Verdubbel je Verkopen met de Ultieme Verkooppagina

4 Reacties

Het hebben van een goede verkooppagina is van veel groter belang dan de meeste ondernemers beseffen.

Laat staan dat men weet dat er 10 essentiële elementen zijn die aanwezig moeten zijn om je verkooppagina ULTIEM te maken.

Ik ben er van overtuigd dat elk element op zich al kan zorgen voor een verdubbeling van het aantal verkopen.

In de podcast vertel ik je precies welke elementen op je verkooppagina moeten staan.

Wil je niets missen? Abonneer dan via

De 10 essentiële elementen van de ultieme verkooppagina in het kort;

Dit is tip 23 (van de 50) uit mijn 3e boek Kennis Verkopen Online;

ultieme verkooppaginaEigenlijk wil ik deze geheimen niet prijsgeven, want je zult ze gaan
herkennen op mijn verkooppagina’s…;).

De ultieme salespage kent tien essentiële elementen. Je hoeft niet al deze elementen te implementeren en ook niet in de volgorde waarin ik ze prijsgeef. Bedenk wel dat je, wanneer je dit wel doet, je zomaar meer kennis zult verkopen online!

Tien essentiële elementen van de ultieme salespage:

1. Bold claim; dit is dé belofte die je doet met je product. Hoe concreter deze is, hoe beter het is voor de conversie. Meer plezier en hogere leerresultaten is wel OK, maar als je kunt garanderen dat de schoolprestaties van leerlingen van groep 7 in het vak rekenen met minimaal 20% zullen stijgen….

2. Voordelen van het product; let op dat je vermeldt waarom men jouw product zou moeten kopen. Mijn 101 werkvormenbibliotheek? Het voordeel is dat men nooit meer hoeft te zoeken op internet, omdat ik alle werkvormen voor ze verzameld en gebundeld heb. Markeer de voordelen met bullets en geef een korte toelichting.

3. Je verhaal; je laat hier een deel van je aantrekkelijke karakter zien door je verhaal te vertellen. Hieruit blijkt dat jij ook geworsteld hebt met het probleem waarmee de bezoeker nu zit. Je bent op onderzoek uitgegaan en hebt ontdekt wat wel en niet werkt. Nu kan men veel tijd en geld besparen; jij hebt namelijk leertijd en leergeld betaald en met liefde geef je je kennis en ervaring door.

4. De oplossing; nu vertel je de lezer wat ze precies kopen. Is het een boek met 101 kennismakers en energizers, een methode voor meer rust en vrijheid, een verzameling bouwtekeningen? Wat krijgen ze precies?

5. Testimonials; het verhaal is niet alleen voor jou van toepassing, nee, anderen hebben jouw oplossing gebruikt en resultaten geboekt met dat product. Het werkt dus niet alleen voor jou maar ook voor anderen!

6. Details; er zijn altijd mensen die meer informatie nodig hebben voor ze een beslissing kunnen nemen. Geef die informatie dan ook! Hoe ziet het product er aan de binnenkant uit? Welke lessen worden er behandeld? Uit welke onderdelen bestaat de les? Wat krijg je? E-books, mp3’s, video’s?

7. Prijsvergelijkingen; de psychologische werking van prijsvergelijkingen is enorm. Het eenvoudigste is om te laten zien dat het product eerst €97,- kostte en nu maar € 67,- Wat je ook kunt doen, is laten zien hoeveel een vergelijkbaar product kost in een ander land, in een andere winkel, bij een andere coach… Ook kun je vertellen dat je eerst van plan was om € 997,- te vragen voor het programma; toen bedacht je om het voor de helft te doen, namelijk voor € 497,-. Maar toen je er nog een nachtje
over geslapen had, bedacht je dat het voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar moest zijn en besloot je om het voor € 67,- aan te bieden.
Sommige mensen vinden dat niet geloofwaardig.

Ik kan ze verzekeren: het werkt!

8. Bonussen; een andere manier om mensen over de streep te krijgen, is de weegschaal van niet naar wel kopen door te laten slaan met behulp van bonussen. Het product kost € 67,- en omdat je wilt dat mensen echt NU in actie komen, heb je een aantal bonussen die je weggeeft voor snelle beslissers. Het werkt het beste als dit producten zijn, die min of meer aanvullend zijn. Immers, de lezer denkt namelijk dat hij nu het ene probleem opgelost heeft en met de bonus lost hij een volgend probleem op. Bijvoorbeeld: je koopt een programma waarin je leert om online programma’s te maken. Een bonus die hier goed bij aansluit, is een pdf met vijftig tips om meer gratis bezoekers te trekken.

9. Garantie/ bezwaren wegnemen; Je MOET je product een dertig dagen durende ‘niet-goed-geld-teruggarantie’ meegeven. Hierdoor zullen zoveel méér mensen het product aanschaffen. Veel meer dan dat er mensen zijn die gebruik gaan maken van de garantie. Als 1% gebruikt maakt van de garantie dan is dat veel!

10. Urgentie/ call to action; als je dit in weet te bouwen, dan ga je tien keer zoveel verdienen bij het kennis verkopen online. Dit kun je doen door schaarste en tijdsdruk toe te passen. Bijvoorbeeld: er zijn tien eenheden van het product beschikbaar voor deze aanbiedingsprijs. Of: de eerste tien bestellingen krijgen de bonussen. Of: na tien bestellingen gaat de prijs omhoog. Je kunt ook heel subtiel een zinnetje onder de betaalknop zetten waarin je schrijft dat je het recht hebt om op elk moment de prijs te verhogen.

BONUSTIP:
Wanneer je met een WordPress Thema zoals Thrive werkt dan heb je gelijk een veelheid aan templates die je zo kunt gebruiken.

Welk element was jij ‘vergeten’ en ga je snel toevoegen?

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

  • Dank je wel Hugo voor wederom fantastisch waardevolle informatie

  • Hallo Hugo, Ik ga de garantie toevoegen. Ik weet namelijk uit alle reacties dat de cursus de juiste kleur in je eigen interieur super werkt. Ook ga ik de urgentie aanpassen dan ik nu heb. Dankjewel!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Meest recente blogs:

    Volg mijn content op je favoriete platform:

    >