Een perfect leven in 3 stappen

10 Reacties

Vannacht kon ik niet slapen.
Het was weer zover; allemaal ideeën schieten door mijn hoofd.

Uiteindelijk moet ik uit bed omdat ik weet dat ik anders mijn ideeën niet allemaal onthoud.

Ik ben bezig om een ”perfect leven” te creëren.
En voor alle christelijke mensen die mij kennen: het gaat mij niet zozeer om een materieel perfect leven, maar wel om:

“Een leven waarin ik leef, mijn volle potentie benut, anderen inspireer, gezond ben en gelukkig ben en bijdraag aan het geluk van anderen.”

Wil jij dat ook? Of zou jij een perfect leven anders omschrijven?

Lees dan verder, want ik wil dat voor mezelf en dus voor mijn omgeving creëren en onderdeel daarvan is dat ik mensen inspireer om dit ook voor zichzelf te creëren.

Ik zeg niet dat ik alle antwoorden heb.
Ook niet dat mijn leven nu al perfect is.
En ook niet dat mijn leven ooit perfect zal worden.

Ik weet wel dat het een doel is in mijn leven en dat ik geniet van de reis er naar toe.

Vannacht ben ik gaan zitten om een eerste stap op te schrijven:

3 stappen om  een perfect leven te creëren:

Stap 1: Beschrijf en visualiseer jouw perfecte leven.
Immers, als jij niet weet hoe je perfecte leven er uit ziet dan is het niet mogelijk om het te creëren of het is gewoon geluk.
Hoe heb ik dit gedaan?
Ik heb vannacht geschreven wat ik wanneer doe. Met nadruk op ‘doe’. En dan wel vanaf 1 januari. Mijn agenda voor komende maanden zit namelijk vol, ook met dingen die ik niet meer wil.
Dus niet: wat ik allemaal heb (de materiële dingen), maar wat ik doe!

Hoe ziet dat er uit?
Heel simpel: op zondag doe ik dit, op maandag dat, enz.
En iets ingewikkelder: een aantal dingen doe ik 1x per maand of zelfs 1x per 2 maanden. Dit heb ik op een kladje in een schema gezet:

How to create a perfect life

Resultaten komen vanuit de acties die je doet. Dat brengt me bij stap 2.

Stap 2: Nee zeggen tegen wat je niet wilt.
Als je leven niet perfect is dan moet er iets veranderen (tenminste als je dat perfecte leven wilt). Patronen moeten doorbroken worden. Dat betekent dat je ‘nee’ moet gaan zeggen tegen dingen die je niet in dat schema hebt staan.
Is het zo simpel?

Ja!

Stap 3: Corrigeren
Wanneer je stap 1 en 2 hebt genomen zul je merken (ik wel tenminste vanochtend; met dank aan Conny en Marcel) dat dingen naar je toe gaan komen. Ik wil hier niet over ‘de secret’ of ‘de wet van de aantrekkingskracht’ gaan beginnen. Ik geloof dat de acties die je doet van invloed zijn op wat er op je af komt.
En dan zal je af en toe terugvallen in je oude patroon. Je hoeft het alleen maar te zien en te erkennen.
Vervolgens ga je corrigeren. Dat kan zijn dat je de telefoon moet pakken en zeggen: “Ik heb die opdracht aangenomen maar bij nader inzien…., maar ik ga je wel helpen; ik weet namelijk iemand die….” (bijvoorbeeld….).

Ik ben superbenieuwd wat je van dit blog vind!

Hoe ziet jouw perfecte leven er uit en wat doe jij om dit te creëren?

Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder en deel, tweet of share het via de social media knoppen als je dit een interessant artikel vindt.

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Ik heb al 3 jaar een whiteboard naast mijn computer hangen met do’s zodat ik beter kan focussen op mijn doelen. Dat werkt heel goed.

  • Hoi Hans, welkom op mijn blog; top dat het zo goed werkt voor je! Fijne feestdagen! groeten, Hugo

 • Monique schreef:

  He Hugo,

  Wat een mooi inspirerend stuk. Fijn om het zo te lezen op een heerlijke zondag middag.

  Ik wil graag reageren op twee punten in jouw blog. Ten eerste het geweldige inzicht dat als je het meest ontspannen bent, vaak de beste ideeën hebt. En dat kan dus op gekke tijdstippen zijn, zoals ’s nachts.

  En ten tweede dat je er dan iets mee gaat doen! Je bed uit en uitwerken.

  Waar ik daarbij in het verleden dan wel over struikelde is dat ik vooral keek naar hoe het uiteindelijke resultaat moest zijn. Dat zorgde er soms voor dat ik me dan zo klein voelde: o, dat kan ik nooit! En… dat krijg ik nooit voor elkaar. Zeer helpende gedachten (niet dus), die er uiteindelijk voor zorgden dat ik het niet deed.

  Inmiddels heb ik geleerd dat het zit bij het doen. En dat kan gewoon door het zetten van een eerste kleine stap. Zoals jij deed, door je bed uit te gaan en je ideeën uit te werken.

  Het is namelijk net als het pad naar die mooie hoge bergtop, waarop je uitzicht krijgt naar alle kanten en nieuwe mogelijkheden. Soms is het pad moeilijk begaanbaar, soms sterk stijgend. Als je onderaan staat, ben je geneigd om al die moeilijkheden heel groot te maken. Terwijl de kracht zit in de reis en de groei die je doormaakt tijdens die reis.
  Door je te focussen op de volgende kleine stap richting je uiteindelijke doel, neem je de dingen op je pad ook per keer. En het is bijzonder, maar alleen al door haverwege eens terug te kijken doet je beseffen hoe ver je al bent gekomen en geeft je kracht om door te gaan en waar te maken waar jij gelukkig van wordt.
  Inderdaad Hugo, doe ( in gepaste stappen) en creëer je eigen perfecte wereld.

  • Hoi Monique, welkom op mijn blog, tof! Het zit hem inderdaad in het doen; en doen wat je wilt doen. Dat kun je dus plannen.
   Wat is jouw passie?

   groet, Hugo

 • Mmmm, ik herken me wel in jouw omschrijving van een perfect leven, Hugo. En tegelijkertijd wil ik ook ruimte om te klungelen. Ik houd er wel van om dingen uit te proberen, missers te maken en gaandeweg te ontdekken hoe iets werkt.

  En die van mij: Ik wil weerklank vinden bij mensen om hen te beïnvloeden in een opwaartse spiraal van gedrag en welzijn.

  En in het weerklank vinden hoort soms ook dat ik aanklungel als mens en daarin toch houdt van mezelf en vriendelijkheid daarvoor vindt in een ander. Zucht, dan wordt het allemaal een stuk ontspannener.

  Nog eentje van Anton Philips: Anton Philips: To me excellence does not mean to be better than somebody else. It means to be the best YOU can be.

 • Hugo, mooi verhaal … klopt helkemaal je stappen … alles wat op ons pad komt is een antwoord op wat wij vanuit ons innerlijk onbewust uitzenden. Zodra we daar zicht op hebben/krijgen … kun je er zelf wat aan doen on te veranderen. Dus dan kun je ook je plan bijstellen!
  Gisteren van Jan Bommerez bij de dag over moeiteloosheid en Napoleon Hill ook uitstekende tips gekregen in het moeiteloos succes creëren: … de opstap van het begin kost 10% van je tijd en energie … daarna gaat 90% vanzelf! En … het gaat om het duidelijk definiëren en richten van je doel … inspanning geven om het neer te zetten … en dan niet elke keer bijsturen. Net als met een pijl en boog … je pijl aanspannen en richten … goed richten … zodra je hem losgelaten hebt, kun je hem niet meer bijstellen.

  • Mooie metafoor over het niet meer bij kunnen stellen als je je pijl losgelaten hebt; dank daarvoor!

 • Ik heb een vision bord gemaakt en in het toilet opgehangen.
  Daar zit ik namelijk op mijn gemak met niets anders te doen dan vooruit te staren hahaha. Ook al is het maar voor heel even … telkens wordt ik er weer aan herinnerd wat ik wil en wat ik “moet” doen om het te bereiken.
  Naast financiële vrijheid staan er ook dingen op als genieten, delen, liefde. Niet alleen van het doel, maar ook tijdens de weg er naar toe!
  En ja het helpt om Nee te zeggen tegen de dingen die je van je doel afhouden, ook al doe ik ze nog zo graag.

  • Jeannette … wat een mooi voorbeeld geef je zo! Belangrijk dat je het deelproces erbij vermeldt en de weg erheen en de waarden die je wilt ervaren. Slim om een visionboard in de toilet te hangen … ik heb een klein whiteboard dat ik naast mijn spiegel ga hangen. (mijn klanten gebruiken deze toilet ook) Met doel, stappen en ideeën. En mogelijkheden hoe mijn toekomst eruit mag zien!

  • Theo van Ede schreef:

   Jeanette, je visionbord op je toilet hangen vind ik heel wijs, waar kun je je immers letterlijk en figuurlijk je heel goed leeg maken en dat hoeft niet voor even, een voormalig huisgenoot van me deed over dat even in de regel een half uur , hij ging daar vaak gewoon alleen maar zitten, ‘even’ niets

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >