Aan tafel met Brian Tracy

43 Reacties

aan tafel met Brian Tracy

Toen ik hoorde dat Brian Tracy naar Nederland zou komen en de MBA in 2 days zou geven was aanmelden voor mij een ‘No-brainer’.

Ik kocht zijn boeken, las ze, luisterde naar audio programma’s en bekeek vele video’s van hem. Toevallig zat in de Expertsacademy training van Brendon Burchard (die ik in januari in Londen gevolgd heb) ook een gastoptreden van Brian. Dus een aantal van zijn ‘one-liners’ kwamen mij bekend voor en dat was maar goed ook.

Want wat geeft die 70-jarige man veel informatie en inspiratie.

Alleen al het feit dat hij dit jaar nog 4 boeken zal schrijven!

In dit blog wil ik een aantal van zijn lessen met je delen.

Ook bleek de kracht van doelen stellen met de juiste intentie weer te werken.
Ik stelde mezelf een doel om een aantal vragen aan hem te stellen. Welke vragen wist ik nog niet precies, maar in ieder geval wilde ik weten wat hij bewust gedaan had om van zijn keelkanker af te komen.

Mijn doel was snel bereikt!

Op de eerste dag van de training gingen we direct voluit! Er stonden ronde tafels waar we met z’n zessen omheen zaten. Dit bleek steeds de mastermind groep te zijn om je acties of commitment naar toe uit te spreken. Bij elk van de 10 onderdelen werden vragen gesteld die je op papier moest beantwoorden en de laatste vraag was steeds: “What one action are you going te take immediately as a result of your answers to these questions?” (gevolgd door: hoe ga je dit meten en wanneer is het klaar).

En toen gebeurde het…

We gingen lunchen en aan onze tafel bleven twee plekken over. Iemand kwam zeggen dat de plekken vrijgehouden moesten worden want…. Brian en zijn vrouw zouden aan onze tafel komen zitten.

Lang verhaal kort, ik kon mijn vragen stellen, foto nemen en zelfs een video opnemen waarin ik, toeval bestaat niet, bevestiging krijg van één van de bekendste motivational speakers on earth: …………, kijk en luister zelf maar:

Dit stukje past zo mooi bij mijn werk binnen de Implementatie Academy. Het vat alles samen en mocht je het niet goed kunnen verstaan; wat hij zegt is:

“Get going, keep going!”

Het waren twee fantastische dagen! 😉

Een aantal lessen die ik van Brian Tracy heb geleerd:

1. Whatever you ask me, the answer is YES in advance.
Ik vond dit een fascinerende uitspraak. Hij had dit tegen Nisandeh Neta (van Open Circles) gezegd in de voorbereiding op dit evenement. Hij bleek dan ook van alles en direct voor Nisandeh gedaan te hebben. Ik vroeg hem of hij nooit ‘in trouble’ was gekomen door deze uitspraak. Hij reageerde door te zeggen dat hij dit alleen tegen vrienden zegt en dat er nooit misbruik van gemaakt is. Mensen doen dat niet volgens hem. Ze vragen alleen redelijke dingen en die voer ik dan direct uit. Het is een uiting van ‘overdeliveren’ en de les voor ons allemaal is om in een relatie met iemand zoveel mogelijk te geven.

2. Wat is het belangrijkste van dit seminar?
Implementeren! Hoe sneller, hoe beter. Geen actie, geen toekomst. Actie en focus zijn de sleutel. Brian vertelde een verhaal over de drie rijkste mannen ter wereld die bij een gelegenheid met elkaar stonden te praten. Iemand vroeg wat de belangrijkste eigenschap is die je moet hebben om succesvol te zijn. Na kort overleg zeiden de drie tegelijk: FOCUS en moesten hard lachen. Eén idee kan je leven veranderen, als je maar implementeert.

3. What is the one skill that…
Brian vroeg naar die ene vaardigheid waarvan jij weet dat als je die zou beheersen…; door die skill te verbeteren zou je je omzet kunnen verveelvoudigen. Focus op het verbeteren van die vaardigheid.

4. All skills are learnable
Weet dat je alles wat je nodig hebt kunt leren, no limitations! Laat je zelf nooit tegenhouden.

5. Clarity, focus and concentration
Deze woorden heeft hij tig keer herhaald. Het is een garantie voor succes als je weet wat je wilt, je focust als een laserbeam en je voert je taken uit met concentratie.

6. You make your own damn lunch
Brian vertelde een verhaal van een man die tijdens de lunch elke keer zijn boterham trommeltje opendoet en dan baalt dat er sardientjes op zijn brood zitten. Op de derde dag komt de manager naar de man toe en zegt dat het een beetje irritant wordt dat hij altijd zit te schelden over die sardientjes. De manager vraagt wie zijn brood klaarmaakt. “Ikzelf” was het antwoord.

7. Do the Big Three all day long
Brian spreekt over de “Big Three” en hij bedoelt hiermee de 3 dingen die voor jouw business het belangrijkste zijn. In business, results are everything. Welke van alle taken zou het meest waarde toevoegen aan jouw business (en dan #2 en #3)? Hier zou je je het meeste mee bezig moeten houden, want zij leveren 90% van je resultaten op.

Wat ik hem nog meer vroeg:
En verder vroeg ik hem hoe het met zijn gezondheid is. Ik had namelijk begrepen dat hij kanker heeft gehad en dit overwonnen heeft. “Goed” was het antwoord. Ik vroeg hem wat hij specifiek gedaan had om er af te komen en toen kreeg ik een heel mooi antwoord. Zonder alle details te noemen, kwam het er op neer dat gezondheid vaak een mentale kwestie is. In die periode was hij boos en had stress om een bepaalde situatie. Hij heeft zich laten behandelen om de kanker weg te halen en hij heeft de boosheid uit zijn leven weggehaald.

tot slot nog deze les:

Four Keys to maximize your performance, productivity and results:

 1. Doe minder dingen – Verminder het aantal taken die je uit te voeren hebt.
 2. Doe meer belangrijke dingen – je “Big Three”
 3. Doe deze meer qua aantal uren –  de hele dag…
 4. Word beter, verbeter je prestaties, mbt deze taken.

Kortom: het was zeer inspirerend, dank Open Circles voor het organiseren en ik vond het leuk om een aantal lessen met je te delen!

Bij wie zou jij graag aan tafel willen zitten en wat zou je willen vragen?

Vul de naam en de vraag hieronder in het commentaarveld in en weet dat de kracht van clarity, focus en concentratie zijn werk gaat doen als je het toepast!

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • hilda bastiaansen van mourik schreef:

  ik zou aan tafel willen zitten met barack obama bruce springsteen en hugo bakker en het willen hebben over performance vs jezelf blijven

 • Peter Molenaar schreef:

  Hoi Hugo,

  Ik zou graag aan tafel zitten met Ricardo Semler, het lijkt me tof met hem te kijken hoe we in Nederland op de Semco manier kunnen gaan werken.

 • Sascha Meyer schreef:

  Hoi Hugo, leerzame blog. Doe minder dingen is een goeie. Meditatie is ook een goeie, zo word je de drukte in je hoofd de baas. Ik heb nog maar 6 gedachten per minuut. Heerlijk.
  Ik zou graag bij Michelle Obama aan tafel zitten en haar het eerste exemplaar van mijn boek ‘De opvreters’ in het Engels willen geven.

  • Wow Sacha, dat ik een hele bijzondere persoon om je boek aan te overhandigen. Veel succes, je bent al heel ver lijkt me.

 • Dankjewel voor jouw samenvatting van een aantal inzichten van Brian Tracy, Hugo!

  Ik zou zeker eens met jou aan tafel willen zitten, om te weten wat de belangrijkste inzichten zijn die jij van àlle mentors, coaches en speakers hebt opgedaan.

  • Hoi Wim, graag gedaan en bel me gerust om een afspraak te maken!

 • Beste Hugo,
  Hartelijk voor je heldere samenvatting. Fijn dat je deze ervaring deelt. Ik heb er wat aan. Ook ik werd zeker getriggerd om naar Brian Tracey te gaan alleen had ik al wat investeringen gedaan bij Nisandeh, waarvan ik er net een achter de rug. (een bekende zie ik tussen jouw reacties terug. Als starter ben ik nu hard aan het implementeren om ook het terug te verdienen. Daarom bewonder ik jou en zou ik wel met jou rond te tafel willen zitten.
  We zien elkaar in elk geval 5 sept.. 🙂
  Glanzende groet Pauline
  oja niet voor niets kom jij aan tafel te zitten met Brian Tracey…;-)Wie goed doet, ontmoet goed.

 • Hoi Hugo,

  Ik zou eigenlijk wel aan tafel willen zitten met Albert Einstein. Helaas kan dat niet meer. Maar ik zou graag een paar gesprekken met hem gehad hebben om eens een aantal gedachten te wisselen over hoogbegaafdheid.

  Groet

  Jan

 • Hallo Hugo,

  Bedankt voor je mooie samenvatting! Ik was er ook en ik vond het echt geweldig!
  Mooi om te lezen dat je een besluit nam en vragen stelde aan Brian Tracy. Ik heb hem deze dagen 2 x een hand gegeven, op de foto ben gegaan met hem en merkte dat ik geen woorden had. Daar ga ik verandering in brengen door voorbereid te zijn op dit soort momenten. Dank voor het delen!

  Mijn opleiding jaren geleden tot transformatietrainer/coach in het bedrijfsleven was ook erg doorspekt met de amerikaanse kijk op zakendoen. Ik ervaarde deze 2 dagen ook wel als “thuiskomen”. Ik werd er blij van. Een belangrijk signaal om meer voeding voor business te halen uit Amerika.

  Ik ben vol inspiratie weer naar huis gegaan. en zag in dat ik deze week aan tafel moest gaan met mijzelf. Om mijn focus te verscherpen met een aangescherpt businessplan . Brian Tracy zei: “Your ability to plan and organize every detail of your business is essenttial to your succes and profitability”
  Een goed plan was een van mijn actiepunten en daar heb ik deze week een goede stap in gezet.

  • Ja, die dikke map van Brian was voor mij ook wel aanleiding om eea weer eens onder de loep te nemen. Heel compleet vond ik het en leuke actie om met jezelf aan tafel te gaan zitten 😉

 • Hoi Hugo,
  ik sluit aan bij Bene.
  Ik zou graag met jou aan tafel willen zitten, omdat naast je passie, kennis en eerlijke uitstraling, heb ik de gevoel dat jij ook sympathiek en dat je van grapje houdt.
  Ik zou graag willen weten hoe stel je prioriteit en doelen en hoe zorg je om je doelen te behalen.
  Op tafel met jou en Bene lijkt mij leuk, gezellig en leerzaam

  • Hoi Andrea, dat lijkt mij een goed idee! Een hapje en een drankje erbij, helemaal goed! Neem jij initiatief om het te organiseren?

    • Hai Hugo, Bene en Andrea. Met gelijkgestemden vind ik altijd top. Weer even een moment om op te laden en kennis te delen. Ik zou mijzelf graag erbij uitnodigen in Dordrecht als dat geen probleem is. Hapje en drankje erbij, top!

     • Lijkt me leuk om je weer te ontmoeten Anita!

 • Wat een fijne samenvatting Hugo, was ik er toch een beetje bij, dankjewel! Ga nog even broeden over met wie ik aan tafel wil zitten..

 • Nou, ik ben een van de gelukkigen die zowel bij Brian Tracy als bij jou aan tafel hebben gezeten! Wat wil een mens nog meer!

  Heel leuk hoe jij de twee dagen met Brian Tracy samenvat. Ik ben trouwens meteen begonnen het idee van 90/15/90 te implementeren (elke morgen 90 minuten onafgebroken werken aan het krijgen van klanten, 15 minuten email en weer 90 minuten werken). Simpel, maar heel effectief.

 • Wow, wat een namen komen hier voorbij! Voor de mensen die ‘levende’ namen genoemd hebben; wat ga jij doen om het voor elkaar te krijgen! Mijn ervaring is dat de mensen die wij soms op een voetstuk plaatsen hele normale en bescheiden mensen zijn.
  Ik vroeg Brian en Barbara of ik een foto mocht maken van twee hele normale mensen. Vaak vinden ‘ze’ het juist leuk om hun verhaal te vertellen of om je te helpen. Zoals Roy Martina tegen Nisandeh zei: “Als ze je niet helpen zijn ze gewoon even vergeten waar ze zelf vandaan kwamen”.

 • Hi Hugo! wat een gaaf filmpje. Ik leer regelmatig van jouw tips, heb de meeste boeken van Brian Tracy gelezen en ernstig getwijfeld of ik naar het seminar zou gaan en heb uiteindelijk gekozen voor focus (op een belangrijke opdracht) maar ik heb wel wat gemist! Dank voor je samenvatting!

  Ik zou graag aan tafel zitten met jou (en gelijk minister Schultz?) zodat we mijn zeer effectieve en besparende maar absoluut niet zakelijke of winstgevende file-oplossingen op een creatieve manier kunnen realiseren.

  • Hoi Kees, klinkt alsof jij een oplossing hebt gevonden voor een groot probleem maar nog niet de juiste mensen weet te bereiken, klopt dat? Bel me gerust dan maken we een afspraak, 06-15951661, groeten Hugo

 • Waouw, schitterend Hugo om dit te delen. Heel leerrijk.
  Toen ik jouw vraag las ‘met wie zou jij graag aan tafel zitten?’ dacht ik direct aan jou.
  En welke vraag heb ik? “Hoe haal jij uit de veelheid van informatie en kennis die je opdoet (tijdens trainingen, uit boeken en DVD’s), juist datgene dat je nu gaat (écht moet) implementeren?”
  Alvast bedankt Hugo.

  • Hoi Bene, dat is een goed punt en ik heb daar een weg in gevonden. Kom maar een keer langs als je in de buurt van Dordrecht bent dan kan ik je ‘mijn geheim’ vertellen ;). Wel vantevoren een afspraak maken anders sta je misschien voor een gesloten deur. groeten, Hugo

 • Hugo,

  Een mooie samenvatting van een aantal belangrijke statements van Brian.

  Het waren inderdaad twee mooie inspirerende dagen. Ik ben zo blij dat ik in het E-team zat voor dit event.
  Ik heb vrijwel de gehele training meegemaakt en heb ook de gelegenheid gehad om een boek en mijn werkmap te laten signeren.
  En tijdens de Business Bootcamp heb ik ook nog zijn sessie meegemaakt en de Q7A sessie voor de VIP’s

  Een overdosis Brian tracy dus 🙂

  Ik zou graag aan tafel zitten met Roy Martina. Hij is toch een van experts op het gebied van Vitaliteit. Hij heeft vele boeken geschreven en zoveel verschillende programma’s ontwikkeld. Ik zou graag met hem van gedachte wisselen over hoe we de vitaliteit en gezondheid van de nederlanders een flinke boost kunnen geven.

 • Ha Hugo,

  Ja, dat was me een belevenis afgelopen donderdag. Daar zaten we ineens onverwacht naast elkaar tegenover Brian en Barbara Tracey. En we hingen aan zijn lippen om het antwoord horen, toen hij ons vroeg: hoe kun je alle motivationele speakers en cursussen in één zin samenvatten? “Well: Get started and keep going”.

  Ik zou graag eens met Franklyn Sills aan tafel willen zitten. Ik ken hem als een zeer aimabele man. Hij heeft niks met marketing te doen, maar hij is geloof ik een van de weinige mensen die volledig zichzelf is, volledig op zijn gemak met anderen. Ik associeer hem met iemand die in staat is tot onvoorwaardelijke acceptatie. En dat voelt zo super, en dat geeft zo veel energie en zachtheid om daarbij aanwezig te zijn.

 • Ik zou met Neil Young aan de tafel willen zitten. Omdat hij me heel relaxed lijkt en misschien kan hij mij een paar leuke gitaar loopjes leren.

 • Ik zou wel met Michael Neill van de 3 principes aan tafel willen zitten. Om iedeën te krijgen hoe die te integreren in mijn marketing boodschap voor mijn therapiepraktijk Core-Coaching

 • Hoi Hugo, wat was het een inspirerende training van Brian Tracy, echt top. Mooi samengevat, gaaf dat filmpje. Veel groeten, Mariska

 • Michael Jackson. Hij wilde zijn passie en missie uitbrengen maar heeft er ook voor moeten betalen. Die strijd grijpt mij aan. Waarom niet de brui eraan gegeven …..

 • Hoi Hugo, Reken maar! Zo’n kans laat ik niet lopen. En ik was blij met je blog omdat jij weer andere accenten legt die ik daarmee weer herinner.

  Ik heb er ook nog een een groot inzicht uitgehaald vorige week:
  LOVE YOUR PRODUCT!
  Zorg dat je van je product of dienst houdt. Je moet het aan je vrienden en familie willen aanraden omdat het zo goed is. Als dat niet zo is, zoek dan een ander product om aan te bieden waar je wel van kunt houden.

  En ja mooi verhaal over “What is the one skill that….” Als je die skill na verloop van tijd in de vingers hebt, vraag je dan af “What is the one skill that….”. Het geheim van absolute toppers is dat ze hun hele carriere lang blijven groeien.

  Geniet van je actie! Zoals Brian zegt, Your dreams without an action are a fantasy!

 • Hoi Hugo,
  Mooie samenvattig van 2 super dagen! Ook ik heb erg van die 2 dagen genoten. Mijn werk ziet er anders uit dan voor die 2 dagen. Wat kun je veel van Tracy leren.

  Bedankt voor het delen!

  Warme groet, Mark

  • Hey Mark, welkom op mijn blog. Cool, jij was blijkbaar al naar die training geweest!

 • Met dj Hardwell zou ik graag aan tafel zitten en hem vertellen over mijn missie. Meer Kinderen Veilig. Wie weet komt het er binnenkort van. Verder zou ik met Brendon Burchard aan tafel willen zitten. Hij is zeer inspirerend.

 • Met wie wil ik aan tafel zitten? Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat ben jij Hugo Bakker. Na ons telefoongesprek gisteren heb jij mij enorm geholpen om de stap over de drempel te zetten naar de toekomst waar ik eigenlijk naar toe wil. Dankjewel Hugo.

  • Met liefde gedaan Rene en we maken snel een afspraak!

 • Ik zou graag aan tafel zitten met Anthony Robbins. Zijn Jarenlange effort om levens te beïnvloeden, te veranderen en te verbeteren is grandioos. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring. Hij moet me honderden tips kunnen geven, welke ik op mijn beurt weer kan doorgeven.

 • Ik zou graag met Annemarie van Gaal aan tafel willen zitten en eens van gedachte met haar wisselen over mijn ideeën over mijn bedrijf (Magneet Massage). Waar volgens haar de beste groei mogelijkheden zitten.

  • Ja, wat een goed idee. Ik vond haar presentatie erg goed en heb daar hele goede ideeën uitgehaald.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >