Hoe je meer reacties op je blog krijgt

38 Reacties

reacties belonen

Ben jij begonnen met bloggen maar krijg je nog maar zelden reacties van lezers op je blog?

Er zijn verschillende manieren om lezers uit te nodigen om een reactie achter te laten. Eén daarvan werk ik in onderstaande video op een hele praktische manier uit, stap voor stap, zodat je het kunt nadoen.

Maar waarom zou je eigenlijk reacties op je blog willen?
Tuurlijk wil je dat! Het bewijst ten eerste dat de bezoekers van je website het artikel daadwerkelijk lezen. En ten tweede wordt het mogelijk om elkaar beter te leren kennen. Het is een manier om een relatie op te bouwen. Jij kunt namelijk reageren op een reactie door aan te moedigen of door te vragen. Een derde reden is dat er, wanneer steeds meer mensen een reactie achter laten, steeds meer waarde toegevoegd wordt op je blog.

Check mijn vorige blog over 101 manieren om bezoekers naar je site te trekken. Mijn suggesties hielden bij 28 top, anderen hebben dit aangevuld.

van passie naar winst

Op welke manier worden reacties op dit blog beloond?
Sinds vandaag worden lezers beloond die voor het eerst een reactie achter laten op dit blog. Zij krijgen dan het ebook “Van Passie naar Winst“. Dit ebook kunnen lezers direct downloaden zonder dat ze een naam en email adres achter hoeven te laten.

Hoe het werkt…
Hieronder heb ik een video gemaakt en laat ik zien welke stappen je bij elkaar moet klikken om het voor elkaar te krijgen.

 

Is het echt helemaal geautomatiseerd?
Ja, als je het eenmaal ingesteld hebt hoef je er niets meer aan te doen. Tuurlijk wil je reageren op de reacties; anders valt er weinig relatie op te bouwen 😉

De stappen op een rij:

 1. Schrijf een ebook binnen 2 uur.
 2. Maak in je WordPress site een pagina waarop het ebook te downloaden is.
 3. Installeer de plugin “comment redirect”.
 4. Geef aan naar welke pagina de plugin moet ‘redirecten’ = de download pagina.
 5. Maak op je site, in de sidebar, in je blog of vanuit je mailing duidelijk dat het ebook verkrijgbaar is nadat de lezer een reactie achter gelaten heeft.

Is dat alles?
Ja, da’s niet zo moeilijk hè!

Wil je het op dit blog uitproberen?

Geef dan in het commentaarveld hieronder aan:

1. Of je al blogt en of je deze manier al kende.

2. Welke andere manieren jij kent om te stimuleren dat er meer reacties op je blog achter gelaten worden.

Zo inspireren we elkaar!

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Interessant artikel! Ik ga dit zeker meenemen in de blogs voor het online personeelsplanning systeem.

 • Antoine van Dinter schreef:

  Social Locker is ook wel een aardige plugin: daarmee kun je een deel van je content verbergen en deze vrij laten komen als er geliked, getweet wordt of als Google+ wordt gebruikt.

 • Antoine schreef:

  Hoe heet het programma waarmee je de ebook covers maakt?

  • Graag gedaan Antoine, je bent actief zie ik!
   Succes!

 • wauw je maakt het echt inzichtelijk voor beginnende bloggers, dank je wel!

 • Hoi Hugo,

  Ik heb ook keurig een wordpress-account aangemaakt en krijg nu zelfs de oproep voor mijn 2e blog, maar alleen reactie van een enkeling tot nu toe. Ik wil het graag uitproberen met de plug-in! Zoek ook nog naar de opt-in voor op mijn (joomla) site… Ben niet zo’n ster met computers geloof ik… Maar: volharden he? 😉

  • Precies Annemiek! En voor sommige dingen moet je gewoon hulp inroepen; dat spaart tijd en plezier. Welkom op mijn blog!
   groeten, Hugo

 • Super! Ik leer veel van je video’s… heel duidelijk uitgelegd weer. Deze plugins kende ik nog niet. Dankjewel Hugo!

 • Hugo ik bedoel het bovenste book, daaronder staat Ja stuur mij de Training. doe je dat mat mailchimp of een andere mailprovider

  eddy

 • Hallo Hugo,
  Leuk dat je snel reageert, ik heb gelijk nog een vraagje” in het ebook in 2 uur staat achterin een link naar een filmpje, als ik deze aanklik krijg ik geen filmpje maar dat ik eerst in moet loggen in een members gedeelte.. Klopt dit?

  gelijk nog maar een vraag op je blog staat rechts onder het ebook een optin met welke mailprovider doe jij dat of heb je dit zelf in wp gemaakt

  groeten van
  Eddy

  • Hoi Eddy, als het goed is kun je dat fimpje nu wel bekijken; foutje bedankt!

   Welk ebook bedoel je rechtsonderin? Dit ebook krijg je automatisch wanneer je je eerste comment plaatst op dit blog; in het bijbehorende artikel zit een video waarin ik uitleg hoe je dit doet.

