15

2 Favoriete WordPress plugins die het gebruik makkelijker maken

Ik weet nog goed dat ik nog maar net met WordPress werkte een plaatje van mijn ebook aan de zijkant wilde hebben. Ik bleef net zolang zoeken tot ik ontdekt had hoe het het makkelijkste kon.

Tja, ik doe dat dan en ik weet ook hoeveel mensen al snel denken: “Laat maar, dit is niks voor mij/ ik kan het toch niet vinden/ ik kan het niet”.

En dat is doodzonde maar helaas gebeurt het maar al te veel.

Herken je dat? Dat de techniek je tegenhoudt?
(eigenlijk is het dan zo dat je je tegen laat houden, maar dat wil je misschien niet lezen)

Je komt niet verder en je geeft op.
Als je het antwoord weet zul je vaak verbaasd zijn over hoe eenvoudig het is.

Vanaf 1999 geef ik ICT trainingen, dus ik kijk dwars door de schermen heen en zie al heel snel wat het programma moet doen, klik klik OK.
Maar ik zal je een geheim vertellen: toen ik solliciteerde op die baan (toen bij Centric) moest ik aan mijn vrouw vragen hoe ik de CV moest printen (vanuit MS Word). Ja, ik schaamde mij ervoor. Nu niet meer, nu gebruik ik het om duidelijk te maken dat dit logisch is als je iets nieuws leert en wat ik je ook wil zeggen is: ook jij kunt het leren!

Je hoeft echt niet alles te weten.
Gelukkig maar! Toch zijn er een aantal dingen die je moet willen kunnen als jij jouw boodschap aan een groot publiek wilt vertellen. Je zult je in deze moderne tijd moeten profileren online. Dus je zult minimaal een blog willen kunnen publiceren. Je wilt minimaal dit blog kunnen mailen aan je mailinglijst. En zo zijn er nog een aantal dingen die ik kan noemen die je zelf wilt kunnen. Ten minste, zo denk ik er over.

Hieronder heb ik in een korte video een aantal plugins genoemd die het gebruik in WordPress makkelijker maken.

Ja natuurlijk ben ik bereid om je te helpen. Daarom deze video.

Momenteel werk ik keihard aan het Expert Programma en binnenkort vertel ik je hier graag meer over. Dit online coachingprogramma helpt trainers, coaches, adviseurs, sprekers en online marketeers om succesvol een expertstatus te bouwen. Het helpt je met de techniek, het helpt je om, als je vastloopt, weer verder te kunnen.

Misschien nog wel veel belangrijker:
Het helpt je om keuzes te maken, om focus aan te brengen, focus te houden; om heel productief te zijn en te blijven. Kortom: om het daadwerkelijk voor elkaar te krijgen! Om je passie om te zetten in winst!

Stel dat jij in dit coachingprogramma zou zitten… ?

Dus los van ‘en hoeveel kost dat dan?’;

Waarmee en op welke manier zou jij geholpen willen worden?

Je zou me helpen om het programma aan te bieden waar mensen echt op zitten te wachten. Wil je een reactie achterlaten in het commentaarveld hieronder (ook als je nu denkt dat je niet gecoached wilt worden)? Uiteraard verplicht je dit helemaal nergens toe; sterker nog, het verplicht mij ergens toe en dat houd ik graag als verrassing!

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Dimitra Mitsionis schreef:

  Dag Hugo,
  Dank je wel voor je tips. Dat is echt geweldig! Ik ga er gelijk mee aan de slag, want ik heb alleen een foto weten te uploaden 🙂

 • Renée schreef:

  Dankjewel voor de tips, Hugo!
  Ik heb de (Ultimate) TinyMCE al vaker langs zien komen, maar begreep nooit zo goed wat je er nou mee kon. Nu wel. 🙂

 • Joy schreef:

  Hoi Hugo,
  Dank je wel voor dit ruggensteuntje! Na een beetje zoekwerk in welk onderdeel ik dit moest plaatsen, is het gelukt (en heb ik het weer even verborgen).
  Welk thema gebruik jij voor je website? De indeling lijkt me handiger dan die van mij. (ik gebruik nu tijdelijk Twenty 12 en had tpSunrise)
  Zoeken naar Ultimate Tiny MCE levert niets op. wel is er Tiny MCE Advanced. Is dat hetzelfde?

  • Hugo schreef:

   Hoi Joy, welkom op mijn blog. Om de één of andere reden is het zoeken op plugins heel gevoelig, zelfs op spaties…; zoek op: Ultimate TinyMCE. Tiny moet je niet nemen want die werkt niet goed (meer).
   Ik gebruik een premium thema: Avada.

 • Anita schreef:

  Dank je wel voor het delen Hugo! Leuk om te leren hoe dit werkt, het geeft mij nieuwe ideeën 🙂
  Ik sla je link op, zodat ik het altijd terug kan kijken.

 • Bart Durand schreef:

  Beste Hugo,

  Wat een goede vraag.

  Als ik in een coaching traject zat … als startende zelfstandige trainer…
  dan zou ik vooral behoefte hebben aan hulp/coaching op het krijgen van focus. Het bepalen waar ik ga graven naar die goudschat en welke potentiele goudschatten ik (voorlopig nog ) laat zitten.
  Wat wordt nu mijn ding, welke doelgroep hoort daar bij en waar zit hun pijn.

  Met die focus, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en aanmoediging van iemand die het allemaal al een keer heeft gedaan ( en natuurlijk een goede vraagbaak, filmpjes en e-boeken voor de meer technische kanten van blogs en mailinglisten a la Hugo Bakker) is de expertstatus zeker weten binnen handbereik.

  Uiteraard is dit een persoonlijke antwoord op jouw vraag , waar anderen naar op zoek zijn dat weet ik natuurlijk niet.

  Groet en succes met het maken van je programma,

  Bart Durand

  • Hugo schreef:

   Hoi Bart, dankjewel voor je waardevolle reactie. Ja dit is jouw persoonlijke behoefte en je bent niet de enige die dezelfde dingen noemt; het bevestigt in ieder geval dat de weg die ik in sla goed is.

 • Hugo, je bent fantastisch. Ook ik heb uren zitten denken, proberen en doen voordat ik het een beetje doorhad. Wat zou het makkelijk zijn geweest als ik deze twee plugins al had gekend toen ik pas begon. Maar het is nog niet te laat! Ik zie weer fantastische mogelijkheden.
  Bedankt voor het delen. Ik zal het op mijn beurt ook weer doen.

  Hartelijke groet,
  Caroline Heijmans

 • Francisco schreef:

  Houd mij op de hoogte.

  • Hugo schreef:

   Ik zal je op de hoogte houden Francisco!
   Over de spellingscontrole; ik gebruik Google Chrome en krijg een rood kringeltje onder elk woord dat niet correct is.

 • Francisco schreef:

  Ik heb een plug in die niet naar de Widget pagina gaat. Die is wel geaktiveerd. Blijkbaar kan het niet met elke plugin. De video plugin staat nu ook netjes tussen mijn iconen!

 • Francisco schreef:

  Handige plugins. Nu weet ik ook hoe ik iets in de widget pagina kan laten komen. Ik hoop dat er ook nog een spellingcontrole icon bij zit want die heb ik nog niet. Dit soort filmpjes mag je vaker doen.

 • >