Wat maakt nu dat goede voornemens vaak niet lukken?

Frustreert het jou dat je jouw voornemens simpelweg vergeet?

Of dat je halverwege het jaar ontdekt dat je je doel niet gaat bereiken?

Hoe kan het nu dat zoveel mensen last van dit probleem hebben?

Denk je wel eens:
Waarom lukt het hem of haar wel en mij niet? Waarom zij wel succesvol zijn en ik niet?

Het antwoord is niet eenvoudig. Ik geloof dat er meerdere dingen mee kunnen spelen. In deze periode krijg je misschien heel veel tips en meningen over voornemens en doelen stellen.

In dit blog wil ik een kant belichten die je misschien nog nooit gehoord hebt. En in de video hieronder ontdek je wat nu maakte dat ik meerder jaren achter elkaar van plan was om mijn omzet te verdubbelen (wie wil dat nu niet…) en elk jaar gefrustreerd afsloot, terwijl ik nu wél mijn doelen haal.

[button_2 color=”orange” align=”center” href=”http://hugobakker.com/gevraagd-worden/”]Bestel het boek en ontvang direct de Bonussen[/button_2]

Dit boek gaat juist over de vraag die ik me stelde: “Hoe kan het dat deze experts wel een volle agenda hebben en ik niet?”

Hoe bereik jij jouw doelen in 2015?

Er is denk ik heel veel over geschreven, geblogd en er zijn veel video’s over gemaakt.

We kunnen lang of kort stil staan bij waarom het allemaal fout of mis gaat. In dit blog kijk ik graag met jou wat handiger is om te doen;

Ik geloof dat je geen goede voornemens moet hebben….

Wat?! Hoor ik je denken…
Als je ‘voornemen’ opzoekt in het woordenboek krijg je dit:

“Wat je met jezelf afspreekt te gaan doen” en “plan”, “besluit”, “doel” en nog meer…

Waarom niet veel krachtigere taal gebruiken dan ‘ik neem me voor om…’?

Goede voornemens zijn gedoemd te mislukken. Dat weet je al als je ze neemt.
Er is iets anders nodig.

Ik ben er van overtuigd dat je TAALGEBRUIK veel meer voor je zou kunnen gaan werken.
Het woord ‘besluit’ vind ik veel meer kans van slagen hebben dan ‘vooooornemen’…

Wat dacht je van deze besluiten:

“Dit jaar word ik Freelancer van het jaar!” of
“Dit jaar weeg ik 84 kilo of minder!” of
“Dit jaar loop ik de 400 meter binnen een minuut!”,
“Dit jaar verdubbel ik mijn omzet wél!”
“In juni word ik Nederlands kampioen verspringen!”

En nu hoor ik je denken: OK, ik kan die doelen zo formuleren en ik kan van alles verzinnen wat ik graag zou willen bereiken, maar hoe doe je dat dan?
Goed punt, daar is namelijk meer voor nodig. Ik zal je verklappen wat voor mij in 2014 heel goed heeft gewerkt (met resultaat).

Ingrediënten voor succes:

1. Een brandend verlangen;
Brian Tracy heeft het hier steeds over. Wat nodig is is dat je iets heel erg graag wilt bereiken.
Voorbeeld: Dit jaar stelde ik een doel om 101 mensen in de zaal van mijn seminar te hebben. Toen ik een week of 2 voor het zover was op 70 of 80 aanmeldingen zat was ik al helemaal blij. Alsof ik mijn doel bereikt had. Ik deed even geen wervende acties meer. Doordat ik zo blij was en het gevoel had mijn doel bereikt te hebben was mijn brandende verlangen om 101 man in de zaal te hebben gedoofd. Toen ik dat besefte heb ik dat weer om kunnen draaien en ben alsnog voor die 101 gegaan; met als gevolg dat ik weer in de actie ging. Actie = resultaat (en in dit geval was het een gewenst resultaat).

2. Het geloof in het bereiken van het doel;
Ik heb in mijn leven al heel wat keren doelen gesteld. Vaak genoeg heb ik mensen horen zeggen dat als je iets heel graag wilt dit ook kunt bereiken. Zo wilde ik ook graag het wereldrecord verspringen verbreken. Eén ding ontbrak: het geloof dat ik dat inderdaad zou kunnen.
Toen ik mezelf ten doel stelde om die 101 man in de zaal te hebben geloofde ik er in dat het zou kunnen. Het was september. Als ik dit in januari had geroepen dan had ik er niet in geloofd, nu wel.
Toch moet ik bekennen dat ik ergens in november een dipje had. Ik zat toen op 40 of 50 aanmeldingen. De vroegboekkorting was voorbij en ik geloofde er niet meer in. Gelukkig had ik puntje 3 gedaan:

3. Een publiek commitment;
Ik stelde het doel om die 101 man in de zaal te hebben tijdens het 100dagenFOCUS Seminar in september. Daar deden toen 30 ondernemers aan mee. Op die dag deed ik, om leiderschap te tonen, een publiek commitment:
12 december heb ik mijn boek uitgegeven en zijn er 101 mensen in de zaal.
Ik mocht na die 40 of 50 aanmeldingen dus niet stoppen! Ik moest in de actie blijven; de uitkomst kon ik niet voorspellen maar ik was wel verantwoordelijk voor de acties die ik nam.

4. Een stappenplan;
Als je eenmaal een krachtig besluit hebt genomen over wat je wilt bereiken, iets waar je een brandend verlangen naar hebt, je gelooft dat je het kunt én je hebt een publiek commitment gedaan hoef je nog maar 1 ding te doen.

Stel jezelf de vraag: HOE ga ik mijn doel bereiken?
Overal is een stappenplan voor. Je hoeft alleen nog maar dit stappenplan te bemachtigen en het uit te voeren, stap voor stap.

Zo had ik in 2014 één groot doel: FINANCIëLE VRIJHEID.
Door bovenstaande 4 ingredienten samen te voegen bereikte ik al in september mijn doel.
Ik merkte dat door de vrijheid er iets nieuws ging ontstaan….

En volgende week zal ik hier meer over vertellen!

Nu wil ik je de kans geven om krachtige taal te oefenen;

Wat is dat ene dat jij gaat bereiken in 2015?

Vul in het commentaarveld hieronder in wat jij voor ‘goede voornemens’ hebt en oefen om dit in krachtige taal neer te zetten. Inspireer hiermee jouw omgeving, de andere lezers en doe hiermee tevens een publiek commitment (zodat de kans nog groter is dat je het daadwerkelijk gaat bereiken)