5

Hoe kan jouw tiener idool je omzet verhogen?

Afgelopen zaterdag ben ik bij Bruce Springsteen geweest. Hij hing aan de muur toen ik 14 was. Ongelofelijk hoe hij 3,5 uur lang meer dan 60.000 mensen raakt.
Waarom hing hij aan de muur?
Wat kan ik NU van hem leren?

Voor de liefhebbers: hieronder een korte video van het concert.

Als je dit leest: dit artikel gaat wel degelijk over jou.

2 redenen waarom jouw idool aan de muur hing:
Een idool is niet zo maar een idool. Voor mij was Bruce zo gaaf omdat hij stoer was, rauw kon zingen en de melodie goed was.

1. Hij of zij hangt aan de muur omdat je je er voor een deel mee identificeert.
Bruce zag er fysiek sterk uit en ik was ook altijd met sport bezig. Ook zijn stem is krachtig, ik vond dat helemaal te gek. Verder was het een hele normale vent, hard werken, niet uitzonderlijk knap of zo, net als ik ;).

2. Hij of zij heeft iets wat jij graag wilt hebben.
Als je 3,5 uur op de bühne staat en maar door wilt blijven gaan dan laat je elke keer weer opnieuw zien dat je alles geeft. En het is ook zo duidelijk dat hij ongelofelijk veel plezier heeft in wat hij doet. Dus volhouden en het maximale uit het leven halen. Daar zou ik wel iets van willen lenen.

Wat kan ik en kun jij hier mee in mijn en jouw business?
Springsteen maakt het elke keer waar – doe jij dat ook bij jouw klanten?
Bij elk concert is hij helemaal kapot aan het eind – geef jij ook alles wat je in je hebt?
3,5 uur show – krijgen jouw klanten ook elke keer weer MEER waar voor hun geld?
Als eerste op en laatste af – Maak jij ook een onvergetelijke indruk?
Verzoeknummers spelen – luister jij naar wat je klanten willen?
Bruce trekt zijn publiek het podium op – Ben jij ook verliefd op je klant?

Wie hing er bij jou aan de muur?
Wie was jouw idool en wat kun jij nu leren en toepassen van jouw idool in jouw bedrijf?

Neem een minuut de tijd om dit  te noteren in het commentaarveld hieronder.

Ken jij iemand die zal smullen van dit artikel? Klik dan op LIKE, TWEET, G+ of Share zodat deze persoon ook mee kan praten.

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Janien Wolfs schreef:

  Mijn popidool was natuurlijk Madonna toen ik 12 was. Wellicht vanwege haar uiterlijk, haar vrijheidsgevoel,de goede (aansprekende) clips, het dansen wat ze goed kon en het VERNIEUWENDE wat ze deed. Ze viel op. Ze was trots op haar vrouwzijn.Daarom dus 😉
  Toen ik 14 was mijn smaak in muziek min of meer omgeslagen en luisterde ik naar U2, INXS, The Cure, Metallica. Krachtige en gevoelige bands en mannen vond ik. Dat sprak me aan.En het stoere uiterlijk vond ik gaaf om te zien.

  • Hugo schreef:

   Hoi Janien, we komen uit dezelfde tijd 😉 En wat van die eigenschappen kun je meenemen naar je business?

   • Janien Wolfs schreef:

    Dat is een interessante Hugo. Wellicht heb ik er veel van mee genomen naar mijn bussiness, maar met name dat vrouwelijke en dat krachtige en gevoelige combineren vind ik wel een uitdaging.Ik ga er verder over brainstormen.

 • Corry Bos schreef:

  Ik weet nog dat ik veel luisterde naar Boudewijn de Groot en de Rolling Stones. Boudewijn de Groot was voor mij een voorbeeld in het durven verwoorden van je gedachten. Ik was (en ben) zelf ook nogal direct. De Stones bewonderde ik omdat ze zo eigenzinnig waren. Ze deden wat ze wilden doen, ook als dat betekende dat ze tegen de stroom in moesten zwemmen.

 • Ben Gidding schreef:

  Ik heb het stervensdruk en vond niet eerder tijd deze mail te lezen. Mijn idool was en is vooral Roy Orbison. Wat mij in hem aanspreekt, is dat hij niet kapot te krijgen was. Vrouw verongelukt, twee van hun drie zoontjes in hun huis verbrand, nog een familielid dood door een motorongeluk. Toen iemand hem vroeg hoe hij het voor elkaar kreeg toch gewoon door te gaan, zei hij (in een filmpje op YouTube) dat hij dat nooit had gekund zonder Jezus Christus. Daar sta ik paf van.

 • >