Gemiddeld 30% conversie met Webinarjam

7 Reacties

Besef jij dat webinars geven de makkelijkste manier is om nieuwe klanten binnen te halen?

Wist jij dat je met de juiste tools en technieken makkelijk meer dan 30% conversie kunt halen?

Besef je wat dat betekent?

In mijn zoektocht naar de juiste tool om webinars te geven heb ik volgens mij wel 5 verschillende systemen gekocht en getest.
Elk systeem heeft zo zijn voor- en nadelen; al was het alleen maar ‘de prijs’.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor Webinarjam en deze tool gebruik ik sinds maart 2014.

webinarjam

 

Omdat ik veel vragen krijg over deze tool heb ik een video gemaakt waarin ik de 7 belangrijkste voordelen van dit systeem in 7 minuten laat zien. Daarna gaat de video nog 11 minuten verder voor de mensen die meer details en nog meer voordelen willen zien. Omdat ik inmiddels meer ervaring opgedaan heb, zit ik nu op een gemiddelde conversie van 30%!

Staar je niet blind op dat getal; het kan namelijk hoger en nog sneller: een klant van mij had bij haar 1e webinar een conversie van 44%!

Klik op het icoontje rechts onderin om de video scherp op volledig scherm te bekijken.

Hier de voordelen nog eens op een rij:

 1. Templates voor registratiepagina’s die een hoge conversie hebben; je kunt op een makkelijke en snelle manier een pagina maken waar mensen zich aan kunnen melden voor het webinar. De pagina’s zien er goed uit en hebben een hoog conversie percentage (het aantal mensen dat op de pagina komt en zich daadwerkelijk aanmeldt)
 2. Integratie met autoresponder; dit houdt in dat iedereen die zich aanmeldt voor het webinar ook in je emaillijst van je autoresponder komt; dus de contacten blijven niet in het webinarsysteem zitten maar worden doorgesluisd.
 3. De mogelijkheden om gegevens te analyseren; je kunt precies zien hoeveel mensen naar de aanmeldpagina zijn gekomen, hoeveel procent zich daadwerkelijk aanmeldt, hoeveel procent op komt dagen en, nu komt het; na afloop kun je precies zien wie geweest is én hoelang!
 4. POPin’s met aanbiedingen laten verschijnen; hiermee bedoel ik dat je tijdens het webinar een plaatje en een knop kunt laten verschijnen met je product en een link naar de pagina waar ze het kunnen kopen. Omdat je die popin ook weer kunt laten verdwijnen zal er tijdsdruk ontstaan en zul je meer verkopen 😉
 5. Redirect deelnemers naar een pagina; dit lijkt op voordeel 4 maar is nog mooier; je kunt mensen automatisch sturen naar een pagina waar je een aanbieding doet.
 6. POPin’s en POP’out bij replay; je kunt een opname van je webibinar aanbieden en hier op een door jou bepaald tijdstip een popin laten verschijnen en weer laten verdwijnen.
 7. De opname wordt automatisch (verborgen of openbaar) op Youtube geplaatst en daardoor kun je de video weer beschikbaar maken in je online producten; erg fijn!

Ik moet bekennen dat er ook een paar nadelen zijn; doordat Webinarjam werkt op Google Hangout zit er een vertraging in (dus jij praat en een tiental seconden later hoort de deelnemer jou pas). Dit heeft niet met Webinarjam te maken maar met Google Hangout; de deelnemers ervaren het niet alsof ze het later horen. Daarnaast is een Power Point presentatie al snel te zwaar en ik los dat op door de presentatie op te slaan als PDF en dan is er niets aan de hand. Overigens is er een Facebookgroep waar je toegelaten wordt als je lid bent en ik zag zojuist dat ze een artikel met een oplossing  gepubliceerd hebben.

Investering in Webinarjam:

Webinarjam kost $297,- per jaar. Gezien de conversie is dat een bedrag dat je heel snel terugverdiend hebt. Ik kan me echter voorstellen dat je het toch flink wat geld vindt. Besef dan dat het veel goedkoper is dan bijvoorbeeld Gotowebinar. Ik weet dat er ook andere tools zijn die goedkoper zijn of tussen Webinarjam en Gotowebinar in, maar alle voor- en nadelen op een rij maken dat ik voor Webinarjam heb gekozen.

Klik hier om alle voordelen van webinarjam op een rijtje te zien of om het aan te schaffen en direct te starten met webinars geven voor makkelijker meer nieuwe klanten aantrekken!

Geef jij al webinars? Stel je vragen hier!

Vul je antwoord in het commentaarveld hieronder in. Ik zal al je vragen beantwoorden.
Vind je dit een waardevol artikel/video? Wil je het delen m.b.v. de social media knoppen hieronder?

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Hoi Hugo,

  Wat is het grootste voordeel van WebinarJam? Er is een nieuwe speler op de markt Clickmeeting, ken je die?
  Hartelijke groet, Judith

  • hoi Judith, het grootste voordeel is dat je scarcity en tijdsdruk toe kunt passen. Clickmeeting is geen nieuwe speler en heb ik een tijdje gebruikt, maar ik ken de laatste features niet van binnen. Er zijn heel veel spelers op de markt en op een gegeven moment moet je gewoon een keuze maken denk ik. Succes!

 • Hoi Hugo,
  Dank je voor je demonstratie. Ik heb WebinarJam ooit een jaar of twee geleden gezien toen hij op de markt gebracht werd. Ik kon hem toen niet gebruiken. Maar die reden gaat wel komen. Ik ben blij dat ik hem toen toch aangeschaft heb voor 297 dollar, levenslang. Een gok dus. Blij dat het een blijvertje is.
  Zie je trouwens wel vaker dat Amerikaanse it-producten bij de lancering voor zeer aantrekkelijke prijzen verkocht worden. Kan dus zeer de moeite waard zijn om dan toch in te springen.
  Groet, Mark

 • He Hugo,

  Herkenbare zoektocht.

  Vorig jaar twijfelde ik tussen Webinarjam en Easywebinar. Door omstandigheden is het er toen niet van gekomen. Toen was mijn keus in eerste instantie allen op Webinarjam. Helaas hoorde ik veel klachten over de vertraging ivan bijna 20 seconden. Dat heeft mij weerhouden om Webinarjam aan te schaffen.

  Hoe is dat nu? Is die vertraging eruit?

  Ik weet zeker dat ik met webinars een hoge conversie ga halen. Twee weken geleden tijdens een live event nog een conversie gehaald van meer dan 30%. Echt helemaal geweldig. Super trots op mezelf.
  Dus kom maar op, ik ga die webinars zeker geven.

  Groet
  Esther Molenaar

  • Hoi Esther! Die vertraging is er nog steeds, alleen gek gezegd; ik heb er geen last van. Ik vertel mijn verhaal en als ik interactie zoek dan weet ik dat zij dat 20 tot 30 seconden later horen; dus ik licht de vraag nog eens op een andere manier toe. Maar goed; het is iets waar je verder weinig invloed op hebt en voor mij wegen de voordelen op dit moment zwaarder.
   Wat gaaf dat je live zo’n goede conversie had, super! Dat moet rust geven. Veel succes met doorpakken!

 • Hi Hugo,
  Top. Ik was juist op zoek naar informatie over verschillende webinar-software. Je verhaal / video hierboven komen dus als geroepen!
  Dank je wel, Pascal

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >