De snelste manier om expert te worden

58 Reacties

101werkvormenformule

101werkvormenformuleDeze week kreeg ik de PDF van de vormgever terug. Mijn boek “De 101werkvormen Formule” is bijna klaar om gedrukt te worden! Ik word er al helemaal blij van. Het manuscript dat ik een aantal weken geleden aanleverde is omgetoverd tot een heus boek! Nu nog de puntjes op de i en drukken maar, 3000 stuks om mee te beginnen. (De afbeelding hiernaast is nog niet de definitieve hoor…)

Veel ondernemers willen een boek schrijven
omdat ze weten dat hun business daar een enorme boost van zal krijgen. Het boek maakt dat je gebeld en gevraagd wordt voor lezingen, trainingen of workshops, etc. Het is de snelste manier om expert te worden in jouw vakgebied.

Een boek schrijven in 1 maand moet toch wel lukken
Toen ik begin januari van dit jaar begon dacht ik even in 28 dagen een boek te schrijven. Elke dag 06.00 uur op, laptop aan, MS Word openen en gaan! Ik had al veel teksten klaar dus dat zou ik wel even doen. En vol goede moed begon ik aan mijn reis.

Waarom het niet in 1 maand lukte
Je raadt het al: eind januari was het boek niet klaar… Uiteindelijk duurde het tot en met april, voordat ik het manuscript af had. En ik kan op mijn blog wel mooi weer gaan spelen en roepen dat je makkelijk en snel een boek kunt schrijven, maar de praktijk is weerbarstig. Ik spreek veel ondernemers en klanten en velen van hen willen ‘ooit’ nog wel eens een boek schrijven. En dat ‘ooit’ staat eigenlijk voor ‘nooit’. Als ik naar mijn eigen proces kijk en luister naar anderen, kom ik de volgende problemen of vertragers tegen:

5 redenen waarom boeken nooit of vertraagd uitgebracht worden

Hieronder volgen een aantal problemen die ik tegengekomen ben en als jij toevallig in het proces zit van ‘auteur’ worden dan zul je misschien wel iets herkennen.

Vertrager #1: Vertrouwen
Tijdens het schrijfproces ontdekte ik dat er bekende stemmetjes tegen mij aan het praten waren. “Wie ben jij om dit boek te schrijven?” en erger nog: “Wat als de lezers het boek niet goed vinden?” – ook een leuke: “Wat als mijn garage straks helemaal vol staat met boekendozen en ik ze aan niemand kan slijten?”. Ik zal er geen geheim van maken maar 3 jaar geleden was ik al eens begonnen met het schrijven van een ander boek…. (en dat is er nooit gekomen). Luisteren naar die stemmetjes kostte me heel veel tijd en energie. Het boek was niet op tijd klaar…

Vertrager #2: een volle agenda
In die bewuste maand januari had ik natuurlijk ook andere verplichtingen. Ik ging voor 4 dagen naar een seminar in Londen. Ik was jarig en 12,5 jaar getrouwd. Ik moest blogs schrijven. Ik gaf trainingen en deze moesten voorbereid worden. Ik wilde ook sporten en ontspannen. En alles bij elkaar bleef er maar weinig tijd over om aan mijn boek te schrijven. Daarom had ik bedacht om zoveel mogelijk om 06.00 uur op te staan. Het was echter niet genoeg; het boek was niet op tijd klaar…

Vertrager #3: geen focus
Naast dat je agenda (te) vol kan zijn met zaken die ook echt moeten gebeuren is er nog een vertrager die hier mee te maken heeft: gebrek aan focus. En focus is ‘je camera scherp stellen’, een brandpunt, datgene waar alle aandacht naar toe gaat. Veel mensen hebben moeite om al hun aandacht op dat ene te richten. Ik denk dat hier een boek over te schrijven valt. Want gebrek aan focus zou je ook uitstelgedrag kunnen noemen. Achter uitstellen zit weer een complexe psychologie van excuses, stories, angsten en ‘jezelf niet goed genoeg vinden’ (au, dit kan wel eens de hoofdoorzaak zijn waarom je ook je andere doelen niet haalt).

Vertrager #4: niet weten hoe
Toen de teksten eindelijk geschreven waren heb ik een tijdje stilgestaan omdat ik simpelweg niet wist hoe ik verder moest. Want je kunt wel een goed stuk tekst op je laptop hebben staan, een fysiek boek is toch wat anders. Dan moet er nog heel wat gebeuren; redigeren, vormgeven, de omslag, een ISBN. Ik stelde uit… het boek was niet op tijd klaar.

Vertrager #5: niet investeren in hulp
Als ik het zelf doe weet ik zeker dat het goed gaat en hulp inroepen kost alleen maar tijd en geld ;). Herken je die gedachten? Het heeft mij veel tijd gekost. Toen ik eenmaal besloot om te investeren liep het allemaal een stuk vlotter.

Ik ben in alle valkuilen gestapt!

Als ik er zo op terugkijk dan zie ik dat ik geslaagd ben voor alle vertragers. Ik heb er geen spijt van, heb zoveel geleerd.

Het is nu nog een kwestie van de puntjes op de i zetten en de boekpresentatie(s) plannen en bekend maken. Ik kijk er al naar uit, bang dat niemand het boek koopt, bang dat het zo’n succes wordt dat mijn agenda en mijn bankrekening helemaal vol loopt.

Nu toepassen bij het schrijven van mijn 2e boek

Deze zomer wil ik mijn tweede boek schrijven. Ik weet nu precies wat ik moet doen. De content heb ik al verzameld, de titel weet ik al en het framework heb ik bedacht.

De lessen die ik geleerd heb, ga ik toepassen:

#1: ik geloof in mezelf en in het boek dat ik ga schrijven

#2: ik plan periodes in waarop ik me volledig kan focussen op het schrijven (dus weg van huis en kantoor)

#3: tijdens die dagen ben ik alleen en is er niets anders dan schrijven, schrijven, schrijven

#4: ik weet van A tot Z wat ik moet doen

#5: ik vraag om hulp en weet wie mij kan helpen om sneller resultaat te behalen

Wil jij al heel lang een boek schrijven?

Wat is de belangrijkste reden waarom jij een boek wilt schrijven?

Plaats jouw reden in het commentaarveld hieronder;

Over 

Hugo Bakker

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
Als ik jou kan helpen om je missie te verspreiden, dan heb ik indirect impact op het creëren van een betere wereld.

 • Hallo Hugo,

  dank voor alle inspiratie, kennis en expertise die je deelt via je website en net in het webinar. Je boeken lagen vorige week voor mij als mooiste en beste op de boekentafel van Daisy Gordijn.

  Waarom ik graag boeken wil schrijven is omdat ik er in geloof dat creativiteit een heel belangrijke kracht is. Ik wel mensen persoonlijk en ook zakelijk laten ervaren dat ze met een meer positieve en flexibele mindset ze van heel veel problemen bevrijd kunnen worden en daarnaast daarmee ook geestelijk klaar zijn om de beste en mooiste versie van zichzelf te kunnen leven. Het is niet wat je overkomt dat je leven bepaalt maar hoe je er mee omgaat.
  Ik zie dat jij een man bent die vooral werkt met mensen die al een positieve mindset hebben en er voor open staan om een volgende groeistap in hun leven te maken. Veel mensen zijn wel bereid om het werk te doen maar zien zelf nog niet de weg om van hun passie een succesvolle onderneming te maken.
  Daarnaast zie ik ook veel mogelijkheden om vanuit creativiteit verschillende expertboeken te schrijven voor verschillende doelgroepen of juist combinaties daarvan.
  Het onderwerp lag zeker al 8 jaar direct onder mijn neus maar ben al aan 5 andere boeken begonnen met schrijven en plannen voordat ik nu mij laserfocus heb kunnen bepalen.
  Ga er van uit dat ik met de creativiteit een combinatie kan maken van life events, online, coaching en training.
  Kijk er naar uit om je een keer life te ontmoeten.

  • Wat leuk dat je bij Daisy was, zij is een kanjer! Kies één ding om eerst te doen Rik! Succes! Wij gaan elkaar vast ontmoeten, groet, Hugo

 • Hoi Hugo,

  Leuk dat je eerste boek af is, gefeliciteerd!
  Ik wil graag een boek schrijven over het stellen van grenzen.
  Veel mensen laten hun hoofd, agenda en hart vollopen met allerlei dingen die gedaan ‘moeten’ worden. Het zijn vaak oude patronen van waaruit ze reageren.
  Ik heb zelf ontdekt hoeveel vrijheid het oplevert om eigen keuzes te maken en los te komen van het ‘moeten’.
  Mijn boek is bedoeld om inzicht te geven, maar zal ook heel praktisch zijn.
  Gemakkelijk te lezen, zodat het voor iedereen toegankelijk is.
  Ik zet 20 september vast in mijn agenda 🙂

 • Haha, die cover zou voor mij een reden zijn om het boek niet te kopen, hoe enthousiast anderen er ook over zijn. 🙂
  Voor mij is het nog te vroeg om een boek te schrijven, dus misschien volgend jaar?

 • Hugo, gefeliciteerd met je boek en fijn dat je je kennis wilt delen
  Een boek schrijven staat op m’n bucketlist en ja zo’n lijst is er ook een om af te werken
  Dus graag laat ik me de 20e september door je inspireren en wie weet kan ik binnenkort weer een item van mijn bucketlist afvinken

 • Dag Hugo,

  gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal!
  Het is zo herkenbaar wat je schrijft, alle belemmerende gedachten en activiteiten…
  Ik wil een boek schrijven, nee… ik ga, nee… ik begin nu met een boek om mijn doelgroep bewust te maken van hun eigen invloed op het (probleem)gedrag waar zij zich aan storen. Iets wat niet gebruikelijk is in die wereld. Slechts een zeer klein percentage doet iets met het woord zelfreflectie. En toch wordt het steeds een belangrijker onderdeel in het behandelen van het probleemgedrag. Dus de gedachte “ze zitten helemaal niet op mij te wachten”… check.

 • Hi Hugo
  en ja daar zit ik dan, al tien dagen in m’n uppie in een mooi penthouse in Zuid Spanje met uitzicht op zee. Bedoeld als een beetje vakantie, maar vooral…. het uitwerken van de lessen die ik afgelopen vier kwartalen aan Hogeschoolstudenten heb gegeven. Want het komende schooljaar is natuurlijk mijn boek verplichte kost.
  tja…. nog vijf dagen hier enne…hoewel wel de opzet me duidelijk is, staan er nog weinig letters op papier.
  Alle hulp is welkom!!

  dus… des te meer waardering en een diepe buiging voor het klaren van jouw klus. Pfff, bevallen gaat wel wat sneller.
  Hartelijke groet, Ingrid

  • Hoi Ingrid, begrijp ik het goed dat je daar je boek wilde schrijven en maar niet vooruit komt?
   Ga gewoon schrijven wat er in je op komt zou ik zeggen. Zet je gedachten op papier; het hoeft geen goed schrijfwerk te zijn, dat komt later wel!
   Luister naar al die stemmetjes in je hoofd en zeg: ‘dankjewel, ik heb je gehoord, en nu ga ik verder met schrijven…’.

   Helpt dit?
   Veel succes en kom je de 20e naar het seminar?

 • Het is mij al zo vaak gevraagd en ik heb al net zo vaak nee gezegd… Maar ik kom nu steeds vaker klanten tegen voor wie het echt een uitkomst zou zijn als ze al vast wat Nederlands kunnen leren voordat ze naar Nederland/naar de les komen. Er is gewoon nog geen goede “praktische” zelfstudie. Ik weet zeker dat ik dat zou kunnen verzorgen. Het zou niet alleen een boek moeten worden, maar ook een kit met nuttig en uitnodigend materiaal.

  • Dankjewel Syl! En een goed idee, ik zou er een complete online omgeving van maken; video’s, pdf’s, opdrachten, etc, etc! Leuk joh!

 • Hallo Hugo,

  Ook van mij gefeliciteerd met je eerste boek!

  Wat voor mij de belangrijkste reden is om een boek te willen schrijven? Er zijn verschillende redenen, ik weet niet goed wat de belangrijkste is.
  Misschien wel omdat mijn vakgebied nog erg jong en nieuw is, en er eigenlijk nog geen boeken over bestaan. Ik wil graag het boek schrijven dat ik zelf graag had willen lezen een aantal jaren geleden.

  Ik kom graag naar je seminar.

  Groeten
  Cynthia

 • Dag Hugo,

  Ik volg je al een tijdje en ik geloof je wanneer je stelt dat een boek schrijven help om expert te worden alleen hoe begin je eraan. En dat is nu net je aanbod voor september. Indien mogelijk kom ik het graag volgen.

  Vriendelijke groeten

  Fons Turelinckx

 • Hoi Hugo,
  Allereerst gefeliciteerd met het resultaat en ik sluit mij graag aan bij alle mensen die jou al hebben verteld dat je een kanjer bent en dat jij het verdiend om succes te hebben met je boek (boeken) ik hoop dat er nog velen zullen volgen.

  Zo nu eerst een welverdiende vakantie en dan zien we elkaar op 20 sept in utrecht.. neem maar veel boeken mee dan kun je die gelijk aan ons verkopen.. en captain stay on course!

  groeten van hennie en mij..

 • Hallo Hugo,

  Ja, erg mooi cover en met een mooie pakkende titel erop. Maar ben je als trainer/coach & spreker al financieel onafhankelijk voordat je het boek uitbrengt of pas daarna?

  Groetjes, Dirk van Drie

  • Hoi Dirk, ik ben nu voor de helft financieel vrij met een passief inkomen. Het boek gaat als het goed is helpen om helemaal financieel vrij te zijn. In mijn hoofd ben ik het al; en dat is eigenlijk belangrijker…

 • Van harte Hugo, wat een mooie mijlpaal. En wat inspirerend om te lezen dat je al weer met de volgende bezig bent. Dankjewel.

  Er is een boek in mij dat geschreven wil worden. Sterker nog – ik heb inmiddels al twee boeken in mij ontdekt. Ik wil de kennis en ervaring die ik heb opgedaan en die ik in de praktijk breng met / bij individuele teams met mijn hele doelgroep delen. Zodat ze zelf aan de slag kunnen om stappen te zetten op hun weg.

  En heel frappant. Dit verlangen zit al een tijdje in mij en begin deze maand werd me duidelijk dat ik niet meer wil wachten tot ik in januari een workshop van OCA kan volgen. En dan kom jij nu met dit aanbod! Geweldig, dit is dus de bedoeling.

  Hartelijke groet,
  Esther van den Enden
  HuisartsenTeamwork

 • Proficiat Hugo,

  De cover is alvast treffend.

  Op dit moment heb ik geen plannen om een boek te gaan schrijven. Wel ben ik wel geïnteresseerd naar wat je te vertellen hebt.
  En wie weet wat er van komt. Het verleden bewijst dat ik wel vaker zaken doe zonder plannen vooraf.
  Dus wie weet wat er van komt. Ik ben benieuwd naar wat ik allemaal meer weet op het einde van je seminar.

 • Ik sluit me aan bij de rij van mensen die je feliciteren met je eerste boek: Proficiat !

  Waarschijnlijk weet je dat ik ook een boek aan het schrijven ben met de titel
  ‘Denken met je voeten’ .De voorlopige ondertitel: ‘leven zonder mentale druk door het beter managen van je levens-energie’

  Waarom ik het schrijf. Een eerste instantie voor mezelf, dat staat misschien raar.
  Ik wil van veel dingen weten hoe ze precies in elkaar zitten .Als ik me focus bij een ding kan houden ( FOCUS, ja Hugo daar komt die weer langs) dan komen de ideeën en inzichten
  Ik heb de gave om goed te kunnen analyseren ( althans dat denk ik ) en dat komt me hierbij goed van pas .
  Door al die invallen en inzichten opteschrijven kan ik er van een afstand naar kijken en ze goed op hun merites beoordelen: klopt dit wel, ontbreekt er iets of is dit slechts de halve waarheid of is dit onzin of moet ik het anders opschrijven etc. Dat hele schrijf-proces is als het ware een grote dialoog met mezelf.Stapje voor stapje kom ik dan verder met het ontrafelen van het onderwerp .
  Een tweede net zo belangrijke reden is dat ik mijn inzichten wil delen, opdat zo veel mogelijk mensen er profijt van kunnen hebben
  Vele mensen zijn elke dag of met periodes ongezond gespannen en wel zodanig dat het hun belemmert in hun functioneren en dat staat het ontplooien van hun talenten en persoonlijke groei weer in de weg , laat staan je gelukkig voelen.
  ik ben in dat opzicht zoals je weet ervarings-deskundige .

  De oplossing van dit probleem is in de kern mijns inziens heel simpel: BETER AARDEN !!.
  Enfin als ik met zo iets simpels vele mensen kan helpen of verlichting kan geven, wie ben ik dan omdat na te laten

 • Hallo Hugo, ik ontvang altijd met veel plezier je nieuwsbrief en ik heb eigenlijk altijd al een boek willen schrijven maar…. ja faalangst….Ik zou graag boeken voor kinderen willen schrijven onzin boeken en boeken over kinderenzorgen… ja en die zijn er natuurlijk al. Ik zou dolgraag naar je seminar gaan. Dus het is eigenlijk een reden waarom ik het niet doe…en niet waarom ik het wel doe.

  • Hoi Joke, goed om te lezen dat je mijn nieuwsbrief met plezier leest (bijzonder is dat voor mij). Wat zou het jammer zijn voor al die kinderen als je het boek dat jij wilt gaan schrijven niet gaat maken! Kom naar het 100dagendeadline seminar dan zul je ontdekken hoe simpel het is.

 • Hallo Hugo,
  Gefeliciteerd met je boek! Leuke uitnodigende cover.
  Ik ga zeker nog een boek schrijven. Voor nu heb ik nog een andere lijst met implementatiepunten uit master entrepreneur.
  Succes met tweede boek en veel inspiratie toegewenst.
  Pauline

  • Leuk dat je je aangemeld hebt Pauline, na de werkvormen inspiratie dag, nu dit; leuk! Succes met implementeren van de ME-stof!

 • Hà Hugo, wat sta je er weer lekker op op die cover!
  Ik ben een jaar geleden begonnen aan een boek…en ja hoor. Zeer herkenbare valkuilen maar bij mij toch een andere op nummer 1: meteen het perfecte boek willen schrijven. De tip is daar : gewoon schrijven. Later bijwerken!

 • Hallo Hugo,
  ten eerste van harte gefeliciteerd met je boek! Ik ben echt benieuwd hoe het is om een eigen boek af te hebben!
  Ik ben met mijn boek bezig, het gaat om een methode aan de hand van TCM om doelen te zien en te behalen. Er zijn elementen van acupunctuur, voeding, meditatie, Qi Gong oefening en hoe kan je een ritueel van te maken.
  Mijn deadline is eind juli de manuscript af hebben en… het gaat lukken!
  De reden om een boek te schrijven is niet alleen als expert profileren op het gebied van Chinese geneeskunde, maar ook omdat ik wil 5 miljoenen mensen helpen om hun leven-doel te zien. Ik ben begonnen met mezelf, nu ben ik 2 weken bezig, trouw, elke dag, aan de slag met mijn methode en ik merk al verbazende resultaten.
  Ik denk toch om handig te zijn de 20 september te komen om je aanpak te zien

 • Hugo Gefeliciteerd!

  Waarom ik een boek wil schrijven?
  Ik geloof dat iedere vrouw op de wereld uniek is en dat iedere vrouw een innerlijke kracht bezit.
  Ik geloof dat vrouwen die overspannen zijn of een (dreigende) burnout hebben, niet meer in contact zijn met die innerlijke kracht.
  Mijn missie met het programma dat ik heb samengesteld is, vrouwen weer in staat stellen hun kracht en waarde opnieuw te ontdekken. Hoe mooi zou het zijn dat vanuit haar eigen waarde, zij weer partner, moeder, werknemer maar vooral ZICHZELF kan zijn! Ze weer kan bijdragen aan een betere wereld!

  Mijn boek kan bijdragen vrouwen in hun kracht te houden met inspirerende boodschappen en werkmateriaal.

 • Hoi Hugo,
  Van harte gefeliciteerd met je eerste boek. Als je het voor de eerste keer in je handen hebt, geeft dat een heerlijk gevoel. Toen ik mijn boek ‘Een Schatkist vol Vertelgeheimen’ (doelgroep: leerkrachten in het basisonderwijs)in handen kreeg, voelde dat geweldig. Het was nog mooier dan ik had verwacht. Mijn belangrijkste reden is het delen van mijn expertise zodat een ander er iets mee kan en het gaat toepassen. Zelf wil ik er ook graag wijzer van worden. Ten eerste dat zoveel mogelijk boeken verkocht worden, maar ook dat het leidt tot het geven van vertelworkshops. Beide zijn gelukt, maar het streven is dat het nog meer gaat worden. Ik broed al weer op mijn volgende boek en kom graag op 20 september naar je seminar! Jouw boek ga ik zeker kopen. Alle succes ermee.

 • Ha Hugo, gefeliciteerd met deze mijlpijl! En fantastisch hoe je alle bekende valkuilen beschrijft en beleefd hebt. Ja, waarom ik ooit een boek moet schrijven? Omdat er wel al veel kookboeken zijn, maar er echt nog een nodig is over het belang van Écht koken. De activiteit koken beleven als een vorm van ‘mindfullnes’ is pure ontspanning. Het is geven van jezelf aan de ander. En daarnaast is zelf koken altijd veel gezonder dan het eten van kant- en klaar fabrieksvoer. Daarom dus!

  Gefeliciteerd, geniet ervan!! groet van Hilda

 • Beste Hugo,
  Gefeliciteerd met je eerste boek. Nog niet eens helemaal op de markt en al bezig met een tweede boek, geweldig wat een focus.
  Zelf zou ik ook graag een boek gaan schrijven om mijn expertstatus te vergroten, maar er zijn nog zoveel zaken die ook gedaan moeten worden om te werken aan mijn expertstatus. Dus wat mij betreft gaat er een boek komen ,maar een deadline daarvoor is nog niet in het zicht.
  Geniet van dit succes en graag hoor ik van je hoe e.e.a. tot stand is gekomen.
  Vriendelijke groeten,

  Tanya

 • Een boek over tussenruimte is bij mij aan het borrelen. Echter door een erfelijke auto-immuunziekte die eind vorig jaar bij mij is geconstateerd is dit eerder een frustratiebron aan het worden dan dat het in vruchtbare aarde valt. Met enige regelmaat begin ik er weer aan om het document in wording verder te vervolmaken. Mijn doel is om mensen bewust te maken van het belang van focus op hun passie en bijbehorende drijfveren en om hun eigen kritisch vermogen in de vorm van zelfreflectie en dialoog intern en extern aan te boren. Hoe ironisch dat me dit zelf door energetische beperkingen dan niet lukt. Misschien dat dit mij weer een boost geeft en ik mijn gedachtengoed de wereld ook in kan slingeren.

 • Uiteindelijk gaat het bij het schrijven van een boek over het delen van kennis. Waarbij je er vanuit gaat dat jou kennis dermate uniek, origineel dan wel deskundundig is dat het iets toevoegd.

  Ik woon en werk al jaren in Suriname. Een training verzorgen hier, met de kennis en ervaring die ik opgedaan heb in Nederland, blijkt ruim onvoldoende te zijn. De grootste uitdagingen zijn het gemiddelde opleidingsniveau, algemene kennis en de attitude.
  Traditioneel wordt kennis hier mondeling overgebracht en dat merk je aan het feit dat mensen naar verhouding weinig boeken lezen. Los nog van het feit dat mensen weinig geld hebben om boeken aan te schaffen. Het laat zich raden hoeveel mensen moeite hebben om iets op papier te zetten bijvoorbeeld in het kader van een afstudeerscriptie.
  Loop al tijden te twijfelen om ondanks het bovenstaande toch een boek te gaan schrijven waarbij attitude\competentie ontwikkeling en mentaliteitsverandering de hoofdmaaltijd moeten vormen. Uiteraart toegespitst op de Surinaamse samenleving.

 • Proficiat met je boek, Hugo !

  Geweldig, Schitterend, Plezant om te lezen
  hoe je het allemaal doet !

  Zonnige groeten uit Antwerpen,
  André

 • Dag Hugo,
  Dank voor je blog en ik ben erg benieuwd naar je boek. Ik ben steeds weer bezig met het verzamelen van beelden, ideeën en andere vormen van inspiratie. Graag zou ik deze bundelen tot een inspiratieboek. Misschien is een website meer van deze tijd maar het tastbare van een boek vind ik nog steeds aantrekkelijker.
  Voorlopig nog maar niet.. ;). Ik zou wel graag 20 september komen.
  Hartelijke groet,
  Carolien

 • Hugo gefeliciteerd met je eerste geestelijk kind. Houd vol en er komen er meer.
  Zelf heb ik vorig jaar juni een boek ‘Faciliteren zonder omwegen’ uitgegeven. Nu ben ik bezig met een Engelse uitgave: ‘Facilitation straight away’. We zijn half juni gestart en eind september komt dit boek op de markt. Het is geen 1-1 vertaling maar, 80 % van het boek wordt voor de internationale markt nieuw geschreven.
  De kern van beide boeken bestaat uit 24 praktijkcases over faciliteren. 24 Opdrachtgevers en 24 facilitators onderbouwen de toegevoegde waarde van faciliteren.
  De reden waarom ik die boeken schrijf en uitgeef? Promotie van dit jonge maar zeer noodzakelijke vakgebied. En ja natuurlijk ook een stukje zelfpromotie.
  Succes en tot 20 september.
  Henri Haarmans

 • Ga je er dan een boek over schrijven, vragen mensen aan mij, tijdens of na het interview. Eh… nou dat ligt niet in de planning zei ik eerst.
  Nu, een aantal interviews en weken verder ben ik er uit. Er gaat een boek komen, over het ‘borgen’van trainingen om meer rendement te halen uit trainingen. Ik heb alleen nog geen deadline staan en dat heb ik weer nodig, focus!! De zomer ga ik daar voor gebruiken om al mijn ideeën op een rijtje te zetten en te bepalen wat eerst en wat als tweede, etc etc.
  20 september, moet ik dus helderheid hebben.

  Waarom een boek over dit onderwerp? Omdat er nog geen enkel Nederlands boek is wat hier over gaat en wat hard nodig is, willen we ons vak hoog houden!

 • Dank voor het delen, ik ga nl in augustus mijn onderzoek gebruiken als input voor mijn boek en je tips zijn meer dan welkom! Super en ik kijk echt uit naar je boek, maar nu…vooral gaan genieten hoor!

 • Hoi Hugo,

  Leuk en moedig dat je hulp hebt gevraagd bij alle uitgeefonderdelen. Het team van Het Boekenschap heeft het heel graag voor je gedaan!

  Leuk ook dat je je ervaringen met andere auteurs in spe wilt delen. Het schrijven van een boek staat op de bucketlist van heel veel mensen.

  Proost! (bijna champagne)

  Groet, Maarten
  Uitgever Het Boekenschap

 • Tja een boek pfff
  Voortaan eerst even een datum met mij overleggen hoor 😉 20 september ben ik nog op vakantie. En dat is ook nodig.

  Ik heb van te voren al bedacht dat ik hulp ga inroepen voor het schrijven van mijn boek. Dus de tijd is voor mij vooral geld opzij zetten om die hulp te betalen.

  Het zal gaan over mijn massage methode: “Magneet Massage” Hoe masseren ook zonder fysieke inspanning kan !
  Of zoiets .

  De foto moet je erop houden hoor ! Springt je in het schap tegemoet.

  heel veel succes met het uitbrengen en wij helpen je wel om ze verkocht te krijgen.

 • Hallo Hugo,
  Mooi, gefeliciteerd met deze mijlpaal. Je bent een Kanjer. Het heeft even wat doorzetten en werk gekost, maar dan heb je ook wat. Ik spreek de wens uit dat je boek een bestseller mag worden!
  Leg voor mij maar alvast een gesigneerd exemplaar opzij. Op naar je tweede boek. Groet Henk

 • De belangrijkste reden is dat het boek zal gaan over het fundamenteel inzicht hoe mensen beter kunnen samenwerken, hoe die samenwerking aanzienlijk kan verbeterd worden en hoe dit kan bijdragen tot een wereld die veel prettiger, zinvoller en productiever is voor iedereen.

 • Omdat ik vind dat ik voor mijn doelgroep weinig boeken zijn voor volwassenen en al bijna helemaal niet voor de gewone lezer.
  Ik denk dat mijn verhaal een bijdrage kan leveren aan andere hoogbegaafden die op het punt staan te ontdekken dat zij hoogbegaafd zijn.

  Daarnaast een mooie overwinning op mijzelf (jouw punt 1) en bouwen op de expert status.

  Zo mooi zijn als ik er ook 3000 kan verkopen 🙂

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >