Chris Rommers’ beste tips om je mailinglijst te laten groeien!

2 Reacties

Chris Rommers’ beste tips om je mailinglijst te laten groeien! blog

Hoe groeit mijn mailinglijst sneller?

In dit blog en deze video spreek ik met gerenommeerd ondernemer, in de online marketing, Chris Rommers. Chris heeft 25 jaar ervaring in de wereld van online marketing en is gespecialiseerd in het schrijven van webteksten.

Tegenwoordig pakt hij het veel breder aan en helpt hij zijn klanten met hun online marketing en hoe zij hun mailinglijst kunnen laten groeien, op zijn site: chrisrommers.nl.

In dit blog vertel ik over Chris Rommers' beste tips om je mailinglijst te laten groeien.

Wie is Chris Rommers?

Chris heeft ongekend veel ervaring. Hij was zelfs één van de eerste in Nederland die nieuwsbrieven verzond, toen nog met zo’n hele grote kast van een computer, ergens in de jaren voor de eeuwwisseling. Sindsdien heeft hij gewerkt voor talloze web- en pr-bureaus, zowel in account functies als in directies en is hij 4 keer in zijn leven voor zichzelf begonnen.

Na een periode van 9 jaar veel geleerd te hebben, als directeur van een internetbureau, begon Chris in 2015 opnieuw voor zichzelf, deze keer als tekstschrijver/webconsultant.

Chris heeft geen specifieke doelgroep, waar hij zich op richt; zijn strategie is: traffic naar de site en de klant op de site met hun specifieke probleem verder helpen.

“Op de homepage doe ik een vage belofte en daaronder zet ik de probleemoplossing combinaties.” 

Klanten kunnen kiezen uit 3 smaken:

 • De consultcall, een quickfix noemt Chris dat.
 • De conversie-review, meer conversie uit je website halen.
 • De contentsessie, een 2-daagse sessie waar je samen met Chris je website volledig onder handen neemt.
Chris Rommers mailinglijst te laten groeien

Je mailinglijst laten groeien aan de hand van een gratis weggever.

Veel mensen hebben moeite met webteksten schrijven en online marketing, vandaar dat Chris na jaren van hard werken ook een behoorlijke emaillijst heeft opgebouwd.

De grootste reden daarvan is dat hij op zijn website werkt met een gratis weggever, die men kan downloaden, nadat ze hun emailadres hebben gegeven.

“Mijn klanten zijn vooral bezig met: emailmarketing, listbuilding, funnels, en weggevers. En de weggever, die ik ze aanbied, heeft niet eens heel veel te maken met m'n core business, maar het betreft wel een probleem, dat mijn klanten hebben. Samenvattend: een klein probleem zoeken van je klanten/doelgroep, daar een weggever van maken en zorgen dat die weggever zichtbaar is op je website.”

“Ik zag heel veel zzp’ers met een weggever op hun website. En vaak was dat dan alleen een plaatje, waar je op kon klikken. Of je klikte door via de homepage en zag je die weggever verder nergens meer terugkomen. Tegen die mensen zeg ik: Als je doet wat er in mijn weggever staat, kan je minimaal 2x zoveel aanmeldingen krijgen.”

chris rommers mailinglijst te laten groeien

Traffic laat je mailinglijst groeien

Natuurlijk valt of staat dit met de hoeveelheid traffic, die je op je website hebt.

“Het grootste deel van mijn bezoekers komt op 2 blog artikelen binnen, die noem ik ‘lucky shots’, die doen het toevallig goed op Google. Op die blog artikelen doe ik content upgrades, dat houdt in: 

Nadat mensen de blog gelezen hebben, ze nog iets extra’s aanbieden, wat aansluit op dat blog.

Ik heb een blog: ‘8 onderwerpregels waardoor je e-mails wél worden gelezen’. Daar zaten aanvankelijk 10 bonustips bij, maar die heb ik nu weggehaald en in een pdf gezet, daar moeten mensen nu hun emailadres voor achterlaten, om die te krijgen.”

Zelf werk gaan doen

“Google is er tegenwoordig ook niet meer om traffic naar jouw website te sturen. Google gebruikt jouw content om de antwoorden al in Google te geven. Dus dan moet je het extern gaan zoeken, adverteren bijvoorbeeld. Daar heb je meer invloed op, maar je moet ook aan sociale media gaan denken, of SEO uiteraard. Daar moet je wel de geschikte content en het geduld voor hebben.

Mensen vragen heel vaak aan mij: "Moet ik wat met Google gaan doen?" Dan vraag ik “Heb je een strategie?”, vaak hebben ze die (nog) niet. “Nou dan hoef je je over tactiek niet druk te maken”. Wat ik mijn klanten dan vaak adviseer is Linkedin. Mijn klanten zitten vaak al in de b2b coaching, dus die kunnen daar wel iets mee, daar valt wel iets te halen. Maar consistentie is alles. Kijk nooit naar het succes van 1 post, maar naar de hele ketting. Als ik 5 posts heb gedaan en niemand heeft geliket, dan moet je gewoon iets anders proberen.”

Online marketingstrategie bepalen

“Als ik ervan uitga dat jouw aanbod goed is, dus bewezen dat het werkt en verkoopt, dan zou ik je adviseren om voor het snelste resultaat toch eerst voor social media te kiezen.

SEO is cool, maar je weet: als ik er nu aan begin, heb ik over een half jaar pas resultaat. Eerst kijken: waar zit mijn publiek (Instagram, Facebook, Linkedin…?). Dan twee of drie kanalen proberen te kiezen, waar je consistent op kan posten en dan een consistente content strategie uitzetten. En dan moet je onderscheidend zijn, want ik zie heel veel dezelfde dingen voorbijkomen, omdat iedereen naar elkaar kijkt natuurlijk.”

Je mailinglijst laten groeien

“Ik adverteer op die weggever." Dan komen de mensen in mijn mailinglijst, dan krijgen ze eerst een paar korte mails, die daarop aansluiten en dan stuur ik ze 3 jaar lang 50 tot 60 voorgeprogrammeerde mails. Waarom zou je een goede email maar 1x sturen aan iemand? Schrijven kan ik goed, maar ik vind het niet per definitie leuk of makkelijk, vandaar dat ik als ik een goede email heb geschreven, deze aan zoveel mogelijk mensen wil sturen.”

Kort gezegd: Om je mailinglijst te laten groeien, kijk eerst naar je statistieken, waar komen de meeste mensen op binnen. Wat willen ze weten en wat kun je daar nog meer over weggeven, in ruil voor hun emailadres?

Mijn formule:

Een goede weggever, adverteren, een geautomatiseerde cyclus van emails, en dan wachten tot men op één van de probleemoplossingen klikt, in mijn geval zijn dat er 3. Wellicht dat jij er meer hebt.

Mocht je na het lezen van dit blog nog steeds met vragen over online marketing, webteksten, weggevers, en/of emailmarketing zitten, ga dan naar chrisrommers.nl, daar helpt Chris je graag verder!

chris rommers tips om mailinglijst te laten groeien

Hopelijk heb je wat gehad aan Chris Rommers' tips om je mailinglijst te laten groeien. Succes ermee!

Ik ben heel benieuwd naar je reactie!

1. Wat is je grootste les uit dit blog?
2. Misschien heb je een vraag, stel hem gerust...

Reageer je voor het eerst?
Dan krijg je het ebook 'Een ebook maken in 2 uur' t.w.v. €20,- als dank voor jouw bijdrage!
(en check daarna gelijk welke cadeaus je nog meer krijgt.

chris rommers tips om mailing lijst te groeien

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Mijn grootse lessen uit deze blog:
  1. Nieuw e-book schrijven, met mijn e-book mijn mailinglijst laten groeien, die blijft nu een beetje hangen op een bepaalde hoeveelheid.
  2. En ‘one time offer’ toevoegen nadat mijn doelgroep het e-book heeft
  3. Mijn bloggen strategischer inzetten, nu is mijn doel een blog schrijven en delen.

  Andere vraag aan Chris:
  Ik zou hulp kunnen gebruiken met het maken van blogs en emails aan mijn mailinglijst om deze beter te laten scoren in Google, is daar een template of ander iets voor?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >