Ik stop! (NOOIT) – 2 besluiten

2 Reacties

Deze week kreeg ik drie boeken spontaan opgestuurd;

In 10 stappen effectieve e-mail marketing ontmaskerd van Jan Everts.

Druk zijn is een keuze van Yvette Vermeulen.

En In 10 stappen van klant naar ambassadeur van Arnoud Kuipers.

Alle drie bedankten ze mij, als zijnde iemand waarvan ze geleerd hebben en waardoor ze geïnspireerd zijn geraakt.

Bovendien schreef Nisandeh (een voorbeeld voor mij) dat ik het ‘pretty good’ doe:

Ik Stop (NOOIT)!

Half mei heb ik voor het laatst een podcast gepubliceerd.

En in de periode daarna mocht ik de Mont Ventoux beklimmen, voor de Stichting ALS.

Dankbaar voor de steun die ik mocht ontvangen en de bijna €5000,- die ik mocht doneren.

Ondertussen was ik wel ziek die berg op gegaan en ben ik in totaal 3 weken zoet geweest met waarschijnlijk een longontsteking en een voorhoofdsholte ontsteking.

In deze periode heb ik vaak overwogen om overal mee te stoppen.

Mijn lichaam gaf duidelijk een signaal, dat ik van mijn spoor af was.

Maar wat was dan mijn spoor?

Wat wil ik?

Wat wil ik echt?

Ik geef les in de passie test, ik help mensen hun passie te ontdekken, maar zelf kwam ik er niet goed uit…

Het hebben van klanten en het perspectief van het hebben van heel veel klanten, maakt soms (of liever gezegd vaak) dat ik me verantwoordelijk voel voor hun resultaten.

En rationeel weet ik wel dat dit niet zo is, maar het voelt als een steeds zwaarder wordende last op mijn schouders.

Dan zie ik nog maar 1 oplossing en dat is: geen klanten meer!

Maar dan krijg ik 3 boeken met handgeschreven bedankje…

En dan weet ik dat ik NOOIT zal stoppen.

Maar dat ik dingen anders aan moet pakken is duidelijk.

Om een paar voorbeelden te geven: uit enthousiasme heb ik 6 Facebookgroepen, 10 websites, 2 podcasts, veel klanten en nog 101 ideeën die allemaal NU de wereld in moeten.

En toch alles zelf willen doen…

Herken je dit?

Ik wil je meenemen in mijn proces, omdat ik geloof dat je er van kunt leren en dat het je mag inspireren.

Mijn eerste besluit

Gisteren was Carianne Ros bij mij thuis.

We zouden een podcast opnemen en ik zou haar helpen met haar bedrijf.

Uiteindelijk, zoals altijd bij Carianne, bleek ze voor mij  en Diana te komen.

Als je Carianne kent dan weet je dat zij ‘biddend’ door het leven gaat.

God staat echt op de 1e plaats en zij heeft haar ego echt helemaal losgelaten.

Het gaat NOOIT om haar, maar altijd om Gods koninkrijk.

Ik kwam tot inzicht dat mijn ego vaak (liever gezegd altijd) op #1 staat.

Om een voorbeeld te geven:

Een zaal vullen met meer dan 1000 man, dat is wat ik wil.

20 en 21 juni 2020, ik heb de grote zaal in de Basiliek al geboekt…

Vervolgens komt de angst naar bovendrijven dat IK dat niet voor elkaar krijg en dat IK dan voor gek sta.

Maar door het bezoek en het gesprek met Carianne, door te bidden, voel ik me sterk om het los te laten.

Om het niet voor mezelf te doen, maar voor de mensen in de zaal, met als doel de deelnemers dingen te leren, waar de wereld een beetje beter van wordt, dus voor Gods koninkrijk.

En jammer dan als de zaal niet helemaal vol zit; dan focus ik op die mensen.

Al mijn angsten loslaten door het in Gods handen te leggen, dat is mijn eerste besluit!

Overigens waren Carianne, Diana en ik zo lang in gesprek dat er geen tijd meer was om een podcast op te nemen, want ze moest een lezing geven.

De podcast moest gaan over hoe Carianne het voor elkaar gekregen heeft, om zo vaak gevraagd te worden als spreker, trainer, coach, om 25 boeken te schrijven…

Carianne Ros en Hugo en Diana Bakker

Mijn tweede besluit

Een aantal dingen ‘moeten’ anders.

Ja, ik weet het, dit had ik al eerder bedacht…, haha!

(eigenlijk niet om te lachen)

Het lukt me maar niet om consistent te zijn in mijn zichtbaarheid op social media en in mijn email marketing.

En dat voelt niet goed, omdat ik daar zelf les in geef…

Dit komt omdat ik ‘vrijheid’ op #1 heb staan in mijn waarden lijstje.

En omdat ik (bijna) alles zelf doe, kan ik niet alle ballen in de lucht houden.

Dit alles maakt dat ik me dan soms een loser voel en dat zorgt er weer voor dat ik niet de juiste dingen doe.

Maar…

Als ik dan 3 boeken opgestuurd krijg van mensen, die ik heb mogen inspireren.

En als ik dan Carianne hoor zeggen dat ik gezegend ben met ongelofelijk veel talent, een ‘generaal in het leger van God’ noemt zij het, dan weet ik dat ik de verantwoording heb om mijn grootste angsten los te laten:

 1. Bang dat ik het niet kan, dat ik niet goed genoeg ben.
 2. Bang om financieel niet rond te komen als ik keuzes maak om het anders te gaan doen (bv meer uit te besteden).
 3. Bang dat ik hard moet werken en mijn vrijheid op moet geven.

Want ik wil die zaal vol hebben!

Nu dus niet meer voor mezelf, maar voor de mensen in de zaal!!

Ik wil mensen inspireren!

En ik weet dat het ‘geld loslaten’ kan want op het moment van schrijven (9.30 uur) heb ik al weer €300,- verdiend zonder er iets voor te hoeven doen. Ik krijg steeds meer aanvragen via 101werkvormen.nl en die voer ik niet eens allemaal zelf uit.

Dus het kan!

Concreet, wat kan ik dan anders doen?

 1. De Podcast: zoals ik hem nu opneem, vind ik eigenlijk ook wel cool; ik neem het beeld op via Zoom, het geluid zet ik op Soundcloud en de inhoud had ik vantevoren al op een rij gezet, door het als een blog te schrijven. En zo kan ik ook vanuit huis mensen interviewen, want dat is toch wel veel makkelijker. De laatste tijd had ik steeds interviews met mensen die in Amsterdam wonen en als ik ergens van baal dan is het door die stad rijden, op zoek naar een parkeerplaats. Wat ik ‘gedoe’ vind, is dat ik het geluidsbestand op moet sturen naar iemand die het dan mixt en de tune eronder zet. En dat iemand anders het dan weer op mijn website publiceert. Bovendien heb ik 2 podcasts en dat zou ik graag samensmelten. Hoe het precies anders gaat, weet ik nog niet maar dat laat ik voor nu even los.
 2. Social media: ik zit op LinkedIn, Insta en Facebook waar ik 6 groepen heb en getagd kan worden. Ook hierin weet ik nog niet exact hoe het anders zal gaan zijn, maar duidelijk is dat mijn ideaal is om het samen te smelten tot 1 ding, voor niet klanten en 1 ding voor klanten.
 3. Mijn producten/programma’s: ook deze wil ik meer samen laten smelten en dat vind ik lastig. Zal ik stoppen met een aantal programma’s? Zal ik het anders noemen? Zal ik ze samenvoegen? Of moet ik vaker ‘nee’ zeggen? Ik houd je op de hoogte.
 4. Mijn team: ik doe nu heel veel zelf en er zijn een aantal mensen om mij heen, die mij helpen met kleine klusjes. Idealiter zou ik een rechterhand hebben die ALLE 101 ideeën VANDAAG kan realiseren, maar ik snap ook wel dat dit niet zo werkt en dat ik daar ook sturing of input aan moet geven. Eerst maar eens op zoek naar een geschikte persoon, die heel veel werk uit handen kan nemen. Open sollicitaties zijn welkom, maar weet dat ik veeleisend ben…
 5. Uniciteit: ieder mens is uniek, ik ook. En dus mag ik het ook anders doen; er hoeft niet per se een tune in de podcast, ik hoef niet elke week een podcast te publiceren, video’s hoeven niet per se ondertiteld, ik hoef niet elke dag Insta stories te doen, ik moet niet hoeven doen, wat er zogenaamd nodig is om…, zo, dat lucht op! Ik geloof dat ik door volledig te zijn zoals ik ben, meer mensen aantrek, die zich herkennen in mij en door mij geïnspireerd willen worden.
 6. Focus op 2 dingen waar ik goed in ben en energie van krijg: content maken en content leveren, die was kort en krachtig!
 7. Het verbeteren van 1 skill: verkopen, ik ben vaak gericht op ‘praktische waarde’ in plaats van ‘gevoelswaarde’, ik heb mezelf gepositioneerd als laag-geprijsd businesscoach, terwijl ik heel veel waarde lever en bovendien veel aandacht en tijd geef aan klanten. Dus: leren hoe ik de mensen laat zien wat mijn programma’s (idealiter dus 1 programma) gaat opleveren.

7  is een mooi getal, dus ik laat het hierbij…

Nu, voor de duidelijkheid:

Het gaat niet om mij!

Dit blog, deze video en podcast maak ik om jou te inspireren, dus…

Als je mijn proces wilt blijven volgen, laat dan een reactie achter en vertel me wat jij uit dit blog haalt. Dan krijg je een optin te zien om mijn boek ‘Gevraagd worden’  gratis te downloaden. Je kunt dit boek ook bij bol of managementboek kopen voor €24,95, maar ik geef het je. Daarmee kom je op de emaillijst en kan ik je via die weg op de hoogte houden.

 

Over 

Hugo Bakker

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
Als ik jou kan helpen om je missie te verspreiden, dan heb ik indirect impact op het creëren van een betere wereld.

 • Jouw openhartige video raakt mij, je laat met je kwetsbaarheid je kracht zien.
  Wat je zegt over jezelf, dat je veel geeft, klopt helemaal.
  Ik ervaar je als een grote inspiratiebron!
  Van mij krijg je een Groot applaus!
  Lieve groet,
  Rose

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >