500 downloads per maand dankzij deze vier plekken op mijn website

0 Reacties

500 downloads per maand dankzij deze vier plekken op mijn website blog

Op 101werkvormen.nl krijg ik ongeveer 500 Leads per maand en dat gaat op de automatische piloot!

Het is ook nog eens helemaal gratis, want alles gaat via Google! In dit blog laat ik de vier plekken, waar ik mijn e-book staat, zien en hoe effectief die zijn. 

Alle details kun je ook bekijken in de video, helemaal onderaan dit blog.

leads

Vier plekken waar je weggever 'moet' staan:

1. Op de Homepagina

Allereerst; ik vind dat je ebook altijd op je homepagina moet staan, dat is een stukje positionering. Wie ben ik? Wat doe ik? En wat kun je van me krijgen? Dit is de beste van de vier plekken, want dit is het eerste wat mensen zien, als ze op je website komen en dus erg belangrijk.


2. Op de Optin pagina

De tweede plek is een complete pagina over jouw digitale weggever. Als je mij volgt en je hebt wat artikelen gelezen, dan weet je misschien waar ik het over heb. 

opt in pagina

Dit is een optin pagina en van de vier plekken, is deze plek ook erg belangrijk, om te hebben. Hier kan ik altijd naar verwijzen als ik iemand help op social media, als ik een advertentie maak. En ook voor affiliates is het handig om naar te kunnen verwijzen.


3. In de Post footer (onder elk blog)

Onder elk blog plaats ik mijn digitale weggever. Dit werkt goed als de weggever een uitbreiding is van wat er in het blog staat.
Op 101werkvormen.nl vind je veel energizers. Onder elke energizer vind je het ebook met 66 energizers...

Ze noemen het ook wel post footer, dus een footer onderaan de post. En daar vind je dus de knop om het te downloaden.

Dit doe ik ook bij andere artikelen, die misschien in een andere categorie vallen, ook daarin is eerst geven belangrijk en als mensen dan zoiets hebben van 'Wow, dat is gaaf. Ik wil meer!' dan kunnen ze het ebook downloaden.


4. Als ze de site verlaten (exit Pop-up)

Dan, tot slot de vierde, deze is op een beetje een vreemde plek. Als mensen met hun muis naar het kruisje gaan, om de pagina af te sluiten, komt er een pop-up. Op deze pop-up staat dan zoiets van: "Ga niet met lege handen weg! Vind je het handig om de 66 werkvormen pdf te ontvangen, gratis. Waar zal ik de pdf naar toe sturen?"

pop up vier plekken


Probeer dit eens: Splittesten van je ecover

Laatst heb ik een nieuwe ecover gemaakt en dat maakte een enorm verschil in het aantal mensen die mijn ebook hebben gedownload.

vier plekken statestieken

Als dan een van de covers beter is, kan ik die op de homepage plaatsen (en op die andere plekken) en ook hier kan ik kijken hoe goed dit scoort. In mijn systeem staat de lightbox op 0,82%, als je 800 bezoekers hebt per dag, dan is dit al heel netjes natuurlijk!

Postfooter scoort wat beter. En hoeveel beter en hoe doe je dan dat splittesten? Dat vertel ik je dit blog over splittesten

Ik heb bijvoorbeeld een paar tests in progress, dan heb ik dus een hele kleine variant aangebracht aan de cover, ze scoren bijna hetzelfde. Klanten zien misschien ook bijna geen verschil, het verschil is namelijk dat ik bij een variant er iets bij heb gezet. Namelijk de zin 'Meer dan 50.000 professionals gingen je voor'. Ik vind het gewoon leuk om te ontdekken!

Je weggever op nog meer plekken?

Er zijn nog allerlei andere mogelijkheden voor bijvoorbeeld footers, want je kan andere types kiezen. 

verschillende footers

Dus je kan bijvoorbeeld ook een box willekeurig ergens in je content zetten. Nou, die lightbox heb ik in gebruik, daarom is die grijs. De footer heb ik in gebruik. De ribbon heb ik niet in gebruik, omdat ik hem ietsjes te opdringerig vind. Een screenfiller en een scrollmat vind ik ook wat te opdringerig. Sliding heb ik niet, vind ik niet nodig. En de widget, ik gebruik op dit moment geen widgets op 101werkvormen. PHP insert betekent dat je het waar je maar wilt in kan zetten. Dus dat zijn de mogelijkheden waar je uit kunt kiezen!

Dit kan allemaal met Thrive Themes

Ik werk met Thrive Themes en dan heb je dus al deze mogelijkheden om op allerlei plekken je E-book of je weggever neer te zetten. En dus ook om die conversion rate te gaan ontdekken en de splittesten steeds beter en beter te maken. 

Dat maakt dus dat ik soms zoveel leads heb, maar meestal is het rond de 30 leads per dag, helemaal gratis. En dan weet ik natuurlijk dat ze daarna allemaal mailtjes krijgen die geautomatiseerd zijn.

En dan op een gegeven moment komen ze in een bak waarin we mensen stoppen die alle mailtjes hebben gehad. Die krijgen dan wekelijks een verse een actuele mail. Dan weet ik dat ze bijvoorbeeld mijn online cursus kopen of dat ze een workshop van mij volgen. Misschien vragen ze incompany training aan of ze kopen materialen bij bol.com die ik verkoop. En daar krijg ik dan weer commissie op.

Kortom, het is heel erg leuk om op deze manier te werken en jij kunt het ook gewoon precies na gaan bouwen, dus heel veel succes ermee!

Nogmaals ik gebruik dus Thrive Themes, omdat het gewoon heel veel mogelijkheden geeft en het is te koop voor een lage prijs. Als je daar niet uitkomt in je eentje, dan kun je ook hulp zoeken bij mij en Sander.

Samen met hem heb ik de zogenaamde funnelbox.nl en dan nemen we een heel stuk van de techniek van je uit handen! 

Dus je bent welkom om daar ook op te kijken en info@funnelbox.nl voor meer informatie. vier plekken

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>