8

De reden voor jouw falen of succes dit jaar

Als je op dit moment terugblikt en kijkt wat je dit jaar hebt gedaan. Welke activiteiten buiten je comfortzone hebben bijgedragen aan jouw succes en waar ben je binnen je comfortzone gebleven (met alle gevolgen van dien)?

Wat heb jij in het eerste halfjaar gedaan dat buiten je comfortzone was en wat heeft het je opgeleverd?

Inspireer elkaar! Neem een minuut de tijd om te noteren wat je gedaan hebt en wat het je opgeleverd heeft in het commentaarveld hieronder.

Ken jij iemand die zeker beter zal gaan presteren door dit artikel?
Klik dan op LIKE, TWEET, G+ of Share zodat deze persoon ook mee kan praten.

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Jeannette Bal schreef:

  Je vraagt om terug te blikken op afgelopen 6 maanden en wat ik gedaan hebt binnen/buiten mijn comfort zone en wat de gevolgen daar van zijn. Goed idee.

  Het begon niet zo leuk. Begin dit jaar is mijn leven aardig door elkaar geschut, omdat mijn vader in februari is overleden.
  Dus je kunt wel zeggen dat ik een niet zo’n comfortabele periode achter de rug heb. Ondanks alles heb ik gestaag aan mijn business doorgewerkt, al was het op een lager pitje.

  Resultaat is een hele leuke samenwerking/ondersteuning van 2 kanjers om Magneet Massage verder uit te breiden en een nieuw product !

  Mijn tip: Als je ondanks alles regelmatig kleine beetjes doet met je doel voor ogen, kun je toch veel bereiken.

  Ik kan niet wachten op de 2e helft van 2013 !

  • Hugo schreef:

   Hoi Jeannette, ja soms word je geconfronteerd met verlies en wordt alles in perspectief gezet. Ik heb van dichtbij mee mogen maken hoe je idd door bent blijven gaan; heel knap en met mooie resultaten!

 • Gert Nieuwkerk schreef:

  Hoi Hugo

  Buiten je comfortzone treden heb ik het afgelopen jaar zeker ervaren. Deels noodgedwongen vanwege het beëindigen van een dienstverband van meer dan 13 jaar bij een bedrijf. Dit vanwege bedrijfseconomische redenen :-(. Dit was voor mij voor het eerst in een loopbaan van ruim dertig jaar. In deze dertig jaar heb ik altijd gewerkt bij een baas. Omdat ik al op leeftijd ( 53) ben/was is het verdraaid moeilijk om weer bij een baas aan de slag te gaan. Veelal krijg je de opmerking terug bij sollicitaties dat je overgekwalificeerd bent.
  ook bij trainingsorganisatie kreeg ik het deksel op mijn neus, want het verdienmodel is daar: Alles samen doen met zap-ers.
  Daarom de stap in het diepe gemaakt en mijn ondernemersplan geschreven en aan de slag gegaan met mijn eigen bedrijf.
  Veel op pad om contacten uit het netwerk aan te boren en te kijken of ik mijn dienstverlening van de grond kon krijgen.
  Soms zelf met grote partijen om de tafel om te bespreken of er mogelijkheden zijn.
  Dit heeft geresulteerd in een aantal opdrachten en zeker vanuit het feit dat ik mijn expertise bezit en daarnaast een grote mate van flexibiliteit bezit.
  Mijn grootste struikelblok vind ik nog steeds het acquireren.
  Ik vind het moeilijk om mezelf/mijn product te verkopen.
  Daarvoor ben ik nu aan het rondkijken om na de vakantieperiode toch de investering te doen in eigen scholing met betrekking tot dit onderwerp. Dus een investering doen.
  Een van de dingen die ik wel heb geleerd het afgelopen jaar is dat de druk op mijn schouders behoorlijk minder is geworden in vergelijking met het werken voor een baas.( ik werkte soms 50 tot 60 uur per week met een rendement van 0)
  Nu geeft elk uur werk veel meer plezier. Het feit dat jezelf kan beslissen over de zaken die je doet en aan niemand verantwoording hoeft af te leggen geeft een heel ander beeld van het werkzame leven.

  Ben benieuwd wat het tweede deel gaat brengen

  • Hugo schreef:

   Hoi Gert, ik kan me voorstellen dat dat een sprong in het hele diepe is geweest! En wat goed dat je al een aantal opdrachten hebt binnengehaald! Scholing op het gebied van marketing/ jezelf verkopen heeft mij als NIET-ondernemer enorm geholpen. En je raadt het misschien al: het implementeren, het doen, blijkt dan elke keer weer verrassend effectief.
   En wat gaaf om te ervaren dat elk uur nu veel meer plezier geeft. Misschien moet je het zo zien: jezelf verkopen is een noodzakelijk kwaad om elk uur met plezier te kunnen werken.
   groeten en tof dat je op dit blog hebt gereageerd! Hugo

 • Anouk Bakkers schreef:

  Hoi Hugo, ik heb je vlogs andersom bekeken. Maar kan nu mooi m’n gravatar testen.
  Dat investeren en loslaten waar je het over hebt is heel herkenbaar!
  Ik heb het afgelopen jaar voor het eerst als vrijwilliger meegewerkt aan een groot dancefeest voor Doven en slechthorenden. Ik heb mijzelf nooit de tijd gegeven voor dit soort leuke projecten. Ik was veel te druk met studeren en de huur betalen. Ik was afgestudeerd en vond dat ik het had verdiend hierin te mogen investeren. Ik had verwacht er niet meer dan lol uit te halen. Ik kreeg veel meer dan dat, vriendschappen, een enorme stap buiten m’n comfortzone (de hele avond acts aankondigen voor minstens 1000 man), een hele gave avond, m’n Gebarentaalvaardigheid heeft zich nog meer ontwikkeld en een netwerk waar verschillende opdrachten zijn uitgerold.
  Voor het volgende half jaar is mijn stap buiten de comfortzone: mijn product verkopen

  • Hugo schreef:

   Hoi, nou, gravatar is gelukt! Wat een mooie ervaring, top!
   Gaaf om naar uit te kijken; komende half jaar je product verkopen. Welke stappen moet je nemen om succesvol te zijn?

 • Mag ik de periode iets langer nemen? Vorige zomer heb ik een online meditatieprogramma opgezet ‘Topresultaten met innerlijke rust’en daar investeringen voor gedaan die ik spannend vond: o.a. in een autorespondsysteem met helpdesk. Ik heb veel tijd gestoken in het me eigen maken van het werken met online cursusprogramma’s. Ik heb in januari flinke korting gegeven op de prijs waardoor ik in twee weken veel verkocht. En ik verkoop het aan de individuele coachcliënten die ik heb. Ik heb er in een jaar duizenden euro’s mee verdiend. En nu ben ik weer opnieuw zenuwachtig om te investeren in studioopnames voor een nieuw online meditatieprogramma.

 • >