27

Graag deel ik iets heel persoonlijks met je…

Voor mij is het een beetje therapeuteren, terugblikken en vooruitkijken; door de regels heen kun je jezelf wellicht herkennen of tips halen uit mijn favoriete blog ooit.

Dat doen veel mensen zo aan het einde van het jaar;

Wat ging goed, wat kan beter…?

Of ik klaar ben voor 2017?

Dat moet toch?

Zal ik eerlijk zijn?

Ik kan niet wachten tot ik weer ‘mag’!!!

2017 wordt mijn jaar, die van jou toch ook?

Of niet…

Wat echt mega impact had op mij in 2016 was het moment dat ik bij Sjonny van der Tuin wegreed.

Sjonny is, net als mijn moeder was, ALS patiënt; een progressieve spierziekte waar geen genezing voor mogelijk is.

Ik heb hem sinds dat hij een jaarprogramma bij mij deed (2014 – 2015) snel achteruit zien gaan.

In november ging ik naar hem toe om hem te steunen.

Eerlijk gezegd zag ik er vreselijk tegenop om naar iemand toe te gaan die normaal gesproken nog maar kort te leven heeft.

Gelukkig hadden we een goed gesprek en was het gezellig.

In de auto op weg naar huis heb ik even wat tranen laten lopen.

En toen ik even op een parkeerplaats stond, heb ik dit ingesproken:

En ik nam een besluit:

De tijd die ik hier op aarde heb, wil ik maximaal benutten!

Hoe wil ik mijn tijd besteden?

Wat wil ik doen?

Wie wil ik helpen en waarmee?

Hoe kan ik (meer) genieten van wat ik heb?

Meer tijd met mijn vrouw en kinderen doorbrengen?

Unleash the power within (Tony Robbins)…

Mijn mooiste leven leven…

Ik ben anders gaan leven.

Nee, het is geen midlife crisis; het is gewoon bewust leven!

Ik ben stil gaan staan bij de mogelijkheid dat ik zelf ziek zou kunnen worden.

Stel dat ik nog maar 60 dagen in gezondheid te leven zou hebben; wat zou ik dan VANDAAG doen?

In mijn agenda………..; ik sta er elke dag bij stil en bepaal aan de hand daarvan wat ik doe.

Het lijkt op het principe van een bucket list, maar dat is het niet.

In dat geval weet je dat ‘de dood’ er aan komt.

Hoe ik leef en wil blijven leven is:

Bewust zijn van het feit dat ik NU gezond ben en mijn tijd GOED en BEWUST wil besteden of invullen.

Dat betekent: een PLAN hebben.

Michael Pilarczyk zegt dan: veel mensen hebben wel een plan voor hun trouwdag maar niet voor hun leven.

Wat is mijn plan?

In mei dit jaar kreeg mijn leven al een andere richting, nadat ik op een hele bijzonder manier besloot om dichter bij God te leven.

Privé kon ik me makkelijker voorstellen hoe ik dat vorm kon geven, maar zakelijk vond ik dat nog wel lastig.

Immers, ik help mijn klanten om ‘passief inkomen’ te bouwen.

Dat gaat over GELD.

Is mijn plek hier op aarde om mensen te helpen meer geld te verdienen?

Ik wist er nog niet goed raad mee.

Michael Pilarczyk lanceerde rond die tijd een online programma “Your Roadmap”.

Een 10 weken programma waarin je je missie helder krijgt, je doelen concreet maakt en stappen gaat zetten om deze te bereiken.

Ik besloot om het programma te gaan gebruiken om mijn levensplan te gaan maken.

Tot 2x toe werd ik persoonlijk gecoacht door Michael; op een podium en via Skype:

Dat was sowieso een voorrecht en het leverde een bijdrage aan de inzichten en besluiten die ik heb genomen.

Een aantal inzichten en besluiten die ik dit jaar heb genomen:

1. In mijn werk mag ik mensen aantrekken met kreten als ‘meer omzet, meer winst, meer passief inkomen’.

Dat is nu eenmaal wat veel ondernemers willen en vaak ook nodig hebben.

Als men eenmaal bij mij ‘in de zaal’ is dan zien en voelen zij mijn eigenlijke missie.

En dat is: bewust leven en bijdragen aan een betere wereld.

Ik kwam steeds meer tot de conclusie dat mijn plek hier op aarde is om ondernemers te inspireren om 10% van hun tijd en geld weg te geven en zo bij te dragen aan een betere wereld.

Een concrete uiting hiervan is dat ik volgend jaar opnieuw de Kilimanjaro ga beklimmen voor een goed doel.

 

Alleen nu pak ik het anders aan:

Ik organiseer het nu zelf en ik neem ondernemers mee die ook meer willen geven.

Inmiddels is er al een groepje inspirerende ondernemers die ‘ja’ gezegd hebben en meegaan, dankbaar dat deze ondernemers ook meer gaan geven!

En er zijn nog een aantal mensen die hun definitieve ‘ja’ nog moeten geven.

Ik vermoed trouwens dat het logo een ’10’ wordt…

2. Inzicht: ik mag mijn successen veel meer ‘erkennen’ (en vieren).

Mijn neiging om alles maar gewoon te vinden maakt dat ik te weinig geniet van hetgeen ik bereik. De Kilimanjaro beklimmen is niet makkelijk en gewoon; het is super bijzonder en ik mag er trots op zijn!

3. Inzicht: Als ik mijn doelen te hoog stel dan verlamd het me en kom ik niet in actie.

Besluit: Ik heb geleerd dat het voor mij handiger is om mijn grote doel op te knippen in kleinere doelen. Ik wil graag seminars geven voor 1000 man of meer. Nu, dat vraagt nogal wat en dan is het misschien handig als ik eerst voor 250 ga, dan richting 500, etc…

4. Besluit: (reeds genoemd) Leven alsof ik nog 60 dagen in gezondheid te leven heb.

Hoe cool is dat; heel simpel voorbeeld: Ik wilde al jaren een kijkje nemen in het huis waar ik opgegroeid ben in Schoonhoven. Toen ik er laatst langs liep en overwoog om aan te bellen liep ik toch door… Een paar dagen later dacht ik aan mijn ’60 dagen besluit’ en pakte ik prompt de telefoon. De dame vond het prima dat ik langs zou komen en zo gebeurde het die dag er na. Het kamertje waar ik sliep was nog veel kleiner dan ik dacht, ik schat in: hooguit 1,5m x 1m, bizar!

5. Besluit: in 2017 ga ik weer meer verbinding maken via LIVE WORKSHOPS en trainingen.

Ik ben een tijdje meegegaan in alles ‘online’ willen doen en alles zoveel mogelijk ‘schaalbaar’ maken, maar ik kom daar op terug. Ik merk dat mensen op zoek zijn naar aandacht en liefde, naar echte verbinding. Ja, dat kan online, maar ik geloof in de combinatie van LIVE + ONLINE. Dus verwacht mij veel te kunnen zien, voelen, horen en ruiken.

6. Besluit: in 2017 ga ik een dreamteam bouwen

Ik merkte dat ik de laatste weken ‘geen zin’ meer had om blogs te schrijven, video’s te maken; kortom: waarde toe te voegen voor mijn lezers/volgers. Ik accepteerde het ook om te mogen genieten van een rustperiode; de batterij opladen. Omdat ik teveel zelf doe frustreert het me soms dat ik zoveel dingen MOET doen waar ik niet goed in ben en waar ik geen energie uit haal. Waar ik naar toe wil is (60 dagen leven houding) te doen waar ik goed in ben, waar ik voor gemaakt ben.

Dit betekent dat ik mag leren delen met anderen,

uitbesteden waar ik niet goed in ben.

7. Besluit: ik ga elke maand een Telefoon Compilatie maken

Wat is dat?

Mooie momenten ga ik vastleggen op mijn telefoon en aan het einde van elke maand ga ik stilstaan en ben ik dankbaar voor alle mooie momenten. Voor 2016 doe ik dat voor alle maanden tegelijk met deze compilatie hieronder. Toen ik terugkeek op de 763 foto’s die ik op mijn telefoon vond kon ik eigenlijk niet kiezen. Reden te meer om het maandelijks te doen!

Ook mijn inzichten en besluitenlijst was een compilatie; er was nog veel meer en ik hoop je komend jaar te ontmoeten en al mijn kennis en ervaring met je te delen!

O ja, vorige week deelde ik mijn kerstboodschap en had ik nog een kado: 101 tips om meer bezoekers te trekken.

Vertel eens hoe jouw jaar was en wat jij volgend jaar wilt bereiken?

 

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Patricia schreef:

  Ha Hugo,
  Mooie besluiten weer, ieder zo zijn eigen verhaal en doelen…
  Het afgelopen jaar was voor mij een jaar waarin ik veel tijd en geld heb geïnvesteerd in het neerzetten van mijn bedrijf. Veel gewerkt achter mijn computer vanuit huis. Veel geleerd en bereikt. Ruimte gecreëerd om het volgende de te doen:
  Eén van mijn besluiten van dit jaar is meer de wereld intrekken en ontdekken wat het leven mij te bieden heeft. Samen met mijn dochtertje en ook alleen, om nieuwe mensen te leren kennen en de wonderen van de natuur te zien. Ik heb zo’n verlangen om de wereld te verkennen, en van daaruit zien welke hulp ik (terug) kan geven.
  Dit is wakker geworden in mij door en dankzij mijn vader. Hij is diabetes patiënt en zit al een half jaar met zijn been omhoog. HIj mag niet lopen en komt nauwelijks het huis uit. Deze maand wordt hij geopereerd, zijn been wordt dan gedeeltelijk geamputeerd. Het herstellen en revalideren zal zeker nog 6 maanden in beslag nemen. Dus in totaal een jaar lang niet erop uit kunnen… Het idee alleen al benauwd mij en doet mij beseffen dat ik, nu ik gezond van lijf en leden ben, van het leven mag genieten, voordat het te laat is.
  Uiteraard heb ik meer doelen, maar deze is het sterkst voelbaar.
  Heb een mooi jaar allen!

 • Esther schreef:

  Ik ook! Heerlijk om elkaar te inspireren over je (levens)missie! ❤

 • Henri schreef:

  Wauw, inspirerend en ook herkenbaar het vluchtige leven en even stil gezet worden.

  Dank je voor het delen en blijf door gaan Hugo!

  Een heel liefdevol, gezond, energierijk en succesvol nieuwjaar gewenst!

 • Esther schreef:

  Wow, Hugo dank voor je mooie, verdrietige en inspirerende woorden tegelijk….

  2016 begonnen aan de PIA en vanaf dag 1 gezegd: wat is het gaaf dat je vanaf het begin van de PIA bezig bent met je (levens)missie! Sinds 2013 ben ik daar al ruimschoots mee bezig, maar het zo duidelijk in kaart brengen, te gek en 4ever! ❤

  Dit was echt een prachtige aanvulling op de reis die ik al aan het maken was… Ik hou van reizen (blijkbaar letterlijk en figuurlijk) en dat tijdens deze geweldige ‘ontdekkingreis’ alle puzzelstukjes in elkaar vallen geeft zoveel energie en duidelijkheid! Dit is pas een begin…

  Voor 2017 duidelijke doelen stellen, zodat mijn droom bereikbaar wordt! Hugo, jij hebt daar zeker een grote bijdrage aan geleverd….

  Net besloten het programma van Michael Pilarczyk te gaan volgen! Wow! Persoonlijke groei is fanatastisch en 4ever! ❤ En zeker ook doelen stellen voor fysieke gezondheid!

  En waar ik van hou zijn open en positieve mensen, die anderen respecteren, inspireren en zich kwetsbaar (durven) opstellen. ‘Show your passion to the world’ ❤ En ja daar wordt het leven echt mooier van! Leef je mooiste leven is jou (en Diana) van harte gegund!

  Een geweldig mooi 2017 gewenst!! Liefs Esther

 • Monique Hendriks-Kee schreef:

  Hi Hugo, via fb een aantal maanden geleden een webinar van je gevolgd en daarna werd alles een beetje een chaos in mijn hoofd. Niet door jouw webinar hoor 😉 maar meer omdat ik te snel te veel wilde veranderen en aanpakken als nieuwbakken zpp-er.
  Inmiddels is er rust en heb ik doelen gesteld met hulp van een paar hele fijne mensen om mij heen.
  2017 word mijn jaar! Ik ga mijzelf op de kaart zetten, door zichtbaar te worden voor de mensen die mijn hulp nodig hebben. Zangcoach, zangeres en bandcoach. Gevraagd kunnen worden voor stem gerelateerde projecten en als ceremoniezangeres mij op de kaart zetten. Met iets voor mij heel simpel (zingen) iets waardevols toevoegen aan vreugde of verlies. Om mijn transformatie te versterken ga ik een soortgelijk jaarprogramma volgen als Micheal geeft.
  Ook veel meer genieten van mijn gezin en vrienden en alles wat ik DOE, want dat is sinds vorige week ‘aan’: DOEN in plaats van bedenken wat ik allemaal zou WILLEN doen…
  Leven alsof elke 60 dagen je laatste zijn… Precies!!!
  Hugo is wens je een super jaar toe en een fijne jaarwisseling toegewenst met alle mensen die je lief hebt.
  Groet, Monique

 • Jeannette Bal schreef:

  Hi lieve Hugo,

  Wat een goed idee.

  2016 was voor mij het jaar van loslaten. Deuren die we konden sluiten en vele andere die opengingen. Wij hebben het dorp al verlaten om onze droom achterna te gaan. Consuminderen en minimaliseren was een grote stap, wat bovenverwachting goed uitpakt.

  Begin van het jaar zakelijk een nieuwe vaste ruimte betreden. Heerlijk heel klaslokaal om al mijn ideeën te kunnen uitvoeren.

  Met mijn gezin een fijne vakantie (nieuwe stijl) doorgebracht in Spanje. De kinderen wonen op zichzelf en 1 ervan in het buitenland. Dus extra bijzonder om weer eens als gezin compleet te zijn.

  Mijn boek uitgebracht en die met lieve vrienden, familie en klanten mogen vieren in mijn eigen ruimte.

  Weer heerlijke Magneet Massage workshops mogen geven in Nederland en in het buitenland; Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Volgend jaar waarschijnlijk in Noorwegen.

  Mooie reis naar Lanzarote gewonnen als Energetix distributeur. Met fijne collega’s naar Willingen en Berlijn geweest.

  Hele bijzondere samenwerkingen aangegaan en een teamlid tot volle bloei zien komen, waardoor mijn passieve inkomen ook met 50% is gestegen.

  Ik heb ontdekt dat ik prima de balans kan vinden tussen mijn vrijheid, familie, vrienden, gezondheid en bedrijf. Met een bijpassend passief inkomen. Hoe heerlijk is het om bij mijn dochter in Malta te zijn en te zien dat er weer een boek is verkocht, een magneet sieraad besteld, een workshop geboekt of dat er weer een leuke maand commissie aankomt.

  2017 staat in het teken van laatste resten opruimen en opbouwen, met mooie mensen om me heen. Ik heb er zin in!

 • Gerda schreef:

  Geweldig Hugo, dat je zo eerlijk deelt dat het in je werk om geld gaat, maar dat het voor de invulling van het leven daar niet om gaat. Dat helpt om te relativeren maar ook om juist goed bezig te zijn met werk. Ik ben er van overtuigd dat het er niet toe doet, hoeveel geld je hèbt, maar wat je er mee dòet. Jouw bevlogenheid en eerlijkheid stimuleren mij in mijn werk en privé.
  Een gezegend 2017 toegewenst.

 • Mooi Hugo.
  Jouw inzichten en besluiten en filmpjes inspireren mij om ook op deze manier terug te blikken en vooruit te kijken.
  Ook die telefooncompilatie vind ik een erg mooi overzicht. Ik doe niet zoveel met de telefoon, maar ik kan op mijn manier ook een dergelijke samenvatting maken (met beelden), dat spreekt mij wel aan. En dat ‘dwingt’ mij gelijk om stil te staan bij de dingen die ‘gepasseerd’ zijn. (Daar ben ik nl. niet zo goed in 😉 , in herken jouw tweede punt maar al te goed.)
  Hoe mijn jaar was en wat ik wil bereiken ‘hou je dus nog tegoed’. In elk geval ben ik enorm blij dat ik heb meegedaan met de PIA. Ik heb al veel geleerd, en ik ben nog lang niet klaar. Ik hoop, dat je nog heel veel mensen zult kunnen inspireren.
  Ik wens jou en allen die je lief zijn ook een geweldig 2017, op allerlei fronten.

  • hugobakker schreef:

   Dank Inge en mooi die herkenning! Ik weet dat je je eigen tempo pakt en dat is ook goed; door te doen en te ervaren leer je ook wat werkt én bij je past!
   Dank voor je hele mooie kaart!

 • Monica ten Hoove schreef:

  2016 was het jaar waarin ik enorm gegroeid ben. Ik heb steeds meer vertrouwen in mezelf en de buitenwereld merkt dat ook.

  Ik ben me ook steeds meer bewust van de invloed van mijn mindset. Ook dit jaar heb ik weer hard gewerkt en veel moeten vechten. Dat maakt me soms een beetje moedeloos. Ik wil ook wel eens dat het “makkelijk” gaat. Al weet ik dat ik na elk gevecht weer gegroeid ben en een leven zonder “vechten” mij geen voldoening geeft. Het jaar van de PIA en mijn levensmissie. Ik wil ALLES uit het leven halen wat er in zit en anderen inspireren dat ook te doen.

  2017 wordt het jaar van groei! Persoonlijke groei, financiële groei en zakelijke groei. Alle drie hangen sterk samen. In april naar Tony Robbins! Nooit gedacht dat ooit te doen.
  Zakelijk gezien op dezelfde voet doorgaan. We hebben enorm veel gezaaid en 2017 wordt de jaar van de oogst. We hebben al zoveel bereikt in korte tijd.
  Dan komt het financiële deel vanzelf. In 2017 ga ik Financiële Vrijheid bereiken. Alleen is mijn definitie van Financiële Vrijheid wat anders dan de officiële definitie. Ik hoef niet zoveel passief inkomen dat ik niet meer hoef te werken. Ik wil wel keuzes kunnen maken vanuit mijn hart en niet vanuit mijn portemonnee. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken in 2017.

  Bedankt Hugo. Ben al de hele tijd bezig met dat ik eens op papier moest zetten voor 2017. Nu gedaan!

 • Esther schreef:

  2016 was voor mij een geweldig jaar maar tegelijkertijd ook het meest verschrikkelijke jaar ooit!

  2016 begon geweldig.
  Ik gaf mijn eerste Als Hechten niet vanzelf gaat Event wat binnen een week helemaal was uitverkocht.
  Op dit event heb ik voor het eerst in mijn leven voor een groep mensen gesproken, een van mijn grootste angsten die ik had.
  Heel vreemd vinden de meest mensen die mij wat langer kennen want die weten dat ik 25 jaar fulltime internationaal fotomodel ben geweest. Maar met je hoofd voor de camera of je levensverhaal delen voor vreemden vond ik toch een heel groot verschil.
  Maar ik merkte op een gegeven moment dat mijn missie-gevoel groter werd dan mijn angst voor publiek spreken.
  Mijn missie: Hechtingsproblemen net zo bekend maken als Autisme en ADHD

  In Maart heb ik een andere droom van mij gerealiseerd.
  Dat was deelnemen aan een Healing Hearts Camp in Orlando samen met mijn gezin.
  Deze kampen worden georganiseerd voor ouders met kinderen met hechtingsproblemen.
  Wij hebben dochter met de diagnose reactieve-hechtingsstoornis en Gilles de la Tourette.

  Maar na deze reis kwam er een ommekeer in mijn leven waar ik nog steeds midden in zit.
  Mijn lieve pappie, mijn grootste vriend, held en fan overlijdt binnen 8 weken aan de gevolgen van darmkanker.
  En laat ons verward, boos en ontzettend verdrietig achter.
  Hoe ga je door na zoiets?
  Ik wist het echt niet…
  Mijn vader was onze baken in ons bestaan, heeft altijd voor onze dochter gezorgd, om het weekend en elke vakantie paste hij op haar. Dankzij mijn papa gingen wij als gezin niet onderuit en bleef ons huwelijk overeind staan.

  Op een gegeven moment had ik wel het gevoel wat jij beschrijft in je besluit.
  Je moet dingen doen in je leven die ertoe doen.
  En niet wachten om deze te doen. Gelukkig leefde ik wel al op deze manier en daardoor heb ik geweldige herinneringen samen met mijn vader waar ik op terug kan kijken.

  Maar nu wil ik nog meer op deze manier mijn leven gaan leven.
  Dat heeft mij ook doen besluiten om met jou mee te gaan om de Kilimanjaro te beklimmen.
  Dit doel had ik al een poosje op mijn bucktlist staan.

  In Maart 2017 ga ik terug naar Amerika om een Healing Hearts Camp als vrijwilliger te ervaren en daar verder te kijken hoe ik deze kampen in Nederland kan gaan organiseren.
  Met het beklimmen van de Kilimanjaro wil ik geld ophalen voor het eerste Healing Hearts Camp in Nederland zodat ik ouders en hun kinderen kan helpen die deze kampen zelf niet kunnen betalen.

  Ik ga in 2017 ook internationaal spreken over trauma en hechtingsproblemen bij kinderen. Mijn eerste uitnodiging staat al op de agenda op Aruba, super veel zin in natuurlijk!!

  En natuurlijk moet dat ‘verdomde’ boek er nu eens gaan komen zodat ik mijzelf nog sterker kan neer zetten. Titel van het boek: MONSTER IN HUIS

  En opzoek naar een DREAM-team ben ik ook net als jij. Ik merk dat ik het alleen niet meer aankan en dat ik simpelweg niet genoeg tijd heb om alles in mijn eentje te doen. Maar net als jij vind ik het moeilijk om dingen los te laten.

  Een ander doel wat ik heel duidelijk voor mijzelf heb neer gezet is om passief inkomen te genereren, en ik heb het gevoel dat dit nu voor het eerst een reëel doel is wat ik kan bereiken. Helemaal nu ik het pakket van Jan heb gekocht, opeens vielen alle kwartjes en werd het helder dat dit ook voor mij haalbaar is.

  Ik wens iedereen alvast een hele fijne jaarwisseling en dat 2017 jouw beste jaar ooit mag worden!!

  Hechte groet,
  Esther

 • Mariska schreef:

  Dank voor jouw verhaal. Heel moeilijk lijkt het me dat je de situatie niet kunt veranderen voor iemand, behalve er voor die persoon te zijn. Goed dat je dat doet en er ook langs bent gegaan!
  Dit jaar zijn twee naaste collega’s te jong en onverwachts overleden. Voor mij een extra motivatie om er nu vaart achter te zetten en actie te ondernemen om met mijn talenten en ervaring meer mensen te kunnen helpen en inspireren dan ik vanuit mijn baan kan doen. Daar ga ik voor in 2017. De ideeën worden inmiddels steeds concreter en met jouw hulp via PIA kan ik die ook een vorm geven. Dank ook voor de tip en link met korting naar de ‘Roadmap’. Dat kan ik goed gebruiken om beter mijn focus te leren houden in alle dagelijkse hectiek.

  May all your dreams come true in 2017!

  • hugobakker schreef:

   Hoi Mariska, vreselijk lijkt me dat om 2 (!) collega’s te verliezen. En de andere kant is dus dat je daardoor extra motivatie hebt om er vaart achter te zetten.
   Ik had idd gezien dat je gebruik had gemaakt van de link voor Michael’s programma.
   Veel implementatiekracht in 2017!
   Warme groet, Hugo

 • Marlies Brunings schreef:

  Hugo,
  Van jou leer ik hoe het ook kan… je eigen plek op deze wereld innemen met je eigen normen, waarden en visie. Wat heb je mooie inzichten gedeeld! Er zijn een paar erg herkenbaar 😉
  Geweldig om me weer te realiseren dat sommige inzichten zo heerlijk universeel zijn en dat iedereen zijn eigen weg te gaan heeft in de uitvoering van die inzichten.
  2016 was dromen en durven, 2017 is doen. Dank je wel voor het ongelofelijk waardevolle driedaagse LIVE-event. Het heeft me heel veel handvaten en een powerboost gegeven, voor zowel passief als actief inkomen 🙂

  Ik wens jou en degenen die je lief hebt een mooi 2017!

  Warme groet, Marlies

 • Dorcas van der Smissen schreef:

  Lieve Hugo, allereerst dank voor het delen van je verhaal en je inzichten. Vooral jouw filmpje heeft me geraakt, je openheid en kwetsbaarheid en tegelijkertijd ook je kracht en motivatie. Ik ben dankbaar dat ik jou en Diana heb leren kennen.
  Ik heb veel van jou geleerd dit jaar, over ondernemen, passief inkomen en ook weer over mezelf. Hoe ik als ondernemer verder wil, hoe ik klaar wil staan voor anderen en een positieve bijdrage wil leveren voor hen die dat willen en nodig hebben. Hoe ik mijn grenzen nog meer kan aangeven, nog meer kan ‘loslaten’ maar vooral ook mag uitreiken naar anderen.
  In 2017 wil ik graag werken aan meer zichtbaar worden, jouw lessen implementeren en hopelijk nog een keer samenwerken. Dus volgens mij moet ik ‘als de sodemieter aan de slag!’

  Liefs Dorcas

 • Jan Everts schreef:

  2016 was mijn laatste jaar van spelen. Ik heb veel persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en wordt steeds bewuster van wat ik wil. Hoe ga ik mijn talenten inzetten, mijn uitdagingen aan gaan en niet alleen de comfortzone pakken. Daar doe ik mijzelf tekort.

  Dus 2016 afgesloten veel geleerd, behoorlijk gegroeid als volledig zelfstandig ondernemer, maar nog niet financieel onafhankelijk. Ook gegroeid in letterlijke zin, dus op 27/12 stond ik om 07:30 in de sportschool.

  Voorruit kijken naar 2017.
  Mijn onderneming aanpassen aan de talenten die ik heb en uit de comfortzone, zichtbaar worden, meer samenwerking opzoeken, uitbouwen van huidige samenwerkingsverbanden, sportschool bezoeken 3 x in de week.

  Hoe mooi kan het leven zijn als je je mooiste leven wil gaan leven en als ik net de afspraken heb gemaak met de sportschool en ik dan gebeld wordt door Hugo met de vraag “ga je mee in september de kilimanjaro beklimmen?”. Ehhhh, JA! Normaal zou ik nadenken en waarschijnlijk nee gezegd hebben om allerlei redenen. Nu liet ik mijn gevoel spreken en JA dus!. Prachtig doel voor mijn sportschool bezoeken en om mijn mooiste leven te gaan leven.

  UPW Tony Robbins bezoeken in april, meedoen met het programma van Michael Pilarczyk en geen idee wat ik nog meer ga doen.

  Financieel vrij zijn eind 2017 en veel plezier hebben, meer tijd vrijgemaakt voor mijn gezin, gelukkig zijn en gelachen hebben!

  Allemaal een hele fijnen jaarwisseling en een geweldig ondernemend 2017!

 • >