Geld verdienen met bloggen

0 Reacties

Online geld verdienen met bloggen

Aangezien we in een kapitalistische samenleving leven, is geld verdienen erg belangrijk.

Het is alleen niet altijd even makkelijk.
Daarom is het goed om je er in te verdiepen.
Goed dat je hier bent en dit leest...

Misschien ben je pas je baan verloren of betaalt je baan niet goed.
Misschien wil je je missie en je kennis delen.
Hoe dan ook, in dit artikel zal ik de beste manieren laten zien om online geld te verdienen met bloggen. 

Wat is een blog?

Maar voordat we hiermee beginnen, moeten we wel eerst weten wat een blog is. Het woord blog stamt af van het woord ´Web Log´, eigenlijk is het dus een online dagboek. Het doel van een blog is om mensen informatie bij te brengen. Eén of meerdere mensen vertellen hun verhaal, wat je op je website kan publiceren, zodat andere mensen het kunnen lezen. Meestal is het wat persoonlijker dan bijvoorbeeld een artikel.

Ook zijn er veel minder regels bij een blog. Je kan ook schrijven over wat je maar wilt en je kan zelf bepalen hoe je dat doet, je mag ook een eigen schrijfstijl hebben. Een artikel is veel professioneler en heeft meer regels. Een blog blijft niet zo lang relevant, na een tijdje zal het niet zo belangrijk meer zijn en zullen minder mensen het lezen. Een artikel blijft langer interessant, dit noemen we ´evergreen content´. Evergreen content betekent dat de informatie uit je artikel, voor een langere periode relevant blijft.

Voor je online geld kan gaan verdienen

Nu weten wat een blog is, maar hoe maak je nou een goed blog en hoe verdien je er ook daadwerkelijk geld mee?

Voordat je geld kan gaan verdienen, heb je bezoekers op je website nodig, maar hoe doe je dat? Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je blog te promoten op verschillende sociale media platformen. Hierdoor zullen meer mensen het zien en ook je blog bezoeken.

Een andere manier is om veel en consistent te schrijven, hierdoor zal Google jouw blogs hoger in de zoekmachine plaatsen. Een andere manier om hoger in de Google zoekmachine te komen is om je te verdiepen in de SEO (zoekmachine optimalisatie).

Bedenk ook wat op dat moment populair is en waar vaak op wordt gezocht, als er vaak op bepaalde termen wordt gezocht, dan weet je dat mensen er geïnteresseerd in zijn. Dit betekent dat als jij er een blog over schrijft, er veel mensen jouw blog interessant zullen vinden. Maar pas op; als er al heel veel blogs over zijn, dan wordt het natuurlijk lastig om de aandacht naar jouw blog te trekken. Dus kies een goed onderwerp, waar veel vraag naar is, maar niet te veel.

Op de website van Neil Patel kun je onderzoeken hoeveel er op een bepaalde zoekterm gezocht wordt.
Bijvoorbeeld: 'burnout symptomen'; hieronder zie je dat hier 9.900x per maand op gezocht wordt.

keyword onderzoek bloggen

3 manieren om geld te verdienen met je blog

Er zijn veel manieren die je kan toepassen om online geld te verdienen met bloggen, maar we gaan het over 3 specifieke manieren hebben, die je het meest zult tegenkomen.

1. Online geld verdienen met advertenties

Een goede manier om snel wat geld binnen te krijgen is door middel van het strategisch plaatsen van advertenties.

Het voordeel van advertenties is dat het heel makkelijk is. Je kan ze gewoon plaatsen en afwachten. Elke keer als iemand op jouw website op een reclame klikt en dan iets koopt, krijg je een commissie. Hoeveel geld je verdient ligt aan de advertentie. Hoe duurder het product, hoe meer geld je zal verdienen.

Ook heb je geen eigen product nodig om te verkopen, je maakt namelijk reclame voor producten van iemand anders, zo hoef je er eigenlijk zelf geen moeite in te stoppen.

Hiervoor is het wel belangrijk dat er regelmatig bezoekers op je website komen en dat zij lang genoeg op de website blijven. Als er niemand op je website kijkt, zal er ook niemand op de advertenties klikken. Hoe meer mensen er op de advertenties klikken en iets kopen, hoe meer geld je verdient. Daarom moeten de advertenties wel iets te maken hebben met waar je je blog over schrijft, mensen lezen namelijk je blog met een reden. Ze zijn geïnteresseerd in het onderwerp en willen daar misschien artikelen voor/over kopen.

Daarom is het strategische deel van advertenties plaatsen zo belangrijk. Waar je ze plaatst en wat voor advertenties je plaatst, maakt best wel veel uit. De advertenties moeten dus relevant zijn, maar ook moeten ze niet storend zijn.

Natuurlijk hoef je niet zoveel tijd en energie in de advertenties te stoppen, je kan ook willekeurige advertenties plaatsen op willekeurige plaatsen, je zult hier alsnog geld mee verdienen, alleen misschien niet even veel. Het ligt volkomen aan jou hoe je dit doet!

Een makkelijke manier om hier mee te beginnen is Adsense, maak een account en ze zullen automatisch advertenties op je website plaatsen.

HEEL EERLIJK:
Ik pas deze manier zelf niet toe en ik zal uitleggen waarom...
Als ik zelf informatie zoek en ik kom op een website vol advertenties dan ben ik zo weer weg.
Ik besef dat ik hiermee potentieel heel wat inkomsten mis, maar ik vind de reputatie van mijn website belangrijker.
Dus onderstaande website gebruik ik nooit vanwege de advertenties.

2. Online geld verdienen met affiliate marketing

Een andere goede manier om online geld te verdienen met bloggen is door middel van affiliate marketing.

Affiliate marketeers promoten de producten van andere mensen, zodat ze verkocht worden. Als jij de producten van iemand anders weet te verkopen, krijg je een commissie. Het enige wat je hier voor nodig hebt, zijn een niche (een specifiek onderwerp voor je blog dat veel mensen aantrekt), een publiek en een product om te promoten aan het publiek. Niet heel lastig dus en het brengt meer geld op dan adverteren!

Elke keer als mensen een product kopen, na op jou link geklikt te hebben, krijg je een deel van de opbrengst, omdat jij eigenlijk reclame hebt gemaakt voor dat persoon. Zo hoef je ook weer geen eigen product te hebben om geld te verdienen. Je hoeft alleen maar een blog te schrijven, waar je meerdere producten kan promoten, die bij het onderwerp passen. Plaats een link naar het product en je kan achterover leunen.

Je kan je bij een affiliate programma aansluiten of je kiest een grote webshop. Hier kan je dan producten of diensten kiezen, die je wilt promoten. Vervolgens krijg je een unieke link, die je op je blog kan plaatsen, hiermee wordt getraceerd of een koper van jouw blog vandaan komt. Ook hier kan je je weer inschrijven bij Adsense. Je kan daar namelijk uit heel wat producten kiezen, die je kan gaan promoten.

Maar Adsense is niet het enige platform waar je je kan inschrijven. Andere goede sites hiervoor zijn:

Tekstlinkjes werken het beste is mijn ervaring.
Op 101werkvormen pas ik dit heel helpend toe bij het item 'materialen'.
Zie dit voorbeeld waar 'touw' en 'markeerhoedjes' affiliate tekstlinkjes zijn:

affiliate marketing in blog

3. Online geld verdienen met digitale producten verkopen

Nog een goede manier om online geld te verdienen met bloggen, is met het verkopen van digitale producten of online cursussen.

E-books

Er zijn heel veel soorten digitale producten, die je zou kunnen verkopen. Een van de bekendste manieren is om e-books te schrijven en verkopen. Als je veel van een onderwerp af weet, kan je hier een heel boek over schrijven. Het is niet erg lastig en je verdient er redelijk veel geld mee, ideaal dus! Mensen kopen vaak e-books, omdat ze goed geprijsd zijn en zo kunnen ze kijken of de informatie die jij hebt, echt van waarde voor hen is.

Hoe verkoop je een e-boek?

Wel is er een probleem, mensen kopen niet zomaar je e-boek. Er zijn een paar manieren om de aandacht van je klanten te trekken. Je kan eerst beginnen met gratis tips te geven op je blog, zo krijgen mensen wat nuttige informatie. Maar geef niet alle informatie. Je maakt hen nieuwsgierig naar meer van jouw kennis en mochten ze dat willen, dan kan je ze verwijzen naar je e-boek. Ook kan je natuurlijk reclame maken voor je eigen product op je website of andere sociale media platformen. Daarnaast kan je je boek aanbieden bij websites, zodat zij jouw boek gaan verkopen.

Naast reclame maken kan je ook je e-boek een paar keer gratis weggeven. Dit klinkt misschien alsof het niet zal werken, maar dat doet het wel! Je kan het aan een paar mensen gratis geven, zodat zij een recensie of beoordeling kunnen plaatsen. Hier kijken mensen naar, zien dat het e-boek al goed bevallen is bij andere mensen en kopen dan sneller. Je kan bijvoorbeeld ook mensen laten proeflezen, voordat je e-boek uit is en een goed woordje voor je laten doen. Of een winactie is ook een goede manier om meer kopers te krijgen.

Niet alleen verdien je hiermee geld, maar je kan ook meteen kijken of mensen echt geïnteresseerd zijn in wat jij te zeggen hebt. Als je e-book goed verkoopt, dan weet je meteen dat mensen het nuttig vinden. Met deze informatie zou je dus verder kunnen gaan en meer producten verkopen voor meer geld.

Online Cursussen/training/programma

Je kan bijvoorbeeld een cursus verkopen. Maar hoe krijg je ideeën voor cursussen? Het is natuurlijk best lastig om er een te maken.

Eerst bedenk je een onderwerp waar je veel over weet en waar je dus veel mensen ook iets over kan leren. Het zou handig zijn als dit onderwerp bij je niche past. Daarna moet je een probleem vinden, dat jij kan oplossen. Zo kan je ook andere mensen leren, hoe zij dit probleem moeten oplossen.

Om achter de problemen te komen, waar je klanten tegen aan lopen, kan je bijvoorbeeld een enquête sturen of e-mails sturen met vragen.

Een cursus opzetten is niet makkelijk, daarom heb ik een erg handig stappenplan voor je. Misschien is het wat! Download het stappenplan.

startpakket stappenplan online training maken

Platformen om je online cursus/training op te zetten

Je kunt je cursus op je eigen website zetten, maar dit kan ook op andere platformen. Zo hoef je er zelf geen reclame voor te maken, dit doen de platformen namelijk al. Een paar goede platformen zijn Udemy (internationaal) of Soofos (Nederlands).

Mijn voorkeur is om mijn cursussen op mijn eigen website te zetten.
Soms 'binnen' mijn website.
Dat doe ik op 101werkvormen.nl.
Maar soms ook op een separate website, zoals op onlinetrainersrevolutie.nl.
Daar ziet het er zo uit, maar je bent flexibel in kleur en vormgeving:

online trainers revolutie leeromgeving

Welke software heb je nodig voor een online leeromgeving?
De software die ik hiervoor gebruik is Thrive Apprentice, onderdeel van Thrivethemes.
Er zijn 9 redenen waarom ik zo graag met Thrive werk.

Maar er zijn natuurlijk ook andere platforms:

Hoe ik een fulltime inkomen verdien met bloggen

Wist je dat ik op 101werkvormen 4 verschillende businessmodellen toepas? In dit artikel vertel ik je hoe jij ook een fulltime inkomen kunt creëren met bloggen.

Heb je al een blog/website en wil je alles leren over bloggen, online trainingen maken, affiliate marketing en over SEO?
Download dan dit stappenplan + SEO handleiding.

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>