Besef jij dat webinars geven de makkelijkste manier is om nieuwe klanten binnen te halen?

Wist jij dat je met de juiste tools en technieken makkelijk meer dan 30% conversie kunt halen?

Besef je wat dat betekent?

In mijn zoektocht naar de juiste tool om webinars te geven heb ik volgens mij wel 5 verschillende systemen gekocht en getest.
Elk systeem heeft zo zijn voor- en nadelen; al was het alleen maar ‘de prijs’.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor Webinarjam en deze tool gebruik ik sinds maart 2014.

webinarjam

 

Omdat ik veel vragen krijg over deze tool heb ik een video gemaakt waarin ik de 7 belangrijkste voordelen van dit systeem in 7 minuten laat zien. Daarna gaat de video nog 11 minuten verder voor de mensen die meer details en nog meer voordelen willen zien. Omdat ik inmiddels meer ervaring opgedaan heb, zit ik nu op een gemiddelde conversie van 30%!

Staar je niet blind op dat getal; het kan namelijk hoger en nog sneller: een klant van mij had bij haar 1e webinar een conversie van 44%!

Klik op het icoontje rechts onderin om de video scherp op volledig scherm te bekijken.

Hier de voordelen nog eens op een rij:

  1. Templates voor registratiepagina’s die een hoge conversie hebben; je kunt op een makkelijke en snelle manier een pagina maken waar mensen zich aan kunnen melden voor het webinar. De pagina’s zien er goed uit en hebben een hoog conversie percentage (het aantal mensen dat op de pagina komt en zich daadwerkelijk aanmeldt)
  2. Integratie met autoresponder; dit houdt in dat iedereen die zich aanmeldt voor het webinar ook in je emaillijst van je autoresponder komt; dus de contacten blijven niet in het webinarsysteem zitten maar worden doorgesluisd.
  3. De mogelijkheden om gegevens te analyseren; je kunt precies zien hoeveel mensen naar de aanmeldpagina zijn gekomen, hoeveel procent zich daadwerkelijk aanmeldt, hoeveel procent op komt dagen en, nu komt het; na afloop kun je precies zien wie geweest is én hoelang!
  4. POPin’s met aanbiedingen laten verschijnen; hiermee bedoel ik dat je tijdens het webinar een plaatje en een knop kunt laten verschijnen met je product en een link naar de pagina waar ze het kunnen kopen. Omdat je die popin ook weer kunt laten verdwijnen zal er tijdsdruk ontstaan en zul je meer verkopen 😉
  5. Redirect deelnemers naar een pagina; dit lijkt op voordeel 4 maar is nog mooier; je kunt mensen automatisch sturen naar een pagina waar je een aanbieding doet.
  6. POPin’s en POP’out bij replay; je kunt een opname van je webibinar aanbieden en hier op een door jou bepaald tijdstip een popin laten verschijnen en weer laten verdwijnen.
  7. De opname wordt automatisch (verborgen of openbaar) op Youtube geplaatst en daardoor kun je de video weer beschikbaar maken in je online producten; erg fijn!

Ik moet bekennen dat er ook een paar nadelen zijn; doordat Webinarjam werkt op Google Hangout zit er een vertraging in (dus jij praat en een tiental seconden later hoort de deelnemer jou pas). Dit heeft niet met Webinarjam te maken maar met Google Hangout; de deelnemers ervaren het niet alsof ze het later horen. Daarnaast is een Power Point presentatie al snel te zwaar en ik los dat op door de presentatie op te slaan als PDF en dan is er niets aan de hand. Overigens is er een Facebookgroep waar je toegelaten wordt als je lid bent en ik zag zojuist dat ze een artikel met een oplossing  gepubliceerd hebben.

Investering in Webinarjam:

Webinarjam kost $297,- per jaar. Gezien de conversie is dat een bedrag dat je heel snel terugverdiend hebt. Ik kan me echter voorstellen dat je het toch flink wat geld vindt. Besef dan dat het veel goedkoper is dan bijvoorbeeld Gotowebinar. Ik weet dat er ook andere tools zijn die goedkoper zijn of tussen Webinarjam en Gotowebinar in, maar alle voor- en nadelen op een rij maken dat ik voor Webinarjam heb gekozen.

Klik hier om alle voordelen van webinarjam op een rijtje te zien of om het aan te schaffen en direct te starten met webinars geven voor makkelijker meer nieuwe klanten aantrekken!

Geef jij al webinars? Stel je vragen hier!

Vul je antwoord in het commentaarveld hieronder in. Ik zal al je vragen beantwoorden.
Vind je dit een waardevol artikel/video? Wil je het delen m.b.v. de social media knoppen hieronder?