 • Hoi Hugo,

  Ik ben een blog begonnen en had nog wat vragen hoe doe je dit of dat, maar ik kwam jou tegen linkedin bij Business Bootcamp en de info die ik zocht werd mij als het ware zo aangereikt.
  dank je wel ik heb veel aan jou informatie en natuurlijk zijn alle tips voor het succesvol bloggen altijd welkom.
  ik blijf je dus maar volgen

  groeten van mij

  Eddy

  • Hoi Eddy, welkom op mijn blog. Dit blog is een combinatie van mindset en goeie informatie; veel succes met ondernemen!

 • Hoi Hugo,
  Mijn nieuwe website is bijna klaar en dan wil ik ook gaan bloggen, maar heb dus nog geen ervaring hiermee. Jou blog verbaasde mij, dat dit soort dingen ook allemaal mogelijk is met WordPress. Ik ga het zeker ook uit proberen. Bedankt voor de goede tip.En ik ben benieuwd naar je ebook.

  • Hoi Tanya, welkom op mijn blog; ja, er is veel meer mogelijk dankzij allerlei plugins; erg leuk!
   Succes met je business!

  • Hoi Syl, dat klopt, je had namelijk al een keer een reactie achter gelaten en deze tool doet alleen een redirect bij de eerst keer reageren. Ik zal je de link sturen.
   groeten, Hugo

 • kwam er nu pas aan toe om je nieuwsbrief te lezen 😉 Ben benieuwd naar je boek!

 • Mariëlle de Wild schreef:

  Hallo Hugo,
  Ik ben pas net gestart om van mijn uit de hand gelopen hobby mijn beroep te maken. Ik ben altijd erg creatief bezig. Voor mij is alles nieuw en wil heel graag een eigen website bouwen met WordPress. Dat is voor de komende weken de grootste uitdaging. Daarom wil ik leren hoe anderen het doen. Via via ben ik op je site terecht gekomen omdat ik op zoek ben naar een ander product van je, nl. WordPress is King, maar ik heb het nog niet kunnen vinden. Ben benieuwd naar de informatie. Alvast bedankt! En fijne feestdagen!

  • Hoi Mariëlle, welkom op mijn blog! Vandaag werk ik niet, ik stuur je morgen even een mail met meer informatie. Fijne kerst! groet Hugo

 • Hoi Hugo,
  Ik wil gaan starten met het schrijven van een blog. Maar ik vind dit best spannend en hoe maak je nu een inspirerende en boeiende blog. Ik ben voor het eerst op je site en ga nog eens snuffelen tussen je andere blogs. Misschien staan daar nog goeie tips voor het schrijven van een blog.
  Groet Roel

  • Hoi Roel,

   Welkom op mijn blog en helemaal goed als je je vragen gaat stellen dan kan ik ze verwerken in mijn blogs.
   Veel succes met je business!
   groeten, Hugo

 • Weer een interessante en praktische tip van je Hugo. Ik ga ermee aan de slag en ben benieuwd naar je Ebook hierover.

 • Hoi Hugo
  Ik wil ook wel eens neuzenin je e-book dus laat ’t maar komen.
  Ben je er het weekend ook bij?

  • Hoi Hennie, welkom op mijn blog, ik ben er bij ja! Tot dan, kom je naar mij toe? Ik zie geen foto van je namelijk…, groet Hugo

  • Hoi Astrid, ik zal het ebook even naar je mailen , want jij had al een keer een reactie achter gelaten en dan krijg je het niet.

 • Ha Hugo,
  Wat fijn dat je ons zo goed op weg helpt. Ik wil graag een kijkje nemen in je E-book…

  • Is het gelukt Astrid? En kun je het nu zelf ook toepassen?

 • Hoi Hugo,

  Ik heb een blog met nog nauwelijks reacties. Dit vind ik een hele goede tip. Dank je dat je deze met ons hebt willen delen.

  • Hoi Diana, wie weet werkt het met deze tip beter! Succes, Hugo

 • Hallo Hugo,
  Ik wil wel effies in dat boek neuzen hoor. Het kan tenslotte altijd beter. Maar ik moet er natuurlijk eerst iets voor doen………….
  Ja ik blog al een tijdje maar heb al reacties gehad maar het nu weer stil. Heel erg jammer vind ik dat dus er moet weer een energieboost in. Ik ben al aan het nadenken hoe ik het deze keer zal doen.
  Ik heb naar aanleiding van mijn blogs lijsten gratis te downloaden. Ik ga ze nog promoten met een filmpje zodat ze weten waarvoor ze het doen. Met lijsten bedoel ik, b.v een overzichtelijke medicijnlijst…….
  Groetjes van Mariëtte

  • Hallo Mariette, super als je in het boek wilt neuzen. Ik zal het mailen naar je want jij had al eerder een reactie achter gelaten op mijn blog en daarom stuurt de plugin je nu niet naar die pagina.
   groeten, Hugo

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >