Hoe 2015 wél jouw jaar wordt

17 Reacties

Wat maakt nu dat goede voornemens vaak niet lukken?

Frustreert het jou dat je jouw voornemens simpelweg vergeet?

Of dat je halverwege het jaar ontdekt dat je je doel niet gaat bereiken?

Hoe kan het nu dat zoveel mensen last van dit probleem hebben?

Denk je wel eens:
Waarom lukt het hem of haar wel en mij niet? Waarom zij wel succesvol zijn en ik niet?

Het antwoord is niet eenvoudig. Ik geloof dat er meerdere dingen mee kunnen spelen. In deze periode krijg je misschien heel veel tips en meningen over voornemens en doelen stellen.

In dit blog wil ik een kant belichten die je misschien nog nooit gehoord hebt. En in de video hieronder ontdek je wat nu maakte dat ik meerder jaren achter elkaar van plan was om mijn omzet te verdubbelen (wie wil dat nu niet…) en elk jaar gefrustreerd afsloot, terwijl ik nu wél mijn doelen haal.

[button_2 color=”orange” align=”center” href=”http://hugobakker.com/gevraagd-worden/”]Bestel het boek en ontvang direct de Bonussen[/button_2]

Dit boek gaat juist over de vraag die ik me stelde: “Hoe kan het dat deze experts wel een volle agenda hebben en ik niet?”

Hoe bereik jij jouw doelen in 2015?

Er is denk ik heel veel over geschreven, geblogd en er zijn veel video’s over gemaakt.

We kunnen lang of kort stil staan bij waarom het allemaal fout of mis gaat. In dit blog kijk ik graag met jou wat handiger is om te doen;

Ik geloof dat je geen goede voornemens moet hebben….

Wat?! Hoor ik je denken…
Als je ‘voornemen’ opzoekt in het woordenboek krijg je dit:

“Wat je met jezelf afspreekt te gaan doen” en “plan”, “besluit”, “doel” en nog meer…

Waarom niet veel krachtigere taal gebruiken dan ‘ik neem me voor om…’?

Goede voornemens zijn gedoemd te mislukken. Dat weet je al als je ze neemt.
Er is iets anders nodig.

Ik ben er van overtuigd dat je TAALGEBRUIK veel meer voor je zou kunnen gaan werken.
Het woord ‘besluit’ vind ik veel meer kans van slagen hebben dan ‘vooooornemen’…

Wat dacht je van deze besluiten:

“Dit jaar word ik Freelancer van het jaar!” of
“Dit jaar weeg ik 84 kilo of minder!” of
“Dit jaar loop ik de 400 meter binnen een minuut!”,
“Dit jaar verdubbel ik mijn omzet wél!”
“In juni word ik Nederlands kampioen verspringen!”

En nu hoor ik je denken: OK, ik kan die doelen zo formuleren en ik kan van alles verzinnen wat ik graag zou willen bereiken, maar hoe doe je dat dan?
Goed punt, daar is namelijk meer voor nodig. Ik zal je verklappen wat voor mij in 2014 heel goed heeft gewerkt (met resultaat).

Ingrediënten voor succes:

1. Een brandend verlangen;
Brian Tracy heeft het hier steeds over. Wat nodig is is dat je iets heel erg graag wilt bereiken.
Voorbeeld: Dit jaar stelde ik een doel om 101 mensen in de zaal van mijn seminar te hebben. Toen ik een week of 2 voor het zover was op 70 of 80 aanmeldingen zat was ik al helemaal blij. Alsof ik mijn doel bereikt had. Ik deed even geen wervende acties meer. Doordat ik zo blij was en het gevoel had mijn doel bereikt te hebben was mijn brandende verlangen om 101 man in de zaal te hebben gedoofd. Toen ik dat besefte heb ik dat weer om kunnen draaien en ben alsnog voor die 101 gegaan; met als gevolg dat ik weer in de actie ging. Actie = resultaat (en in dit geval was het een gewenst resultaat).

2. Het geloof in het bereiken van het doel;
Ik heb in mijn leven al heel wat keren doelen gesteld. Vaak genoeg heb ik mensen horen zeggen dat als je iets heel graag wilt dit ook kunt bereiken. Zo wilde ik ook graag het wereldrecord verspringen verbreken. Eén ding ontbrak: het geloof dat ik dat inderdaad zou kunnen.
Toen ik mezelf ten doel stelde om die 101 man in de zaal te hebben geloofde ik er in dat het zou kunnen. Het was september. Als ik dit in januari had geroepen dan had ik er niet in geloofd, nu wel.
Toch moet ik bekennen dat ik ergens in november een dipje had. Ik zat toen op 40 of 50 aanmeldingen. De vroegboekkorting was voorbij en ik geloofde er niet meer in. Gelukkig had ik puntje 3 gedaan:

3. Een publiek commitment;
Ik stelde het doel om die 101 man in de zaal te hebben tijdens het 100dagenFOCUS Seminar in september. Daar deden toen 30 ondernemers aan mee. Op die dag deed ik, om leiderschap te tonen, een publiek commitment:
12 december heb ik mijn boek uitgegeven en zijn er 101 mensen in de zaal.
Ik mocht na die 40 of 50 aanmeldingen dus niet stoppen! Ik moest in de actie blijven; de uitkomst kon ik niet voorspellen maar ik was wel verantwoordelijk voor de acties die ik nam.

4. Een stappenplan;
Als je eenmaal een krachtig besluit hebt genomen over wat je wilt bereiken, iets waar je een brandend verlangen naar hebt, je gelooft dat je het kunt én je hebt een publiek commitment gedaan hoef je nog maar 1 ding te doen.

Stel jezelf de vraag: HOE ga ik mijn doel bereiken?
Overal is een stappenplan voor. Je hoeft alleen nog maar dit stappenplan te bemachtigen en het uit te voeren, stap voor stap.

Zo had ik in 2014 één groot doel: FINANCIëLE VRIJHEID.
Door bovenstaande 4 ingredienten samen te voegen bereikte ik al in september mijn doel.
Ik merkte dat door de vrijheid er iets nieuws ging ontstaan….

En volgende week zal ik hier meer over vertellen!

Nu wil ik je de kans geven om krachtige taal te oefenen;

Wat is dat ene dat jij gaat bereiken in 2015?

Vul in het commentaarveld hieronder in wat jij voor ‘goede voornemens’ hebt en oefen om dit in krachtige taal neer te zetten. Inspireer hiermee jouw omgeving, de andere lezers en doe hiermee tevens een publiek commitment (zodat de kans nog groter is dat je het daadwerkelijk gaat bereiken)

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Hugo, 2015 wordt vast nog een mooier jaar voor jou dan 2014 😉

  Mijn doelen voor 2015:
  – Op 5 maart organiseer ik het event “Van Boek tot Bestseller – Hét event over boekpromotie” voor minimaal 50 deelnemers. Alle deelnemers gaan met een boekpromotieplan voor hun eigen boek naar huis!
  – Ik lanceer een nieuwe website: http://www.expertboek.nl. Speciaal voor ondernemers die een boek uit willen geven omzichzelf als expert in de markt te zetten.
  – Dit voorjaar start ik met het eerste 3-maanden programma van ExpertBoek waarin deelnemers in 3 maanden hun boek op de plank hebben, beschikking hebben tot essentiele promotiematerialen en ook nog eens 3 maanen begeleid worden bij de boekpromotie.
  – Ik ga mijn eigen boek over boekpromotie uitgeven!

  Ik heb er zin in!
  Hugo, bedankt voor goede adviezen.

 • Bedankt voor je tips Hugo! Taalgebruik is inderdaad een hele belangrijke. Ik heb ze ook zo geformuleerd dat ik aan het eind xxx heb gehaald. Ik had het een doelstelling genoemd, maar ga het veranderen in resultaat. Txs!

 • Hoi Hugo,

  Dit jaar ga ik voor:
  1. het verdubbelen van mijn omzet;
  2. voor 24 mensen in een training van een dag;
  3. mijn website veranderen met de nieuwe inzichten die ik heb geleerd uit: ‘Gevraagd Worden’ van Hugo Bakker;
  4. voor mijn eerste e-book over Geweldig Communiceren op basis van het gedachtengoed van Marshall Rosenberg. Dit staat eind februari online!
  Ik ga niet alleen schrijven over wat deze manier van communiceren inhoudt, want daar zijn genoeg boeken over. Ik ga schrijven over problemen die je gegarandeerd tegenkomt en natuurlijk over hoe je deze problemen kunt benaderen en wat je hierdoor over jezelf kunt leren. Ik ga een laagje dieper, voor nieuwe inzichten en bewustzijn, zodat mensen steeds meer de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en hun eigen kracht gaan ontdekken!

  • Wow Sonja, mooi hoor! Ga ervoor, geloof erin en actie!!

 • Ik geloof, net als jij, geenszins in goede voornemens. Maar ik heb wel een doel dat ik wil bereiken in 2015!
  In 2015 wil ik vaak een ‘katjing’-geluid horen uit mijn mobiel (paypro die mij verteld dat iemand één van mijn producten heeft gekocht).
  Dit zou namelijk inhouden (en dat is dus het eigenlijke doel) dat ik meer en meer een experstatus krijg en klanten vertrouwen hebben in mij. Dat ik dus een (relatief) stabiel inkomen heb uit mijn praktijk.
  Een ander doel is dat ik steeds beter word in plannen EN uitvoeren! Dat zou meer effectiviteit betekenen wat complimentair gaat werken op mijn eerste doel.
  Wanneer ik die twee voor elkaar heb….dan ben ik spekkoper of eigenlijk SlaapLekkerExpert!

  • Ik kan je verzekeren dat dat Kjing-geluid dopamine opwekt Petra!
   Hele goede focus heb je gekregen, super; veel succes in 2015!

 • Hi Hugo, mijn doelen voor 2015 zijn:
  1. Nieuw eboek klaar op 15 februari 2015
  2. 100 downloads van dat nieuwe eboek (na 100 dagen)
  3. Boek schrijven en lanceren op 2 oktober 2015
  4. Coach Spel maken als aanvulling op mijn eboek (deadline 30 november 2015)
  5. 2 workshops organiseren (in maart en eind september)

  Een hele lijst dus, maar ik ga ervoor!
  Iedereen een gezond en succesvol 2015 gewenst!

  • Zeker een hele lijst; maar wel heel concreet en dat geeft mij vertrouwen dat het je gaat lukken; succes!

 • Mijn twee belangrijkste doelen voor 2015 zijn:

  1. Uiterlijk 1 april 2015 heb ik een boek geschreven voor mensen met een chronische aandoening/ziekte hoe ze ondanks vermoeidheid en verminderde energie toch de dingen kunnen doen die zij graag willen doen.

  2. Samen met 2 collega’s zet ik een succesvol bedrijf op om mensen met een chronische aandoening plezierig aan het werk te houden of te krijgen. In loondienst of als ondernemer.

  • Kijk, nu weet iedereen het en gaat het gebeuren; veel succes Annemiek en houd me op de hoogte!

 • Wow, top man wat jij in 2014 gepresteerd hebt. Mijn complimenten daarvoor!

  Zelf kijk ik voor 2015 even niet verder dan vrijdag 16 januari. De dag van het Magic Marketing Event. Mijn droom is dat er minstens 150 mensen in de zaal zitten. Daar ga ik voor, en de komende weken ga ik er nog alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Na 16 januari ga ik nieuwe dromen dromen.

  Voor nu wens ik jou een mooie jaarwisseling en een fantastisch 2015!

  • Ja Veron, doelen hoeven niet aan een kalenderjaar te hangen. Hoeveel deelnemers heb je nu?

 • Ik schrijf en geef mijn eerste boek uit in 2015! Dat is mijn allereerste en grootste doel.
  Ik maak daarvoor een stappenplan en voer dat systematisch uit zoals Hugo mij heeft aangereikt.

  • Super René; begin met de datum van je boekpresentatie (zou mijn tip voor je stappenplan zijn).

 • Ha Hugo, Wederom bedankt voor jouw inspiratie om te blijven groeien! Dat ook al jouw besluiten mbt 2015 werkelijkheid worden. En denk eraan he, om als uiting van dankbaarheid, jouw behaalde resultaten goed te VIEREN! Ik trakteer op een Indonesische rijsttafel wanneer jij prijs voor Freelancer van het Jaar hebt ontvangen!
  In 2015:
  – ben ik NOBCO en St!R gecertificeerd als coach
  – weeg ik maximaal 95 kilo (ik ben iets langer dan jij bent 😉
  – heb ik minimaal dezelfde jaaromzet als 2014 gedraaid waarvan
  * 50% obv interim werkzaamheden
  * 25% obv passief inkomen (bemiddeling zzp’ers)
  * 25% obv coaching en training
  – heb ik de interviews afgerond voor mijn in 2016 uit te brengen managementboek ” TheHappyBoss”.

  Blijf Sprankelen Hugo!

  • Goed om mij hierop te attenderen Tommy: successen vieren!
   En plan dat etentje maar vast in!
   Top hoe je hier je commitment doet en ik wens dat je mag blijven groeien!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >