5

Hoog in Google is niet belangrijk

Hoe vaak heb jij al gehoord dat je moet zorgen dat je website op de eerste bladzijde in Google moet komen?

Veel webbouwers maken hier handig gebruik van. Maar is dit nu wel echt nodig?

Bekijk de video waarin ik je een kijkje achter de schermen geef:

Wil je uitleg over HOE je hoger in Google kunt komen? klik dan hier.
Let op: dit is een vrij gedetailleerde video die je kunt vinden op de Implementatie Academy (niet geoptimaliseerd voor Google)!

Hoger in Google of de Vertrouwenslus?

Nog even voor de duidelijkheid, de vertrouwenslus:

1. Schrijf een geweldig blog.

2. Stuur de link naar het blog naar je mailinglijst.

3. Nodig de lezer uit om commentaar achter te laten zodat interactie ontstaan en je een relatie op kunt bouwen.

4. Nodig lezers uit om het blog te delen op social media.

5. Loop het risico dat het netwerk van je lezers als nieuwe lezers op je blog komen.

6. Zorg voor een optin (bijvoorbeeld m.b.v. een popup) dat deze nieuwe bezoekers in je mailinglijst komen.

7. Schrijf een nieuw blog

8. enz…

Waar kies jij voor?

Laat een bericht achter in het commentaarveld hieronder en geef ook je motivatie waarom je hier voor gekozen hebt. Wellicht kan ik je feedback geven.

Interessant artikel? Dit is waar de vertrouwenslus over gaat: Deel dit artikel door op Tweet, Deel, Like of Google+ te klikken zodat de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren van de informatie in dit blog; delen is vermenigvuldigen!

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Hoy Hugo
  ik schrijf al enkele maanden een wekelijkse blog op mijn site mar heb nog vrijwel geen exposure(-inspanningen gedaan)
  ik vroeg me dus af of die oudere blogposts nog van enige invloed kunnen zijn?
  ik doe recent af en toe wel eens een tweet of een commentaar op LinkedIn (of beide gecombineerd) met een verwijzing naar één van die posts, in de hoop dat dat werkt.
  Wat denk jij?

  • Hugo schreef:

   Hoi Jean, als je de blogs zo schrijft dat Google ze oppikt, dus volgens de SEO principes, dan heeft het wel het effect dat je hoog in Google komt en dat mensen via die weg je blog bezoeken; maar dan is het niet via de vertrouwenslus.
   Google maar eens op “passie ontdekken” of op “werkvormen teambuilding”, dan kom je bij mij uit. Daar heb ik de SEO principes op toegepast.
   De vraag is dan wel of deze bezoekers op zoek zijn naar de informatie die jij geeft. Als ze je site zien en heel snel wegklikken is dat ook weer niet goed voor je Google ranking.
   Uiteindelijk kies ik dus met hugobakker.com voor de vertrouwenslus.
   (ik ben hard aan het werken aan een online Expert Implementatie Programma).
   groeten, Hugo

 • jeannette bal schreef:

  Wow Sabine wat goed.
  Ik ben nog niet begonnen met bloggen . Eerst maar eens op mijn agenda zetten en artikelen schrijven, zodat ik regelmatig kan gaan bloggen . Gastbloggers ! Super. Ik ga jullie binnenkort vragen. Jullie hebben vast wel iets liggen dat ook geschikt is voor mijn groep.
  Succes en magnetische groet,
  Jeannette Bal

 • Sabrina van Dijk schreef:

  Hoi Hugo,
  Ik schrijf zelf blogs en heb wegens gebrek aan tijd ook gastbloggers die voor mij schrijven. Dit werkt als een dolle:-) Ik heb heb uitgelegd dat ze moeten eindigen met een vraag en zo de lezers moeten verleiden tot antwoord. Afhankelijk van de pijn die in de blog wordt blootgelegd zie je hier meer en meer reacties ontstaan. En het is nu zo dat mijn blogs na het posten direct zo’n 1000-1200 views halen…en dat vind ik best veul;-) Door de blogs (die ik allemaal optimaliseer voor Google met Yoast plugin) zie ik mezelf omhoog schieten in google…dus me very happy:-) Door de blogs te combineren met social media (Facebook) heb ik dubbele exposure, want degene die mijn E-zine niet heben geopend, zien de post nogmaals op Facebook……mijn trechter met de E-course werkt vervolgens voor diegenen die op Facebook nog geen abonnee zijn van mijn E-zine…..dus ik werk idd met de vertrouwenslus!
  groet Sabrina

  • Hugo schreef:

   Hoi Sabrina, dat zijn geweldige resultaten waar je echt trots op mag zijn! Het mooie komt nog; bloggen is, als je het blijft doen, normaal geproken pas vruchtbaar op de midden en lange termijn. Jij gaat nog heel veel resultaten boeken door wat je in het afgelopen jaar hebt neergezet!!
   Tot morgen! groet, Hugo

 • >