Hoe je een €100.000 idee omzet in werkelijkheid

20 Reacties

2 jaar geleden had ik het helemaal gehad.
Ik was 5 jaar zelfstandig trainer en coach en tot dan toe hoefde ik alleen maar te wachten tot de telefoon ging en ik had weer werk.

Alleen ik had een groot probleem.
Het werk dat ik deed vond ik niet leuk meer. Ik wilde wat anders maar wist niet precies wat en al helemaal niet hoe.

Al een tijdje volgde ik allerlei gasten op het internet.
Dus ik leerde heel veel over internet marketing, ik probeerde hier en daar wat uit, maar je raad het al; niet echt succesvol.

Toen in februari 2012 diverse opdrachten uit- en afgesteld werden kreeg ik stress.
En aangezien ik toch geen werk had stopte ik al mijn tijd in het schrijven van content op 101werkvormen.nl

Zonder dat ik bewust koos
had ik mijn doelgroep bepaald: immers, zij vonden mijn site te gek en waren op zoek naar de informatie die ik deelde.

Langzaam maar zeker deed ik steeds meer kennis en ervaring op
over internet marketing, een expertstatus bouwen, producten creëren en niet onbelangrijk: van gratis naar betaald.

Wat een verschil met 2 jaar geleden!
Nooit, nee echt nooit had ik durven dromen over waar ik nu sta. Ik had nooit gedacht dat ik de vrijheid zou ervaren die ik nu voel. De zekerheid die ik nu heb over de mogelijkheden die ik kan creëren.

Alleen al door de ervaring dat ik door slechts 1 mail te sturen
duizenden euro’s heb verdiend en dat ik dit ’trucje’ alleen nog maar hoef te verbeteren en te dupliceren om het leven te leiden zoals ik dat wil.

Begrijp me goed, het gaat er mij niet om dat ik nooit meer hoef te werken
of dat ik miljoenen verdien, nee, het gaat mij om de vrijheid, de zorgeloosheid, het werk kunnen doen dat ik graag doe en wat ik kan bijdragen nu ik me zo voel.

Nee, ik verdien geen bakken met geld, nog niet.
En ook al is dat niet mijn hoogste doel; ik weet nu hoe ik het kan creëren.

Laatst kon ik niet slapen omdat ik een $1.000.000 idee had.
1 miljoen Dollar? Ja, ik heb ambities om internationaal te gaan! Simpelweg omdat ik dan impact kan hebben op meer mensen. Mijn drive is om te inspireren, waarom niet .com? Haha, ik baalde jaren geleden dat hugobakker.nl al weg was; nu denk ik: het heeft zo moeten zijn.

Het blog wordt langer dan de 800 woorden die ik predik, zorg dat je niet afhaakt want het €100.000 idee stappenplan komt nog.
Want elk idee is om te zetten in euro’s. Als er passie bij komt kijken en als je echt wilt, je gaat ervoor en je stelt jezelf de volgende vraag:

Wat wil je werkelijk doen met je leven en hoe kun je een weg vinden om dat creëren?

Stap 1:
Hoe wil je dat jouw ideale dag er uitziet?
Het antwoord geef je door hardop te zeggen en te zien wat dat is. Vanaf het moment dat je ’s ochtends opstaat tot en met het naar bed gaan. Van hoe laat tot hoe laat zie je jezelf doen wat je wilt doen?

Stap 2:
Ga (zonder angst) doen wat je in stap 1 gezegd en gezien hebt.
Inderdaad, als je het voor je kunt zien dan kun je het ook doen. Ik heb het er niet over dat je jezelf zag zitten op een eiland, in de zon, niets doen. Dat is namelijk geen carriere of een bijdrage aan het leven van anderen. Ik heb het erover dat als jij elke dag wilt sporten, elke dag wilt genieten van je kinderen, van je partner, dat je dat gewoon gaat doen. Je vindt namelijk een weg om het te doen. Nu je minder tijd hebt om zo hard te werken zul je wel slimmer moeten werken. Nu moet je wel focus aan brengen in wat je wel en niet doet. En ook tijd verprutsen is er niet meer bij. Ik heb het ook over het loslaten van de angst om geen geld te hebben of niet voldoende omzet te draaien. Daar is stap 3 voor.

Stap 3:
Nu je je angsten los hebt gelaten kun je je gaan focussen op de volgende vraag:
Hoeveel geld heb je nodig om jouw ideale leven te leiden en hoe kun je dit geld genereren?
Ik ben er van overtuigd dat je het €100.000 idee zult krijgen. Waarom? Omdat je al je ideale dag leeft. Je bent al ontspannen, je sport zoveel als je wilt, je ziet je kinderen zoveel als je wilt, je bent gelukkiger dan je had durven dromen.

Stap 4:
Omarm het €100.000 idee.
Nadat je het idee hebt gekregen bedenk je hoe je je zult voelen als het gelukt is. Wees dankbaar voor het idee en zeg “ja”. Natuurlijk is het nog niet zo ver, we zijn er nog niet. De meeste mensen stoppen hier namelijk! Als ze nog niet begonnen zijn! Ben jij ook zo iemand? Lees dan snel verder….

Stap 5:
Ga het alsjeblieft doen!!
Voor jezelf en voor de wereld die je er mee helpt! Ga implementeren, doen, doen, doen!!!
Wat je nodig hebt is, in mijn ogen, een 2 dingen:

1. Commitment; voel dat je er echt voor gaat, doe desnoods een publiek commitment, dus vertel de hele wereld wat je gaat doen.

2. Zelfvertrouwen; geloof in jezelf, niet als alleskunner, maar gewoon; het principe van: “Als Oprah het kan, kan ik het ook”.

Zeg Hugo, wat doe je zelf dan met dit verhaal?
Eind vorig jaar heb ik een aantal besluiten genomen. Eén daarvan is dat ik in 2014 elke maand een nieuw product maak. Een product waar ik de rest van mijn leven profijt van heb.
Het andere besluit dat ik genomen heb is om elke vrijdag een training in te plannen die helemaal van mij is, dus geen incompany, maar zelf ontwikkeld, een open training, voor mijn doelgroep.
Alle andere dagen van de werkweek werk ik aan het ontwikkelen van de producten.
Als ik aanvragen voor trainingen of lezingen krijg dan voel en besluit ik of ik dit wil (dus los van de omzet) en dan neem ik een besluit.

Zojuist heb ik besloten om méér te gaan sporten. Ik deed gemiddeld 3 trainingen per week maar eigenlijk wil ik elke dag minimaal een uur flink bewegen. Dus; ’s ochtends eerst werken aan mijn boek, dan sporten, dan naar kantoor, werken aan het Expert Programma en op tijd weer naar huis om de kinderen te zien en thuis te eten.

Hoe ziet jouw ideale dag er uit?

Wil je het me laten weten? Vul het commentaarveld hieronder in, het is je 1e stap naar de realisatie!

Heb je het lange blog helemaal gelezen en vond je het te gek? Wil je me helpen het ideale leven te creëren door het delen via de social media?

Over 

Hugo Bakker

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
Als ik jou kan helpen om je missie te verspreiden, dan heb ik indirect impact op het creëren van een betere wereld.

 • Lieve Hugo,

  Mijn ideale dag begint ook met een lekkere kop koffie om daarna vervolgens aan mijn € 100.000,- website te gaan werken, gaat het lukken om met 1 website € 100.000,- aan omzet te creëren?

  Voor motivatie en ideeën bekijk altijd eerst even jou website om wat verder te kunnen komen.

  Groetjes, Dirk

  • Ongelofelijk vind ik het; hoe bloggen kan inspireren en helpen; jouw reactie sterkt mij om door te gaan; dankjewel!
   Ik ken jouw business niet goed genoeg maar ik heb inmiddels de mindset gecreeerd die zegt dat alles online mogelijk is; dus €100.000 per maand is haalbaar. Ik zeg nu steeds: over 2 jaar ben ik miljonair. Succes!

 • Hallo Hugo, jouw verhaal heeft me geweldig geinspireerd het afgelopen weekend toen je op het podium stond bij het BBC. En nu ook al geselecteerd als Koploper 2014, wow, te gek. En verdiend. Wat mij het meest in jouw verhaal heeft aangesproken is je commitment. Daar kan ik een voorbeeld aan nemen. Al een aantal jaren werk ik de succesformule (Anthony Robbins) uit waar ook een ideale dag in zit (en een ideale werkruimte en nog heel veel meer, een samenvatting staat in mijn blog).
  Maar waar het voor mij blijft hangen: in mijn hoofd ben ik er nog heeeeel ver vandaan en dat verandert niet echt. En dat is wat commitment voor je doet: je haalt je doel dichtbij. Dus dat is wat ik nu ook gedaan heb: me aan mijn eigen succesformule gecommitteerd. Dank je wel voor je verhaal en je inspiratie!

 • Beste Hugo,

  Geweldig inspirerend, vanuit je reactie op het koplopers blog van BBcamp site kom ik nu op je site terecht. leuk!

  Mijn ideale dag en zo heb ik de afgelopen maanden een beetje kunnen leven…
  Kinderen naar school brengen, hardlopen of lichaamsoefeningen en aandacht voor mijn intenties. Om 10.00 de eerste therapie sessies beginnen. Zo’n 2/3 per dag 3 dagen in de week. De rest van de tijd schrijven, producten creëren om een passief inkomen te genereren door kennis te delen, na school thuis zijn voor mezelf en de kinderen. Trainingen en workshops geven eens in de 2 weken. Trainingen en opleidingen volgen. In de weekenden tijd voor mijn gezin samen met de woensdag en vrijdag middag. Genietend van elk moment. Werken vanuit rust, vertrouwen en ontspanning.
  Ik ga je ebook downloaden. bedankt voor je inspiratie! Hartelijke groet, Saartje

  • Beste Saartje, welkom op mijn blog! Wow, jij leeft je ideale dag al, super hoor! Succes met het ebook en met je business!

 • Beste Hugo,

  Mijn ideale dag begint met een lekkere cappuccino.
  Daarna stap ik mijn werkruimte binnen die achter mijn woonhuis is gebouwd.

  Als ik binnenkom word ik welkom geheten door een vriendelijke en aantrekkelijke gastheer.
  Hij brengt me naar mijn eerste vrouwelijke klant die op zoek is naar haar droomauto.

  We gaan samen zitten op een gezellige loungebank en krijgen ons tweede kopje koffie.
  We nemen al haar wensen door en kijken samen of er auto’s zijn in mijn etalage die voldoen aan haar wensen en eisen.

  Zo breng ik mijn ideale dag door!
  Ben benieuwd of dit het € 100.000,- idee gaat worden?

  • beste Didier, welkom op mijn blog; en die vrouw die hoeft alleen maar een bakkie met jou te doen en naar je te kijken en ze koopt die auto! Lijkt me een goed idee!

 • Geweldig Hugo, zoals je je ontwikkeld en er ook van geniet.
  Sinds ik mij heb voorgenomen het eerste uur van de dag te besteden aan mij zelf sta ik om half 6 op en voelt het vreemd om dat in het weekend/vakantie niet te doen.

  Het houdt wel in dat ik er ook op tijd in mijn bed leg. Dat is de ochtendtijd zeker waard.
  Dat uur is gevuld met: sportoefeningen, visualiseren waar ik naar toe ga, 5 minuten schrijven, douchen en mijn spijsvertereingssyteem opstarten met warm water met een halve uitgeperste citroen. Mijn lever bedankt me er elke dag voor!

  Fijne dag en tot ziens,
  Michaëla

 • Mooie en waardevolle blog Hugo.
  Ik ga vanmiddag een gratis e-boek de wereld insturen die hier naadloos op aansluit.
  De titel is: ‘Schrijf en vertel je eigen levensverhaal’ en is in combinatie met deze bloginformatie van jouw hand goed voor goud!!

  Keep on writing

  Fijne dag

  Hans

  • Hoi Hans, welkom op mijn blog. Ik ga je ebook downloaden; veel succes! Ik wil komende weken mijn levensverhaal als speech gaan schrijven.
   groeten, Hugo

 • Hai Hugo … dank weer voor je motivatieboost … ik ga gestaag door, en dat geeft een goed gevoel. Succes vanmiddag bij je eerste open training! En mooi hoe je je intenties zo concreet neerzet! Prachtige bijdrage!
  groetjes, Mariëlle

 • Dag Hugo, dag dromers, dag dromen-waar-makers,
  Mooi artikel. Zonder dromen, zonder hoop, geen toekomst die beter wordt. Advies: maak het ook een keuze om zo te leven. Geloof erin. Dit zijn echt andere dingen dan dromen. Hugo weet dit al 🙂

  Een tijdje geleden kwam ik het boek Ja of Nee van Spencer Johnson tegen (http://zelfboekhouden.org/?p=1075 ). Een gids voor betere besluitvorming. Het maakt me blij, omdat het aansluit bij mijn filosofie “keuzes maken, verantwoording nemen, actie en bijsturen”.

  Ikzelf als boekhouder zie nog te veel ondernemers een of meer van de elementen te weinig doen. Met als resultaat een ondernemerslifestyle die ze zichzelf niet echt toewensen. Waarom ik het boekje aanbeveel? De schrijver vraagt het met anderen te delen, omdat het “goud” is. Goud voor een mens, een ondernemer en ook goud voor een betere maatschappij. Veel leesplezier, Elma

  • Hoi Elma, dankjewel voor het delen van dat boek. Wie weet worden anderen er ook weer door geïnspireerd. Ik heb hem op mijn bol.com verlanglijstje gezet.

 • Hallo Hugo,
  Dat is al weer even geleden! Leuk je blog, wat me vooral opvalt is dat jouw boodschap geen gouden bergen belooft terwijl gouden bergen (iedereen heeft daar vast een eigen definitie van) er wel in zitten op het moment dat je actie onderneemt en aan de slag gaat. Immers, je weet nooit hoe zaken kunnen lopen. Ik zag jouw posting op FB over de training die in de startblokken staat voor vandaag. Succes!
  Hartelijke groet, Caroline

  • Hoi Caroline, da’s idd een tijd geleden. Ik kan geen gouden bergen beloven omdat dit helemaal afhangt van wat de ander voor acties onderneemt. Eén ding is zeker; als je het goed doet dan is the sky the limit!!

 • Inmiddels 2 dagen nadat ik het besluit genomen had om voortaan uit bed, eerst te werken aan mijn boek en dan de kinderen naar school brengen en dan sporten;
  Het werkt!! Ik voel me heerlijk en ik heb energie en tegelijk ben ik erg ontspannen.

  Hoe ziet jouw ideale dag er uit?

 • Mijn ideale droomdag:
  – ’s morgens fit wakker worden
  – 1 uur genietend sporten
  – reageren op de succesmail van gisteren
  – een briljant idee uitwerken en opsturen naar 10.000 volgers
  – ’s middags een uur zelfontwikkeling
  – uurtje overleg met coach Hugo Bakker
  – tweet en succesblog of mail schrijven en posten
  – gezonde avondmaaltijd
  – avond met familie of nuttig overleg
  – een goed ebook voor zelfontwikkeling

  Optie B:
  – een dag zwemmen met dolfijnen of
  – een dag gecoacht worden of
  – een dag coachen of
  – dag mediteren in donkere grot of
  – een dag wandelen in de bergen

  • Haha Marcel, elke dag een uurtje zit niet in mijn ideale dag hoor! Lijkt me voor jou ook niet best hoor ;).
   Wat ik er wel uitpik en wat ik heel goed vind is dat je graag gecoached wordt; dat is één van de 2 ‘versnellers’ (om sneller dichter bij je doelen te komen).

 • Voor nu heb ik 2 wensdagen, 1 bij jou op training… werken aan mijn nog mooiere toekomst en ……….een dag op een prachtige plek, waar ik dan op een lounchebed lig en sushi geserveerd krijg, mijn voeten gemasseerd worden en er niemand maar dan ook niemand een beroep op mij doet en dat ik er op vertrouw dat dat ook echt zo is…. totale ontspanning. Wat er dan met mij gebeurt is voor mij een raadsel, ik heb dit nog nooit meegemaakt….het zou zomaar kunnen dat er abrupt een einde komt aan mijn ultieme rustmoment wanneer juist hierdoor er een 1.000.000 idee oppiept!
  Wie wil mij sponsoren om dit uit te proberen. Voor deze droomlocatie met alle gemakken heb ik slechts 1.000.000 euro nodig! Briljant? Het was te proberen!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >