voor. Je kunt ook bloggen wanneer je zin hebt of wanneer het je uitkomt.

Waar het bij het bloggen om gaat is dat de lezer je kan leren kennen, je informatie waarderen, jou misschien wel leuk vinden en uiteindelijk gaan vertrouwen.

Vertrouwen is een belangrijk ding in business.
Je koopt alleen bij iemand die je vertrouwt. Iemand die elke week blogt bouwt vertrouwen op.
Daarom heeft dit mijn voorkeur. Bij de 3 tips die ik hieronder geef ga ik er van uit dat je voor een vaste frequentie van bloggen hebt gekozen.

3 tips om het bloggen (elke week) vol te houden

1. Zet een terugkerende afspraak in je agenda om het blog te gaan schrijven.
Doe dit minimaal 2 dagen voor het moment dat je het blog wilt publiceren. Dus als je elke week een blog op woensdag wilt publiceren zet je de terugkerende afspraak op elke maandag. Dit geeft je op dinsdag nog ruimte om het af te maken.

2. Er is altijd een gaatje om het te doen.
Voorbeeld 1: De video hierboven bewijst dit. Ik had om 11.30 uur een afspraak met Nisandeh Neta staan om hem te helpen te brainstormen over zijn implementatie programma. Ik kwam om 11.00 uur aan, veel te vroeg dus…. Ik heb toen mijn videocamera (galaxy tab) gepakt en 2 video’s gemaakt. Nu, op het moment van schrijven, is het maandag avond.

Voorbeeld 2: Vanochtend ben ik om 6.00 uur opgestaan omdat ik vóór 9 uur 3 werkvormen wilde publiceren. Daarna had ik 2 coachgesprekken en zou ik naar Jos Burgers gaan om hem te interviewen. Ik wist dus dat ik weinig tijd zou hebben om de werkvormen uit te schrijven en ben daarom een uur eerder opgestaan… Als je succesvol wilt zijn moet je soms bereid zijn om dingen te doen die je liever niet doet (sorry, je las misschien liever iets anders).

Voorbeeld 3: Je zou denken dat Jos Burgers niet meer zo hard hoeft te werken en dat hoeft hij ook niet. En toch vind hij elke keer gaatjes om zijn boek te schrijven. Hij liet mij vanmiddag zien hoe nauwkeurig hij dit plant en hoe hij daar in het weekend en in zijn vakanties mee bezig is. Succes komt niet vanzelf….

3. Stel jezelf steeds opnieuw de vraag: waarom doe ik dit eigenlijk?
De ‘waarom’ achter alles wat je doet is zo belangrijk om voor ogen te blijven houden. Als je het alleen voor jezelf doet, alleen maar om geld te verdienen dan is het misschien ook niet vol te houden. Zelf vind ik het geweldig om dankbare mails te ontvangen van mensen die ik heb geïnspireerd of geholpen. Naast inspireren wil ik een levend voorbeeld zijn van hoe je door bloggen een expertstatus kunt bouwen en hoe het je kan helpen om je business te laten groeien. Dat maakt het makkelijk voor mij om een gaatje te vinden, elke week opnieuw.

Dus: stel jezelf de vraag: Waarom doe Ik het eigenlijk?

Hoe vaak blog jij en hoe zorg jij er voor dat je dit volhoudt?

Laat me weten in het commentaarveld hieronder hoe dit werkt voor jou.
En mocht je een vraag hebben, wie weet kan ik of één van de andere lezers je helpen.

Interessant artikel voor jouw netwerk? Wil je het delen?
Dit kun je doen door op één van de knoppen hieronder te klikken. Wordt zeer gewaardeerd (door mij en waarschijnlijk ook door degene die daardoor op dit blog komen).

 

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

  • Dankjewel voor deze tip en welkom op mijn blog Dagmar!

 • Dag Hugo,

  Allereerst een compliment voor je blog en dat je deze ook op LinkedIn hebt vermeld. Top!

  Ik ben afgelopen donderdag gestart met MissionLike.com; een community voor en door ondernemers. Wat het bloggen voor mij zo leuk maakt is vooral de afwisseling tussen het schrijven van mijn eigen blogs en het plaatsen van blogs geschreven door andere ondernemers. Ik heb nog geen writers block gehad (gelukkig maar!) maar ik merk wel dat ik het soms lastig vindt om een nieuw onderwerp te verzinnen. Want wat wil de doelgroep lezen en hoe blijf je jezelf onderscheiden? Meten = weten, dus dat doe ik dan ook dagelijks. Heb je ook nog tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer reacties krijgt op je blog?

  Keep up the good work! Ik hou je blog zeker in de gaten.

  Vriendelijke groet,
  Claire

  • Dag Claire, mooi blog en wat goed dat je bloggen zo leuk vind.
   Ik heb ook een artikel met 101 ideeen voor bloginspiratie.
   Meer reacties? Het beste werkt het als je een kadootje geeft wanneer iemand een reactie achter laat. Er is een plugin waar je dat mee kunt automatiseren: comment redirect.
   Ik weet niet of je handig bent om dit zelf te installeren. Mensen krijgen dan bij de eerste reactie op je site automatisch een pagina te zien waar je bijvoorbeeld een ebook kunt downloaden. Maar je kunt ze natuurlijk ook een kado sturen door het email adres te gebruiken. In ieder geval moet je mensen een duidelijke vraag stellen en vertellen wat ze moeten doen. Zelf ben ik dat ook nog aan het verfijnen; dus kijken wat het beste werkt.
   Blijf dit blog volgen zou ik zeggen….
   Succes!

 • Mijn eerste blog is ‘de deur uit’ en ik maak tussendoor aantekeningen voor het volgende. In mijn hoofd krijgt dat steeds meer vorm en op een gegeven moment zal het – na het nodige schrap- en herschrijfwerk – live gaan.
  Elke dag bloggen zal me niet gaan lukken en ik denk dat er dan ook snel sprake is van ‘overkill’. (En heb ik elke dag wel iets te zeggen?)
  Mijn doel is om minimaal 1x per maand te bloggen en het blog te posten op een dag of moment dat mensen lekker aan kijken zijn op internet. Ik vermeld dit op Facebook, Twitter en Google+.
  Als je mijn eerste blog wilt zien dan ben je welkom op: http://www.iktikhet.nl/ikbloghet/
  (En reacties – die ik nog niet heb – zijn uiteraard welkom.)

  Hartelijke groet,
  Joan

  • Hoi Joan, gefeliciteerd met je eerste blog! Spannend? Het helpt als je aan het einde een duidelijke vraag aan de lezers stelt; dan is er iets om op te antwoorden in het reactieveld.
   Succes!

 • Ik blog sinds kort. Mijn nieuwsbrief is nu nog belangrijker voor me. Ik zet een artikel zowel op mijn blog als in mijn nieuwsbrief. Op die van gisteren kreeg ik veel reacties, via de blogpost en via de e-mail: http://www.rozemondcoaching.nl/loopbaankeuze/741/
  Leuk dat je gewoon tussendoor zo’n filmpje maakt, Hugo! Better done than perfect….

  • Wat goed dat je al zoveel comments krijgt. Kijk eens of je kunt achterhalen wat maakte dat mensen reageerden zodat je dat vaker kunt toepassen.
   Succes!

 • Hugo, dank voor de tips. Elke dag plaats ik een artikel op mijn facebookpagina. Mijn inspiratie haal ik uit recenties, krantenartikelen, tijdschriften maar ook uit verhalen tijdens netwerkbijeenkomsten of gesprekken op straat. Het feit dat mijn volgers reageren op de artikelen en ik van tevoren filter wat ik interessant vind voor mijzelf en wat interessant is voor mijn lezers, zorgt ervoor dat ik vrijwel elke dag een of twee artikelen plaats. Zeker heb ik wel eens momenten om iets niet te doen. Het grappige is dat ik dan een reactie krijg waarom ik iets niet geplaats heb. Het schrijven van een blog hoeft inderdaad geen tijdrovende bezigheid te zijn. Soms heb ik een kladblok en schrijf ik voor mijzelf enkele steekwoorden.

  • Wow, elke dag een artikel, dat moet resultaten op gaan leveren!
   Wanneer stuur je je mailinglijst een e-mail met je nieuwe blog? (toch niet elke dag…?)
   Succes! Hugo

 • Dank je Hugo! Is het trouwens belangrijk om data er bij te zetten? Ik heb die wel staan. Ik heb ook nog blogs die ik op een andere manier al eerder verspreidde en hier nu bij zet. Ik houd het vol omdat ik:
  – het leuk vind om te schrijven
  – overal wel inspiratie in zie om het te verwerken in een artikel
  – op vaste momenten wil publiceren (nu om de vrijdag maar wil iedere vrijdag)
  – ik zie dat het effect heeft op mijn bezoekersaantal op mijn website
  – ik hoop dat ik er mensen mee help
  en vast nog meer redenen die ik heb als ik verder denk…
  De eerste reden is natuurlijk wel heel belangrijk! Als je het vreselijk vindt om te schrijven moet je wel een hele goede andere motivatie zoeken om te bloggen zodat je het toch doet ( en het misschien vanzelf leuk gaat vinden omdat het werkt!).

  • Hoi Yvonne, ja! zeker belangrijk om het ook leuk te vinden. Als het echt niet bij je past (en je hebt het een tijdje geprobeerd) kun je beter een andere manier vinden. Dank voor de inspiratie!

 • Hoi Yvonne, goed om te lezen dat bloggen werkt voor je; meer bezoeker, super! Je blog bevat goede content vind ik.

  Hoe vaak blog je (ik zie geen datums) en heb je een speciaal iets waardoor je dit volhoudt?

  groet, Hugo

 • Ik blog nog niet … maar ga het wel doen. Ben nu artikelen en ideeën aan het verzamelen en sla ze op in een bestand. Zo kan ik straks blog artikelen uit mijn bestand halen en elke week een blog plaatsen zonder stress. Tussendoor zal ik dan dit bestand aanvullen met nieuwe ideeën op de momenten dat het mij uitkomt.

 • Ik laat mij inspireren door de dingen die ik hoor of lees. Als het bij mij een belletje doet rinkelen in relatie tot mijn specialiteit (Zelfvertrouwen in Gevoel, Communicatie en Gedrag) dan sla ik het op en ga er mee aan de slag. Wat mij ook motiveert is dat ik zie dat na een blog mijn bezoeken van de website omhoog schieten. Meer bloggen is meer bezoekers is meer mogelijke klanten die ik kan helpen.
  Met meest recente blog is http://www.volvertrouwenverder.nl/5-tips-om-burnout-te-voorkomen/ leuk als je hier jouw reactie onder schrijft over jouw ervaring hiermee.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >