Elke dag nieuwe content maken, is dat nodig? Handige tip…

0 Reacties

Elke dag nieuwe content maken, is dat nodig Handige tip... blog

Ik denk dat we er allemaal wel eens last van hebben, we hebben geen zin om elke dag nieuwe content te moeten maken. Überhaupt om elke dag zichtbaar te zijn, maar moet dat wel?

Is dat ook wel echt nodig? Moeten we elke dag nieuwe content?

Ik ben de afgelopen twee weken elke dag live gegaan, laten we het daar eens over hebben... 

Je kunt niet verwachten dat als je nu start, je morgen een volle praktijk zal hebben. We willen allemaal gevraagd worden, ieder van ons trainers, coaches en therapeuten, willen gevraagd worden voor datgene wat we het liefste doen. Maar als niemand jou kent, als niemand weet wie je bent en wat je precies doet, wie gaat je dan vragen?

Als je gevraagd wilt worden, stel jezelf dan eerst deze vraag: 


Waarom heb je geen volle praktijk?

Hoe komt dat? Wat ben je op dit moment aan het doen? 

Als jouw agenda in je praktijk leeg is, waarom ben je dan niet de hele dag met marketing bezig? Misschien een beetje pijnlijk om te horen, maar je hebt geen klanten, dus ga die werven!

In plaats van allerlei verschillende cursussen en opleidingen volgen, focus op marketing. Ga starten met leiden! Ga beginnen met content maken, maar moet dat dus elke dag? 


Zichtbaarheid/bereik vergroten

Ga in ieder geval je zichtbaarheid vergroten.

Ik weet nog goed toen ik 101werkvormen.nl net gestart had, ik heb toen de eerste 3 weken alleen maar op mijn zolderkamertje bloggen getypt. Toen al die bloggen op de website stonden had ik pas door dat niemand van de website afwist. Ik ben toen naar buiten gaan werken en mijn doelgroep op gaan zoeken. En toen ben ik naar het rookhok gegaan...


Wat is een rookhok?

Ik ging een keer naar een netwerk bijeenkomst met een paar sprekers en er was een dame die sprak over marketing. Zij gaf mij de tip om m'n doelgroep op te zoeken.

In die tijd gaf ik stoppen-met-roken trainingen en ik was ook verantwoordelijk voor het vullen van de zaal. En als het dan pauze was, ging ik naar het rookhok! Ik ging daar mijn visitekaartjes uitdelen, praten met de mensen, vragen beantwoorden... Ik weet niet of ze vanuit dat gesprek mijn training zijn gaan volgen, maar het principe van je "rookhok" opzoeken, zal je helpen om zichtbaarder te worden.

Wat ik ook ben gaan doen is op LinkedIn gaan zoeken. In de groepen waarvan ik wist dat daar mijn doelgroep in zat. Daar ben ik gaan kijken of ik iemand kon helpen met mijn kennis.


Stel een zichtbaarheidsdoel

Dus bijvoorbeeld een half uur per dag kijken of je op LinkedIn iets kan vinden. Een vraag waar jij antwoord op kan geven of iemand die jij kan helpen.

Dit heb ik maanden gedaan en elke keer als ik dat deed, zag ik dus het effect ervan. Mensen reageerde, sommige bedankten mij, sommige mensen bezochten mijn website, ze downloadde mijn e-book. 

Als je dat allemaal nog niet hebt, begin gewoon met helpen!

Ik heb ooit in een podcast aflevering Michael Pilarczyk geïnterviewd, hier heb ik pas een TikTok over gemaakt. In het interview sprak hij over hoe hij zijn zalen zo vol kreeg. Dit deed hij met een Vision Board. Er was dus een droom, een wens, een verlangen, een doel... Daar heeft hij twee jaar lang naar toegewerkt en uiteindelijk werd het werkelijkheid!

Dan kan je zeggen dat je morgen wel een zaal vol wilt hebben met 1.000, maar je moet natuurlijk ook realistisch denken en doen. Dus wat je doet is, je gaat aan de slag!

Verderop in de podcast vertelt Michael dat hij is begonnen met 15 man in de zaal. Na een tijdje werden die 15 mensen, 30 mensen! En 30 werd 60! 60 werd 100! Het duurde even voordat hij 1000 mensen in de zaal had. Dus doe het stap voor stap en stel jezelf een zichtbaarheidsdoel door bijvoorbeeld een half uur te helpen of door bijvoorbeeld één keer per week iets te posten.

Je zult merken dat het steeds makkelijk en beter zal gaan. Dan kan je zeggen dat je bijvoorbeeld twee keer per week iets gaat posten of misschien wel drie keer! Daarnaast kan je ook nog gebruik maken van een andere optie... 

Iemand vroeg mij via TikTok hoe lang geleden het interview was genomen... Het interview is van oktober, 2018...


Content hergebruiken

Content hergebruiken, dat doe je zo! Door te kijken naar wat je in het verleden al had gemaakt en dat in een andere vorm te verpakken. 

Dus in plaats van te luisteren naar een heel podcast, zou je het kunnen opnemen en er een video van maken. Deze video kan je dan weer op YouTube zetten, maar je kan het ook in stukjes plakken en bijvoorbeeld op TikTok zetten, wat ik heb gedaan.

Dat betekent dat de oplossing voor jou zou kunnen zijn om één keer per week één stuk content te maken. Daar kan je dan weer ander content uit halen. 

Een makkelijke manier om één keer per week content te maken, is dat je gewoon interviews gaat doen met mensen. Je kunt bijvoorbeeld experts interviewen of misschien heb je al een aantal klanten, die kan je interviewen.

Ik ga volgende week een Leider van de Maand interviewen, die heeft in mijn ogen iets uitzonderlijks gedaan! En ik vind het wel leuk om dat verhaal te gaan vertellen. Als dat een verhaal is van een kwartier of een half uur, kan ik daar vast ook wel weer kleine stukjes uithalen en die voor ander content gebruiken.

Misschien vind je al die tips wel fijn, maar wil je ook een stappenplan om te volgen. Ga dan gerust naar hugobakker.com/gratis, daar krijg je onder andere het boek ´Gevraagd worden´, maar ook stappenplannen om je workshop te vullen, voor het maken van een online trainingen en voor als je meer volgers wilt! 

Dus daar kan je veel inspiratie uit halen.

Nog een hele fijne dag en als de sodemieter aan de slag!

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>