De impact van jouw eerste boek

5 Reacties

101werkvormenformuleV9Afgelopen zondagavond kwam ik thuis van vakantie uit Denemarken. Het eerste wat ik deed was: naar de schuur lopen (daar stonden 3 pallets) en zo snel mogelijk één van de dozen openen. Het was een magisch moment: voor het eerst hield ik mijn eigen boek vast.

Het boek was groter en dikker dan ik me voorgesteld had. Zelfs zo dat de enveloppen die we gekocht hadden te klein bleken!

Mijn vrouw zei: “Het is een echt boek zeg!”
Ja, dat wist ik ook wel, maar als je het dan voor het eerst in je handen hebt…. Een onbeschrijfelijk gevoel!

De plaatjes, de opmaak, de omslag, alles bij elkaar maakt het helemaal af! Klik op de cover om het te bestellen 😉

Nu ik zo bezig was met het schrijfproces, het publiceren en alles wat er bij komt kijken, merkte ik dat er veeeeel meer mensen zijn die al een boek hebben geschreven, tja, what’s new. Zo werkt dat als je ergens helemaal in zit.

Veel mensen denken al jaren na over het schrijven van een boek…

Tegelijkertijd heb ik ook ontdekt dat er minstens zoveel mensen zijn die al jaren een boek willen schrijven maar het niet tot publiceren en verkopen komt. Ik heb daar een tijdje geleden al een blog over geschreven, de snelste manier om expert te worden.

In de tussentijd heb ik trouwens mijn tweede boek afgerond, dat ligt nu bij de redacteur, ja ik heb de smaak te pakken…

De impact van jouw eerste boek

1. Mensen kijken op de één of andere manier anders naar je.
Als je een boek hebt geschreven dan is dat op de één of andere manier heel wat. Een heel simpel voorbeeld dat ik momenteel meemaak; bij mij in de straat willen de mensen het boek kopen. Ze willen een ‘hugo bakker’ op de plank. Qua inhoud zullen ze er niet veel aan hebben omdat ze helemaal niet bij de doelgroep horen. Bovendien kunnen ze het boek van me krijgen. “Nee, ik wil het kopen!”

2. Journalisten zien er een verhaal in
Toen ik laatst een berichtje over Screbrenica op Facebook plaatste werd ik direct door een journalist benaderd. Ik heb daar ooit als soldaat op missie gezeten en dit was een complete pagina met mega foto waard. Toen ik noemde dat ik een boek heb geschreven bood de journalist direct aan om daar ook een artikel over te schrijven.

3. Je wordt gevraagd
In de week dat ik het boek in de voorverkoop had gedaan kreeg ik direct een aanvraag voor een incompany Train de Trainer. Ik had hier eigenlijk nooit iets over geschreven op mijn website. Ik werd eigenlijk alleen gevraagd voor teamcoaching en teambuilding. Nu dus voor een train de trainer! Ik had ook altijd zo’n hekel aan acquisitie doen. En dan dat proces in van intakegesprek, offerte maken, bijstellen, voorbereiden, etc. Daar heb ik nu helemaal geen last van! En de tweede aanvraag is alweer binnen…

4. Je zelfvertrouwen groeit
Zo werkt het bij mij merk ik. Ik ben een auteur, dat kan niet iedereen zeggen. Ik ben trots, ik voel me goed.

5. Je kunt iets weggeven (en binnenkomen)
Zojuist gaf ik een exemplaar weg aan een vriend van mij, iemand die in het onderwijs werkt. Niet dat het me er nu om ging, maar het zou zo maar kunnen zijn dat hierdoor meer bestellingen binnenkomen. Een scholengemeenschap telt al snel honderden leerkrachten. Bovendien is er een kans op impact #3. Jouw boek kun je aan strategische mensen binnen een bedrijf geven waar jij binnen wilt komen. Ik ga dat komende maanden toepassen en ik houd je hiervan op de hoogte.

6. Je expertstatus groeit
Als je een boek hebt geschreven dan moet je wel een expert zijn, what more can I say…

Hoe je het voor elkaar krijgt om je boek in je handen te hebben

Hoeveel zou jij er voor geven als je binnen 24 uur je boek in je handen zou hebben?
Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn.

Toch, als ik er op terugkijk, is het allemaal niet zo moeilijk geweest. Iedereen kan een boek schrijven. Daar ben ik echt van overtuigd. Binnen 24 uur is misschien te ambitieus, maar als ik je zeg dat ik maar 10 dagen gewerkt heb aan mijn 2e boek dat nu bij de redacteur ligt.

Tijdens het 100dagen Focus Seminar vertel ik je hoe ik dat gedaan heb.

klein zwitserlandIk vertel je al mijn lessen die ik tijdens het schrijven van mijn 1e en 2e boek heb geleerd. Bovendien leer ik je ook hoe je je boek voor kunt financieren.
100 dagen focus zegt het al een beetje; tijdens dit seminar geef ik je een aantal tools om in de laatste 100 dagen van het jaar toch je doelen te bereiken (of dit nu een boek schrijven is of een ander doel). Aanmelden klik hier.

Het seminar is op 20 september en wordt gehouden in Klein Zwitserland, in de bosachtige omgeving van Driebergen (vlakbij Utrecht).
PS: dit seminar noemde ik eerst 100dagen Deadline Seminar, maar dat vond ik achteraf toch niet zo aantrekkelijk klinken. Klik hier om je aan te melden.

Twijfel je of dit seminar voor jou is?

Vul hieronder je vraag in zodat ik je een zo goed en zo eerlijk mogelijk antwoord kan geven. Voor het geld hoef je het niet te laten, maar je tijd is kostbaar, dat besef ik.

Over 

Hugo Bakker

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
Als ik jou kan helpen om je missie te verspreiden, dan heb ik indirect impact op het creëren van een betere wereld.

 • Proficiat Hugo, das gaaf je eigen boek.
  Ik heb vandaag mijn laatste hoofdstuk geschreven.
  Morgen inleiding, besluit en achterflap.
  En dan begint de zoektocht naar een uitgever.
  … Alhoewel jouw vragen hierboven maken me heel nieuwsgierig.
  Ik kan er spijtig genoeg niet bij zijn.
  Maar ben wel heel benieuwd naar jouw content van die dag.
  Vele groeten en nogmaals proficiat, Bene. 😉

  • Hoi Bene, jammer dat je er niet bij kunt zijn. Jij doet mee aan het Expert Implementatie programma en daarin deel ik sowieso al mijn kennis.
   Wat geweldig hoe ver jij ook al bent! Veel succes!

 • Hi Hugo,

  van harte gefeliciteerd, ik wacht op je presentatie om je boek te ontvangen, gaaf!
  Over de workshop: mijn manuscript is eind september af en dan beginnen we met het process van uitgeven.
  Heeft die dag voor mij een meerwaarde? Ik ben zowieso niet van plan om lange cursus met extra dagen te volgen over die onderwerp.
  Wat denk jij?

  • Natuurlijk wil ik dat je komt maar dat is natuurlijk aan jou en de antwoorden op de volgende vragen; heb je al een goedkope en toch goede redactie en vormgever? Weet je al hoe je je boek voor €2,- kunt laten drukken? Weet je al hoe je je volgende boek in 10 dagen af kunt hebben? Ik geef je de stappenplannen. Over je laatste opmerking, ik weet denk ik wat je bedoelt en ik ga geen lange cursus organiseren. De back-end voor deze dag is het Expert Implementatie Programma.

 • Gefeliciteerd en uiteraard direct besteld kerel. Hoewel ik jouw methode (waarvoor dank) reeds met succes toepas tijdens mijn trainingen, wil ook ik een Hugo Bakker op mijn plank! Trots op je!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >