Geld verdienen online, 14 bewezen manieren die werken in 2023

6 Reacties

Geld verdienen online - 14 beste manieren

Geld verdienen online is geweldig!
Er zijn zoveel mogelijkheden...
Iedereen die kan dit.
Ontdek in dit blog wat bij jou past.
Maar eerst waarom;

Waarom geld verdienen online?

Aangezien de wereld zich steeds meer online begint af te spelen, is er ook meer vraag naar online werk. Er zijn veel voordelen van het online geld verdienen, zoals tijdsbeheer. Je kan min of meer je eigen werktijden bepalen, hierdoor kan je makkelijker vakanties en uitjes met je familie inplannen. Je hebt dus meer flexibiliteit, maar ook locatie-onafhankelijkheid. Tenslotte kan je overal op het internet, als je maar een laptop en wifi hebt.

Niet alleen krijg je meer vrijheid in waar je werkt en hoe lang je werkt, ook krijg je meer financiële vrijheid. Hiervoor moet je wel goed te werk gaan natuurlijk, maar daar heb je dit blog voor!
Daarnaast kan je nu al beginnen met geld verdienen. Er zijn ontzettend veel opties om mee te beginnen, maar niet elke optie zal je aanspreken. Het is dus belangrijk dat je werk doet, wat goed bij jou past en leuk is.

In dit blog heb ik niet zomaar wat tips gezet, in willekeurige volgorde, nee ik heb het beste tot het laatst bewaard! De eerste tip, is daarom ook het minst effectief, naar mijn mening. Alle tips zijn natuurlijk goed (anders zou ik ze niet in dit blog zetten), alleen is de een beter dan de ander. De nummer 1 tip onder aan de website, is in mijn ogen de beste.

14. Enquêtes invullen

Een goede beginners optie, om online wat geld bij elkaar te sparen, is enquêtes invullen. Bedrijven doen zo marketonderzoek, ze vragen de klanten om enquêtes in te vullen over verschillende aspecten van hun bedrijf. Ze willen de mening van de klant weten, zodat ze kunnen verbeteren en hiervoor betalen ze jou. Verwacht alleen niet dat je hier veel geld mee gaat verdienen, want de meeste enquête sites zullen je niet al te veel betalen. Veel van deze sites delen zelfs cadeaubonnen uit, in plaats van geld. 

GeldGenius heeft pas een onderzoek gedaan naar de beste enquête sites op dit moment. De site die op nummer 1 staat is PanelClix. Er zijn veel surveys en hoge betalingen die meteen naar je bankaccount worden gestuurd, ook is het al vanaf 16 jaar en je krijgt zelfs een inschrijfbonus. Andere goede sites zijn BEENQ en LifePoints, hier kan je ook cadeaubonnen verdienen voor bijvoorbeeld Amazon. GFK Panel geeft alleen maar cadeaubonnen weg, misschien vind je dat juist wel leuk!

Hoeveel verdien je? Denk aan 50 tot ca. 200 clicks per enquête (€10,- voor 1000 clicks)
Hoe snel kun je starten? Meteen.
Hoe moeilijk is het?
Niet moeilijk.
Leeftijdsgrens: Meestal 16+ (Soms 13 of 18).

geld online verdienen met enquetes invullen

13. Geld verdienen online met beleggen

Beleggen is een vorm van investering waar je voor een korte (Daytraden) of lange tijd (lange termijn investeringen) geld vast legt. Het doel is dan om in de toekomst winst te behalen, ook al is het onzeker of dit echt zal gebeuren. Er zijn veel verschillende financiële producten waar je in kunt beleggen. De meest populaire vormen zijn aandelen, obligaties en vastgoed. 

13a. Aandelen

Met aandelen neem je deel in het eigen vermogen van een onderneming. Het is dus eigenlijk een eigendomsbewijs van een deel van een onderneming waarmee je recht hebt op een deel van de winst. Bedrijven geven aandelen uit zodat ze makkelijk geld kunnen krijgen voor hun financiële activiteiten. Deze aandelen zijn verkrijgbaar via een beurs, hiervoor heb je wel een bank of een broker nodig.

13b. Daytraden

Hierbij koop je bijvoorbeeld aan het begin van de dag een paar aandelen van een bedrijf. Gedurende de dag moet je dan de koersen in de gaten houden om te kijken of ze stijgen of dalen. Stel de koers van dat bedrijf staat aan het eind van de dag 8% hoger en je verkoopt de aandelen, dan heb je 8% rendement (winst). Er is dus wel altijd het risico dat je investering minder waard wordt en dat de koersen dalen. Nu kan je kiezen om ze voor minder geld te verkopen of meer aandelen erbij kopen in de hoop dat de prijs weer stijgt. Dan kan je ze misschien weer voor meer verkopen. Je moet dus tactische en rationele beslissingen maken en je niet laten verblinden door je emoties.


Hoeveel verdien je? Hangt af van de risico's die je neemt.
Hoe snel kun je starten? Open een rekening bij een broker en je kan meteen beginnen!
Hoe moeilijk is het?
Ik noem het 'gokken' als je er niks van weet. Goed om een cursus te volgen.
Leeftijdsgrens: 18+

Gesprek met Harm van Wijk van beleggen.com
Hier is nog een video met uitgebreidere uitleg over beleggen en waarom je er vandaag mee moet beginnen!

Tip van Hugo:
Wil je meer leren over beleggen? Bestel dan dit boekpakket van Harm.

12. Geld verdienen online met crypto of NFT's

Crypto, ook wel crypocurrency, is de laatste jaren enorm erg gestegen, het is op dit moment een van de bekendste manieren om online geld te verdienen. Crypto introduceerde en nieuwe manier van met geld omgaan. Het is eigenlijk gewoon digitaal geld, het heeft dus geen fysieke vorm zoals de Euro en Dollar. Een van de bekendste cryptocurrencies is Bitcoin. Bitcoin wordt alleen niet echt erkent als geld, in Nederland is de juridische status van Bitcoin dat het een ruilmiddel is, niet officieel geld dus.

Naast Bitcoin zijn er ook heel wat andere crypto ontstaan, niet alle cryptomunten zijn evenveel waard, op dit moment zijn er maar een paar cryptomunten die echt iets waard zijn. Munten zoals Litecoin, Ether en Dash. Deze munten worden ook wel Altcoins genoemd, oftewel alternative coins. Dit zijn alle crypto currencies die niet Bitcoin zijn Nog een paar voorbeelden van de bekendste Altcoins zijn Monero, Ripple en NEO. Op dit moment zijn er wel meer dan 1500 Altcoins!

Hoe werkt crypto?

Cryptocurrency werkt eigenlijk bijna hetzelfde als beleggen; Je koopt verschillende cryptovaluta’s en speculeert of ze meer of minder waard worden. Ook kan je er in handelen, net als bij alle andere traditionele valuta’s, het is dus nog een soort manier van investeren. Bij crypto hoef je ook niet een groot bedrag te hebben om te kunnen starten.

Als je wilt speculeren op de koersbewegingen van cryptomunten, is het handig om een derivaat te hebben. Een derivaat is een beleggingsinstrument, ze zijn bedoeld om de risico’s te beperken van de koper. Een derivaat kopen, betekent dat je recht hebt om iets te kopen en verkopen op een koers. Als je dus verwacht dat een bepaalde cryptocurrency zal stijgen, moet je long gaan (kopen), zodat je ze later kan verkopen voor meer geld. Als je verwacht dat een cryptocurrency gaat dalen, is het handiger om short te gaan (verkopen). Zodat je niet veel geld verliest.

Ook met crypto kan je Daytraden, zo’n daghandelaar maakt dagelijks meerdere transacties. Ze kopen cryptomunten als de waarde laag is en verkopen het als de waarde hoger word. De meeste mensen traden met Bitcoin, omdat het het populairste is op dit moment. Het tweede meest gebruikte cryptocurrency voor Daytraden, is Ethereum.

Maar kijk uit! Want 90% van de handelaars verliest vaak geld. Je moet je er dus goed in verdiepen en een goede strategie hebben. Er zijn tenslotte al veel succes verhalen van mensen die veel winst hebben behaald door crypto, wie weet word jij een van hun!

NFT's

Ook een leuke manier om geld te verdienen via crypto is doormiddel van NFT’s. NFT staat voor Non Fungible Token (niet vervangbare token), je krijgt door een NFT te kopen een registratie van het eigendom van een digitaal object, vaak zijn dit plaatjes of tekeningen. Met de NFT token kan je dus ook geld verdienen, de meest gebruikte cryptocurrency voor NFT tokens is Enjin. Misschien ben je goed in digitaal tekenen of ontwerpen? Zo wel, kan deze dus verkopen doormiddel van crypto.

Hoeveel verdien je? Hangt af van de risico's die je neemt. Rendement kan heel hoog zijn.
Hoe snel kun je starten? Maak eerst een account bij een broker en je kan beginnen.
Hoe moeilijk is het?
Lastig als je er niks over weet.
Leeftijdsgrens: Geen minimumleeftijd.

Bitcoin of crypto

11. Geld verdienen online met Twitch

Misschien hou je niet zo van onzekerheid en wil je de risico’s van crypto en beleggen niet aangaan. Misschien wil je iets meer plezier hebben in geld verdienen, met Twitch kan dit makkelijk. Als je goed bent in online spelletjes spelen kan je hier zomaar geld mee verdienen. De laatste tijd zijn er heel veel mensen die super veel geld verdienen met Twitch en je hoeft er niet eens zo veel voor te doen! In principe maak je een account aan en je kan meteen beginnen. Je krijgt dan waarschijnlijk niet zo veel viewers, maar daar kan je wat aan doen. Goede apparatuur en een levendig persoonlijkheid en je bent al halverwege. Mensen kunnen geld aan je doneren of ze kunnen abonneren op je account, hierdoor krijg je allemaal geld. Twitch is perfect voor snel geld maken terwijl je plezier hebt.

Hoeveel verdien je? Ligt aan de hoeveelheid abonnees. 
Hoe snel kun je starten? Meteen.
Hoe moeilijk is het?
Best makkelijk.
Leeftijdsgrens: 13+


10. Handelen in domeinnamen

Als je geen zin hebt om te wachten totdat je genoeg volgers hebt of je kan geen apparatuur betalen, dan kan je altijd nog online geld verdienen zonder al te veel moeite te doen. Je kan namelijk domein namen kopen. Elke website heeft een domein nodig en als het domein dat je graag wilt al bezet is, dan moet je het van iemand anders kopen. Als je veel domeinen koopt is er een grote kans dat iemand die wel van je zou over willen nemen en daarvoor zullen ze moeten betalen.

Domeinen met maar 1 woord, zijn erg lastig te krijgen, ze verkopen dus ook voor veel geld. Ook woorden waar veel op wordt gezocht kunnen voor veel geld worden verkocht. Domeinen die een trend zijn verkopen ook goed. Bijvoorbeeld de domein naam TikTok.com zal nu veel meer kosten dan in 2017 toen het nog niet populair was. Maar Fidgetspinner.com zal nu veel minder kosten dan een paar jaar geleden toen het een trend was.

Hoeveel verdien je? Een domein kost maar een paar euro.
Hoe snel kun je starten? Meteen.
Hoe moeilijk is het?
Makkelijk.
Leeftijdsgrens: Geen leeftijdsgrens.

9. Geld verdienen met ecommerce

Commerce betekent handel/ruilhandel; het uitwisselen van goederen tussen 2 partijen. E-commerce betekent electric commerce; elektronische bedrijfsvoering. Hiermee kan je online diensten en producten kopen en verkopen. Dit gaat meestal via een webshop, maar daar is het niet toe beperkt.

Je kan op veel manieren online geld verdienen doormidden van e-commerce. Als je een bedrijf hebt kan je er gebruik van maken, maar ook als je een consument bent. Er zijn namelijk verschillende vormen van e-commerce die je zou kunnen uitproberen, drie om precies te zijn.

 • B2B, business to-business. Als je een bedrijf hebt, kan je onderhandel met andere bedrijven.
 • B2C, business to-consumer. Hier verkopen bedrijven producten aan de consument, dit kunnen kleren, elektronica of boeken zijn. Ook kan je hier non-fysieke dingen verkopen zoals e-boeken en online cursussen.
 • C2C, consumer to-consumer. Hier kunnen consumenten onderling dingen aan elkaar verkopen. De meest bekende website hiervoor is Marktplaats.

Je kan dus op Marktplaats al je oude kleren, die je niet meer draagt of spullen die je niet meer gebruikt, verkopen. Zo kan je snel geld verdienen zonder er al te veel voor te doen.

9a. Start een webshop - ecommerce

Ook kan je natuurlijk een webshop beginnen zodat je een bedrijf hebt en wat makkelijker kan handelen en natuurlijk een wat vaster inkomen hebt. Hiervoor moet je wel wat meer regelen. Eerst zal je moeten bedenken wat je wil gaan verkopen. Is het zelfgemaakt? Dan heb je de producten nodig om het te maken, die moet je dan gaan inkopen en een voorraad maken van datgene wat je wilt verkopen. Als je al bestaande items wilt doorverkopen, moet je die eerst ook op voorraad hebben. Je moet ze ook gaan opsturen, dus je hebt dozen en papier nodig. 

Dan zal je een naam moeten bedenken en daar een domein voor moeten kopen. Je moet goed kijken naar de regels die je moet volgen om een webshop te starten. Je hebt goede administratie nodig en je moet ook voor de belasting zorgen die met een webshop straten komt.

Ook moet elk bedrijf zich inschrijven bij KVK, dus vergeet dat zeker niet!

starten met ecommerce

9b. Fysieke producten verkopen via bol.com

Een makkelijke manier om dan te beginnen is om op Bol.com te gaan verkopen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het aanmaken van een website en of er wel genoeg mensen naartoe komen. Ook hoef je dan geen reclame te maken, want er komen toch altijd veel mensen op Bol.com. Het enige wat je nodig hebt om een webshop te beginnen op Bol.com is een account. In het dropmenu kan je dan ‘Verkoopaccount’ aan klikken en dan ben je al klaar! Je kan meteen beginnen met je producten verkopen.

Tip van Hugo:
Wil je leren verkopen op bol.com? Download dan dit gratis ebook:

9c. Fysieke producten verkopen via Amazon

Het zelfde kan je ook doen op Amazon. Maak een Verkoopaccount en je kan meteen beginnen. Het probleem is dan wel dat mensen over de hele wereld op Amazon komen en er zijn al heel veel webshops, hier moet je wel rekening mee houden. Adverteren is daarom wel handig om te doen, zorg er ook voor dat je professioneel bent. Snelle verzending is een van de belangrijkste, mensen willen het product altijd zo snel mogelijk binnen krijgen. Ook moet het product natuurlijk niet gebroken zijn, het inpakken zelf moet ook goed gaan, veel bubbelrap of krantenpapier dus. Als je dit alles goed doet, gaan mensen al snel goede recensies geven en dit heeft natuurlijk ook weer voordelen, zo zal je business groeien.

9d. Geld verdienen online met dropshipping

Natuurlijk zullen er ook wat problemen komen, als je een webshop begint. Je moet namelijk de producten die je verkoopt op voorraad hebben, in je huis. Dit kan veel tijd en ruimte in beslag nemen, ook is er de kans dat ze niet allemaal verkocht worden en wat moet je er dan mee? Als je geen zin hebt in al deze problemen, is dropshipping misschien meer iets voor jou. Bij dropshipping hebben de webwinkeliers (jij) geen voorraad van de producten die ze verkopen in hun webshop. De winkelier zal het product niet verzenden als iemand een aankoop doet, in plaats daarvan bestelt de winkelier het bij een fabrikant of groothandel en die verstuurt het meteen naar de consument.

Dit is dus veel handiger en minder tijdrovend!

Dit kan je ook bij Bol.com en Amazon toepassen, veel mensen doen het al, maar een van de meest bekende winkels waar veel mensen dit doen is Aliexpress. Dus daar zou je het ook nog kunnen proberen.

9e. Geld verdienen online met Etsy

Nog een andere plek om makkelijk een webshop te starten is Etsy, de laatste jaren is deze site steeds populairder geworden. Het is heel makkelijk om hier een winkel te starten. Ga naar Etsy.com/sell en klik op beginnen, hier voer je wat informatie in over je bedrijf en je bent klaar! Je kan meteen beginnen met dingen verkopen. Veel mensen op Etsy verkopen zelf gemaakte producten, dus als je bijvoorbeeld goed bent in kettingen maken is Etsy.com de perfecte plek.

Hoeveel verdien je? Gemiddeld is het salaris rond de 45.000 per jaar.
Hoe snel kun je starten? Een week of korter, je moet eerst goed voorbereid zijn en klanten hebben.
Hoe moeilijk is het? Gemiddeld, je moet je echt even verdiepen in het platform.
Leeftijdsgrens: 18+ zijn is handig maar niet noodzakelijk.


8. Geld verdienen online via Fiverr of Upwork

Fiverr is een van de grootste internationale platformen waar je producten en diensten kan kopen en verkopen. Je kunt daar zelf diensten en producten aanbieden voor geld, maar je kan ook producten kopen en die voor meer verkopen zodat je winst behaalt. Ook hier kan je gratis een verkopersaccount aanmaken. Diensten die je bijvoorbeeld zou kunnen verkopen zijn: copywriter, vertaler van websites, ondertitelen van video’s, proeflezer of website tester. Dit zijn dingen waar je niet heel veel skills voor nodig hebt en dus makkelijk te doen zijn. De minimum prijs voor diensten op Fiverr is 4,40 euro.

Natuurlijk is Fiverr niet de enige website die dit soort dingen doet, nog een goed voorbeeld is Upwork. Hier kan je dezelfde dingen doen zoals met Fiverr, het enige probleem is dat je van de eerste 500 euro die je maakt, je 100 euro aan Upwork moet geven. Je kan de website gratis gebruiken, maar je moet wel een percentage weggeven aan de website. Nog wat voorbeelden voor diensten die je kan verkopen zijn bijvoorbeeld webbouwer en transcriber als je daar goed in bent.

Hoeveel verdien je? Als je goed werk levert zul je vaker een 'gig' krijgen. Maar het heet niet voor niets 'fiverr'.
Hoe snel kun je starten? Maak een account en je bent klaar!
Hoe moeilijk is het?
Niet heel lastig.
Leeftijdsgrens: 18+

7. Creëer een app

Dit klinkt misschien erg lastig, want niet iedereen kan apps maken. Ook is het erg lastig om te leren en je zal er veel tijd aan kwijt raken, maar daar hebben we een oplossing voor. Je hoeft de app namelijk zelf niet te maken, je kan het gewoon aan iemand anders vragen. Het enige wat je hoeft te doen is een interessant en origineel idee bedenken dat goed zal doen als een app. Iemand ander kan dit dan voor jou maken en ontwerpen. Hier moet je ze natuurlijk wel geld voor betalen, dus het ligt eraan of je hier toe bereid bent. Sites zoals Toptal hebben veel ontwikkelaars die je in kan huren om je app te maken.

Zodra de app is gemaakt kan je hier winst mee maken en geld terug proberen te verdienen. Je hebt dan de keuze om het op de Appstore of Google Play te zetten of het een gratis app te maken. Geloof het of niet, het levert meestal meer op als je de app gratis maakt. Het trekt namelijk veel meer mensen aan en dan kan je een premium versie aanbieden die dan wel geld kost.

Hoeveel verdien je? Hangt af van de hoeveelheid mensen die het kopen en voor hoeveel je het verkoopt.
Hoe snel kun je starten? Het ontwikkelen van de app kan maanden duren.
Hoe moeilijk is het?
Niet moeilijk als je iemand inhuurt. 
Leeftijdsgrens: Iedereen kan het doen!

Michael Pilarzcyk is een mooi voorbeeld van iemand die de app heeft laten maken. De content van Meditation Moments heeft hij wel zelf gemaakt. De premium versie kost is slechts €4,- per maand.

15.662 mensen wereldwijd mediteren op dit moment via deze app.
 Reken maar uit!

meditation moments geld verdienen met app

6. Geld verdienen online met advertentie netwerken

Als je al een website of YouTube kanaal hebt, kan je nog wat extra geld binnenhalen doormiddel van advertenties. Je kan naar een website zoals Adsense gaat, daar kunnen ze je betalen om hun advertenties te plaatsen op je site. De advertenties worden er automatisch op gezet en voor elke unieke klik op een van de reclames op jouw website, word je betaald. Dit is vooral interessant voor websites met en bepaald onderwerp zoals games, sporten of fashion. Ze kunnen advertenties plaatsen die er bij passen.

Advertenties op je website noemen we ook wel Display advertenties.

Het is lastig te zeggen hoeveel je hiermee gaat verdienen, het ligt namelijk van veel factoren af. Hoe meer mensen op je website komen, hoe meer mensen op de reclames klikken, hoe meer geld Adsense bereid is om je te betalen. Ook voor Adsense kan je je gratis inschrijven.
Naast Adsense van Google zijn er ook andere Ad networks

Hoeveel verdien je? Ligt aan verschillende factoren.
Hoe snel kun je starten? Als je al een website/YouTube kanaal hebt, kan je meteen beginnen.
Hoe moeilijk is het?
Heel makkelijk.
Leeftijdsgrens: 18+

5. Geld verdienen met Youtube advertenties

We hebben het net al over YouTube advertenties gehad, maar er zijn nog veel meer manieren om geld te verdienen met YouTube!

De meest betaalde YouTuber op dit moment is MrBeast,  A.K.A. Jimmy Donaldson. In 2021 heeft hij zelfs 54 miljoen dollar verdiend met zijn video’s. Als iemand zoveel geld kan verdienen met YouTube, moet jij het ook kunnen. Misschien ga je niet zoveel geld verdienen als zulke bekende YouTubers, maar zodra je een aantal abonnees hebt, zal je al snel geld verdienen.

Hoe begin je een goed YouTube kanaal?

Om te beginnen, heb je volgers nodig, die krijg je niet zomaar. Het makkelijkste is om een specifiek onderwerp uit te kiezen waar niet veel mensen video’s over maken. Op deze manier bouw je loyale volgers op. Maak consistente video’s zodat je volger niet te lang hoeven te wachten op video´s. Gebruik sleutelwoorden in je titel en beschrijving waarvan je weet dat veel mensen er op zoeken. Gebruik ook een opvallende plaatje voor de thumbnail en bedenk pakkende titels.

Zodra je 1000 abonnees en 4000 kijkuur hebt, kan je beginnen met geld verdienen. Hiermee kan je YouTubeAds gebruiken, zij plaatsen reclames voor en tijdens je video’s, dit werkt hetzelfde als Adsense en is dus een makkelijke manier om nog meer geld online te verdienen.

Ook kan je je inschrijven voor een YouTube partner programma. Hierdoor verdien je geld door advertenties, kanaallidmaatschappen en abonnementen. Ook kan je geld verdienen door de maandabonnementen zoals YouTube Premium.

Mensen verdienen ook veel geld door sponsors, als je veel volgers hebt is dit voor bedrijven aantrekkelijk. Ze sturen je producten, die jij de kijkers laat zien of producten die je gebruikt. Op deze manier promoot je de producten van een bedrijf. In ruil daarvoor betaalt het bedrijf jou geld. Hier moet je dus wel een beetje bekend voor zijn en creatief, want je bent natuurlijk niet de enige die aan het promoten is op YouTube.

Hoeveel verdien je? De CPM (cost per mille) en de RPM (revenue per mille) hangt af van de niche én van de video.
Hoe snel kun je starten? Als je een YouTube kanaal hebt, nu meteen.
Hoe moeilijk is het?
Niet moeilijk.
Leeftijdsgrens: 17+
Uitgebreid artikel: de 7 manieren om geld te verdienen met Youtube

Beste niches (nogmaals, het kan heel erg verschillen);

Niche

Mogelijke CPM

Mogelijke RPM

Financiën

€60,-

€30,-

Online Geld verdienen

€50,-

€25,-

Email marketing Software

€50,-

€25,-

Gezondheid & fitness

€20,-

€10,-

Teambuilding

€50,-

€50,-

Zelf verdien ik een klein beetje met mijn 101werkvormen kanaal, waar 1 video met 650K views op staat. De CPM is €5,- en de RPM is €2,30. Niet echt een lucratieve niche dus, maar toch;
Kijk hoeveel ik met deze ene video verdiend heb:

geld verdiend met Youtube video

4. Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is misschien voor jou wel dé ideale manier om online geld te verdienen. Je adverteert dan de producten van een andere website of onderneming, dit kan via een blog, sociale media of een website. Meestal hebben ze op hun website een advertentie van het product en een link naar de webshop waar je het product meteen kan kopen.

Als je dus een website hebt, kan je iemand anders z´n product promoten en hiervoor krijg je dan weer geld. Je ontvangt een commissie als het product verkocht wordt door iemand die op jou link heeft geklikt. Hoeveel geld je krijgt ligt aan hoeveelheid aandacht die je aan je business besteedt en hoeveel websites je hebt. 

Om hier mee te beginnen, kunt je je aanmelden voor een affiliate campagne van een adverteerder. Hiervoor moet je wel eerst aangesloten zijn bij een affiliate netwerk, zo heb je direct toegang tot allerlei adverteerders die je wel willen betalen om hun producten te promoten. Zo´n netwerk is dus wel handig, maar houd wel in gedachten dat adverteerders vaak bereid zijn om je meer te betalen als er geen netwerk is ingeschakeld als tussenpersoon.

Als je aanmelding is goedgekeurd, krijg je toegang tot het promotiemateriaal van de adverteerder. Vaak zijn er verschillende producten die je kan promoten, deze kun je dan op je website zetten en hopelijk klikt er dan iemand op.

4a. Pinterest i.c.m. affiliate marketing

Dit is alleen niet de enige manier om geld te verdienen via affiliate marketing, je kan ook makkelijk online geld verdienen via Pinterest als dit je leuker lijkt. Misschien zou je niet aan Pinterest denken om met affiliate marketing te beginnen, maar het is wel een goede website daarvoor. Je kan daar namelijk plaatjes posten en mensen kunnen die op een prikbord zetten. Je kan dus je eigen prikbord maken en die voor reclame gebruiken, voor jezelf of voor een ander. Hier kan je de links van de producten waar je reclame voor maakt, in de beschrijving zetten van het plaatje.

4b. Youtube i.c.m. affiliate marketing

Ook kan je bijvoorbeeld een review video maken op YouTube waarin je je ervaring met bepaalde producten en diensten deelt. Je kan de nieuwste IPhone reviewen en iemand die dan nog twijfelt of die het product wil kopen of niet, ziet dan je video en wordt overgehaald om de IPhone te kopen. Als de review goed is, kopen mensen sneller het product en bedrijven betalen je hier veel geld voor. Je kan dan de links voor deze producten in de beschrijving zetten van de video. Natuurlijk kan je ook gewoon producten promoten.

4c. Instagram i.c.m. affiliate marketing

Instagram is, of je het leuk vindt of niet, een beetje de vervanger van Facebook. Steeds minder mensen zitten op Facebook en steeds meer mensen zitten op Instagram. Hierdoor is het dus wel aantrekkelijk voor bedrijven om hun producten te adverteren. Je doet hier eigenlijk het zelfde als met YouTube, je post een review van een product (of promoot een product) en plakt een link van dat product in de beschrijving van de post. Als je veel volgers hebt, zullen er veel mensen op de link klikken en zo kan je weer makkelijk geld verdienen.

Hoeveel verdien je? Je kunt echt duizenden euro's per maand verdienen, maar dan moet je wel blijven bouwen en weten hoe het precies werkt.
Hoe snel kun je starten? Direct! Kan een tijdje duren om volgers te krijgen.
Hoe moeilijk is het?
Niet heel lastig.
Leeftijdsgrens: 16+

geld verdienen online door affiliate marketing op instagram

3. Geld verdienen met E-books of andere digitale producten verkopen

Heb je ooit misschien wel een boek willen schijven? Het proces van een boek op de markt krijgen kan erg lang en tijdrovend zijn als je meteen al je boek wilt gaan verkopen en geld wilt verdienen. Je kan natuurlijk altijd nog een E-book schrijven! Zodra die klaar is kan je het op het internet plaatsen en mensen kunnen het meteen al downloaden. Dit proces is veel makkelijker voor iedereen en aangezien alles op het internet afspeelt de laatste tijd, is het ideaal.

Stappenplan voor het schrijven van een E-book

De stappen om een boek te maken zijn niet ingewikkeld, je begint met een onderwerp uitkiezen en daar zo veel mogelijk informatie over verzamelen. Daarna maak je een indeling van hoofdstukken en wat voor tekst waar komt. Dit is zodat het overzichtelijker is. Dan begint het echte verhaal schrijven, zodra je hier klaar mee bent, moet je gaan de tekst gaan editen. Kijk de tekst na of er fouten inzitten, of je nog iets wil toevoegen of verwijderen. Laat iemand anders je boek lezen zodat ze wat tips kunnen geven. Ook moeten er plaatjes in om het interessant en leuk te maken. Je hebt een voorblad nodig en misschien moet je de opmaak nog verbeteren. Na dit alles kan je eindelijk je boek gaan publiceren. Een boek publiceren gaat heel makkelijk met Amazon Kindle Direct Publishing.

Hier heb je natuurlijk wel een website nodig die er goed uitziet, dus zorg er ook voor dat je een interessante maar niet storende website hebt waar je klanten het boek van kunnen kopen. Ook moet je reclame gaan maken, want niemand weet nog dat je boek bestaat. Dit kan je doen via Instagram, facebook en nog veel meer sociale media.

Andere digitale producten verkopen?

Een E-book is niet het enige digitale product wat je kan verkopen, er zijn nog veel meer opties.

Ben je creatief en goed in digitaal tekenen? Je kan deze tekeningen gewoon verkopen! Misschien voor in een boek of op een website. Je kan logo’s maken voor bedrijven. Vind je het leuk om foto’s te maken en te fotograferen? Verkoop je foto’s! veel mensen gebruiken stock foto’s in tijdschriften en bladeren, je kan je foto’s op een stocksite zetten en je agent regelt de rest.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele, maar het punt is, is dat er zo veel mogelijkheden zijn! Er zit vast wel iets bij wat bij jou past.

Hoeveel verdien je? Hangt af van de prijs van het boek/product, hoeveel mensen het kopen en de website waarop je het verkoopt.
Hoe snel kun je starten? Je kan meteen beginnen met schrijven.
Hoe moeilijk is het?
Eenvoudig.
Leeftijdsgrens: Iedereen kan het doen.

2. Geld verdienen met een online cursus/programma

Als je een expert ben op een bepaald gebied, is online cursussen verkopen een van de beste manieren om online geld te verdienen. Toch kan dit moeilijk zijn als je niet weet waar je moet beginnen.

Hoe maak je een online cursus?

Om een cursus te beginnen heb je creativiteit nodig, je moet iets zien te maken dat origineel en interessant is. Maar aangezien er al heel veel cursussen zijn, kan dit nog wel eens lastig worden. Doe daarom onderzoek. Kijk naar wat er populair is en waar mensen graag meer over willen weten. Volg en bekijk de cursussen van andere mensen, kijk naar de reviews en dingen die ze beter hadden kunnen doen. Luister naar de kritiek van de mensen bij andere cursussen en pas dat toe op die van jou. Kijk ook naar de dingen die mensen goed vonden aan de cursussen, deze moet je natuurlijk ook toepassen. Focus op en cursus maken die de grootste problemen tackelt en oplost, maar tegelijkertijd de goede aspecten laat zien.  

Op de site Udemy kan je makkelijk je eigen cursussen beginnen en verkopen, je kan het ook op je eigen website verkopen als je al veel bezoekers hebt. Als je je cursus op Udemy zet, hoef je het eigenlijk niet meer te promoten, de site doet dit al voor je. Maar als je het op je eigen site zet zal je toch wat meer moeite er voor moeten doen zoals advertenties plaatsen en reclame maken. Ook kan je een email lijst maken die het automatisch naar heel wat mensen stuurt en meteen promoot. Mensen verdienen soms wel 5.000 euro per maand met online cursussen.

Mensen willen zo graag cursussen kopen, omdat ze dan op hun eigen tempo kunnen gaan. In een online cursus kan je namelijk allerlei dingen zetten zoals PDF-downloads, tutorials en video’s. Dit is veel informatie en mensen gaan dat niet in een keer begrijpen, vandaar dat ze de laatste jaren zo populair zijn geworden.

Hoeveel verdien je? Cursussen zijn gemiddeld 27 tot 95 euro. Maar dat kan ook 995 euro zijn. Afhankelijk van je doelgroep/aantal volgers/marketing & sales kun je echt duizenden euro's per maand verdienen.
Hoe snel kun je starten? Het maken kost natuurlijk tijd, maar je kunt binnen een week je online training lanceren met deze methode.
Hoe moeilijk is het?
Heel simpel (het stappenplan hieronder helpt...).
Leeftijdsgrens: geen
Artikelen:
Het verschil tussen een online cursus/training/programma
Hoe maak je een online cursus/training?
7 tips bij het maken van je online training
Beste online training/cursus platform software
Aanbevolen Cursus: De Online Trainers Revolutie - van ondergetekende... (wij van WC eend raden dit product aan).

Stappenplan online cursus downloaden?

Vind je het fijn om een stappenplan en een checklist te hebben voor het maken van jouw online training/cursus? Ik heb een handige pdf voor je gemaakt.

1. Geld verdienen online met bloggen

Iets ander wat je kan doen als je een expert ben op een bepaald onderwerp, is een blog starten. Dit is, naar mijn mening, de beste manier (ook een van de oudste) om online geld te verdienen. Het fijne hieraan is dat het niet heel veel moeite kost, al helemaal niet als je over een onderwerp schrijft dat je leuk vindt. Je zou het zelfs een hobby kunnen noemen!

Waarom is bloggen in mijn ogen de beste manier?

Je kunt hier namelijk 3 manieren van online geld verdienen op toepassen:

 • advertenties
 • affiliate marketing
 • digitale producten, online cursussen

De makkelijkste manier om meteen een blog te beginnen is om naar WordPress.com of Blogger.com te gaan. Hier kan je een gratis account aanmaken en je kan meteen gaan schrijven. Het duurt vijf minuten om wat persoonlijke informatie in te vullen en een lay-out kiezen en dat is alles.
Als je het goed wilt aanpakken dan zou ik voor een eigen website/domein gaan, WordPress installeren en daar het Thrivethemes thema opzetten.

Waarom Thrive Themes?

Het is simpelweg dé tool die op conversie gericht is en de beste prijs/kwaliteit geef.
9 redenen waarom ik met Thrive Themes werk

Niche...

Wel heb je natuurlijk een goed onderwerp nodig, dit kan dus een onderwerp zijn dat je leuk vindt, maar dat garandeert geen geld als het geen populair onderwerp is. Als je echt geld wil gaan verdienen, heb je een onderwerp nodig waar veel op wordt gezocht.

Hoe maak je een blog?

Gebruik populaire sleutelwoorden zodat er meer mensen je blog sneller vinden. Nog een goede manier om meer bezoekers te krijgen op je blog is om een specifiek onderwerp uit te kiezen, maar wel groot genoeg om er veel over te kunnen schrijven. Als het onderwerp heel breed is, zijn er natuurlijk al heel veel blogs van en zal jij minder bezoekers krijgen op de site. Maar als het onderwerp te klein is, valt er natuurlijk niet veel over te schrijven, wat onhandig is want je wilt graag dat mensen zoo lang mogelijk op je site blijven. Je moet dus een balans vinden, hierdoor krijg je namelijk loyale volgers en verdien je gegarandeerd geld.

Ook moet je een goede impressie achterlaten en de bezoekers blik vangen, zet er dus een paar plaatjes in en gebruik een leuke opmaak.

Helaas met bloggen alleen ga je niet veel verdienen, wel kan je geld verdienen met de trucjes die je kan toepassen op je blog. Veel hiervan hebben we hiervoor al uitgelegd. Op je blog kan je makkelijk je cursussen en producten promoten of verkopen. Niet alleen die van jezelf maar ook de cursussen en producten van andere mensen. Je kan dus de affiliate marketing technieken ook op je blog toepassen. Ook kan je strategisch reclames en advertenties plaatsen of links naar de producten van andere websites en bedrijven plaatsen.

Er zijn dus heel veel manieren om geld te verdienen met je blog en je kan ze allemaal tegelijk toepassen. En daarom staat deze op nummer 1!

Hoeveel verdien je? Juist omdat je én affiliate marketing én digitale producten verkoopt kun je duizenden euro's per maand verdienen.
Hoe snel kun je starten? Dit is een lange termijn strategie, binnen een paar maanden kun je geld verdienen.
Hoe moeilijk is het?
Blogs schrijven is niet moeilijk.
Leeftijdsgrens: Geen minimumleeftijdsgrens. 
Artikelen: 
3 manieren om geld te verdienen met bloggen.
Hoe ik een full-time inkomen verdien met bloggen
Eenvoudig blog schrijven in 7 stappen
PDF: Stappenplan bloggen + SEO handleiding: gratis downloaden

stappenplan blogs schrijven

Laat ons ook weten welke informatie je nog mist hier...

Ik ben benieuwd, wat lijkt jou de best passende manier om online geld te verdienen. Laat het me weten in de reacties hieronder.
En als we je nog beter willen kunnen helpen:

Welke informatie mis je nog (per manier)?
We hebben bijvoorbeeld dingen toegevoegd als: leeftijdsgrens, hoeveel kun je verdienen...
Als je een reactie achterlaat, krijg je van mij een E-book waarin je leert om een E-book in 2 uur te schrijven.

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Wat ik nog mis zijn korte stappenplannen voor de verschillende tools waar je het over hebt. Top blog, Hugo. Echt fantastisch al die mogelijkheden op een rij.

  • Supergoed idee Ditty!
   Thanks…
   Ik ga natuurlijk 101 blogs schrijven, dus genoeg content ideeën.

 • Super mooi artikel! Veel hands-on informatie. Wat een onderzoek zal dat geweest zijn. Zeker inspirerend om zelf ook stappen mee te zetten, bijvoorbeeld een boek publiceren. We gaan het doen!

  • Dankjewel Thorsten!
   Ja, het was zeker flink wat onderzoek, maar veel kennis was al aanwezig.
   Mis je nog informatie?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >