Top 5: Beste webcams voor online trainingen/meetings

2 Reacties

beste webcams

De beste webcams voor online trainers en leraren

Of trainers nu online live lesgeven of lessen opnemen voor hun studenten in een klaslokaal; een degelijke webcam produceert een professioneel video resultaat, dat een online trainer nodig heeft.

Audio- en beeldkwaliteit zijn essentiële kenmerken die een camera moet leveren. In deze tijd van virtuele klaslokalen is het nog belangrijker dat je een goede webcam hebt om les te geven.

We hebben veel webcams onderzocht en een top 5 gemaakt om online trainers te helpen de beste webcam voor hun behoeften te kiezen. Dus hier is de top 5 beste webcams voor online trainingen/meetings!

#1. Beste prijs-kwaliteit; De Logitech C920

De Logitech C920 is over het algemeen een uitstekende webcam voor online trainers die meer willen dan wat de ingebouwde webcams in hun computers te bieden hebben.

Werkende professionals zullen hier erg blij van worden want de camera is voor hun ontworpen en biedt alles wat een online trainer nodig heeft om video's van hoge kwaliteit te streamen.

De webcam neemt op met 1080p in vergelijking met de 720p van de ingebouwde camera van de computer. Met de mogelijkheid om video's op te nemen in resoluties van 1080p bij 30 fps en 720p bij 60 frames per seconde, is de C920 één van de beste webcams voor online trainers.

De webcam is ideaal voor live streamen door zijn hoge kwaliteit en soepele feed. Het is zeer goed mogelijk om op een whiteboard te werken, te bewegen of een live experiment te demonstreren aan studenten op afstand. De webcam biedt docenten betere kwaliteit en een professioneler product zonder te betalen voor een professionele webcam.

Een glazen lens en Full HD 1080p leggen details en heldere kleuren vast bij het opnemen en streamen. Het gezichtsveld van 78 graden is uitgebreider, kleuren levendiger en video's helderder, precies wat docenten nodig hebben als ze lesgeven. 

Webcam Logitech c920

Meest veelzijdige webcam: De Logitech C922

De Logitech C922 is de bijgewerkte versie van de Logitech C920 met verbeterde helderheid, geluid, kleuren, het gezichtsveld en prestaties bij weinig licht. De videokwaliteit is uitstekend, zonder korreleffect in het kleine venster.

Een van de kenmerken die de webcam anders maakt dan veel andere zijn de dubbele microfoons voor stereogeluid, waardoor een rijk geluid en geluid zonder druppelen ontstaat. Een microfoon aan weerszijden van de webcam zorgt voor het ontvangen en verzenden van geluid in alle richtingen. De omnidirectionele microfoons zorgen ervoor dat het geluid vanuit alle richtingen gelijkmatig wordt opgevangen, wat gunstig is voor online trainers die zich tijdens het lesgeven verplaatsen.

De veelzijdigheid van het plaatsen van de webcam geeft trainers/leraren bewegingsvrijheid. Op een Logitech-standaard, montage op de monitor of staand op het bureau, de trainer kan de webcam plaatsen waar dit het beste is voor hun manier van lesgeven.

De Logitech C922 Pro Stream Webcam is een van de beste webcams voor online lesgeven. De webcam is compatibel met Windows 10 of hoger en Windows 8 en 7. Hij werkt ook met Chrome OS, macOS en Android. De C922 is met €88,45 wel prijziger dan het oudere model.

webcam logitech c922

Goedkoop en makkelijk in gebruik: De Logitech C270

De Logitech C270 Webcam is de perfecte webcam wanneer technologie niet je sterkste vaardigheid is of als je niet de tijd hebt om een moeilijk installatieproces te doorlopen.

Het is een echte plug-and-play USB-camera en heeft een kabel van anderhalve meter. Door de Logitech C270 webcam op je computer aan te sluiten gebeurt de installatie automatisch. Zonder configuraties is de webcam klaar voor gebruik.

De Logitech Fluid Crystal-technologie zorgt voor een vloeiende videobeweging in realtime zonder haperingen en biedt je natuurgetrouwe details en een indrukwekkende kleurweergave. Met één klik maakt de camera snapshots van 3 megapixels, om te delen op je blog of op de sociale-mediaplatforms. De ingebouwde microfoon van de camera pikt je stem op tot ongeveer 4,5 meter.

Automatisering van de meeste functies geeft docenten de vrijheid om zich op de les te concentreren en zich geen zorgen te maken over de beeldkwaliteit of helderheid van webcambeelden.

De camera past automatisch de scherpstelling, het contrast, de helderheid en de kleurverzadiging aan. Aangesloten op een Windows-pc biedt de C270 ook de flexibiliteit om de functies handmatig te wijzigen.

De webcam klikt stevig vast op een monitor of laptop. Met zijn flat-panel ontwerp neemt de camera geen ruimte in beslag en past hij in elke stijl. De Logitech C270-webcam is de beste webcam voor de online trainer die niet heel technisch begaafd is, maar toch haarscherpe online trainingen wil geven.

Webcam Logitech C270

Met Ringlamp: De Razer Kiyo

De Razer Kiyo Webcam is de beste webcam voor online docenten in de schoonheidsindustrie die de beste verlichting nodig hebben voor gezichtsverbetering.

Online lesgeven vereist soms de close-ups van de online trainer. Vaak is het licht heel belangrijk voor de gelaatstrekken van een persoon. Razer Kiyo projecteert je gezicht in het beste flatterende licht door de helderheid van het ringlicht aan te passen.

De opnameresolutie van de webcam geeft je twee opties, streamen in 1080p met 30 frames per seconde of in 720p met 60fps. Razer Kiyo is ontworpen en getest door topstreamers om de beste kwaliteit streaming te garanderen voor online trainers, gamers, vloggers en gebruikers die hem gebruiken voor andere webcam taken.

De webcam biedt ook de mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken. Trainers kunnen afbeeldingen vooraf instellen en verschillende looks opslaan, wat handig kan zijn als je verschillende soorten onderwerpen geeft in je online trainingen die andere uiterlijken vereisen.

Het ringlicht verbetert de beste eigenschappen van de trainer door harde schaduwen te elimineren en de meest flatterende verlichting te presenteren. Het is de ideale camera als de verlichting slecht is bij het opnemen en livestreamen van online lessen. Als online cursussen 's morgens vroeg of ‘s avonds plaatsvinden wanneer er weinig licht is, kan de ringlightfunctie uitkomst bieden.

Webcam Razor Kiyo

De allerbeste webcam: De Logitech Brio

Onze allround beste keuze is de Logitech brio omdat deze is ontworpen voor professioneel gebruik en een uitstekende audio- en streamingkwaliteit heeft om tijdens de les/training te bewegen of een whiteboard te gebruiken.

Dit is dan ook de webcam die ik zelf gebruik.

Ten eerste, als het op resolutie aankomt, biedt de Brio een handvol opties om mee te werken. Hoewel je video's en livestreams in 4K kunt vastleggen, zijn er ook de 1080p- en zelfs 720p-modi om mee te werken. Daarom, als je ooit van plan bent professionele gesprekken op te nemen, zal de bestandsgrootte nauwelijks een probleem zijn met meerdere resoluties die door de webcam worden ondersteund.

Ervan uitgaande dat je geïnteresseerd bent in de lenskwaliteit en andere structurele elementen die verband houden met de Logitech Brio, verdient de glazen lens, gemaakt van hoogwaardig materiaal, een speciale vermelding.

Bovendien is er een speciale 4K-sensor ingebouwd, wat de hogere prijs rechtvaardigt. Daarnaast maakt de sensor ook de weg vrij voor HDR-compatibele afbeeldingen en levensechte video's, wat een pluspunt is als je Zoom gebruikt voor je meetings.

Met de Logitech Brio is videovervaging nauwelijks een probleem, aangezien er een snel autofocus mechanisme in zit. Niet alleen dat, je kunt naadloos werken in omstandigheden met weinig licht, aangezien deze externe webcam een van de weinige apparaten in de winkelruimte is die ondersteuning biedt voor belichtingsaanpassing.

Bovendien hoef je tijdens het bijwonen van teamvergaderingen niet wakker te liggen van de oriëntatie van de kamer, dankzij de geïntegreerde compensatie van tegenlicht en verbetering van het schitteringbeheer.

Hopelijk heb je nu een beter idee welke webcam je moet kopen en heeft mijn Top 5 lijst van beste webcams geholpen!

webcam Logitech BRIO

Welke webcam kies jij?

1. Vertel hieronder wat jouw keuze is.
2. Misschien gebruik jij een andere waar je heel tevreden over bent...
3. Misschien heb je een vraag, stel hem gerust...

Reageer je voor het eerst?
Dan krijg je het ebook 'Een ebook maken in 2 uur' t.w.v. €20,- als dank voor jouw bijdrage!
(en check daarna gelijk welke cadeaus je nog meer krijgt.

Top 5: Beste webcams voor online trainingen/meetings
Insert Content Template or Symbol

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Ik wil graag een cursus opnemen en niet via mijn computer geheugen wat zijn mijn opties met vriendelijke groet rein bartlema

  • Beste Rein, hangt af van hoe professioneel je het wilt doen;
   – een videocamera (hierin heb ik geen adviezen)
   – gewoon met je telefoon (wat ik prima vind qua kwaliteit)

   Helpt dit of heb je specifieker advies nodig?

   groet, Hugo

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >