Werken met een Jamboard voor online trainers | Online werkvorm voor tussenevaluatie

0 Reacties

Werken met een Jamboard voor online trainers blog

Hoe maak je nou zo'n prachtig mooi JamBoard? Met een JamBoard kunnen alle deelnemers die aan jouw training deelnemen, tegelijkertijd een sticker op dit ding plakken! Super leuk toch! 

jam bord-min

Een tijdje geleden gaf ik een Train-de-trainer online en toen maakte we met elkaar dit JamBoard. In een van de opmerkingen op het bord vroeg iemand hoe ik een JamBoard maakte en wat voor technieken ik daarvoor gebruikte.

Toen heb ik gezegd dat ik er wel een videootje over zal maken, want het is niet handig om zomaar even snel uit te leggen. Een heel JamBoard maken gaat ook erg lang duren om uit te leggen, dus waarom typ je het niet even in in Google?

Google op 'JamBoard' en dan klik je meteen op het eerste resultaat wat je ziet, deze site is van Google zelf en erg handig. Log in met je Google account en je komt op een lege pagina. Rechts onderin staat een plusje, hier klik je op om je eigen JamBoard aan te maken. 

Het enige wat je dan nog niet hebt, is vulling. En hoe kunnen mensen dat dan vullen? Dat kunnen ze met het knopje plak notitie (in het linkse menu). Nu kunnen ze iets gaan typen en plakken op het bord. Ook kan je de kleur van de notitie veranderen en foto's uploaden! 

Hoe krijgen de klanten dan de link naar dit JamBoard?
Dan moet je het delen. Klik rechts bovenin op delen, dan zul je zien dat het bord nog op privé staat. Je moet dan nog bij de link ophalen opletten; je moet namelijk 'bij iedereen met de link', iets veranderen; hier moet 'bewerker' in plaats van 'lezer' staan. Anders kunnen je klanten er alsnog niks inzetten.

Klik dan op 'klaar' en dan kan je gaan delen. Kopieer gewoon de link en plak deze in de chat (of waar je maar wilt, zolang je klanten er maar bij kunnen).

Nou, that's it! Je kan dan natuurlijk achteraf de link delen, zodat ze die kunnen bewaren. Je kunt een er fotootje van maken, je kunt het ook gewoon weer weggooien.

Dat wilde ik eventjes met je delen, hopelijk is het duidelijk! 

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>