9

Hoe 1049 optins per maand op de automatische piloot

Het is gelukt! Mijn doel was om meer dan 1000 downloads van mijn ebook per maand te hebben op de automatische piloot en zonder er voor te betalen.

Hoe is het gelukt?
Hoe het lukte en wat het verschil maakte deze maand laat ik je zien in deze video (zet rechts onderin de instellingen op HD 1080 en volledig scherm om het deel met de schermen scherp te kunnen bekijken).

Hieronder vind je een screenshot die ik maakte aan het einde van de dag, het einde van de maand (maart 2014):

1049

Overzicht van de tools die ik gebruik om dit resultaat te bereiken:

LinkedIn – vooral in het begin ingezet om mijn expertstatus neer te zetten.

WordPress – het content management systeem dat erg goed ‘praat’ met Google.

OptimizePress 2.0 – dit is een WordPress template met mooie optin en sales pagina’s waardoor de conversie omhoog gaat. Ook kun je hier een mooie optin widget mee maken.

Getresponse –  de autoresponder die zorgt voor het downloadproces en het opslaan van de email adressen. Bovendien verstuur ik elke week automatisch een email m.b.v. dit systeem.

Tweetadder – elke dag verstuur ik automatisch 2 tweets met tips over werkvormen.

Listbuilding, het opbouwen van een mailinglijst is ontzettend belangrijk. “Je lijst is je leven!”, zeg ik wel eens. En zo voelt het ook. Als jij controle hebt over wie je wanneer kunt mailen en dus waarde toevoegen voor die persoon, dan heb je echt goud in handen.

Listbuilding wordt door veel mensen als lastig ervaren. Hoe doe je dat? Hoe krijg je mensen in je lijst? Ik heb zelf ook wat af lopen tobben.

Expert Implementatie Programma – ik help je om je doelen te bereiken door te implementeren. Je krijgt alle kennis en informatie die je nodig hebt in How-to video’s, Q&A sessies via webinars en toegang tot de geheime Facebook groep waar je met elkaar op kunt trekken. De prijs is niet meer de prijs zoals die in de video getoond wordt (zie blog over tarieven verhogen).

Waar loop jij tegenaan bij het opbouwen van een emaillijst?

Geef antwoord op deze 3 vragen:

1. Waar loop jij tegenaan bij het bouwen van een emaillijst?

2. Welke strategieën heb je al toegepast?

Geef een reactie en beantwoord de 3 vragen in het commentaarveld hieronder. 

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Ingrid Langen schreef:

  Hoi Hugo, wat een waardevolle informatie geef je weg! en net zoals de reacties hierboven: deze kwam precies op het juiste moment. Want: ik heb een website in WordPress (sinds 2011 en steeds geoptimaliseerd), ik heb nu 100 artikelen er op staan, plus een aantal e-boeken. Een expert ben ik onderhand denk ik wel. Twitter heb ik ook geautomatiseerd.

  Het verschil zal ‘m in de details zitten. Dat ‘meet en verbeter’, daar kan ik nog een slag maken denk ik. Want mijn maillijst groeit wel, maar langzaam. En ik wil daar wel de vaart in krijgen. Kortom: vanmiddag Google maar eens gaan raadplegen en kijken of ik er achter kan komen. Alvast dank voor je tips!

  • Hugo schreef:

   Hoi Ingrid, Google is niet heilig; stap 3 is ook om je expertstatus neer te zetten, dus je doelgroep opzoeken. Graag gedaan en succes!

 • Wanda schreef:

  haha ik bedoelde natuurlijk GOUD..maar goed is ook goed..

 • Wanda schreef:

  Op dit moment wordt ik opgeleid en getraind door Hugo, wat een geluk dat ik deze keus heb gemaakt en wat een belangrijke lessen leer ik bij hem! Na 2 jaar rommelen en een onduidelijke dienstverlening heb ik in korte tijd een expertstatus gekregen met mijn methode Succesvol Scheiden binnen 3 weken meer dan 80 downloads van mijn eerste ebook! Ga voor die gratis sessie, hij is goed waard! Fijne dag xx

 • Tanya schreef:

