Geniet van de weg naar je doel

Afgelopen week heb ik ervaren dat je GEEN STRESS meer hebt als je kunt genieten van het PROCES dat leidt naar een einddoel.

Wat ik van nature altijd heb gehad was dat als ik ergens aan begon dat het dan ook gelijk ‘af’ moet zijn. Of het nu ging om een document dat ik aan het schrijven was of om het betegelen van de badkamer. Dit leidde er bij mij altijd toe dat ik er ‘gehaast’ mee bezig was en dat ik stress had om het af te krijgen. En dat maakte weer dat de tegels net niet helemaal recht zaten of dat er typfouten in mijn document achterbleven.

Afgelopen week ben ik bezig geweest in onze slaapkamer; schuren, behangen, verven, en nu ben ik bezig om een meubel te timmeren (en te schilderen). Ik vind het heerlijk om er mee bezig te zijn. Ik heb nu namelijk alle werkzaamheden in kleine brokken verdeeld. En elke keer wanneer ik gelegenheid heb rond ik een ‘brok’ af.  We slapen tijdelijk in een andere kamer en het ziet er naar uit dat dit nog wel 2 weken gaat duren. 1 februari is wat mij betreft de deadline (en dan kan ik aan de volgende kamer gaan beginnen…). Ik ben dus niet meer bezig met dat het ‘vandaag’ af moet zijn. Nee, ik zet de radio aan, geniet van waar ik op dat moment mee bezig ben; je kunt je voorstellen dat het resultaat er ook naar is…

Het andere project is een webwinkel. Ik reserveer 2 avonden per week om er aan te werken. Vorige week begonnen met het installeren van het systeem. Geen ergenis toen het de eerste avond niet lukte om te installeren. Nee, juist tevredenheid omdat ik wist dat dit onderdeel van het proces zou zijn: uitzoeken hoe ik het zou moeten installeren. Dus: YES, ik ben een stap verder! Ik weet nu hoe het niet moet, en morgen ga ik verder met hoe het wel moet! Leuk hè…

 

Dit blog mag gedeeld worden via
>