Simpele strategieën om je Emaillijst op te bouwen

0 Reacties

emaillijst bouwen strategieën

Wil jij in deze periode je emaillijst bouwen? Ik heb wat simpele strategieën, die je snel kunt toepassen. Misschien helpen ze je!

Een emaillijst bouwen is erg belangrijk. Hiermee hou je je klanten op de hoogte van aanbiedingen en evenementen, die je misschien hebt gepland. Je kan je klanten updates geven over de producten of diensten die je verkoopt. Je kan reclame maken voor een nieuw product en nog veel meer.

Het is dus erg handig om een emaillijst te hebben. Niet alleen betrek je de klanten meer persoonlijk in jouw bedrijf, maar ze zullen sneller producten kopen, als je ze regelmatig een mail stuurt en interactie met ze hebt. Zo’n lijst kan veel effect hebben op hoeveel producten je verkoopt en dus ook op hoeveel geld je verdient. 

Dit is het idee...

Gratis producten weggeven

Een van de eerste strategieën om je emaillijst op te bouwen, is gratis producten weg te geven. Op de eerste pagina van mijn website 101werkvormen.nl, heb ik een gratis ebook, wat mensen kunnen downloaden. In ruil daarvoor vullen zij hun naam en emailadres in. Nu kan ik mails naar hen sturen.

Als de bezoekers op je blog echt geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt, dan zullen ze zeker een gratis product van je willen. Je kan dus in ruil voor het gratis product hun emailadres en naam vragen.

Als voorbeeld neem ik even mijzelf, het emailadres van de mensen die het ebook downloaden komt bij mij direct in m’n emaillijst. Meestal stuur ik ze dan de dag daarna een email om hen kennis te makenmet mij. De komende dagen stuur ik hen dan nog een paar mails. Ik bied hen dan niet meteen producten aan, maar bouw ik een band op met hen. Zo leren de klanten mij kennen en kunnen ze beter bepalen of de informatie die ik geef en de producten die ik verkoop, nuttig voor hen is.

Na een paar dagen of weken komen ze in mijn ´nieuwsbrieven bak´. Elke week stuur ik dan een email en hou ik hen op de hoogte van mijn producten en evenementen.

Op mijn 101werkvormen website heb ik het zelfs zo gedaan dat ik 90 dagen lang elke dag of week een email stuur en daarna komen ze pas in de ´nieuwsbrief bak´.

Geef ze meer van hetzelfde

Niet al mijn bezoekers kennen mij of hebben van mijn websites gehoord. Veel mensen typen iets in de Google zoek balk en komen zo op mijn website terecht.

Op mijn blogs geef ik dan gratis informatie een tips weg en onderaan de pagina promoot ik een van mijn producten, waar nog meer nuttige informatie in staat. Ik geef ze dus eerst iets waar ze niet veel moeite voor hoeven te doen en dat ze makkelijk op het internet kunnen vinden. Dan verwijs ik naar iets dat nog waardevoller is; een ebook met veel meer informatie. Als de bezoekers echt geïnteresseerd zijn in wat ik te zeggen heb, zullen ze meer willen weten en mijn ebook downloaden.

Dus bijvoorbeeld:
Je schrijft een blog met een heerlijke recept voor een smoothie.
Onderaan het blog laat je zien dat er een gratis ebook is met 21 smoothies...

Zo doe ik dat op 101werkvormen:
Er staan honderden energizers, kennismakers en teambuilders en onder vrijwel elke beschrijving vind je deze zogenaamde 'post footer optin':
* post footer optin = ná de content, onderaan in je blog, je digitale weggever aanbieden...

emaillijst bouwen post footer optin

Speciale pagina voor je weggever (optin pagina)

Een andere simpele strategie om je emaillijst op te bouwen is om een extra pagina te maken, voor alleen je digitale weggever. Ik heb ook een aparte pagina gemaakt voor mijn digitale weggever, geen andere dingen die afleiden zoals menu’s, veel plaatjes en reclames.

Dit heb ik gemaakt zodat andere ondernemers naar de weggever kunnen verwijzen. Dan kunnen de bezoekers rechtstreeks naar die pagina, zonder dat men nog op allerlei onnodige knopjes hoeft te klikken. Het ebook kan dan direct gedownload worden. Als ondernemers naar mijn digitale weggever verwijzen en vervolgens een 'betaald' product kopen, krijgen ze een commissie van mij. Ik betaal ze eigenlijk om mijn emaillijst te bouwen en dan doe ik de rest.
Affiliate marketing dus.

Dankzij deze pagina hoef je er dus geen moeite meer in te steken. Mensen komen vanzelf wel op de pagina en downloaden je ebook; je hoeft er zelf dan niks meer voor te doen.
Zo'n pagina noem ik een optin pagina.
Hoe deze er uit moet zien, ontdek je in het artikel over de ultieme optin pagina.

Laat ze niet met lege handen weggaan

Nog een manier emailadressen te krijgen, is via een pop-up.

Niet alle mensen op je website zullen de informatie, die je geeft, interessant of nuttig vinden. En niet iedereen leest het blog zorgvuldig door. Er is dus een kans dat ze je website verlaten zonder dat ze iets gedaan hebben.
Geen naam en email adres...
Hier is een oplossing voor! Je kussnt namelijk een pop-up instellen. Op het moment dat de muis naar het rode kruisje gaat, om je blog af te sluiten, verschijnt er een een pop-up met je gratis product.

In deze pop-up kan je je product aanbieden en misschien veranderen mensen hun gedachte nog. Het kan ook zijn dat mensen toch geïnteresseerd zijn, maar het gewoon niet zagen. In ruil daarvoor vraag je weer hun emailadres en zo heb je je emaillijst weer vergroot.

Hier een voobeeld van zo'n pop up;

emaillijst bouwen strategieën pop up voorbeeld

Emaillijst bouwen strategieën implementeren

Als je wilt starten met het bouwen van je emaillijst zul je een aantal stappen moeten doorlopen.

1. Bedenk wie je ideale doelgroep is en waar ze naar zoeken.

2. Maak een digitale weggever, dat kan in MS Word of in canva.

3. Maak een ecover, zo'n mooie afbeelding. Ik gebruik ecoverauthority.

4. Zorg dat je software hebt die namen en email adressen opslaat. Dit artikel over email marketing software helpt je verder.

5. Zet de weggever op de plekken die hierboven genoemd zijn. Zelf werk ik met Thrivethemes en dan kun je makkelijk optin pagina's, post footers, pop-ups en andere plekken creëren voor je weggever.

Vertel me waar jij in dit proces staat, misschien kan ik je verder helpen...

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>