  Hoi Hugo, wat geef jij toch iedere keer weer een goede en bruikbare informatie. De video duurt 15 minuten maar bij mij meer dan het dubbele omdat ik tussendoor de video steeds stopzet om aantekeningen te maken. Zoals je weet begin ik nog maar net en heb eigenlijk alleen nog een website klaar maar moet verder nog alles opstarten. Omdat ik veel muzieklessen geef waar ik per week meer dan 20 uur aan bezig ben moet ik mijn tijd steeds opsplitsen en ideeën en informatie tussendoor binnen laten komen. Momenteel heb ik 3 mensen op mijn mailinglijst staan dus kan ik wel wat hulp gebruiken om dit uit te bouwen. Ik heb nu 4 gratis lessen als optin, maar volgens mij kan ik beter een Ebook als optin gaan maken. Begrijp ik het goed dat ik daar eigenlijk beter gewoon een nieuwe site met een andere naam voor kan maken en een aparte Facebook pagina? Ik zou graag in aanmerking komen voor de gratis sessie die je wilt gaan geven om mij wat handvatten te geven om mij te helpen verderop te komen en mijn maillijst te laten groeien tot zeker boven de 100. Graag zou ik zelf ook zo vol inspiratie bij mijn doelgroep over willen gaan komen en als iemand mij dat kan leren dan ben jij dat volgens mij. Groeten Tanya

  • Hugo schreef:

   Hoi Tanya, top dat je de informatie zo waardeert. En dat is precies wat je jouw klanten ook wilt geven. Stuur me even een mail met een paar opties om te kijken hoe het voor jou het beste kan werken om je lijst te bouwen.

 • Mariëtte Reijn schreef:

  Hoi Hugo, Je komt met dit aanbod op een voor mij goed moment…..

  Waar ik nu tegenaan loop is dat het nu gigantisch stil ligt……… Zoveel moeite voor een E-Book.. Daarnaast heb ik van 1 van de E-Books heb ik de titel veranderd daardoor heb ik wat downloads gehad maar niet veel…… Ik heb het gevoel dat ik er alles aan gedaan heb. Overal reclame gemaakt. Linked Inn, Facebook enz enz.

  Waarom ik die strategie sessie wil hebben??? hihihihih Ik wil verder!! Ik wil iets doen aan die te weinig downloads voor mijn goede E-Book. Hij is het niet waard om hem alleen maar in de etalage op mijn website te hebben staan……

  Daarnaast wil ik aan de gang met webinars. Dat heeft binnen mijn tak nog niemand dus een oog erop van iemand die er totaal geen verstand van heeft lijkt me heerlijk. Hoe doe ik dat met welke onderwerpen. Daarnaast wil ik een online training gaan verkopen. Het zit allemaal in mijn hoofd en dat moet er uit!

  Ook heb ik deze week besloten om minder gaan werken. Van 32uur naar 24 uur want ik wil aan de gang. Ook een hele stap…

  Gisteren bij een verloskundigenpraktijk geweest. Mijn folders en visitekaartjes gebracht. Ik kon ze opsturen maar toch gevraagd of we live konden kennismaken. Dit werd dankbaar in ontvangst genomen en het was een leuk gesprek. Zij zijn enthousiast en ik ook!! Ze gaf een casus waar ik wel zo mee aan de gang wilde.

  Met andere woorden. Ik wil verder, veel verder waar ik nu ben.

  Dussssss Hugo…….Ik maak heel graag en dankbaar gebruik van jouw strategiesessie met jouw kennis en expertise!
  Ik wil aan de bak. Ik wil klanten. Ik wil mijn expertise gaan gebruiken. Ik wil niet meer zeggen dat mijn praktijk nog geen klanten heeft. Ik wil heel veeeeeel klanten… 🙂 Ben mij er ook van bewust dat ik geduld moet hebben en er komen al veel meer reacties op mijn blog. Ook van onbekenden dus hartstikke leuk. Daarnaast komen er ook meer mensen en reacties op mijn website. Allemaal heel positief.

  Groeten van Mariëtte

  • Hugo schreef:

   Je bent zo hard aan het werk Mariëtte! Je implementeert en je corrigeert. Volgens mij is het echt een kwestie van tijd en je gaat oogsten. Houd wel je focus!! Ga niet allerlei andere dingen erbij verzinnen omdat het niet snel genoeg gaat. Doe dit eerst, minimaal 1 jaar bouwen! Veel succes!

 • >