Facebook, LinkedIN, Hyves, Twitter; moet ik dat allemaal doen?

Laatst was ik op een netwerkbijeenkomst en adviseerde ik iemand om Hyves en Facebook te gebruiken voor het promoten van haar producten. Deze persoon vertelde me dat ik nu de zoveelste was die dit zei en dat ze er nu eindelijk maar eens aan moest. ”Dat is niets voor mij”, zei ze.

Ben jij ook zo’n type die niets heeft met social media?
Loopt jouw business niet zoals je zou willen?

Social media is een gratis middel om een groot publiek te bereiken. Dus wen er maar aan.
Wie weet helpt de volgende tip jou:

Koppel de sites aan elkaar!

Op deze manier hoef je maar 1x een zin te typen en een link naar je site op te nemen en de informatie staat op alle netwerksites die jij gebruikt.

Als ik bijvoorbeeld mijn status op LinkedIN aanpas en een link naar mijn site opneem, dan vink ik ‘Share’ aan zodat deze zin ook als een tweet op mijn Twitter account (waar ik een netwerk heb van mensen die mij volgen zonder dat ik ze noodzakelijkerwijs ken) verschijnt. Dit heb ik weer gekoppeld aan mijn Facebook account (waar ik een netwerk heb van vrienden, familie, sportvrienden, kerkgenoten). Op mijn hyves heb ik voornamelijk in gebruik genomen voor mijn activiteiten in de kerk en dit heb ik dan ook niet gekoppeld aan de andere netwerksites.

Een andere manier is om alleen je Twitter account te gebruiken. Wanneer ik wil dat een tweet ook op mijn LinkdeIN verschijnt dan hoef ik er alleen maar #in of #li in te vermelden. M.a.w. dan werkt het de andere kant op.

Afgelopen maandag heb ik op mijn LinkedIN account vermeld dat ik vandaag (13 april 2011) een nieuwsbrief zou versturen. Prompt schrijven zich mensen in voor de nieuwsbrief die ik gelinked heb op Facebook, maar ook mensen die mij op Twitter volgen, en mensen die mij in hun netwerk op LinkedIN hebben zitten. Het kostte mij slechts 1 minuut om dit te creëren!

Hoe koppel je Twitter, Facebook, LinkedIN en Hyves aan elkaar?

Heel kort door de bocht gezegd: kijk bij je instellingen van je profiel op elke netwerksite. Bij je Hyves bijvoorbeeld ga je naar je profiel, naar WWW en dan naar instellingen. Daar kom je ‘Koppel content’ ’tegen. Op Twitter ga je naar Settings> Connections. Op LinkedIN ga je ook naar Settings. Op Facebook kun je via Home aan de linkerkant een linkje naar Apps aanklikken. Mocht je er niet uitkomen mag je me gerust even bellen.

 

Dit blog mag gedeeld worden via
>