[Interview] Nisandeh Neta over Money Mindset

6 Reacties

Nisandeh Neta over money mindset

Wil jij je relatie met geld verbeteren?

Lees dan verder, kijk en luister naar het interview dat ik met Nisandeh (jarenlang mijn mentor) mocht doen.

Eerst even een introductie:

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je vast wel dat Nisandeh Neta één van mijn inspirators en leraren is.

In 2008 vertelde iemand enthousiast over zijn focus en drive om doelen te stellen en die daadwerkelijk te bereiken.

Dat vond ik interessant en in de jaren daarna volgde ik zijn blogs, workshops, trainingen en mocht ik hem in 2013 interviewen voor mijn boek “Gevraagd worden”.

In 2014 en 2015 mocht ik bij de Business Bootcamp op zijn podium staan voor meer dan 1000 man. Dat was ver buiten mijn comfortzone maar wel een hele mooie ervaring.

Mede dankzij hem heb ik veel geleerd over ondernemen en ik ben dankbaar dat mijn bedrijf flink gegroeid is in die periode.

In 2016 kondigde Nisandeh aan dat hij zou stoppen met de Business Bootcamp en zelfs met zijn hele bedrijf Open Circles Academy.

Hij is in 2017 gestart met een nieuw programma genaamd ‘Zero to Million’ waarin hij  slechts met een ipad in 2 dagen per week werken, binnen een jaar een miljoenenbedrijf wil starten.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een beetje afgehaakt was.

En hier viel voor mij een belangrijke les te leren over iets wat ik zelf te verbeteren heb…

Nadat hij aangekondigd had dat hij zou stoppen had ik sterk het gevoel dat hij het allemaal niet meer zo leuk vond, wat hij aan het doen was.

Mijn interesse werd daardoor minder.

Toen hij daarna voor 3 verschillende bedrijven (Zero to Million, Happy Healthy Wealthy Wise én Bizkaizen) mails stuurde, raakte ik ook nog eens in de war.

Waar het voorheen heel duidelijk was: 1x per week op dinsdagochtend een email en 3x per jaar de Business Bootcamp, leek het nu alsof Nisandeh zelf aan het zoeken was.

De les die ik hieruit haal is:

 • Wees consistent…
 • Wees duidelijk…
 • Wees enthousiast!!!

En dan krab ik achter mijn oren, want ik weet dat ik zelf ook veel veranderingen aangebracht heb in de afgelopen jaren.

Alle 3 de punten herken ik als verbeterpunt bij mezelf.

Ja, ik werk er aan…

En…, wees niet zoals ik!

Anyway, lang verhaal kort:

Sinds een paar weken ben ik op ‘avontuur’ over het onderwerp Money Mindset.

Ik weet namelijk dat ik hier nog een ‘dingetje’ mee heb. En ik weet dat als ik hierin kan groeien, mijn omgeving hier ook de positieve effecten van ervaart.

Wat doe je als je iets niet weet?

Heel simpel; dan stel je een vraag aan je mentor of coach!

De grootste winst uit het interview was dat ik weer helemaal enthousiast werd om contact met Nisandeh te hebben!

Na het gesprek besloot ik direct om naar zijn (laatste!) bijna gratis event te gaan op 28 juni a.s.

Sterker nog: ik besloot om de mastermind die ik in die week zou organiseren te verplaatsen.

Ik wil er gewoon bij zijn.

Meer informatie over het event (ga je mee?)

Nou, hier volgt het interview, het is erg leerzaam.

En omdat Nisandeh nogal snel en soms onduidelijk Engels spreekt, heb ik het vertaald (met dank aan Monique Koolmees) in het Nederlands zodat je mee kunt lezen:

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor zijn laatste (bijna) gratis event op 28 juni a.s.

The enlightend Milionair Money Mindset.
Interview van Nisandeh Neta door Hugo Bakker

Voor iedereen die zijn relatie met geld wil verbeteren.

Hugo: Wat is een enlightened miljonair?
Het is een concept wat we een paar jaar geleden hebben ontwikkeld.
Toen wij begonnen om onszelf te ontwikkelen op financieel gebied.
Dan sla je een weg in. Je begint zoals de meeste van ons met een arme mentaliteit over geld.
Je moet er aan werken om de overvloed de rijkdom en ja ook meer geld te zien

De eerste stap is financiële vrijheid.
Wanneer je niet meer hoeft te werken. Je werkt omdat je dat wilt,  omdat het je passie is, omdat je iets hebt bij te dragen. Financiële vrijheid bereiken is voor de meeste mensen het grootste doel, maar ik wil mensen inspireren om verder te gaan dan dat. Verder dan jezelf. Als ik financieel vrij ben, dan betekent dat dat ik me geen zorgen meer hoef te maken over geld.

Geen zorgen over geld of een inkomen, het komt nu een soort van passief binnen. Voor mij en mijn gezin. Maar daaromheen is nog een hele wereld en daar maken wij deel van uit. Als we geluk genoeg hebben om de principes van geld te begrijpen. Te begrijpen wat het betekent om financieel vrij te zijn. Te begrijpen wat de voordelen zijn van overvloed en rijkdom en hoe dit te bereiken. Dan is het een deel van onze taak om dit te delen met de wereld.

Als je meer geld verdiend dan wat je nodig hebt voor jezelf en je familie dan moet je wat over is op de een of andere manier delen. Bv door het beklimmen van de Kilimanjaro en de opbrengst aan een goed doel geven. Ik doe het zelf weer op andere manieren. Je kan de tonijn beschermen of het regenwoud het maakt niet uit. Als wij de kennis hebben en de mindset om meer geld te verdienen dan dat we nodig hebben voor onze financiële vrijheid, dan kunnen we een deel geven aan dingen groter dan wijzelf. Wanneer je in die positie bent dat is wat ik noem een verlichte miljonair.

Hugo: Dus, is geld mindset? Want ik wil wel miljonair worden maar weet niet hoe. Mensen die dit kijken willen dat misschien ook of misschien niet. Maar wat is dat nou mindset of blueprint?
Dat zijn niet dezelfde dingen en een miljonair op zich daar heb je niks aan. Ik zelf wilde ook altijd miljonair worden en voordat ik 30 was, was ik miljonair. Maar ik realiseerde me dat het niks veranderde en ik raakte ook alles weer kwijt en meer dan dat, ik werd miljonair aan de verkeerde kant (in het rood).

Ik denk dat het doel om financieel vrij te worden een stuk interessanter is. En dat kan al met € 2000 per maand zolang dat passief binnenkomt en je kosten voor je levensonderhoud lager zijn dan € 2000. Het gaat dus niet over een miljoen. Ik werd zo’n 15 jaar geleden financieel vrij en een jaar later nog een keer miljonair. Omdat geld sneller groeit als je financieel vrij bent. Mijn vrouw en ik deden een klein geld dansje en daarna veranderde er niet veel in ons leven. En dan stel je jezelf het doel om multi-miljonair te worden en dan wil je nog meer. Maar ik denk niet dat dat nou zo belangrijk is. Financiële vrijheid is een doel. Het heeft een duidelijk getal het is voor iedereen anders. Als je niet meer hoeft te werken omdat je passieve inkomen je levensstijl kosten dekt dan ben je financieel vrij en dat is het doel.

Dat was één antwoord op je vraag.
Als je miljonair wilt worden, kan je dat als doel stellen, maar dat gaat over het tellen van geld en dat is voor de meeste mensen niet erg opwindend. Maar om vrij te worden en geen geldzorgen te hebben, dat zijn dingen wat veel mensen aangaat.
Je vraagt is geld mindset? Ik denk van niet.
De relatie met je man of vrouw is ook geen mindset het is een relatie. Mindset is hoe we ons iets voorstellen is het goed, is het slecht, is het iets dat ons vrijheid brengt, iets dat ons zorgen baart. Dat is mindset. De relatie die we hebben met geld, liefde, geld afhankelijkheid dat is mindset net zoals in elke andere relatie.
Als mijn doel is in de relatie om liefde te ervaren of vriendschap, zorg of passie dat is mindset maar de relatie zelf is geen mindset.

Hugo: Hoe kan je je relatie met geld veranderen? Van een arme karige mentaliteit naar een gezonde relatie met geld. Misschien is dit de hamvraag?
Dat is een goede vraag. Je praat over arm en rijk. Ik heb het meestal over 3 verschillende mindsets wat betreft financieel IQ
Arm, middenklasse -daar bevinden zich waarschijnlijk de meeste mensen waar je zoal mee praat- en de rijke groep. Ze zijn heel verschillend het is makkelijk om te kijken naar arm en rijk, want ze zijn elkaars tegengestelde. Maar onthoudt er is altijd nog iets in het midden.
Er beweegt zich nog meer langs de lijn. Ik ken niemand die een volledig rijk financieel IQ heeft, inclusief Richard Brandson. Ook niemand die een volledig arme mentaliteit heeft wat betreft financieel IQ. Er is altijd nog iets tussen. Maar we willen zoveel mogelijk richting de rijke kant.

Je vraagt wat kan je doen?
Het belangrijkste is het verhogen van ons financiële IQ en dat doen we door te leren. Onze mindset verandert snel wanneer we leren dat dingen waarin we geloofden niet persé waar zijn. Ik groeide op met het geloof – van mijn ouders, niet omdat ze dat zeiden maar omdat ze het deden- dat je hard moet werken voor je geld. Dus mijn hele leven werkte ik hard voor mijn geld. Ik verdiende veel geld maar ik werkte er ook heel hard voor. Door dingen te leren en te ervaren wat wel en niet werkt. Door te praten met mensen, leraren en mentors begon ik me te realiseren dat het misschien niet waar was. Niet iedereen werkt hard voor geld. Dus misschien is het feit wat ik in mijn hoofd heb, geen feit, maar een geloof, een aanname, dus dan kan ik het veranderen, dat is niet onmogelijk. Wat ik deed is heel klein beginnen. Veranderen van; je werkt hard voor je geld, naar ik doe niks en visualiseer. Dat is nogal een sprong. Maar verander dat nou eens in: Werk hard voor echte financiële vrijheid, in plaats van voor geld. Ik bleef hard werken, maar het harde werken bleef zijn vruchten afwerpen voor de rest van mijn leven. Dus ik werkte hard voor een paar jaar maar nu hoef ik de rest van mijn leven niet hard meer te werken. Ik veranderde niet het harde werken, ik hou van hard werken het is een deel van wie ik ben. Het hoeft alleen niet. Dus ik veranderde het doel; het gaat niet om geld verdienen, maar om het creëren van vrijheid.

Als eerste: ga leren over geld; een deel daarvan is het omgaan met mensen die echt geld hebben, geld creëren en financieel vrij zijn. Dat is heel belangrijk, want ik ken veel mensen met veel geld. Ze verdienen veel geld, maar ze zijn niet financieel vrij. Een goede vriend verdiend tussen de 30 en 40 miljoen dollar per jaar. Hij is ondernemer en dit is zijn persoonlijke inkomen, niet dat van zijn bedrijf. Maar zijn uitgaven zijn ongeveer even hoog als zijn verdiensten. Dus hij is niet financieel vrij, hij moet ieder jaar weer gaan werken. En ook hij heeft aan het eind van het jaar soms moeite om nieuwe projecten op te zetten van een aantal miljoen. De meeste mensen kunnen hier jaren van leven. Maar hij is niet financieel vrij, omdat zijn levensstijl zo duur is.
Als je omgaat met de juiste mensen die belichamen wat jij zou willen, dan leer je een hoop. Verder gaat het over het opbouwen van een relatie met een partner. Het is niet iets waar je alleen over denkt en visualiseert, maar het is iets wat je ook echt doet. Je probeert geld te verdienen en je merkt wat wel en niet werkt. Je focust je op de juiste doelen. Voor mij is het altijd vrijheid.

Hugo: Wat bepaald hoeveel geld er op je bankrekening staat?
Nogmaals; het begint met financieel IQ
Het begint met wat je gelooft, wat je mindset over geld is.
Eerst moet je je realiseren dat geld belangrijk is. Ik heb financiële vrijheid aan tienduizenden mensen uitgelegd. Jij was er één van. Veel mensen hebben het idee dat geld niet zo belangrijk is. Of dat geld slecht is of dat rijke mensen gierig zijn of zoiets. Als we hierin geloven dan hebben we geen kans dat onze bankrekening gaat groeien. Als ik geloof dat rijke mensen slecht zijn, op wat voor manier dan ook, dan is het logisch dat ik niet rijk word. Ik zal mezelf saboteren. Als ik geloof dat geld niet belangrijk is, waarom zal geld dan bij mij blijven? Wat als je denkt dat je man of vrouw niet belangrijk is? Hoelang zal deze dan bij je blijven?
Een deel van de mindset is dat je het verdiend om geld te hebben. In Nederland is het gewoon om te denken dat we het niet verdienen. We zeggen tegen kinderen doe maar normaal, je verdient geen groot succes.

Dan de volgende stap.
Je vraagt wat is het bedrag op de bankrekening, wat is het doel? Nee mijn doel van de laatste 17 jaar was om financieel vrij te zijn. Maar daar zat inderdaad wel een bedrag aan verbonden. Toen hadden we nog ons kind in huis en waren onze uitgaven ongeveer € 3000 per maand. Dit was dus het doel. Het duurde 15 maanden om dit te generen en toen we dit eenmaal deden, waren we financieel vrij. Je kan als doel hebben om 1 miljoen op je bankrekening te hebben of een bepaald bedrag op je spaarrekening of als investering. Wat het doel ook is het moet duidelijk zijn en dan kan je ervoor gaan en dat is wat bepaald hoeveel er op je bankrekening moet staan.
Ook de strategieën die je moet volgen zijn belangrijk. De meesten van ons leren nooit hoe ze geld moeten verdienen, sparen en investeren. We leren alleen om geld uit te geven. Dit kunnen we heel erg goed. Als je de TV aan doet, de krant of een magazine opendoet, op straat langs een billboard loopt. We zijn ons hele leven getraind, geconditioneerd om geld uit te geven. Kinderen vandaag de dag zijn helemaal in de consumenten modus. Als je ze ziet in de supermarkt; ze willen van alles en zeuren bij hun ouders. Ze zijn getraind om geld uit te geven en niet om te sparen en investeren.
Als je dan aan het eind een plan hebt en je weet wat je moet doen en je wilt gaan implementeren dan zijn de meeste mensen erg lui in het doen van ‘what ever it takes’. Als je dan beschrijft, dat als iemand je vraagt wat je voor je service gaat vragen en je hebt hier geen helder beeld van, dan heb je geen duidelijke visie of strategie. Je weet niet wat je waard bent. Het is heel moeilijk om te zeggen; dit is wat ik wil en als iemand dan niet bereid is dit te betalen dat je dan kan zeggen: “dit is niet de juiste klant is voor mij”. Doen ‘what ever it takes’ is heel belangrijk wanneer het over geld gaat. Dat is eng en vreemd en we zijn het niet gewend.

Hugo: Hoe geef je jouw geld uit?
Wat wij doen met geld is altijd verdeeld in een paar categorieën. Het is geen goede vraag om aan mij te vragen wat ik uitgeef. Ik geef niet veel uit, ik ben cheap dat is wat mijn vrouw zegt.
Je bent wel goed in outsourcing, dan geef je ook geld uit.
Dat wilde ik ook zeggen er zijn verschillende manieren om je geld te gebruiken. Het eerste wat ik zou doen is altijd investeren. Ik zie alles zo: dit is wat je hebt, maak het groter. Dat is wat investeren betekent. Dus als ik € 10 heb en ik investeer het en dan aan het eind heb ik € 12, dan is mijn geld gegroeid. Je kan ook sparen dan bewaar je het geld alleen een poosje dus € 10 is over 10 jaar nog steeds € 10. Dan heb je nog geld uitgeven, dit is geld ruilen voor waarde. Ik geef € 10 en ik krijg er iets anders voor in de plaats. Je kan ook geld weggooien; ik gooi € 10 weg en ik krijg er niets voor terug. Je kan ook nog geven, dan geef je € 10 en wat je ervoor terug krijgt is iets goeds doen.

Als jij zegt uitgeven en je hebt het dan over outsourcing in mijn hoofd is dat helemaal verkeerd. Als ik iemand betaal voor het maken van een website dan is dit geld uitgeven, ruilen voor wat anders. Maar met outsourcen bedoel ik leverage dus gebruiken wat je hebt om meer te creëren. Dus dan gebruik ik de tijd en expertise van andere mensen. Ik wil er een beter resultaat uit halen. Er zijn dingen die je moet outsourcen als je dat niet doet dan gooi je je tijd weg.
Ik hou niet van boekhouden en ik heb ook de expertise niet. Maar toen ik arm was deed ik mijn eigen boekhouding en het koste mij veel meer tijd dan een professional en ik maakte veel fouten omdat ik niet wist waar ik mee bezig was. Ik miste veel kansen omdat ik dingen niet op de voordeligste manier deed om belasting te besparen en ik besteedde veel uren aan mijn boekhouding die ik beter in mijn bedrijf had kunnen steken. In de marketing en sales of om producten te ontwikkelen. Het was aan alle kanten een verlies. Toen ik dit begreep dacht ik ok ik moet 15 tot € 30 per uur uitgeven aan een boekhouder. Ik betaal hem dan bespaar ik zelf tijd die ik weer om kan zetten in geld. Dan gebruik ik mijn tijd op de juiste manier. Zo moeten we dit altijd bekijken het maakt niet uit of je nu het geld nog niet hebt. Je zal een manier vinden om aan het geld te komen. Het is altijd een investering, kies de juiste mensen. Of probeer de juiste mensen het werk te laten doen zonder gelijk betaald te krijgen. Maak een overeenkomst dat ze in de toekomst meer betaald krijgen.
Er zijn maar 3 dingen die je zelf moet doen in je bedrijf.

Wat zijn de 3 dingen die de meeste waarde aan mijn bedrijf toevoegen??
Dit is voor iedere ondernemer anders, maar je moet hier heel goed over nadenken. Waarde in je bedrijf dat zijn de dingen die je geld opleveren. Niet waar jij of je medewerkers blij van worden, maar wat is het meest winstgevend?

Voor mijn business was dit:

 1. Het ontwikkelen van content.
 2. De content bezorgen (in een cursus, seminar of boek)
 3. Verkopen

Mijn job is om mensen te vinden die al het andere werk wat ik eerst zelf deed beter doen dan ik het deed. Ik betaal wat nodig is om dat te krijgen het is een investering.
Je kan ook mensen vinden om voor niks of minder voor je te werken of als je een grote visie hebt om ze in de toekomst te betalen. Je kan de juiste mensen vinden ook al kan je ze nu niet veroorloven.

Hugo: Ik denk dat al mijn vragen zijn beantwoord. Welke vraag ben ik nog vergeten over money mindset?
Nog even over waar ik mijn geld aan uitgeef, net ging het over outsourcen, dat gaat meer over je bedrijf, wat prima is.
Maar nu: hoe meer geld ik verdien hoe minder ik uitgeef.
Ik praat nu tegen je vanuit Tenerife waar ik nu een paar jaar woon. De kosten voor levensonderhoud zijn hier een stuk lager dan op het vaste land van Europa. Dat was een bewuste keuze: Vind een plaats waar de kwaliteit van leven erg hoog is en de kosten laag. Ik woon in mijn eigen huis in hoef geen huur of rente te betalen. We hebben onze eigen water en elektriciteit voorziening dus dat kost niks meer. Ook betalen we geen gemeente lasten want we gebruiken geen diensten van hen. We wonen aan het einde van de wereld links. Onze kosten van levensonderhoud zijn heel erg laag zeker in vergelijking met hoe het eerst was. Onze kwaliteit van leven is enorm omhoog gegaan.

Ik geef niet veel uit en ik kies dan echt voor iets, maar ik betaal dit niet uit mijn spaargeld. Als ik een project wil doen, een auto wil kopen, iets aan het huis of de boerderij wil vergroten of verbeteren of als ik bv. 4 scholen in Laos wil bouwen dan maak ik hiervoor een product om geld mee te verdienen ik gebruik dus geen geld wat ik al heb. Dit is een mindset.
De vraag is waar hebben we nu echt geld voor nodig. We zijn erg vastgeroest in het idee dat we geld nodig hebben om van te leven en om te overleven. Hoe meer ik me dit afvraag hoe meer ik vermoed dat dit niet zo is. Denk er eens over na: wat zou er gebeuren als je toegang hebt tot de dingen waar je vandaag geld voor betaalt. Voedsel, onderdak, kleding, auto, boot wat het ook is. Vandaag betaal je hier geld voor en we zijn geconditioneerd om er geld voor te betalen. Maar wat als je toegang tot deze zaken had zonder ervoor te betalen? Het is dan misschien niet jouw huis maar je kan erin wonen. Het is dan niet jouw auto maar je kan erin rijden als je het nodig hebt. Moeten we dan nog steeds zo focussen op geld??
Voor mij is dit een interessante vraag. Ik denk hierover na omdat het leven wat ik nu probeer te creëren met een sociale structuur er omheen, brengt het nodig hebben van geld enorm omlaag. Als we een kleine gemeenschap hebben en we gebruiken een auto van iemand en we kunnen dingen uitwisselen?
Ik focus nu niet meer zo op geld, maar op waarde en overvloed. Dus toegang tot de dingen die we wensen in ons leven zonder dat we er eigenaar van zijn zonder dat we er geld voor betalen.
Ik ben dit aan het onderzoeken en praat hierover met andere mensen dit is nog niet af. Maar we zijn te gehecht aan geld in plaats van aan de dingen wat geld ons kan geven.
De meeste mensen tellen niet het geld op hun bankrekening (sommige wel) maar de meeste mensen kijken uit naar wat geld voor hen kan creëren. Het huis of de auto of de wereldreis.

Mijn vraag:
Heb je het geld echt nodig of kan je ook met minder geld en een betere kwaliteit van leven en toegang tot overvloed en ik denk dat het zeker een mogelijkheid is.

Hugo: Je doet nu de design your life Hoe ziet je dag er nu uit?
‘Leven by design’ is een heel concept, dat je niet zomaar meegaat in hoe het leven gaat. “Oh een telefoontje, ik moet opnemen”. “Oh een vergadering waar ik heen moet”. Je gaat naar je leven kijken over een langere tijdsspanne.

Wanneer wil ik doodgaan en wat wil ik dan bereiken in deze jaren?
Dan ga je een plan maken en dat gaat tot in de details van de dag.
Als voorbeeld een verandering die ik doorvoer:
Ik begin de dag zonder wekker, die bepaalde wanneer de dag moest beginnen. Ik heb nu 2 jaar geen wekker meer. Ik slaap naast een groot raam op het zuiden en als de zon opkomt, dan word ik daar op een gegeven moment wakker van, meestal rond 7.15 in de winter wat later.
Ik begin de dag met meditatie en/of blootsvoets rennen in de bergen dat is sinds 6 maanden mijn passie. Dan een ontspannen gezond ontbijt. Ik werk niet meer, maar meestal spendeer ik een halve dag in de week aan de bedrijven die ik run. Dan geef ik het team de aandacht die ze nodig hebben. Ik onderwijs nog een dag of 3 elke 2 maanden. Ik vlieg dan heen en weer. Dit wordt het laatste jaar dat ik les geef. Ik schrijf een nieuw boek of ontwikkel nieuwe dingen. Werk in de tuin, ontmoet vrienden, veel wandelen, tijd doorbrengen met mijn vrouw. Het leven wat ik heb gecreëerd, daar heb ik vele jaren hard voor gewerkt, maar als ik terug kijk had ik ook 10 of 15 jaar eerder op dit punt kunnen zijn. Wel zonder een hoop van de ander dingen die ik heb bereikt.
Het is makkelijk om te zeggen, nu heb je het geld en je bent financieel vrij.
Maar als ik had geweten wat ik nu weet, dan had ik al 15 jaar geleden zo kunnen leven. Maar het is wel in een uithoek van de wereld en dat was toen met een jong kind ook geen goed idee. Dus dat was wel een reden om te wachten. Maar het leven wat ik nu leef is wel mijn droomleven.
Maar wat is voor jou de levensstijl die je wenst?
Wat je echt wenst. Soms zeg je: ik wil iedere 2 maanden op reis en ik wil een boot. Maar wat vind je nou echt belangrijk. Meestal vergt dat niet zoveel tijd geld en andere benodigdheden dan je denkt.
Als het heel duidelijk wordt welk leven je wilt leven, dan wordt dit een prototype. Net zoals designers iets bedenken en er dan eerst een klein model van maken om uit te proberen of en hoe het werkt.
Dus je neemt een stukje van het leven wat je wilt en daar begin je vandaag mee.
Als je bv gezond wilt eten……Wij hadden het zo druk, dat als je thuis kwam, schoof je iets uit de vriezer in de oven en klaar. Dus we begonnen met gezond eten op 3 dagen per week. In het begin was het een strijd om de tijd te vinden om samen een gezonde maaltijd te koken maar na een poosje was het leuk en gezellig. Het werd deel van ons leven en nu doen we dit iedere dag.
Prototype life styling betekent voor ons dat we op een eiland wilden wonen bij de bergen en de zee, maar we woonden in Amsterdam. Dus hoe moet je dat doen, dus we gingen iedere vakantie naar en ander eiland. Daar leefden we in een appartement naast de lokale mensen. We praten met hen in de supermarkt, over het leven op het eiland. We wilden beleven hoe het voelt om op een eiland te leven, ook al was het maar voor 2 weken. Dus toen we echt op een eiland gingen wonen was de overgang makkelijk.
Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Je kijkt naar het eind van je leven en wat je witl doen en je begint er een prototype van te maken. Ik had hier al eerder mee kunnen beginnen
Jullie kunnen ook beslissen om nu al meer te gaan leven zoals je zou willen. Laat alle dingen, waarvan je denkt dat je ze moet doen, los.

Hugo: Ga je echt stoppen met lesgeven?
Het is geen onderdeel meer van mijn ideale leven. Ik heb het de laatste 20 jaar gedaan en ik hield van iedere seconde. Ik ben gestopt met een goed lopend bedrijf, wat veel geld genereerde. Alle cursussen zijn nu online beschikbaar voor de wereld voor € 20 per maand. Ik heb besloten dat dit het laatste jaar is om nog de lessen te delen, die nieuw zijn in mijn leven. Ik stop in december 2017. Ik ga nu voor mijn eigen proces, mijn spirituele reis.
For now this is goodbye…

28 juni 2017 laatste event Living by design. (€ 22-€ 47)

In september en december is er nog een groot event met Roy Martina.
Then goodbye…

 

 

Over 

Hugo Bakker

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
Als ik jou kan helpen om je missie te verspreiden, dan heb ik indirect impact op het creëren van een betere wereld.

 • Wauw Hugo, wat een inspirend intervieuw dank daarvoor.
  Je bent gigantisch gegroeid nadat ik je in juli vorig jaar even hebt gesproken. Je bent een man met een groot hart en een mooie business. Succes met alles.

 • Dank voor het interview Hugo. Het heeft mij geïnspireerd in juni naar het event te gaan.
  Samen met mijn man, om samen wilde- en realistische plannen voor de komende jaren te maken!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >