Getresponse review

19 Reacties

getresponse

DIT ARTIKEL IS UIT 2014

Geen lijst, geen business.
Geen business, geen vrijheid (zo denk ik er over).

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat het hebben van een emaillijst van levensbelang is voor je onderneming.
Natuurlijk, je kunt de telefoon pakken en dat werkt ook prima, heel goed zelfs. Maar hoeveel makkelijker is het niet om emailmarketing toe te passen voor dat je gaat bellen of om je volgers uit te nodigen voor een (gratis) front-end product?

Mijn ervaring is dat het zoveel tijd scheelt en dat het zoveel effectiever is.
Ik ben begonnen met een aantal gratis tools maar ontdekte al snel dat deze tools niet voldoende functies boden. Ik stapte al snel over naar een betaalde autoresponder. Tot op de dag van vandaag maak ik gebruik van Getresponse. Ik ben daar zeer tevreden over en ondanks dat er een aantal puntjes zijn die net even iets beter kunnen, blijf ik een trouwe gebruiker.

De voor- en nadelen van Getresponse

Nadelen:

 1. In de afgelopen maanden is het systeem aangevallen door hackers. Geen enkel systeem of instelling is 100% veilig, maar dit was wel erg vervelend.
 2. De webformulieren zijn op allerlei manieren te customizen, aan te passen naar eigen wens, maar het is net niet helemaal strak. Voor mijzelf is dat geen probleem omdat ik met Thrive (WordPress thema met hele mooie formulieren) werk.
 3. De module waarmee je landingspagina’s kunt maken is niet inbegrepen in het maandabonnement. Zelf gebruik ik deze module niet omdat ik met hetzelfde WordPress template mooie pagina’s kan maken.

Voordelen:

 1. Het is erg gebruiksvriendelijk.
 2. De contacten kunnen makkelijk beheerd worden. Je kunt prospects eenvoudig verplaatsen naar andere lijsten en je kunt lijsten, of delen ervan, kopiëren naar andere lijsten toe.
 3. Contacten kunnen handmatig toegevoegd worden.
 4. Complete lijsten met contacten kunnen toegevoegd worden met een importfunctie.
 5. Prachtige templates voor emails of nieuwsbrieven kunnen direct ingezet worden.
 6. De autoresponder functie is erg gebruiksvriendelijk, email cyclussen kunnen eenvoudig gemaakt en aangepast worden. Contacten kunnen eenvoudig teruggeplaatst worden in de cyclus, op een dag naar keuze.
 7. De analyses zijn erg goed. Je kunt vanuit de analyse een email sturen naar iedereen die de mail niet of juist wel geopend heeft. Of je kunt mensen die doorgeklikt hebben als groep een mail sturen; super functie!
 8. Er zijn allerlei ‘rules’ mogelijk; bijvoorbeeld: iemand heeft een product gekocht en wordt dan automatisch uit de lijst gehaald en in een andere lijst geplaatst. Zo doe ik dat met iedereen die mijn ebook op 101werkvormen.nl heeft gekocht.
 9. Je kunt enquêtes maken.
 10. Wanneer je anderen lid maakt, krijg je een commissie (je krijgt een unieke affiliate link).
 11. De kosten zijn relatief laag (t.o.v. andere autoresponders).

Maak een gratis account aan!

Klik op de Getresponse button hieronder en maak een gratis account aan.

getresponseHeb je een vraag over Getresponse of over listbuilding?

Stel je vraag in het commentaarveld hieronder:

 

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Beste Hugo,

  Ik heb nu al een tijdje Getresponse,
  Ik ben op zoek naar iemand die me helpt omdat ik er echt helemaal niets van snap.
  is er een basis training of mensen die er les in geven.

  groetjes Arjan

 • Als beginnend internetmarketeer (4 weken)moet ik nog zeer veel leren. Na 30 dgn gratis Getresponse (niets mee gedaan) heb ik mij met moeite kunnen aanmelden (voor 1 maand) bij Getresponse (had eerst kennelijk een fout formulier ingevuld). Kreeg daarna netjes bevestiging en de inschrijving leek goed gegaan. Dag later weer een bericht dat ik 64 karakters had ingevuld in een creditcard veld. Of ik het allemaal opnieuw wilde doen. Klopt vlgs mij niet want het orderform wat ik ter bevestiging kreeg is correct. Hun mails zijn steeds ondertekend met russisch-achtige damesnamen. Waar is getresponse gevestigd? En 100% betrouwbaar?

  • Hoi Theo, gefeliciteerd met je start als internet marketeer; het is zo’n mooi vak!
   Getresponse is echt betrouwbaar! Ze zitten in Amerika en je kunt je gerust vanuit dat proefaccount aanmelden. Voor wat betreft die onbetrouwbare emails; daar zou ik idd voorzichtig mee zijn.

   En verder; als je je verder wilt verdiepen, ga eens naar mijn hoofdblog: http://www.passiefinkomenonline.nl en meld je aan voor de gratis training. Je zult ontdekken dat ik inmiddels met autorespond werk en dat ik daar een complete gratis training over geef.
   Ik zie je daar 😉
   groet, Hugo

 • Esmeralda schreef:

  Hi Hugo,

  Ik wil overstappen naar Getresponse (ik gebruik nu CRM ZOHO, maar dat is allemaal te ingewikkeld en maakt me te afhankelijk) maar heb iemand nodig die tegen schappelijk tarief mij helpt met de basis toepassingen (ik heb bijvoorbeeld twee mailinglijsten, een nieuwsbrief kan ik wel maken maar ik wil allerlei verschillende lijsten aanleggen etc.). Met de video’s die ik nu bekeken heb kom ik er niet helemaal uit. Ken je iemand die een paar uurtjes hier aan kan besteden tegen een tarief van max 50 euro per uur? Of weet je een goede basistraining van een dag? groetjes Esmeralda

   • Esmeralda schreef:

    Super ik zie je mailtje wel verschijnen,

    groetjes Esmeralda

 • Beste Hugo,

  Gebruik nu YMLP werkt redelijk goed met autoresponder maar denk er toch over om over te stappen naar getresponse. Ziet er overzichtelijker uit zoals je het laat zien in de video.

  Mijn vraag is kan ik ook mijn mailcontacten met een dubbele optin probleemloos exporteren naar getresponse?

  Groeten, Geral Overbeek

  • Hoi Geral, ik was een paar dagen weg vandaar mijn late reactie. Ja, je kunt adressen importeren in Getresponse, geen probleem. Veel succes!

 • Jennifer Campbell schreef:

  Dag Hugo,

  Ik heb een vraag aan je over list building. Na rondkijken op het internet kwam ik een aantal plugins tegen die helpen om je list building sterk te bevorderen. Althans dat beweren ze!

  Heb jij ervaring met plugins als HybridConnect, Listeruption of PopupDomination?

  Alvast bedankt voor je reactie!

  • Hoi Jennifer,
   wat een goeie vraag zeg! HybridConnect ken ik niet. Listeruption wel, heb ik vorig jaar met succes gebruikt, maar ben toch gestopt omdat ik met de optinpagina wat beperkt was; maar het principe van kadootjes geven na xxx-aantal x delen werkt wel (maar niet zo’n hoog percentage als ze beloven hoor…). Qua inrichting ben ik ook wel even zoet. Popupdomination heb ik ook een tijdje gebruikt maar ik had het idee dat mijn doelgroep op 101werkvormen niet zo gecharmeerd was van popups. Technisch werkte het niet altijd helemaal super en daarom ben ik ermee gestopt. Houd me op de hoogte van wat je gaat gebruiken en je resultaten!

 • Ok Hugo, nog een vraag:
  stel dat ik eerst de abbonement koop x 1000 emails, voor een jaar, een inmiddels moet ik upgraden naar 5000 of zo, is dat mogelijk?
  en ook vanaf bv 5000 tot 1000? (goedkoper dus)

  Ik wil wel overstappen, alleen ik ben bang dat als ik van systeem veranderen dat weer mij veel tijd kost in leren voor mij en de mensen die mij helpen, hoe zie je dat?

  • Hoi, ja je koopt eerst het laagste abo, dan, zodra je over een bepaald aantal komt ga je meer betalen. ik zit nu boven de 10.000; maar dat vind je niet erg als je eenmaal zoveel subscribers hebt 😉
   Je kunt ook even een gratis account aanmaken en kijken hoeveel tijd het kost en of je dat de investering waard vindt.

 • Hoi Hugo,

  ik gebruik tot nu toe Mailchimp, de gratis functie.
  Die bevalt me prima omdat ik gebruik ze puur om mijn blog aankondigen en ik heb een lijst van ong.500 mensen.
  Wanneer is het moment om overstappen bij een betaalde autoresponder?
  En kan je makkelijk de contacten die ik heb op Mailchimp overdragen naar GetResponse?

  Ik ben benieuwd naar je trucjes om een grote mailingslist op te bouwen

  Alvast bedankt en tot spreeks

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >