Jouw online marketing sneller en effectiever

44 Reacties

Vind jij het opzetten van je online marketing ook zo ontzettend veel tijd kosten?

Als je een nieuwe training, workshop of een nieuw product hebt dan moet je een goede verkooppagina maken, nadenken over wervende teksten, testimonials en het moet er ook goed uitzien.

Vaak krijg ik te horen dat ik zo ontzettend veel en snel mijn online marketing voor elkaar krijg. Ik denk dat dit voor een groot deel zit in het feit dat ik de juiste tools heb.

Een belangrijke tool waarmee ik veel tijdwinst boek is de WordPress template die ik gebruik: OptimizePress.

In de video hieronder laat ik je zien waarom ik zo enthousiast ben over dit product en dan zul je misschien ook snappen hoe ik zo veel voor elkaar krijg.

De voor- en nadelen van OptimizePress:

Nadelen:

 1. Er zijn zo veel mogelijkheden, functies, waardoor je in het begin misschien even overweldigd bent.
 2. De helpdesk is in het engels.
 3. Bestaande pagina’s (dus die nu al in je site zitten) kunnen niet in één van hun voorgebakken templates geplaatst worden.

Voordelen:

 1. Er zijn heel veel prachtige templates voor optinpagina’s, verkooppagina’s, membership pagina’s en webinar aanmeldpagina’s. Stuk voor stuk hebben ze ook nog eens goede wervende teksten die je alleen maar hoeft te vervangen voor teksten die passen bij jouw product.
 2. Met de page builder kun je prachtige pagina’s maken die uit elementen bestaan en die je vervolgens gemakkelijk kunt slepen en kopiëren.
 3. Pagina’s kunnen gecloned worden. Dit betekent dat  wanneer je een nieuwe workshop hebt, je alleen maar een bestaande hoeft te kopiëren en aan te passen; zo klaar!
 4. Naast de template krijg je ook een membership plugin zodat je online producten kunt maken. Voor deze plugin heeft Paypro een koppeling gemaakt, zodat je via hen jouw online product kunt verkopen en direct toegang kunt verlenen zonder dat jij iets hoeft te doen.
 5. Je kunt salesfunnels opzetten.
 6. Er zijn heel veel goede videotutorials en er is een helpdesk die je ondersteunt en als het nodig is inlogt in jouw website.
 7. Je kunt je huidige thema, wanneer je er tevreden over bent, behouden en OptimizePress als plugin installeren zodat je toch de voordelen van OptimizePress hebt en jouw huidige site laat zoals hij nu is.
 8. Het is responsive, dus de pagina’s passen zich aan op mobiele apparaten.
 9. Ook prijstechnisch is het niet verkeerd. Je hebt voor $97 al een licentie voor 3 websites. Ik heb momenteel 9 sites draaien op OptimizePress. Ik heb daar $100 voor bij moeten betalen, maar dat is het dubbel en dwars waard gezien de tijdwinst en de conversie (mensen die mijn producten kopen).

Voorbeelden van pagina’s die ik met de pagebuilder heb gemaakt:

Optinpagina’s:
101werkvormen.nl

De Implementatie Academy

Verkooppagina’s:
De 101werkvormen Bibliotheek

Het Expert Implementatie Programma
Het 100DagenDeadline Seminar (20 september!)

Membershippagina (en wat daaronder zit kun je niet zien want dan moet je member zijn:
Expert Implementatie Programma

Heb jij een vraag over OptimizePress?

Overtuigd? Klik hier om OptimizePress aan te schaffen. (ja, dit is een affiliate link; want het is toch geldverspilling, als je toch het volle bedrag moet betalen, dat er niet iemand anders is die de commissie krijgt…)

Stel je vraag in het commentaarveld hieronder: 

 

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Hallo Hugo,

  Ik ben me momenteel helemaal aan het onderdompelen in de online marketing en wil mijn stressreductie programma’s online gaan aanbieden. Nu gaat er, net als voor vele anderen waarschijnlijk, een wereld van mogelijkheden en keuzes voor me open qua programma’s. Via google kom ik op deze pagina van jou terecht en ik lees positieve berichten over Optimize Press. Er zou ook een video op deze pagina staan, maar die is niet zichtbaar. Hoe kan ik deze toch vinden?
  Het zou mooi zijn wanneer ik iets meer uitleg over het programma kan vinden namelijk.
  Alvast bedankt!

  Groet,
  Susanne

  p.s. leuk om te zien dat je zo succesvol bent geworden na o.a. Open Circles. Zelf heb ik daar vorig jaar ook diverse trainingen gevolgd 🙂

  • Hallo Susanne, sorry, het filmpje was idd weggevallen vanwege een verandering van WordPress thema, nu is het weer zichtbaar.
   Veel succes!

 • Dat artikel kon ik al. Aan de hand van de video heb ik een popup gemaakt, doch deze werkt alleen op de opt-in pagina. Ik wil juist dat bezoekers wanneer ze na het lezen van een artikel de website willen verlaten een popup krijgen die ze naar de optin pagina leidt.

  In de video wordt wel gezegd dat je de popup op elke pagina kunt gebruiken, maar er wordt niet verteld hoe je dat instelt.

  • OK Herman, dan had ik je niet goed begrepen en kun je beter contact met OP opnemen. Succes!

 • Ik heb Optimizepress afgelopen dinsdag aangeschaft via je affiliatelink en heb inmiddels mijn eerste op-in pagina gemaakt. Maar nu heb ik nog een vraag.

  Ik wil een exit-popup maken die bezoekers naar de opt-in pagina lokt. Ik heb er eentje met Optimizepress gemaakt maar die verschijnt alleen op de opt-in pagina zelf. Is het niet mogelijk om met Optimizepress een popup te maken die op alle pagina’s verschijnt, behalve de opt-in pagina?

 • Hallo Hugo,

  Ik ben van plan Optimizepress via je affiliatelink aan te schaffen.

  Deze winter wil ik een website bouwen, ter vervanging van een bestaande, op de localhost en deze vervolgens uploaden naar de server van de webhost. Nou vraag ik me af hoe het dan komt met de licentiecode van Optimizepress. Als ik deze op de localhost invoer werkt deze dan nog wel als de website live op de server staat? Hij heeft immers een ander URL wanneer hij op de webserver staat. Ik kan me zo voorstellen dat het systeem van Optimizepress dan denkt dat ik twee sites met dezelfde licentiecode heb en de live website weigert.

  • Ik durf het niet te zeggen Herman omdat ik hier geen ervaring mee heb. Ik zou het even met Optimizepress zelf checken. Wel super als je het via mijn link koopt!

 • Mooie verkooppagina’s kan je ermee maken. Ziet er soepel uit. Top

 • Dank je wel voor alle duidelijke info!
  OP ook besteld via jouw affiliate link als “dank je wel”!
  Succes!

  • Dank dat je het me gunt en veel succes met bouwen!

 • Hoi Hugo,

  Toch fijn, info in het Nederlands;). Wat ik mij nog afvraag voor ik OP aanschaf (via jouw link) is of het mogelijk is om bestaande pagina’s achter de login van Optimize te zetten. Ik wil een kennisbank maken van de blogs die ik nu al heb staan in WordPress. Kan dat? En ik vraag mij af welke voordelen Wishlst nu nog heeft als je die samen met Optimize aan zou schaffen?

  Callista

  • Hoi Callista, er zit een member plugin bij als je Optimizepress koopt (top als je mij de commissie gunt). Wat belangrijk is: kan jouw betaalsysteem de koppeling maken met de member plugin van Optimizepress; Paypro en Autorespond kunnen dat.
   Succes!

   • Callista schreef:

    Hoi Hugo, dank voor je snelle reactie. Ik begrijp uit je antwoord dat het met die plug-in mogelijk is? Ik gebruik autoredpond, dus dat is geen probleem!

    Heeft wishlist combineren met optimize dan nog een meerwaarde? Ik verwacht wel de nodige mogelijkheden nodig te hebben voor het goed stroomlijnen van mijn online trainingen.

    • Je hebt met Optimizpress en optimizemember i.c.m. Autorespond geen Wishlist meer nodig.

 • Fabian schreef:

  Hoi Hugo,
  Kun je mij uitleggen hoe ik OptimizeMember kan koppelen met PayPro

  • Hoi Fabian, ik kan dat eerlijk gezegd niet want ik heb geen account meer bij Paypro. Volgens mij moet er binnen Paypro een tutorial van zijn. Ik gebruik OPmember niet omdat ik met Autorespond werk en zij hebben alleen een koppeling met Wishlist.
   Veel succes! groet, Hugo

 • Ursula schreef:

  Hoi Hugo,

  Ik wil het Core Package van OptimizePress aanschaffen. Begrijp ik het goed dat ik dan onbeperkt pagina’s kan aanmaken op 3 url’s? Alvast bedankt voor je reactie!

  • Hoi Ursula, ja ik maak onbeperkt pagina’s op elke website en de core is idd voor 3 websites bij Optimizepress. Ik had al snel niet genoeg aan de core ;).
   Succes, Hugo

 • Hoi Hugo, Ik ben bijna om na wikken en wegen. Is het mogelijk om op mijn huidige website optimizepress te installeren met behoud van de huidige pagina’s? Dus op een specifieke url glanskracht/vrouwen bv wel optimize press theme te gebruiken. Dank je wel.

  • Hoi Pauline, hele goede vraag en daar was ik bij de overstap ook bang voor.
   Optimizepress behoudt gewoon alle url’s en content die je op je huidige website hebt.
   Dan kun je daarna met Optimizepress nieuwe pagina’s met je page builder maken die er gelikt uitzien zoals een sales of optin page hoort te zijn.
   Succes! groet, Hugo

 • Zijn de prijzen bij Optimize Press per maand of per jaar? Ik zie dat nergens staan. Leadpages vraagt $ 25 per maand. Is het bij Optimize Press dan $ 97 per jaar? Want ik hoor van de meeste mensen dat ze Leadpages te duur vinden.

  • Hoi Sanja, het mooie van Optimizepress is dat het een eenmalige investering is. Alleen je support betaal je na een jaar (weet even niet hoeveel, maar is optioneel en niet veel). Succes!

 • Jojanneke schreef:

  Hallo Hugo,
  Kun je me vertellen of OP ook de mogelijkheid heeft om bij een online cursus de verschillende elementen/modules op verschillende tijden beschikbaar te stellen? Dus dat iemand die de cursus koopt niet in één keer bij alle modules kan komen, maar dat je bijvoorbeeld iedere week één module kunt vrijgeven? En kan dit allemaal onder één set inloggegevens voor de klant, of dien je dan voor iedere vrijgegeven module weer een nieuwe set inloggegevens te verstrekken?
  Ik sta op het randje om OP aan te schaffen, maar dit is wel een belangrijk dingetje zeg maar… 🙂
  groetjes, Jojanneke

  • Hallo Jojanneke, ja, dat kan. Ik heb er geen video van gemaakt omdat ik het ‘drippen’ met Wishlist doe.
   Maar OP kan content drippen; je moet daarvoor de member plugin die ze er gratis bijleveren wel installeren.
   Veel succes!

 • Hoi Hugo,
  Ik ben bezig met een digitaal product en gebruik hierbij OP 2.0 en wil graag paypro als betalings provider gebruiken. heb jij hier meer info over?

 • Hoi Hugo, dank voor je enthousiaste verhaal! Ik ben aan het onderzoeken hoe ik het beste salespages en opt-in pagina’s kan gaan maken. Als ik jou zo hoor is OptimizePress daar heel geschikt voor.

  Nu is een ding me niet helemaal duidelijk. Moet je voor elke pagina een aparte domeinnaam hebben plus hosting? Of kan je net zo goed verschillende subpagina’s aan 1 website/domein koppelen? Dat maakt voor de kosten natuurlijk nogal uit. Zeker bij een tijdelijk product als een challenge.

  Dank alvast voor je antwoord. Groetjes, Karianne

  • Hoi Karianne, 1 website met meerdere pagina’s is veel makkelijker. Soms, als het echt een product is kun je er een aparte website van maken. Of anders gezegd: per product/markt combinatie een website.
   Veel succes!

 • Hoi Hugo,

  Ook al is het een “oud” blogartikel, ik ben er aan toe om OptimizePress aan te schaffen en zal dat dan ook even via jouw link doen 😉
  Ik twijfelde heel lang tussen Wishlist en OptimizePress, omdat bijna elke ‘pro’ toch beide heeft en niet enkel vanuit OP zijn membershipsite bouwt, maar ik kies toch daarvoor omdat ik Wishlist momenteel nog te prijzig vindt.. En met OP zou ik beide moeten kunnen doen, dus dat gaan we dan maar proberen! 🙂
  Overigens kan ik dan LeadPages opzeggen en dit scheelt weer aanzienlijk per maand. Helaas zal ik dan wel al mijn huidige leadpage-pagina’s kwijt zijn, maar die moet ik dan in OP maar opnieuw maken.

  Groetjes, Janne

  • Hoi Janne, dan kun je Leadpages idd opzeggen want dat is toch een flinke maandelijkse investering. Wel flink wat moeite om je pagina’s opnieuw te moeten maken, maar goed…
   Bij OptimizePress is ook een marketplace waar je nog extra pagina templates kunt vinden, zoals ik bijvoorbeeld op http://www.passiefinkomenonline.nl heb gebruikt.
   Veel succes en super als je het via mijn link koopt!

 • Hoi Hugo, dank voor je waardevolle en snelle antwoord. Ik ga ermee aan de slag. En natuurlijk jij ook succes gewenst. Je hebt een mooie en zeer welkome business opgezet. Groet, Klaas

 • Hoi Hugo,heb je met Optimizepress ook een integratie met iDEAL en het versturen van een factuur? Ik zag dat je zelf wel iDEAL gebruikt, maar het is niet standaard in Optimizepress voor zover ik kan zien. Groet, Klaas

  • Hoi Klaas, nee, Optimizepress is een template en een membership plugin. Voor de betaalfunctie heb je een ander systeem nodig. Ik gebruik Paypro, maar Autorespond of Woocommerce werkt ook. Succes! Hugo

   • Hoi Hugo,
    Zojuist heb ik via jouw link OP aangeschaft. Je schrijft dat Woocommerce ook werkt met OP. Echter, die info kan ik nergens op de site van OP vinden. Graag jouw reactie! Warme groet, Ranjana

    • Dankjewel voor het gunnen! Woocommerce staat los van Optimizepress, maar ze werken idd niet goed samen.

 • Helaas zie ik nu je blog pas over optimize press. Ik ga er vandaag mee beginnen en heb veel aan je tips en uitleg. Helaas zeg ik omdat ik hem dus niet via jou heb besteld en je de fee graag had gegund 🙂

  Fijne dag Hugo, ik vermoed nog wel wat vragen te gaan tegenkomen erover..

  • Wat aardig dat je die intentie hebt, geen probleem hoor, het is niet mijn primaire doel of business. Het is idd zonde als mensen het volle bedrag toch moeten betalen terwijl iemand commissie kan krijgen; daarom stop ik er mijn affiliate link in. Veel succes met werken met OptimizePress.

 • Hoi hugo er wordt ook nog een upsell aangeboden voor lidmaatschap van club special waarbij je meerdere templates krijg is dit aan te raden of doe jij het ook met het standaard pakket..

  groet

  eddy

 • Hugo, goed om te zien dat de huidige versie er vele malen beter uitziet. Ik heb voor mijn trainingen zelf boekhouden een oude versie met koppeling Membership Wishlist die ik niet kan updaten. Het weerhield mij om de online training goed neer te zetten en te promoten.

  Ik ga daarom Optimizepress direct bestellen, via jou link, voor een flitsend uiterlijk! Goed dat je het hebt gedeeld!

  Is Wishlist nu nog nodig? Je opmerking verwarde me een klein beetje.

  • Hoi Elma, top dat je hierdoor weer in de actie kan komen! Technisch gezien heb je wishlist niet meer nodig; maar ik gebruik het nog wel omdat ik het goed vind werken en alles al ingericht was. Veel succes!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >