Je HOME page – 3 essentiële elementen

0 Reacties

Je HOME page – 3 essentiële elementen blog

Je home page is de belangrijkste pagina van je website, het moet dus perfect zijn! Wat moeten mensen direct zien als ze op jouw website komen? Want anders gebeurt er iets heel ergs en dat we echt voorkomen...

Ik heb het over de homepage.
Wat gebeurt er als mensen op jouw website komen?
Wat gebeurt er in dat brein?
Daar gaan we het vandaag over hebben!

Er zijn drie essentiële elementen die mensen eigenlijk direct moeten kunnen zien als ze op jouw website komen, in deze blog leg ik het kort uit.

Binnen 3 seconden

Zeggen mensen het is een yes of een no? Wat betekent een yes? Dan ze blijven kijken en no betekent dat ze wegklikken. Dus binnen 3 seconden bepaalt het brein al of jouw website het wel of niet voor de bezoekers is. Of het voldoet wel of niet aan hun verwachtingen. Ze kunnen bij jou wel of niet halen wat ze nodig hebben. 

Verschrikkelijk dus!

Maar op basis waarvan?
Dat zijn die drie essentiële elementen. Die elementen moeten dan bovenaan staan, want dat is waar de bezoekers het eerst naar kijken, dat is wat ze binnen die drie seconden zien.


HOME page element #1: Jij

Allereerste wat er op je website moet ben jij! Want dat is personal branding, jij moet direct zichtbaar zijn. Mensen kopen van mensen, wie zit er achter die site?

Het tweede punt is...

HOME page element #2: Doelgroep + pijn

Je zou het ook een behoefte kunnen noemen. Dus als het niet direct zichtbaar is, dat die website voor mijn doelgroep is bedoelt... Drie seconden regel, dan ben ik weg.

HOME page element #3: Cadeautje/gratis weggever

Het derde element is een cadeautje en we noemen het ook wel digitale weggever. Een downloadbaar ding, dat kan natuurlijk van alles zijn. Het moet iets zijn waar mensen behoefte aan hebben, het moet perfect aansluiten op hetgeen dat ze willen, het moet dus aansluiten op je doelgroep

Het is eigenlijk een product waar mensen op zoeken en denken van: 'Hier zou ik voor betalen, maar ik krijg het gewoon gratis! Ik mag het gewoon downloaden.' 

email marketing strategie december cadeaumaand

Mensen komen op een website, zien je weggever en klikken op een duidelijke download knop (want je ziet soms dat die knop gewoon helemaal niet duidelijk is... dit is wel belangrijk, maak het dus duidelijk) en dan moet er een pop-up schermpje komen. Dan moeten de bezoekers bijvoorbeeld persoonlijke informatie invullen, zoals naam en adres, en dan krijgen ze het cadeautje!

Dus na dat je dit blog heb gelezen, ga je website nog even heel streng bekijken, want wie weet kan je nog wat aan je home page verbeteren.

Laatste boodschap

Dan heb ik nog een laatste boodschap voor je:

Je kunt veel meer dan je nu laat zien!
Geldt niet alleen voor jou, ook voor mij. We kunnen veel meer dan we nu laten zien! 

Ik zou zeggen denk er maar eens over na en nu als de sodemieter aan de slag! Heel veel geluk ermee en tot de volgende keer.

groet, Hugo Bakker
PS: Ik maak al mijn websites met Thrive Themes omdat je dan alle elementen van de ultieme website gemakkelijk kunt implementeren.

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>