7 principes van succesvol ondernemen

2 Reacties

Succes is geen toeval. Als je kijkt naar wat succesvolle ondernemers doen en denken dan zit daar een lijn in.
Auteur Rob van de Borne kwam bij mij langs om zijn boek  7 Principes van Succesvol Ondernemen persoonlijk te overhandigen, omdat mijn naam in zijn boek vermeld stond, als zijnde één van zijn inspirators.

Hoe cool is dat!?

 

Rob heeft onderzocht wat succesvolle ondernemers nu anders doen en ontdekte dat er 7 principes zijn die ‘gewoon’ zijn voor hen. Het is een echt managementboek geworden.

7 principes van Succesvol Ondernemen

 1. Creëer de ideale situatie;
  Rob bedoelt hiermee dat je het heel helder voor jezelf maakt wat je wilt, zowel privé als zakelijk. Wat wil je doen, wat wil je hebben, wat wil je ervaren? Elke gedachte heeft invloed op je succes, zorg ervoor dat je gedachten positief zijn en schrijf je positieve gedachten én gevoelens op. Visualiseer je droombeeld elke dag!
 2. Neem verantwoordelijkheid;
  Welke acties kun je ondernemen om een succesvol resultaat te krijgen? Een mooie tip die ik lees in dit hoofdstuk is om elke dag 10 punten op te schrijven, die je kunt doen en die ervoor zorgen dat je je doel gaat bereiken. Eerst zul je misschien vooral rationeel denken, maar als je dit wat vaker doet zal je creatieve kant meer naar boven komen.
 3. Werk met een Planning!
  Het klinkt voor mij voor de hand (en dat zegt Rob in de video ook), maar voor veel ondernemers is dit niet zo eenvoudig. Maak een dagelijkse planning, prioriteer, werk in blokken en zorg er voor dat je niet afgeleid kunt worden.
 4. Wees flexibel
  Ik vind dit een heel mooi stuk omdat het mij heel erg bezig houdt op dit moment: geluk ervaar je in het hier en nu en wat je aandacht geeft groeit. Je gaat niet in een rechte lijn naar je doel, nee, je moet flexibel zijn en rekening houden met allerlei veranderingen en kleine koerswijzigingen.
 5. Zorg voor een WIN-WIN
  Succesvolle ondernemers zijn heel goed in het inschatten van het belang van de (aanstaande) samenwerkingspartner. Het is heel belangrijk om een lange termijn relatie op te bouwen met de persoon en dus door het heel persoonlijk te benaderen.
 6. Ga samenwerken en netwerken
  Vergroot je zichtbaarheid door je hulp aan te bieden in netwerken. Vergeet daarbij niet om je eigen bedrijf langzaam te introduceren.
 7. Blijf vaardigheden ontwikkelen
  Dit is wat mij betreft de mooiste (Groei!). Hier gaat het om investeren in tijd en geld in opleidingen en andere manieren om jezelf te ontwikkelen.Leer ook zachte vaardigheden zoals effectief communiceren en doorzetten, omgaan met teleurstellingen.

7 Principes van succesvol ondernemen

Dankjewel Rob, voor jouw onderzoek en dit boek 7 Principes van Succesvol Ondernemen! Ik vermoed dat veel ondernemers dit boek gaan lezen en gewoontes maken van de succesprincipes.

Hieronder kun je naar ons gesprek kijken en luisteren; ontdek waarom veel ondernemers worstelen om boven water te blijven. Ik stelde ook nog een lastige vraag aan Rob. Lastig omdat ik feedback over mijn functioneren als ondernemer vraag. En om daar nu even voor de camera eerlijk antwoord op te geven. Maar goed, Rob was heel duidelijk en ik kon me er wel in herkennen.

Nou, veel inspiratie!

 

Over 

Hugo Bakker

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
Als ik jou kan helpen om je missie te verspreiden, dan heb ik indirect impact op het creëren van een betere wereld.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >