5 sleutels voor het opbouwen van een relatie met je mailinglijst

6 Reacties

101werkvormen formule

2 weken geleden schreef ik een blog over hoe je moeiteloos je workshops vult. Het was voor mij geen grote verassing dat dit blog een HIT was. Ik weet waar mijn lezers tegenaan lopen en in de basis zijn het dezelfde dingen als waar ik zelf tegen aan gelopen ben in de afgelopen jaren. Ik startte mijn carrière in 2007 en heb jaren geworsteld om antwoorden te vinden op vragen als: “Hoe kom ik aan klanten? Hoe bepaal ik mijn tarief? Hoe trek ik bezoekers naar mijn site? etc, etc.”

Er zijn 4 essentiële elementen die bepalen of je je workshop moeiteloos vult of dat het het een energielek blijft.

Moeiteloos of energielek?

 1. Bouw een relatie op met je niche emaillijst.
 2. De titel van je workshop.
 3. Het toepassen van de principes van Invloed.
 4. Jouw prijs VS je expertstatus.

Vandaag wil ik verder ingaan op het opbouwen van een relatie met je emaillijst.

Waarom je een goede relatie met je mailinglijst MOET hebben

“The money is in the list” is een veelgehoorde uitspraak van internet marketeers. Voor een groot deel hebben ze gelijk. Alleen je kunt een lijst hebben met 100.000 man maar als dit mensen zijn die nooit iets van je kopen dan is de lijst waardeloos. Als jouw optin totaal geen verband heeft met de producten of diensten die jij aanbiedt dan gaat het niet werken. En zo zijn er nog een aantal redenen waarom jouw subscribers wel of niet kopen.

Wanneer kopen mensen van jou? 2 basisregels

1. Ze moeten je kennen, leuk vinden en vertrouwen.
Ga zelf maar na, wanneer koop jij iets bij iemand? Niet als je de persoon niet kent, logisch. Als je de persoon kent maar simpelweg niet leuk vindt zul je in de meeste gevallen ook niet kopen; tenzij het product echt uniek en heel waardevol is voor je. En vertrouwen…, ik heb het zo vaak gemerkt dat als mensen mij goed kennen en ik prijs een product aan; ze gaan blind af op mijn advies omdat ze mij vertrouwen.

2. Je moet waarde toevoegen met je product of dienst.
Waarschijnlijk vertel ik je hiermee niets nieuws. Zelfs op een rommelmarkt koop je alleen iets als het waarde heeft voor je. Verdiep je dus in je potentiele klant; waar loopt hij of zij tegenaan en welke problemen kun je voor hen oplossen?

5 sleutels voor het opbouwen van een relatie met je mailinglijst:

1. Stuur regelmatig een email met waardevolle content.
Als je op het internet niet regelmatig jezelf laat zien zijn mensen je snel vergeten. Ik merk dat zelf ook als ik van iemand een ebook heb gedownload en maanden later een mail ontvang…; wie is dit nu weer? Dat de content relevant en waardevol moet zijn voor de lezer moge duidelijk zijn.

2. Laat iets van jezelf zien.
Mensen herkennen zich graag in je. Daarom helpt het als je verhalen over jezelf vertelt waar mensen zich in kunnen herkennen. Je hoeft niet de alleswetende goeroe te zijn en je hoeft ook niet alles goed te doen. De lezers vinden het vaak heerlijk om te zien dat jij ook fouten maakt. Ook werkt het als je laat zien dat je naast je werkende leven ook een ander leven hebt. Daarbij helpt het als je een ‘lifestyle’ hebt en laat zien die aantrekkelijk gevonden wordt. Verhalen vertellen werkt!

3. Geef af een toe een kadootje weg.
Vinden wij het niet allemaal erg leuk als we af en toe een kadootje krijgen? Het hoeft helemaal niet groot te zijn, anders moet je gaan zoeken en forceren om steeds maar grotere en groter… Dat kan gewoon in de vorm van een ebook, een webinar of een goede video, een mp3 met een oefening of uitleg; dat is allemaal OK.

4. Kom niet te commercieel over.
Wanneer je teveel je workshops promoot in je emails komt het al snel over alsof je alleen maar je ding aan het verkopen bent. De meeste mensen houden hier niet van. Wat ik ook heb geleerd is dat mensen het wel verwachten en OK vinden dat je je workshops noemt. Ze zitten niet voor niets in je ‘nieuwsbrief’. Vaak ontvang ik emails van mensen die vragen ‘Wanneer is je volgende werkvormendag?’. Dus het is OK, maar doe het met mate. Vind hierin je eigen manier die bij je past. Dat kan zijn dat het eerste deel van je email een verhaal is met een link naar je blog en standaard is het 2e gedeelte een promotie.

Wat ik zelf ‘leuk’ vind is om PSjes te gebruiken; zo van ‘O ja, ik heb ook nog een nieuwe Ipad die ik wilde demonstreren!’

5. Positioneer jezelf als de expert door je kennis te delen.
Mensen volgen jou omdat ze je zien als iemand die meer weet over jouw ding dan dat zij zelf weten. Dan kun je maar beter laten zien dat je kennis en ervaring hebt over jouw expertise. Dat betekent dat je in de blogs of video’s die je maakt vooral veel moet geven, je kennis te delen.
Wees niet bang om al je kennis weg te geven. Mensen kopen van je omdat ze persoonlijke aandacht willen of willen ervaren en beleven, met jou en met andere mensen.

Dit waren de 5 sleutels voor het opbouwen van een relatie met je mailinglijst.
Vond je dit waardevol en wil je meer tips?

 

 

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Hi Hugo, zeer waardevolle tips, dank je wel!

  Ik ben afgelopen mei begonnen met mijn blog+newsletter en heb ik tot nu toe 7 blogs geschreven en 7 nieuwsletters verstuurd, 1 per maand, gemiddeld.

  Ik vind dat ik dat vaker zou moeten doen… maar het lukt me (nog) niet.
  Veel te veel tijd en veel te veel te doen tussen door

  Heb je wat tips om vaker en sneller iets te posten?

  Alvast bedankt en succes 😉
  Stephi

  • Hoi Stefania, ik geloof dat het te maken heeft met een commitment aangaan. Als je dat dan ook nog eens publiek maakt dan helpt dat. Veel succes, Hugo

 • Dag Hugo, super om dit te delen.

  Kan je verschillende kadootjes voorzien en deze automatiseren?
  Of beperk je dit best tot één?

  Groetjes en alvast bedankt, Bene. 😉

  • In ieder geval 1 per keer Bene!
   Ik zou mensen ook niet overladen met kado’s want dan train je mensen dat alles gratis is bij jou.

 • Andrea Cusinello schreef:

  De kadootje geef je als beloning voor een reactie bij je blog, of direct in je mail of Social Media?

  • Dat kadootje kan op verschillende manieren; automatiseren is het handigst, dan hoef je zelf niets te doen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >