14

Eenvoudig Video op site of blog plaatsen

Veel ondernemers beseffen niet hoe eenvoudig het tegenwoordig is om ZELF een Youtube video op je website te zetten, te embedden. Het maakt niet eens uit of de video van jou zelf van iemand anders is.

De afgelopen week hebben verschillende mensen mij deze vraag gesteld en toen dacht ik:

“Hier ga ik een blog over schrijven!”

Bekijk de video om te ontdekken hoe je een video op je site plaatst en wat je daar allemaal bij in kunt stellen. Doe het stap voor stap na.

Dit is de website die ik laat zien in de video en die erg goed werkt: Classy Nemesis

Om je video er professioneel en niet al te Youtube-achtig uit te laten zien zet je de volgende instellingen/ vinkjes aan:

Force 720 HD Resolution: de video zal dan automatisch in de hoge kwaliteit getoond worden (1080 kan ook, maar het kan zijn dat de pagina/ de video er dan te lang over doet om te laden)

Autoplay: – als je de video bovenaan je blog hebt staan bespaar je de bezoekers de moeite om op ‘play’ te klikken en wordt de video automatisch gestart.

Modest branding: dit maakt dat het i’tje en de ‘delen’ knop rechtsbovenin weggelaten wordt

Disable dropdown video information box:  dit maakt dat de Youtube titel van je video weggelaten wordt

Do not show related video’s on playback: aan het einde van de video zie je altijd een aantal foto’s/ miniatuurweergaven van video’s, welke video’s dat zijn heb je niet in de hand en daarom is het beter om deze optie aan te zetten zodat de gerelateerde video’s niet getoond worden.

Disable player controls: dit maakt dat de playknop, de schuifbalk en de volumeknop onzichtbaar worden. Deze optie zet je aan als je video heel kort is of als je, bijvoorbeeld op een salespage, niet wilt dat mensen door je video heen scrollen.

Was deze video waardevol voor je?

Wil je meer? Als je deelneemt aan het Expert Implementatie Jaarprogramma (waar je direct mee kunt starten) krijg je naast coaching, webinars en 2 LIVE trainingen ook alle How-to video’s over de ultieme website, bloggen, listbuilding, videomarketing, social media, affiliate marketing, geld verdienen met online producten, Focus en Productiviteit, een uitgebreid implementatieplan, etc, etc. Klik op de knop hieronder om te ontdekken dat je voor dit jaarprogramma slechts €497,- betaalt!

button-meerinformatie

Waarover zou je willen dat ik een video voor je maak?

Vul in het commentaarveld hieronder het onderwerp in waar jij een how-to video over zou willen ontvangen. Je mag ook meerdere onderwerpen noteren.

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Tatiana schreef:

  Hoi Hugo,

  In reactie op jouw blog: Ik heb meerdere doelen. Een heel concreet doel is op 21 september 2014 de Dam-tot-Damloop pijnloos uit te lopen. Dat is 16,1 km. Op dit moment kom ik niet verder dan 5 km.
  Met het uitlopen van de Dam-tot-Damloop zamel ik overigens geld in voor het dierenasiel in Amsterdam-Noord, waar ik een jaar lang als vrijwilliger heb gewerkt.

  Groetjes, Tatiana

  • Hugo schreef:

   Hoi Tatiana, je reageert vast op een ander blog als deze. Wat goed dat je zo’n concreet doel hebt! Nog wel een weg te gaan lees ik. Veel succes en welkom op mijn blog!

 • Mirjam schreef:

  Hoi Hugo,

  Leuke video. Ik had hem al eens eerder gezien, maar af en toe een check is niet verkeerd.

  Ik geef mezelf een 10. Meestal ben ik om 5 uur wakker omdat ik het niet meer volhoud in bed en dan wil ik aan de slag.

  Dat is wel eens anders geweest hoor, dus ik herken de andere kant ook.

  Het belangrijkste is dat je passie hebt voor hetgeen je doet en ik weet dat jij dat ook hebt. Super bedankt dat je deze video nog een keer hebt laten zien!

 • Francisco schreef:

  Leuke video. Leuke tool om een video te bewerken. Heb je ook een video hoe je een filmpje maakt en hoe je die op You Tube zet? Bijv. voor op facebook.

 • Gambheera schreef:

  Wauw Hugo,
  Dank je wel voor die link, erg handig om te weten.

 • Ruud Wildschut schreef:

  Hoi Hugo,

  Zeer waardevol. Ik heb gisteren namelijk 5 video’s opgenomen maar ik had nog geen idee hoe ik ze op mijn site. Nu wel!

  Het uploaden naar You tube is dat lastig?

  Ruud

  • Hugo schreef:

   Hoi Ruud, welkom op mijn blog. Via je Google account een kanaal aanmaken in Youtube en dan zie je vanzelf ‘uploaden’, dat is heel makkelijk.
   Succes!

 • Hans van Woerkom schreef:

  Hoi Hugo,

  Hartelijk dank. Nu weet ik hoe ik zelf een video op mijn website kan plaatsen. Handig om te weten. Heb het al uitgeprobeerd. Moet nog wel een geschikt filmpje maken voor de Homepage. Leuk om je te zien in Nieuwegein afgelopen dinsdag. Alle goeds, Hans.

 • Sija schreef:

  Weer wat geleerd, stap voor stap naar digitalisering van mijn onderneming.

 • Dank je Hugo.
  Groet Frans

 • >