Voor mij is het een beetje therapeuteren, terugblikken en vooruitkijken; door de regels heen kun je jezelf wellicht herkennen of tips halen uit mijn favoriete blog ooit.

Dat doen veel mensen zo aan het einde van het jaar;

Wat ging goed, wat kan beter…?

Of ik klaar ben voor 2017?

Dat moet toch?

Zal ik eerlijk zijn?

Ik kan niet wachten tot ik weer ‘mag’!!!

2017 wordt mijn jaar, die van jou toch ook?

Of niet…

Wat echt mega impact had op mij in 2016 was het moment dat ik bij Sjonny van der Tuin wegreed.

Sjonny is, net als mijn moeder was, ALS patiënt; een progressieve spierziekte waar geen genezing voor mogelijk is.

Ik heb hem sinds dat hij een jaarprogramma bij mij deed (2014 – 2015) snel achteruit zien gaan.

In november ging ik naar hem toe om hem te steunen.

Eerlijk gezegd zag ik er vreselijk tegenop om naar iemand toe te gaan die normaal gesproken nog maar kort te leven heeft.

Gelukkig hadden we een goed gesprek en was het gezellig.

In de auto op weg naar huis heb ik even wat tranen laten lopen.

En toen ik even op een parkeerplaats stond, heb ik dit ingesproken:

En ik nam een besluit:

De tijd die ik hier op aarde heb, wil ik maximaal benutten!

Hoe wil ik mijn tijd besteden?

Wat wil ik doen?

Wie wil ik helpen en waarmee?

Hoe kan ik (meer) genieten van wat ik heb?

Meer tijd met mijn vrouw en kinderen doorbrengen?

Unleash the power within (Tony Robbins)…

Mijn mooiste leven leven…

Ik ben anders gaan leven.

Nee, het is geen midlife crisis; het is gewoon bewust leven!

Ik ben stil gaan staan bij de mogelijkheid dat ik zelf ziek zou kunnen worden.

Stel dat ik nog maar 60 dagen in gezondheid te leven zou hebben; wat zou ik dan VANDAAG doen?

In mijn agenda………..; ik sta er elke dag bij stil en bepaal aan de hand daarvan wat ik doe.

Het lijkt op het principe van een bucket list, maar dat is het niet.

In dat geval weet je dat ‘de dood’ er aan komt.

Hoe ik leef en wil blijven leven is:

Bewust zijn van het feit dat ik NU gezond ben en mijn tijd GOED en BEWUST wil besteden of invullen.

Dat betekent: een PLAN hebben.

Michael Pilarczyk zegt dan: veel mensen hebben wel een plan voor hun trouwdag maar niet voor hun leven.

Wat is mijn plan?

In mei dit jaar kreeg mijn leven al een andere richting, nadat ik op een hele bijzonder manier besloot om dichter bij God te leven.

Privé kon ik me makkelijker voorstellen hoe ik dat vorm kon geven, maar zakelijk vond ik dat nog wel lastig.

Immers, ik help mijn klanten om ‘passief inkomen’ te bouwen.

Dat gaat over GELD.

Is mijn plek hier op aarde om mensen te helpen meer geld te verdienen?

Ik wist er nog niet goed raad mee.

Michael Pilarczyk lanceerde rond die tijd een online programma “Your Roadmap”.

Een 10 weken programma waarin je je missie helder krijgt, je doelen concreet maakt en stappen gaat zetten om deze te bereiken.

Ik besloot om het programma te gaan gebruiken om mijn levensplan te gaan maken.

Tot 2x toe werd ik persoonlijk gecoacht door Michael; op een podium en via Skype:

Dat was sowieso een voorrecht en het leverde een bijdrage aan de inzichten en besluiten die ik heb genomen.

By the way; Michael start vanaf 7 januari weer zijn online programma “Your Roadmap to Success and Happiness”.

Ik mag mijn lezers, namens hem, een kortingscode geven, zodat je €80,- korting krijgt op het 10-weken programma.

Kortingscode: friends

NB: Voor iedereen die  via mij meedoet, krijg ik een commissie en het volledige bedrag dat ik ontvang zal ik schenken aan het project waarvoor ik in september de Kilimanjaro beklim. Meer over dit project vertelt Arjan de Waaij in deze video:

Een aantal inzichten en besluiten die ik dit jaar heb genomen:

1. In mijn werk mag ik mensen aantrekken met kreten als ‘meer omzet, meer winst, meer passief inkomen’.

Dat is nu eenmaal wat veel ondernemers willen en vaak ook nodig hebben.

Als men eenmaal bij mij ‘in de zaal’ is dan zien en voelen zij mijn eigenlijke missie.

En dat is: bewust leven en bijdragen aan een betere wereld.

Ik kwam steeds meer tot de conclusie dat mijn plek hier op aarde is om ondernemers te inspireren om 10% van hun tijd en geld weg te geven en zo bij te dragen aan een betere wereld.

Een concrete uiting hiervan is dat ik volgend jaar opnieuw de Kilimanjaro ga beklimmen voor een goed doel.

 

Alleen nu pak ik het anders aan:

Ik organiseer het nu zelf en ik neem ondernemers mee die ook meer willen geven.

Inmiddels is er al een groepje inspirerende ondernemers die ‘ja’ gezegd hebben en meegaan, dankbaar dat deze ondernemers ook meer gaan geven!

En er zijn nog een aantal mensen die hun definitieve ‘ja’ nog moeten geven.

Ik vermoed trouwens dat het logo een ’10’ wordt…

2. Inzicht: ik mag mijn successen veel meer ‘erkennen’ (en vieren).

Mijn neiging om alles maar gewoon te vinden maakt dat ik te weinig geniet van hetgeen ik bereik. De Kilimanjaro beklimmen is niet makkelijk en gewoon; het is super bijzonder en ik mag er trots op zijn!

3. Inzicht: Als ik mijn doelen te hoog stel dan verlamd het me en kom ik niet in actie.

Besluit: Ik heb geleerd dat het voor mij handiger is om mijn grote doel op te knippen in kleinere doelen. Ik wil graag seminars geven voor 1000 man of meer. Nu, dat vraagt nogal wat en dan is het misschien handig als ik eerst voor 250 ga, dan richting 500, etc…

4. Besluit: (reeds genoemd) Leven alsof ik nog 60 dagen in gezondheid te leven heb.

Hoe cool is dat; heel simpel voorbeeld: Ik wilde al jaren een kijkje nemen in het huis waar ik opgegroeid ben in Schoonhoven. Toen ik er laatst langs liep en overwoog om aan te bellen liep ik toch door… Een paar dagen later dacht ik aan mijn ’60 dagen besluit’ en pakte ik prompt de telefoon. De dame vond het prima dat ik langs zou komen en zo gebeurde het die dag er na. Het kamertje waar ik sliep was nog veel kleiner dan ik dacht, ik schat in: hooguit 1,5m x 1m, bizar!

5. Besluit: in 2017 ga ik weer meer verbinding maken via LIVE WORKSHOPS en trainingen.

Ik ben een tijdje meegegaan in alles ‘online’ willen doen en alles zoveel mogelijk ‘schaalbaar’ maken, maar ik kom daar op terug. Ik merk dat mensen op zoek zijn naar aandacht en liefde, naar echte verbinding. Ja, dat kan online, maar ik geloof in de combinatie van LIVE + ONLINE. Dus verwacht mij veel te kunnen zien, voelen, horen en ruiken.

6. Besluit: in 2017 ga ik een dreamteam bouwen

Ik merkte dat ik de laatste weken ‘geen zin’ meer had om blogs te schrijven, video’s te maken; kortom: waarde toe te voegen voor mijn lezers/volgers. Ik accepteerde het ook om te mogen genieten van een rustperiode; de batterij opladen. Omdat ik teveel zelf doe frustreert het me soms dat ik zoveel dingen MOET doen waar ik niet goed in ben en waar ik geen energie uit haal. Waar ik naar toe wil is (60 dagen leven houding) te doen waar ik goed in ben, waar ik voor gemaakt ben.

Dit betekent dat ik mag leren delen met anderen,

uitbesteden waar ik niet goed in ben.

7. Besluit: ik ga elke maand een Telefoon Compilatie maken

Wat is dat?

Mooie momenten ga ik vastleggen op mijn telefoon en aan het einde van elke maand ga ik stilstaan en ben ik dankbaar voor alle mooie momenten. Voor 2016 doe ik dat voor alle maanden tegelijk met deze compilatie hieronder. Toen ik terugkeek op de 763 foto’s die ik op mijn telefoon vond kon ik eigenlijk niet kiezen. Reden te meer om het maandelijks te doen!

Ook mijn inzichten en besluitenlijst was een compilatie; er was nog veel meer en ik hoop je komend jaar te ontmoeten en al mijn kennis en ervaring met je te delen!

O ja, vorige week deelde ik mijn kerstboodschap en had ik nog een kado: 101 tips om meer bezoekers te trekken.

Vertel eens hoe jouw jaar was en wat jij volgend jaar wilt bereiken?