Je online training lanceren met De PILOT methode

0 Reacties

Je online training lanceren met De PILOT methode blog

Het is nu 1 februari en misschien heb jij 8 februari wel met de PILOT methode je online training/cursus gelanceerd. Dan moet je natuurlijk wel even ontdekken hoe je dat doet.

Dat wil ik in dit blog met je delen.

Wat?

Voordat we daarmee beginnen, wil ik dat je voor jezelf even nadenkt over waarom jij een online training wilt hebben.

Wat is een online training? Wat is een online cursus?

Online trainingen/cursussen zijn jouw kennis, je ervaring verpakt in een online iets. Dit kan in allerlei vormen en maten, het kan gewoon een zelfstudie zijn met wat begeleiding van jou, maar ook een heel uitgebreid stappenplan waarbij je mensen helpt een business te starten!

Waarom?

Maar de grote vraag die je jezelf wilt stellen is alsnog "Waarom zou je dit überhaupt willen?".

Is dit bijvoorbeeld kunnen werken waar en wanneer je maar wilt?
Dat je de laptop Lifestyle kan leven?
Gaan en werken waar je maar wilt?
Veel vrijheid?
Of wil je gewoon meer mensen helpen?

Want via online cursussen of trainingen kan je heel gemakkelijk veel mensen bereiken.
Wil je meer impact? Of, wees eerlijk, wil je gewoon meer geld verdienen?

Het kan natuurlijk ook een combinatie zijn van de bovenstaande opties.

Ik heb het nu wel alleen maar over online cursussen of trainingen, maar de PILOT methode hoeft niet per se over een online cursus/training te gaan, je kan het bij veel meer aan toepassen!

Als je de eerste vraag duidelijk hebt voor jezelf, kunnen we verder gaan met de volgende vragen...


De PILOT methode

Waarom zou je voor die PILOT methode moeten kiezen? Wat is überhaupt de PILOT methode? 

Reden #1:
Het is zo'n fijne methode omdat je helemaal niks nodig hebt. Je kunt nu starten, je hebt dus geen website nodig, je hebt geen online academy nodig, de cursus zelf hoeft er nog niet te zijn en dat is het mooie van die PILOT methode.

En dat betekent dus, en dat vind je misschien minder leuk, er is ook geen excuus om het niet te doen. Vandaar ook de datum van 1 februari tot 8 februari, dat het voor iedereen haalbaar is. Je kunt dus niet zeggen dat je eerst nog iets anders moet doen!

Reden #2:
Ontdekken of het gaat verkopen. Het hoeft niet online te zijn, het mag ook een workshop, coaching of traject zijn. Het kan van alles zijn!

Ik heb in dit blog gefocust op online trainingen, dus je gaat eerst nadenken over wat je wilt gaan verkopen als je de PILOT methode gaat toepassen. Je verkoopt iets als je iemand kan helpen. Van A naar B. Als ze iets kunnen leren, zal het aantrekkelijker zijn.

Ook is er een verschil tussen mensen die je cursus kopen om iets nieuwe te leren versus mensen die je cursus kopen om er beter in te worden. Het is of een transformatie of er is een skill, een vaardigheid geleerd en het heeft altijd te maken met of pijn of verlangen.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat er maar drie soorten problemen bestaan.

1. We hebben geen tijd.

2. We hebben geen geld.

3. .Een probleem in het denken, ze denken dat ze iets niet kunnen.

Als je daar een oplossing voor hebt, dan kun je het dus verkopen. Dat zie je in de markt, trainingen waardoor jij meer omzet of meer geld gaat verdienen, die doen het natuurlijk altijd goed. Of trainingen waarvan je een slanker lichaam of een betere gezondheid krijgt, doen het ook altijd goed. Een betere relaties met je baas, met je partner, met je kinderen, met jezelf, doen het ook heel goed.

maar wat is dan die PILOT methode? 

Eerst verkopen en dan pas maken.

Dan moet ik altijd terugdenken aan de zomer van 2012, dat was echt bizar. Ik had in mijn hoofd om mijn allereerste online training/cursus programma te gaan maken, het zou een video pakket gaan worden. Ik had zelfs mensen uitgenodigd om spelletjes te spelen en dat gefilmd voor 101werkvormen.nl en daar zat niet alleen die 3 dagen filmen in, daar zaten drie maanden werk in.

Om de video's te maken en te editen, de stukken tekst erbij, audio´s erbij, de boel te bouwen... Zonder dat ik wist of dat er überhaupt maar iemand dat pakket zou gaan kopen.

Dat zou ik dus nooit meer zo doen. Altijd eerst verkopen, zodat je weet dat mensen geïnteresseerd zijn en pas dan ga je het maken. Bij het verkopen zeg je dat gewoon erbij.

Huidige netwerk benaderen met een OA

En heel kort even, jij gaat in deze periode (mag ook een andere periode zijn) gewoon een week lang je huidige netwerk benaderen met een OA.

Een OA betekent een onweerstaanbaar aanbod

Je zegt bijvoorbeeld dat een bepaald traject dat je wilt gaan doen, minder kost dan dat het gaat worden in de toekomst. Zeg dat het in de toekomst meer gaat kosten, maar dat het nu minder is omdat je het voor het eerst doet. Omdat het nog niet af is, omdat je het nog maar aan het uitproberen bent.

Geef je klanten een aantal redenen voor het feit dat het minder geld waard is. 

Als je slim bent zet je er ook nog bij dat er is een bepaalde datum waarvoor je je moet inschrijven is of dat je het traject maar één keer doet, dat er maar een aantal mensen in het groepje kunnen... 

Hierdoor kopen mensen het sneller, want er is blijkbaar een deadline en niet iedereen kan er aan mee doen, plus er is korting!

Zoiets geeft mensen een gevoel van schaarste maar ook exclusiviteit. En zo maak je je aanbod dus onweerstaanbaar!

Wat je ook kan doen om het onweerstaanbaar te maken, is dus gebruik maken van die exclusiviteit. Dit kan je doen door bijvoorbeeld eenmalig met meerdere mensen aan een project te werken, door korting te geven of zelfs iets gratis te geven.

Het mooie van die PILOT methode is dat je zelf dingen uit kunt proberen. Je kunt kijken wat het beste voor je werkt. Of mensen wel willen wat je aan te bieden hebt. Of jij zelf het wel leuk vind, krijg je er energie van? Spring je ervoor uit je bed? 

Is dit waar je voor gemaakt bent?


101 succesverhalen

Ik heb wel 101 succesverhalen, niet alleen van mijzelf, maar ook heel wat anderen. Keer op keer bewijst dat de PILOT methode ongelooflijk goed werkt!

Een van de mooiste verhalen is Jeanette Bal, ze woonde bij mij op het dorp en die heb ik als allereerste klant geholpen in 2013. Zij vond het lastig met met die website en Autorespond te werken.

Een paar jaar later kwam ze terug bij me om verdiepingsslag te maken en toen wilde ze een online cursus gaan geven. Ze had gewoon haar huidige netwerk vertelt dat datgene wat zij altijd live deed, online ging doen! Ze had een onweerstaan aanbod gemaakt.

Ze had meteen 46 deelnemers in Nederland en toen bedacht ze dat de er ook nog eentje in Duitsland ging doen, dus toen kwamen ze op 63 uit.

Nog een voorbeeld is Cathelijne, ze had een doel gesteld om 10 aanmeldingen voor haar eerste cursus te krijgen. Toentertijd zat ze een beetje tegen dat netwerk uitnodigen aan te hikken, maar uiteindelijk heeft ze haarzelf bij elkaar geraapt en heeft ze gewoon die PILOT methode gedaan.

Ze had binnen no time 10 aanmeldingen! Ze had haar doel bereikt en dacht dus hier te stoppen, maar na een tijdje is ze toch verder gegaan en heeft ze de groep uitgebreid.

Binnen no time 20 deelnemers! Weer dacht ze toen dat ze klaar was en wilde ze het hier bij laten. Toch heeft ze aan haar man gevraagd of hij ook nog eventjes zijn netwerk op de hoogte wilde brengen...

Uiteindelijk had ze 51 deelnemers voor haar eerste cursus!

Inmiddels vertelde ze laatst aan mij op een event dat ze de boel had geautomatiseerd en dat ze de afgelopen periode 300 nieuwe klanten erbij had.

Ook hebben we nog Benedict, die liep al een tijdje met mij mee voor alles wat hem niet goed lukte. Toen heeft hij uiteindelijk de PILOT challenge gedaan met mij en de groep, opeens had hij 37 deelnemers!

Dus de PILOT methode werkt!

Ik kan je natuurlijk niet helemaal in detail gaan uitleggen hoe de PILOT methode werk, dat duurt veel te lang. Deze maand ben ik met deze methode bezig om een groep klanten van mij te helpen, om 10 uur start ik de training met de Leiders met een Missie en dan heb ik echt wel 2 uur nodig om het goed uit te leggen.

De rest van de maand gaan we de challenge doen, dus dan ben ik erbij om ze te helpen, om te kijken waar ze op dit moment staan en ze verder te helpen. Zijn ze inderdaad 8 februari zo ver dat ze een groep bij elkaar hebben.

Als ze ergens mee vast zitten, ergens tegen aan lopen, Ze niet kunne kiezen, dan help ik. De PILOT methode is perfect om te kiezen! Als jij het lastig vind om tussen die verschillende doelgroepen te kiezen of tussen al die ideeën die je hebt, moet je bij de PILOT methode een keuze maken, want je hebt niet eeuwig de tijd.

De PILOT methode dwingt jou om één van die ideeën, van die doelgroepen te kiezen en daarmee aan de slag te gaan!

Meld je aan voor de gratis training

Wil je nog meer uitleg en verdieping over de PILOT methode en het maken van je online training/cursus?

Doe dan gratis mee met de on demand training:

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>