Een TOP 2014!

15 Reacties

2013 is bijna voorbij, komende dagen genieten van de feestdagen en de successen van het afgelopen jaar vieren.

Doe jij dat ook?

Ik heb mijn doelen voor 2014 al helder. Het wordt sowieso een TOP2014! Kijk en luister;

Doelen stellen hoe doe je dat?

Door doelen te stellen geef je richting aan je leven. Alleen al het feit dat je doelen stelt bewijst dat je bewust nadenkt over:
Wat wil ik nu eigenlijk creëren in mijn leven, in deze maatschappij, op deze aarde?

Er zijn allerlei modellen en manieren om doelen op de juiste manier te stellen.

Alleen, werkt het voor jou?

In dit artikel wil ik je een aantal criteria meegeven wat je mee MOET (toch moeten…) nemen als doelen stelt:

1. Je wordt er heel erg warm van……
Het doel dat je stelt is iets waar je naar uitkijkt; niet alleen om het te bereiken maar ook de weg naar toe is aantrekkelijk. Het is iets waar je het liefste mee bezig bent.

2. Het doel is niet geld gedreven maar gericht op bijdragen aan het welzijn van anderen.
Met het werken aan en het bereiken van je doel help je andere mensen. Over het algemeen komt het geld daarna vanzelf, maar dat vraagt wat meer woorden om in dit korte artikel uit te werken.

3. Het daagt uit om het uiterste van je vermogens te gebruiken.
Het is niet iets wat je in 1 dag kunt realiseren. Als dat mogelijk zou zijn dan had je het allang kunnen bereiken. Bijvoorbeeld ‘op vakantie naar de Maladiven gaan’ kun je bereiken door simpelweg een ticket te boeken en te gaan; het is niet het type doel waar ik het hier over heb.
Het werken aan een doel is zo tof omdat je er warm van wordt, het draagt bij aan het geluk van andere mensen én het vraagt van jou om te groeien, om je talenten in te zetten, om alles te geven wat je in je hebt.

Waarom werkt een publiek commitment goed?

Voor mij werkt het erg goed om mijn doelen bekend te maken aan de wereld. Dat kan 1 persoon zijn of dat kan via de social media zijn zodat de hele wereld het weet (of ergens daar tussenin).

Volgens mij werkt dit om 2 redenen:

1. Je gaat er voor 100% voor!
Door doelen uit te spreken ga je een commitment met je zelf aan maar ook met iemand anders en wil je het natuurlijk ook realiseren. Als je je doel niet bereikt voel je je toch iets meer een slappeling, tenminste, als je er niet alles aan gedaan hebt om het te bereiken; en daar zit het hem nu juist: omdat je je doel uitgesproken hebt ga je er alles aan doen om het te bereiken, los van het resultaat.

2. Energetisch betekent dit dat door je doelen ‘in de lucht te gooien’ er vaak opeens allerlei dingen gebeuren die jouw doel ondersteunen (tenminste, als jouw doel aan de criteria voldoet die hierboven genoemd zijn). Ervaar het maar eens!

Wat zijn jouw doelen voor 2014?

Wil je het me laten weten in het commentaarveld hieronder? Er is geen goed of fout!

Over 

Hugo Bakker

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
Als ik jou kan helpen om je missie te verspreiden, dan heb ik indirect impact op het creëren van een betere wereld.

 • 2014 wordt voor mij het jaar van Boek Schrijven Voor Coaches. Ik help coaches met het schrijven, redigeren en uitgeven van hun boek. Met twee boeken ben ik nu bezig, maar dat moeten er natuurlijk nog veel meer worden.
  In mijn E-book heb ik al kort op een rijtje gezet wat er komt kijken bij het schrijven en uitgeven van een boek. Nu ga ik ook workshops geven waarin dit allemaal (en meer) uitgebreider aan bod komt en waar coaches met schrijfambities met elkaar in contact kunnen komen. De eerste wil ik in maart plannen. En binnenkort lanceer ik mijn strippenkaart voor Hulp per uur: je koopt 8 uur schrijfhulp die je in kan zetten bij korte teksten zoals blogs, nieuwsbrieven of lesmateriaal. Zo’n kaart is één jaar geldig vanaf het moment dat je het eerste uur afneemt.
  Ik heb er ontzettend veel zin in. Bezig zijn met mijn eigen bedrijf geeft me heel veel energie. Zoveel dat ik zelfs op eerste Kerstdag op een blog reageer 🙂
  Ook jou wens ik een heel succesvol 2014!

 • Mijn doel ik op nummer 1 klanten werven voor mijn nieuwe werk als voedingsdeskundige en bewegingstherapeute voor kinderen.
  Mijn doel nummer 2 is gaan voor mijn stichting ieder kind heeft zijn recht.
  Mijn doel nummer 3 is Opnieuw gaan bewegen hardlopen en fitness en misschien in het voorjaar race fietsen. Al deze doelen zijn bereikbaar. Groeten van Annet van Prooijen

 • 2013 was voor mij, helaas noodzakelijk, een jaar om aan mijzelf te werken. 2014 staat voor mij in het teken van de ander. Ik wil mijn coachpraktijk laten groeien, zodat ik veel mensen kan helpen hun ambities waar te maken. Ik wil mijn ervaringen en kennis nog meer inzetten om mensen te laten groeien en te laten geloven in zichzelf. Ik ben ervan overtuigt dat veel kennis verstopt zit en doormiddel van goede begeleiding zichtbaar kan worden. Persoonlijke groei met je kennis van het verleden, door in het heden te werken aan je ambities van morgen. Iedereen kan het, daar ben ik van overtuigt.

  Goede feestdagen en een prachtig jaar 2014

  Groet,

  louis Hegt

 • Hey Hugo,
  Ten eerste zou ik in 2014 een bekend gezicht willen worden. B.v. he kijk dat is Mariëtte van de website help mijn kind heeft een handicap.nl
  Daarnaast wil ik heeeeel veel individuele Skype gesprekken gaan voeren met ouders. Ik ben nu aan het kijken voor spullen waardoor ik dat gaan doen.
  Een volle groep met ouders voor mijn training active support in Utrecht. Ik wil daarbij een tweede groep gaan plannen, waarschijnlijk in Amsterdam..
  Mijn Ebook vernieuwen en in januari op mijn site zetten.
  Ik wil volgend jaar een online programma klaar hebben waarin ouders van een kind met een beperking een training Active Support kunnen downloaden.
  Ik wil heel veel lezen over PGB. Wat je hiermee kunt doen en daarbij hoe jezelf een woonvoorziening kunt starten.

  Dit zijn de hoofdlijnen van mijn doelen…………………. Het is eigenlijk heel leuk om ermee bezig te zijn. Ze staan nu duidelijk op papier. Ik ga ze zo overschrijven zodat ik ze zelf ook heb.
  Fijne feestdagen.
  Groetjes van Mariëtte

  • Wow Mariëtte, mooi hoor!
   Wat mij ook helpt met focussen is om elke avond (of gewoon elke dag) mijn hoofddoelen met pen op papier te schrijven.
   Go for it!!

 • Verlangens hebben,gelukkig zijn, goed doen en durven te inspireren.
  Concreet doel voor 2014 is werk te creëren zodat mijn partner´s werkdruk kan verminderen en ons gezin in deze door geld bezeten maatschappij zorgelozer kan meedraaien. Ik heb een methode voor teambuilding/groepswerk ontwikkeld die natuur en spel samenbrengt en die wil ik in het komende jaar op de markt zetten

  • Mooi Bas, ja, vrij zijn van geld helpt om gelukkiger te zijn. Ik heb het niet over miljoenen op de bank, maar vrij van zorgen.
   Top dat je een eigen methode hebt; de manier om met al die trainers en coaches in dit land onderscheidend te zijn. Veel succes!

 • 2014, het jaar van de lancering van TheProjectManagementApp, en tevens verdere opbouw van de expert status van hoogbegaafdencoach.nl. Daarnaast ergens half 2014 de lancering van hoogbegaafdheid op de werkvloer.

  • Ik ben zo benieuwd naar de ontvangst van die app; heel veel succes!!! En blijf doorbouwen aan de hoogbegaafdencoach. Er is nog steeds veel te weinig aandacht voor hoogbegaafdheid.
   een TOP2014, Hugo

 • Het komend jaar staat in het teken van het uitbouwen van mijn expert-status op het gebied van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid en naast de cognitieve kant ook mijn holistische visie op de benadering en specifieke ondersteuning van deze kinderen en hun ouders extra te benadrukken. Samenwerkingsverbanden zijn hieromtrent al gesmeed en zullen het daglicht gaan zien in de eerste helft van het jaar. Mijn productaanbod wordt verder uitgebreid met een opleidingsprogramma voor docenten zodat hooggevoelig, hoogbegaafde kinderen de juiste begeleiding zullen ontvangen waardoor hun talent zichtbaar wordt en zij weer mogen groeien in alle facetten van het leven (vanaf april). Er komen bovendien in januari 2 nieuwe cd’s uit voor gevoelige ouders en kinderen die hun gaan helpen hun gevoel en lichaam weer in balans te krijgen. En natuurlijk staat 2014 in het teken van zichtbaar worden d.m.v. video, webinars, (online) trainingen en coaching. Als ik dan nog tijd hebt, komt er zeker een boek…..het borrelt…maar stap voor stap…want bij te veel ideeen en te weinig tijd om te implementeren komt frustratie om de hoek kijken;-)

  • Wauw, wat gaaf om alle plannen voor 2014 te lezen wetende dat sommige al in de steigers staan. Misschien een suggestie om een lijstje te maken van activiteiten die je uit zou kunnen besteden aan een stagiair, vrijwilliger of (goedkope) student. Ik heb dat ook gedaan en dat werkt erg goed.
   een TOP2014! Hugo

 • Daar komt ie dan 🙂
  In 2014 wil ik bijdragen aan goed onderwijs voor iedere (basisschool) leerling in een veilige en stimulerende schoolomgeving.

 • 2014 staat in het teken van samen werken en samen groeien !
  Ik wil de Magneet Massage Methode nog verder bekendmaken om zo meer mensen de positieve werking van magneten te laten ervaren.
  Dit kan via massages en het dragen van sieraden. Om meer mensen te bereiken dan ik zelf alleen kan, begeleid ik anderen om hetzelfde te doen.
  Hiervoor geef ik trainingen en ga ik in 2014 voor het eerst webinars geven.
  Ook de voorbereidingen voor een boek zullen in 2014 starten, samen met iemand anders.
  En ik bouw mijn internet marketing en expert status verder uit !
  Al veel gedaan en nog veel te doen.
  Kom maar op met het nieuwe jaar !

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >