3 sleutels als je Doelen stelt

0 Reacties

doelen stellen blog

Manifesteren, doelen stellen en bereiken, alles aantrekken in je leven, hoe doe je dat?

Als je mij wat beter kent, dan weet je dat ik religieus (christelijk) ben, dus manifesteren en het universum was nooit de taal die wij thuis spraken, nog steeds niet trouwens.

Maar of je nu gelooft in God, een god, het universum, iets anders of helemaal niets… Hoe kan het nu dat sommige doelen wél gehaald worden en anderen niet? Dit is wat ik in mijn leven ervaar:

Alles wat ik heel helder voor me zie en waarvan ik geloof dat het kan, dat lukt ook. Maar niet vanzelf…

3 sleutels voor het bereiken van je doelen

1. Heel helder zien en precies weten wat je wilt.
Zo concreet mogelijk kunnen verwoorden wat je wilt creëren. Voorbeelden; Ik wilde bij mijn vriendin in Engeland wonen en daar een baan in het onderwijs vinden (en zo geschiedde, in 1994). Ook wilde ik geld verdienen en financieel vrij zijn m.b.v. het internet d.m.v. online trainingen (en het geschiedde in 2014). Ik wilde vrijstaand wonen op een plek met veel rust, ruimte en natuur (en het geschiedde in 2018).

2. Geloven dat het mogelijk is.
Als je niet gelooft dat het kan, dan is de kans dat het gebeurt erg klein. Waarom is dat? Vanwege punt 3… Om een voorbeeld te geven: Als kind was ik goed in verspringen en wilde heel graag een wereldrecord verspringen, maar ik geloofde niet dat ik het zou kunnen. Ik weet wat je denkt: je moet daar ook de talenten voor hebben. Nu weet je misschien niet, dat ik dat jaar de beste jaarprestatie had neergezet van alle 11 jarigen.

3. Actie, toewijding, volhouden tot zelfs al het andere opgeven, om je doel te bereiken. Willen en glashelder voor je zien is niet genoeg. Je moet geloven dat je het kunt bereiken, ZODAT je de juiste dingen gaat doen om dat doel te bereiken. Hier moet blijken hoe graag je het wilt. Geloven in de mogelijkheid is essentieel om je volledige potentie te benutten. Ik geloofde niet dat ik beter dan Carl Lewis zou kunnen worden. Dus…, ging ik niet elke dag trainen, zocht niet de juiste begeleiding, etc, etc.

Deze 3 sleutels gelden voor alles wat je in je leven wilt creëren, zakelijk of privé, gezondheid, relaties of geld.

Doelen stellen Samengevat:

  • WAT (je doel)
  • GELOOF (juiste keuzes maken)
  • ACTIE (richting je doel)
doelen stellen

Doelen stellen zonder geloof

Wat gebeurt er zonder geloof? Dan maak je andere keuzes, is er niet die volledige toewijding. In alle eerlijkheid, dit is waarom bij mij niet alles lukt. Waarom bij niemand alles lukt, ook al lijkt het soms van wel.

Dit is ook waarom ik niet geloof (daar heb je hem weer) in ‘shoot for the stars and land on the moon’. Dit betekent zoiets als: stel je doelen heel hoog en als je het dan niet haalt, ben je vast verder gekomen dan je voor mogelijk gehouden had.

Terwijl je nu misschien denkt; je moet dan toch juist een heel hoog doel stellen? Ja, niks mis mee, maar je moet er eerst in geloven. Als je shoot for the stars, dan weet je eigenlijk al dat je het niet gaat halen en dus ga je niet de juiste keuzes maken.

Stel je doel lekker laag, dan haal je het zeker. Ja, da’s een goeie! En ja, dan zul je het vast wel bereiken, maar hoe uitdagend is het dan? En in hoeverre spreek je dan je volle potentie aan?

Ik hoor je denken; wat ingewikkeld… Niet te hoog, niet te laag, wat dan wel. Geen idee hoe ik dit het beste uit kan leggen… Het moet in ieder geval uitdagend zijn, maar niet té uitdagend, waardoor je er niet in gelooft. Zo zou je dus je doel of je lat steeds hoger kunnen leggen. 

Mijn doelen

Nog iets: de omstandigheden

Ik zie nu voor me dat hugobakker.com in 2022 dé website is, waar ik dagelijks content plaats. Wat dat precies op gaat leveren weet ik niet, want ik heb te maken met dingen die buiten mijn invloed liggen. Ik kan namelijk wel wat SEO trucjes toepassen, maar ik weet niet zeker hoe Google de artikelen gaat waarderen. Ook weet ik niet wat de concurrentie doet. Het enige wat ik weet, is dat ik er dagelijks en met veel passie en toewijding aan ga bouwen.

Ik weet wat wel en niet werkt op het internet, laten we het avontuur aangaan. En dan zie ik:

  • Heel veel mensen geïnspireerd raken door de content
  • Steeds meer bezoekers via google en via ‘mond tot mond’
  • Vele downloads van de succesplanner
  • Automated funnels, waardoor online trainingen gekocht worden
  • Een stijgend aantal reacties onder de blogs


Doelen stellen ligt tenslotte volkomen aan jou en je zal toch zelf moeten gaan uitproberen met wat er voor jou haalbaar is en niet. Toch zou het niet heel lastig moeten zijn. 
Hopelijk hielp dit blog daar een beetje bij. 

Veel succes!

Wil je delen in een reactie hieronder?

1. Wat is je grootste les uit dit blog?
2. Misschien heb je nog een aanvulling...
3. Misschien heb je een vraag, stel hem gerust...

Geïnspireerd? Reageer en word beloond met...:

Reageer je voor het eerst? doelen stellen
Dan krijg je het ebook 'Een ebook maken in 2 uur' t.w.v. €20,- als dank voor jouw bijdrage! 
(en check daarna gelijk welke cadeaus je nog meer krijgt. 

doelen stellen

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>