Hoe je zorgt dat mensen niet meer om jou heen kunnen

8 Reacties

de planteneter

Hoe kun je nu je passie omzetten in winst?
Hoe krijg je het in een korte tijd voor elkaar, dat een grote groep mensen jou gaat volgen?

Het is een vraag die veel lezers van dit blog bezig houdt. Velen hoop ik te inspireren door een levend voorbeeld te zijn en ze te helpen met tips en tools.

BoeleHet lukte Boele Ytsma, inmiddels bekend als de planteneter, om in een korte tijd een grote schare volgers op te bouwen. Waar je vroeger allemaal dieren te zien kreeg als je Googelde op ‘de planteneter’ kun je nu niet meer om Boele heen ;).

Zijn verhaal en zijn missie helpt velen om veranderingen aan te brengen in hun leven, te beginnen met een ander eetgedrag.

Zowel Boele als ik doen mee aan de Freelancer of the Year verkiezing. Wij staan op dit moment #1 en 2. Beiden hebben wij een grote voorsprong op de rest en ik vroeg mij af hoe hij dit voor elkaar had gekregen. En zo kwam ik op het idee om samen een video te maken en onze tips te delen met elkaars volgers.

foty

Klik hier om de huidige stand te zien.

In de video hieronder stellen wij elkaar voor aan onze volgers en delen wij, ter inspiratie, hoe wij zo makkelijk op die positie gekomen zijn. De video duurt 24:50 minuten en ik weet dat je tijd kostbaar is, maar ik raad je aan om de video helemaal uit te kijken, omdat je er volgens mij heel veel tips uit kunt halen.

Ik ben heel benieuwd wat jij uit onze verhalen haalt! Eerst was ik van plan om het voor je te analyseren en alle tips (inclusief de verborgen tips) hieronder weer te geven.

Misschien beter voor je dat ik me bedacht hebt. Als je goed kijkt en luistert is er een heel eenvoudig plan dat je kunt uitvoeren. Door NU te starten kun je binnen een jaar hetzelfde creëren en sta jij volgend jaar op #1 in de FOTY top 100! Lees: heb jij jouw passie omgezet in winst!

Wat zijn de leerpunten die jij uit onze verhalen hebt gehaald?

Vul je leerpunten (liefst met je actiepunten) hieronder in het commentaarveld in. Wanneer je het een waardevol artikel vindt: wil je het delen via de social mediaknoppen hieronder?

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Hi Hugo,

  Bedankt voor je kort en bondig advies. AUW! Die komt aan. He is niet het makkelijkste om niet naar de stemmetjes te luisteren maar we doen ons best;-)

  Even over het link/ listbuilding pricipe geef ik je volkomen gelijk. Het zou zomaar kunnen zijn dat er spammy links op je blog terecht kunnen komen wat killing is voor je rankings. Er zijn nog legio andere vormen te bedenken maar daar gaan we dit blogbericht verder niet mee bevuilen.

  Thanks

 • Hoi Hugo, mooi om te zien dat je contact opgenomen hebt met Boele!

  En ook mooi om te zien dat hoe ver je ook komt, de mindset toch nog steeds het belangrijkste blijft.
  Als je jezelf niet over die twijfels heen kunt zetten,
  of als je blijft luisteren naar dat stemmetje dat zegt dat het niet kan,
  dan kan je dat ‘later als je groot bent’ ook niet.

  Het begint juist met die ene keer dat je niet in dat stemmetje gelooft, die ene keer dat je de moed hebt om te testen of het wel waar is. En dan kun je de eerste stap naar voren zetten. En daarvandaan een 2de, enz.

  Succes!

  • Dankjewel Eveline, MOED om die stap te zetten, precies! Jij bent dat gaan doen en super om te zien hoe jij nu gaat!

 • Hoi Hugo,

  Echt super voor je! alweer één van de koplopers;-) Als ik jullie video bekijk voel ik direct gelijkenis.
  Naast mijn Job wil ik mijn diensten verder uit gaan rollen maar er is iets in mij wat mij tegen houd beetje angst. Toch een gezin te onderhouden. Mijn mailinglijst word langzaam groter dus houd vol!

  • Hoi Lex, hoor de stemmetjes en besluit om er niet naar te luisteren. Ik heb je reclame link even verwijderd want ik wil niet dat mijn blog aantrekkelijk wordt om die reden (dus om er zelf listbuilding te doen). Beter werkt naar mijn mening: geef een goede bijdrage binnen het blog. Ik laat namelijk de optie open dat de lezers op je naam kunnen klikken en dan op je website komen. Dat creëert veel meer waarde voor de lezer en zij zullen dat veel meer waarderen (en uiteindelijk zul je dan meer ‘ontvangen’).
   Veel succes!
   (Lezers: Lex heeft mij geholpen om een animatievideo te maken op http://www.websitemakenmetwordpress.nl )

 • Heel leuk Hugo! Ik ken Boele ook, van Open Circles. Jullie zijn allebei kanjers.
  Ik sluit me aan bij Marcel, je pitch is zeer belangrijk. Ik ben X en help Y om Z !
  Verder: blijf jezelf. Deze video is écht, jullie zijn wie je bent. Eerlijk, spontaan, geen hoogdraverij. Wees jezelf! Super.

 • Leuk hoor, die interactie tussen Hugo en Boele, de twee toppers!

  Enige leerpunten, maar nog geen systeem:
  Goede pitch: Ik help x om y … en dan gevolgen/voordelen beschrijven
  Als expert neerzetten: Maak een verhaal van jouw passie en succes ervaring. (en noem dan de voordelen van jouw aanpak)
  Benader waar je last van hebt/had, hoe erg dat is, en dat het oplosbaar is.
  Voeg veel waarde toe, blijf deze delen.
  Durf te vragen en vraag! 😉
  Bouw een relatie: Kennen –> Leuk vinden –> Vertrouwen –> kopen
  Durf jezelf te laten zien (Blog, YouTube, Mail) zoals je zelf bent!

  • Mooi dat je er zoveel uit hebt gehaald Marcel en top dat jij hierin de initiatiefnemer was!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >