20

3 tips voor een snelle implementatie

Vorige week opende ik de mail van de Open Circles Academy naar het blog over de video wedstrijd. Waar er normaal gesproken aan het einde van de dag tussen de 100 en 1000 reacties zijn is er nu, na 1 week slechts een handvol (25 op het moment van schrijven).

De bedoeling was om een video in te sturen waarin je vertelt over één van de trainingen die je daar gevolgd hebt en te vertellen over je inzichten; heel slim natuurlijk om dit te laten posten op Facebook.

Ik dacht direct: ‘Ik doe mee, leuk!’
Want ik heb een verhaal en dan kan ik direct ‘corrigeren’ (kijk en luister daarvoor naar de video hieronder).


Meedoen = Winnen, toch zijn er tot op heden maar 25 mensen die meedoen….

Ik heb natuurlijk niet alle mensen gesproken die geen reactie achtergelaten hebben maar wat mij op blijft vallen is dat mensen moeite hebben met implementeren van dingen die nieuw, onbekend of misschien wel spannend zijn.

4 redenen waarom ondernemers vastlopen bij de implementatie:

1. Niet de technische kennis hebben
Dus bijvoorbeeld; als je niet weet hoe Facebook werkt, op welke knop je moet klikken wordt het lastig om het in te zetten. Ik kom, zonder oordelen, heel veel mensen die simpelweg te weinig affiniteit hebben met computers, internet, social media waardoor de implementatie vastloopt.

2. Alles zelf willen doen
Wanneer je van nature een neiging hebt om alles zelf te doen dan loop je automatisch vast bij dingen die je niet kent of kunt. Waar de neiging vandaan komt (ik heb het zelf ook) laat ik hier even in het midden. Punt is; als je vindt dat iets alleen goed is wanneer je het doet zoals jij in gedachten had dan is het ook lastig om iets uit handen te geven.

3. Niet durven kiezen
Wanneer je bang bent om iets mis te lopen is het automatisch moeilijk om te kiezen. Eerst had ik 5 verschillende websites op mijn visitekaartje. Mensen stelden daar vragen over en ik kon geen goed antwoord geven. Kiezen betekent dat dingen eenvoudiger worden en makkelijker om te focussen. Het maakte mijn to-do lijstje wel erg lang en dit maakte vaak dat ik vastliep.

4. Mindset
Eigenlijk begint het hier allemaal mee. Als je een mindset hebt van klein denken, denken in onmogelijkheden, denken in risico’s, enfin, niet constructief, is het logisch dat je vastloopt bij het implementeren want waarom zou je risico nemen als je weet dat het toch niet lukt, niet goed genoeg is, niet werkt….?

Waarom ik de eerste was die een reactie achterliet op het blog van Open Circles (na Esther, een medewerker)? check het blog hier

Niet: om mezelf op de borst te kloppen met dit blog 😉
Wel:

 1. Om een punt te maken; te laten zien dat snelle implementatie mogelijk is en ik mezelf een doel gesteld had om als eerste een comment achter te laten.
 2. Omdat ik het leuk vond om te doen.
 3. Omdat ik simpelweg snel actie ondernam (en mijn perfectionisme losliet).

3 tips voor een snelle implementatie

1. Just do it
Wanneer je ‘het’ gewoon gaat doen geef je je gedachten geen ruimte om te roepen ‘Ik kan het niet, wat zullen anderen zeggen, hoe zal het overkomen, het is niet perfect’. Natuurlijk mag je aandacht besteden aan het goed, mooi en toonbaar maken van in dit geval een video. Maar ga het vooral doen i.p.v. denken over…

2. Uitbesteden of ruilen
De snelste manier van implementeren is in de meeste gevallen om het te laten doen door iemand anders. Sommige dingen moet je zelf doen, maar een website maken, een autoresponder inrichten, een video bewerken, etc, zijn allemaal dingen die enorm veel tijd kosten; zeker als je er weinig kennis van of affiniteit mee hebt. Dus laat iemand anders het doen die er wel lol in heeft en liefst iemand die er een expert in is. Mocht je geen geld willen uitgeven is er wellicht een manier om iets waar jij goed in bent terug te doen. Ruilhandel werkt!

3. Hulp vragen
Je kunt hulp vragen bij vrienden, familie of iemand in je netwerk waar je vaker iets mee samen doet. In dit geval lukt het vaak wel om het gedaan te krijgen zonder dat je iets terug hoeft te doen of hoeft te betalen.
En een andere vorm van hulp vragen is om een coach of trainer in armen te nemen om je bepaalde vaardigheden te leren. Of je kunt een training volgen zodat je kennis en kunde opdoet zodat je het voortaan sneller kunt doen.

Nu ben ik niet degene die de waarheid in pacht heeft.
Het doel van dit blog is dat het een waardevol blog is voor ondernemers die willen groeien en waarop gedeeld wordt.
En wat zou nu mooier zijn als JIJ tips hebt voor een snelle implementatie! Dingen die jou geholpen hebben in het verleden om resultaten te bereiken.

Wil je ze hieronder in het commentaarveld noteren?
Je krijgt geen gratis training, maar dankbaarheid van velen die dit lezen.

Delen kun je ook doen door dit bericht te posten op de social media via de knoppen hieronder; Like, Tweet, Share 

 • Jeannette Bal schreef:

  Ook ik heb de Master Entrepeneur opleiding gevolgd bij Open Circles. Mijn mindset is daardoor enorm veranderd, heb mijn doelgroep gevonden en mijn producten ontwikkeld en in de markt gezet.
  Het heeft mij ook groter leren denken. Hier kwam ik dus skills te kort, die ik dus bij Hugo leer en met zijn hulp implementeer.
  Tijdens de ontwikkeling van mijn bedrijf (en ook mezelf) gebeurde er in mijn privéleven ook heel wat, vroeger had me dit tot gevolg gehad dat mijn bedrijf had gestopt.
  Nu door de begeleiding en motivatie van Hugo blijf ik stap voor stap implementeren, al is het op een lager pitje. En als ik nu kijk naar mijn successen ben ik daar dubbel dankbaar voor.
  Mijn tip:
  Doe elke dag iets (hoe klein ook) … richting je doel.

 • Jan Everts schreef:

  Hoi Hugo,

  Mooie blog. Ik ben dus ook een van de 25 deelnemers :-). Maar ik was later. Ik zat inderdaad met mijn eigen beperkende gedachtengang, wat heb ik nu te vertellen. Daar heb ik over nagedacht en toen tegen mijzelf gezegd als je zo blijft denken gebeurt er nooit iets. En ja de video staat er, en nee hij voldoet zeker niet aan mijn kwaliteitseisen (als perfectionist), maar toch gedaan.
  Een wijze les die ik heb gehad en misschien voor iedereen, als je je eigen gedachten blijft beperken tot wat je tot nu toe hebt gedaan, zul je geen voortuitgang boeken. Pas als je je eigen plafond weglaat kun je alles bereiken. Zoals Sir Richard Branson zegt “Screw it, let’s do it”.

  • Hugo schreef:

   Wat goed dat je na al die rare gedachtenspinsels toch besloten hebt om mee te doen. Als je jezelf traint om dit steeds zo te doen wordt het, kijk uit, straks nog een gewoonte.

 • Sabrina schreef:

  Hoi Hugo,
  Alle punten die jij noemt kloppen als een bus (want ik zit midden in het proces dat je beschrijft en heb al heel wat hordes genomen. Het zijn DE valkuilen om vooral NIET te groeien en NIET in je eigen licht te gaan staan…je verschuilen achter allerlei ”problemen” die ervoor zorgen dat je in je comfortzone blijft. Maar GROEI zit aan de rand van je comfortzone, daar waar het eigenlijk niet meer lekker voelt. Maar het is pas als je het niet meer kunt overzien dat het leven SPANNEND wordt:-) Een mooie uitspraak die ik onlangs hoorde: ”Don’t be afraid of letting go of something good to get something great”. En dat ligt altijd achter de horizon die je nog niet kunt zien. Waarom blijven mensen dan toch vaak uitstellen? 1) Je gelooft niet dat je het echt kunt en je blijft erover fantaseren 2) Er ontbreekt helderheid omdat je jezelf geen heel exact doel hebt gesteld 3) Angst dat je droom te groot is, of dat je niet goed genoeg bent. Alle 3 de punten heb ik persoonlijk meegemaakt maar door o.a. jouw 4 punten te IMPLEMENTEREN, DOOR TE ZETTEN en zaken steeds CONSISTENTER te PLANNEN en UIT TE VOEREN heb ik in korte tijd ineens heel veel stappen kunnen zetten! MINDSET is daarin inderdaad de allerbelangrijkste sleutel:-)

  • Hugo schreef:

   Hoi Sabrina, mooie en open beschrijving van wat jij afgelopen maanden doorlopen hebt. En zo zie je; je kunt alle kennis in huis hebben, maar uiteindelijk moet je het gaan doen. Ik ben benieuwd waar dat naar toe gaat met jou…

 • Ciselle Elgers schreef:

  Tja, kan alleen maar zeggen “Thank god for HUGO!” Ik kan het echt niet alleen!

 • Dank je wel voor de inspiratie Hugo. Dit gaan we zeker doorzetten morgen in de Master Mind. Just do it! Ik kijk ernaar uit! 🙂

 • Hi Hugo,

  Waarheden als een koe! Oftewel, ik onderschrijf ze geheel.
  Herkenbaar ook. “Gewoon” gaan dóen én… zoek verbinding met de mensen die goed zijn in waar jij niet goed in bent (zegt deze ‘digibeet’). Maak gebruik van elkaars kwaliteiten. Scheelt een berg nodeloze energie, frustratie en het levert rendement, en niet minder.. commitment op!
  Ik ben er nog niet …maar al aardig op weg. “‘Onmogelijkheden’ zitten in je hoofd.. en de kansen óók. Zolang je maar in ze gelooft” 😉

  • Hugo schreef:

   Hi Franklin, goed je hier te ontmoeten!
   Uiteindelijk is mindset hetgeen waar het mee begint, dat zie ik steeds meer, bij mezelf en bij anderen. Denk positief en denk groot!

   groet, Hugo
   Persoonlijke groei = winnen in business

 • Suchita Peeters schreef:

  Hallo allemaal!
  Implementeren… een gat in de markt wat mij betreft, Hugo.
  Ik weet dat ik beter dingen die ik niet weet of kan (bv social media) aan andere mensen kan vragen en wat me tegenhoudt (onlogisch want ik houd dan de stroom van energie tegen) is geld. Iemand zei: als je niet bereid bent in jezelf te investeren dan investeren cliënten ook niet in jou, dat kun je dan ook van ze verwachten. Klopt helemaal!
  Mijn ervaring tot nu toe is: ik heb met een coach op de achtergrond het lef gehad om in mijn eentje 5 maanden sabbatical te nemen om op Saba, Dutch Caribbean, onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor werk en alvast zaken daar op poten te zetten. Gevolg was dat ik met een maand al aan het werk was met cliënten (als psychotherapeut, trainer en consultant) en een huis en mijn Business License al heb kunnen regelen. We emigreren dus 22 november!! Dat geeft een fantastisch gevoel, alles rolde eigenlijk vanzelf. Achteraf zie ik dat ik bereid was in mezelf te investeren, dat heeft de energie een boost gegeven (en natuurlijk de Business Bootcamp die ik in januari heb gedaan!!) – ik heb enorm genoten en dat gaat nog steeds door.
  De volgende stap is dat we nu een afspraak hebben om ons het managen van de website en social media gebruik goed te laten uitleggen. Ik ben in een MasterMind groepje gestapt en ga een bedrijfspresentatie geven. In oktober ga ik opnieuw naar de Business Bootcamp om weer op te frissen en opnieuw mensen te ontmoeten. Ik heb er zin in en het leven is goed!
  Hartelijke groet,
  Suchita

  • Hugo schreef:

   Hoi Suchita, wat mij betreft ook een gat in de markt 😉
   Binnenkort kom ik met een waanzinnig goed programma waar ik echt heel veel zin in heb.
   Zo te lezen ben jij dan niet meer in Nederland. Heel veel plezier daar! Wie weet zie ik je in oktober.

 • Hallo Hugo en alle andere lezers.

  Ik heb twee aanvullingen op jouw tips voor een snelle implementatie. De eerste en in mijn ogen de meest belangrijke is je hart/gevoel te volgen. Over het algemeen hebben we de neiging om implementatie methodieken stap voor stap te doorlopen en te volgen. Soms is het handig en nuttig om van gebaande paden af te wijken en je door je gevoelt te laten lijden. Ik heb ervaren dat dit je helpt om je doel toch te bereiken.

  De tweede tip is maak kleine stappen. Hierdoor heb je in korte tijd iets staan en is het zichtbaar voor jezelf en de omgeving. Ga vanuit dat punt verder met uitbreiden. Daarmee toon je de omgeving dat producten ontwikkeld worden en steeds beter worden. Verder geeft het bereiken van een doel, hoe klein dit ook is , een euforisch gevoel.

 • Marielle Meijer schreef:

  Hi Hugo,

  Interessant artikel enkel hebt inderdaad gelijk. Het valt mij ook op dat er maar weinig mensen echt kunnen implementeren. Toevallig kan ik dit zelf wel heel goed, ben ook jarenlang implementatiemanager geweest en dit komt me bij de opzet van mijn huidige bedrijf Gezond Dineren goed van pas. Ook help ik andere vooral vrouwelijke ondernemers met implementeren.

  Wat ik vaak zie is dat mensen geen doelen stellen en hier geen acties aan hangen. Bij bepaalde momenten springen ze wel in de actiemodus en dan gaan ze inderdaad gewoon doen. Maar omdat het doel en actieplan ontbreekt, haken ze na verloop van tijd af. Wat ik ook vaak zie is dat alles ineens moet gebeuren en als dit niet direct resultaat oplevert, dan stoppen we…

  Dus mijn tips:
  Stel doelen (lees hiervoor het leef lekker boek)
  Bepaal acties
  Hou vol, ofwel stay in line!

  Succes allemaal!
  Groet Marielle

 • Astrid Eenig schreef:

  Hugo,
  Mindset en focus, daar begint het mee en laten dat mijn 2 sterkste eigenschappen zijn, toch hapert de implementatie. Ik herken mij deels in het bovenstaande, m.n. “alles zelf willen doen”. Dit doe ik om twee redenen, financieel tekort en perfectionisme. Het eerste ga ik oplossen door “ruilhandel” (ontzettend goede tip :)) en de tweede heb ik vandaag overboord gegooid en ben maar gewoon begonnen. Ik verwacht dat het nu met sprongen vooruit zal gaan. Ik laat weten hoe het zich ontwikkelt.
  Bedankt en Groeten,
  Astrid

 • Anita Vroonland schreef:

  Hoi Hugo,
  Mooie blog, van harte! Ja, veel mensen blijven ‘hangen’. Dagelijkse kleine stapjes en vooral focus op wat ze zelf willen bereiken die dag is mega-belangrijk en daarmee doorgaan totdat je het hebt bereikt. Dat laatste stukje willen mensen wel eens vergeten of veranderen in iets anders is mijn ervaring.
  Ga zo door!
  In dankbaarheid,
  Anita Vroonland

 • >