75

Kadoweek dag 1: Je eerste stap

Wat goed dat je meedoet met de Kadoweek waarin je jezelf helpt om meer zichtbaar te worden. Waardeer jezelf voor het feit dat je deze stap hebt genomen.

Ik ben dankbaar dat ik het mag faciliteren.

Mocht je me nog niet goed kennen, wellicht wil je op een ander moment mijn verhaal nog eens lezen.

Maar nu gaan we gelijk beginnen met ons thema:

Meer zichtbaar worden…, kijk eerst de 2 minuten video ter inleiding:

Wat maakt nu dat meer zichtbaar worden op  #1 staat bij veel ondernemers?

Wat is het voor jou? Een mooie vraag om te beantwoorden in de reacties hieronder.

Als ik kijk naar de afgelopen 5 jaar, waarin ik honderden ondernemers heb mogen helpen, zie ik de volgende oorzaken:

#1: Zichtbaar worden is spannend…

Ik vond mijn eerste ‘optredens’ ook heel erg spannend, want wat zou men van mij vinden? Ben ik wel expert genoeg? Wat heb ik te melden? Wie zit er op mij te wachten? Er is al zoveel van hetzelfde…

Bottom line komt het neer op zelfvertrouwen, jezelf niet goed genoeg vinden. Vaak is er ergens in de jeugd iets mis gegaan, waardoor het nu veiliger is om niet op te vallen.

Uitspraken als “Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.” zijn funest.

Of “Daar heb je die aandachtvrager weer…”

De Sleutels voor jou als dit op jou van toepassing is:
1. Ga op reis, vind jezelf, ‘heel’ jezelf, daag jezelf uit om te zijn wie je bent.

2. Knip het zichtbaar worden op in kleine stapjes; ga hiervoor naar de Facebook live uitzending. De uitzending begint om 9.00 uur. Ik vertel je wat mijn eerste stappen waren, hoe ik mijn zichtbaarheid opgebouwd heb.

3. Schrijf elke dag je successen; ik heb dit jarenlang gedaan omdat ik vond dat ik…. (een lelijke kop had, te dik was, niet goed in mijn werk, etc.). Door elke dag te focussen op wat er goed gaat groei je langzaam maar zeker en ga je meer lef krijgen om…zichtbaarder te worden.

#2: Niet weten HOE

Veel ondernemers kunnen nog zoveel leren over social media, het opbouwen van je emaillijst, het geven van webinars, etc. etc. Ik verbaas me daar elke keer weer over.

En de sleutel voor jou is dan heel simpel…

En dan is er goed nieuws, want als je niet weet welke strategieën werken of op welke knop je moet klikken, dan is dat iets wat je kunt leren. Leren door zelf uit te puzzelen of door een cursus, workshop, training of programma te volgen. Er is aanbod genoeg.

Zelf wist ik eerst ook niet hoe ik het moest aanpakken, maar ik ben me er in gaan verdiepen, heb trainingen en programma’s gevolgd en zo ben ik stap voor stap verder gekomen.

#3: Het niet hebben van een goede boodschap en missie

Misschien is dit nog wel de belangrijkste hefboom. Een boodschap hebben is eigenlijk een voortvloeisel uit het hebben en weten wat je BIG WHY is. In feite komt het neer op het hebben van een missie, iets waarvoor je elke dag uit je bed springt.

Dat kan een persoonlijke missie zijn zoals “Ik wil miljonair worden.”, maar in de meeste gevallen werkt het beter als je missie gericht is op het helpen van anderen.

Eén van de mooiste voorbeelden die we in Nederland kennen is de missie van David en Arjan van 365 dagen succesvol. En dat is dat Nederland in 2020 het gelukkigste land ter wereld is. Daarbij hebben ze ook nog eens het verhaal van Jip, de jongeman die aan kanker is overleden waardoor je echt stilgezet wordt bij het feit dat het leven een deadline heeft.

Het niet hebben van een boodschap en missie maakt dat het lastig is om zichtbaar te zijn.

Want wat moet je dan vertellen?

Waarom zouden mensen jou moeten volgen?

Mijn eigen weg hierin (en wellicht de sleutel voor jou) is dat ik:

 1. Me in eerste instantie helemaal niet bewust was van het feit dat het hebben van een boodschap zo belangrijk is.
 2. Dat ik eerst meer moest ontdekken over mezelf en over wat ik nu eigenlijk echt wil?
 3. En dat ik toen pas in staat was om mijn boodschap en missie te formuleren.

Mijn boodschap is:

“Stop met volgen en word een leider!”

En van hieruit is mijn reis ontstaan om 1000 ondernemers te gaan helpen om de stap van volger naar Leider te zetten. En dat vraagt om commitment en een steeds terugkerende boodschap. Dat vraagt ook dat ik zelf een leider moet zijn. En de stap die ik hierin recent genomen heb is om te gaan doen waar ik goed in ben en een team te bouwen van mensen die kunnen doen waar ik niet zo goed in ben. Dit is de reden dat ik mijn reis samen met Jan Everts maak. We gaan het samen doen. Zoals (mocht je het gevolgd hebben) we ook samen op de top van de Kilimanjaro aankwamen. Dat was veel mooier dan hoe ik het vroeger deed: hard rennen en zorgen dat ik als eerste boven kwam, alleen.

4. Anders…

Het kan natuurlijk zijn dat jouw reden om niet zichtbaar te zijn niet genoemd is. Ik nodig je uit om in een reactie hieronder te vertellen wat jouw obstakel is.

Kadoweek dag 1:

Mijn kado aan jou is dat je vandaag een stap (misschien wel je 1e stap!) kunt zetten in je zichtbaarheid.

Normaal gesproken sta ik dit nooit toe, maar in deze kadoweek geef ik je de kans om:

 1. In een reactie hieronder te vertellen wat het is dat je tegenhoudt om meer zichtbaar te worden (1. spannend of 2. Niet weten HOE of 3. Geen boodschap of missie of 4. anders…).
 2. Je mag de link naar je website of Facebookpagina vermelden en daarmee een stap zetten naar meer zichtbaarheid. Uiteraard mag je mensen uitnodigen om actie te ondernemen; bijvoorbeeld je gratis weggever of misschien heb je wel een Facebookgroep waarin je tips deelt. Formuleer je boodschap en je missie zo helder mogelijk zodat de andere lezers kunnen reageren.

Als dit een ‘piece of cake’ is voor jou heb ik de volgende vraag: Wat is voor jou de volgende stap, qua groei, in zichtbaarheid?

Waarom zou je deze kans moeten pakken?
Afgelopen zaterdag gaf ik een workshop over het vullen van je workshops en ik gaf mensen de kans om een hele korte pitch te doen. Het resultaat was dat een aantal mensen gelijk aanmeldingen voor hun workshops hadden! Hoe cool is dat?

Op jouw zichtbaarheid!

groet, Hugo

 

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Angelina Jochems schreef:

  Hoi Hugo, hartelijk dank voor je mooie kado om mezelf hier ook nog eens zichtbaar te maken.

  Ik heb niet zoveel moeite met zichtbaar zijn/worden. Ik heb een grote missie namelijk: 1 miljoen mensen helpen naar (meer) zelfliefde. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om van jezelf te houden, jezelf goed genoeg te vinden en daardoor lekker in je vel te zitten, meer zelfvertrouwen te krijgen en bovenal ook nog eens eigenwaarde. Nou dat is een boel-veel zou je kunnen zeggen, maar ja, dat is waar ik voor sta. Ik heb het zelf allemaal en sinds ik dit verkreeg veranderde mijn leven compleet!

  Mijn bedrijf heet FEEL GOOD 24/7! en dat is dus ook hetgeen wat ik graag wil behalen als resultaat voor mijn klanten; dat ze zichzelf 24 uur per dag, 7 dagen per week goed voelen! Mijn website is http://www.feelgood24seven.nl,op mijn website vind je een mooie meditatie “Je verdient zelfliefde”, die gratis te downloaden is. Ik geef diverse workshops waaronder Liefde voor Jezelf, Ambitie & Succes, Leven in Overvloed en Top Relaties. Daarnaast coach ik mensen persoonlijk en heb ik ook nog mijn Onlineprogramma Ontspannen Afvallen. En ik organiseer zo’n 3 keer per jaar een Feel Good Inspiratiedag, je kunt ‘m vinden op http://www.feelgood24seven.nl/inspiratiedag/ waar ik je o.a. vertel wat de 10 sleutels zijn die je kunt gebruiken om meer geluk, succes, liefde, etc. te krijgen in je leven. Je ondergaat diverse meditaties, we doen diverse oefeningen er is een supergave bonus aan het einde van de dag waar je hart van gaat zingen en nadien krijg je ook nog een persoonlijke implementatie-sessie, hoe gaaf is dat?

  Ik heb het geluk dat ik ook mijn kado deze week weg mag geven aan de mensen die meedoen aan de kado-week. Ik hoop dus dat ze slim zijn en mijn gratis e-book De formule voor succes downloaden via de link die in de mail van Hugo zit. Hierin beschrijf ik 4 simpele stappen waardoor je succes kunt verkrijgen. Ik pas ze zelf toe en kan zeggen dat ze mijn leven een heel stuk aangenamer maken. Ik wens iedereen heel veel zichtbaarheid en succes. Mocht je willen weten of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor een gratis inzichtsessie (via Skype of telefoon) waarin we kunnen bespreken of ik je ergens mee kan helpen. Liefdevolle groetjes, Angelina

 • Ron Scheerder schreef:

  Hugo,

  Ik heb op zich niet veel problemen met zichtbaarheid, maar op een of andere manier stel ik het wel altijd uit om met video marketing aan de slag te gaan.
  Het komend jaar ben ik van plan trainingen te geven over online Marketing en klanten genereren via je website. Het vreemde is dat ik het geen probleem vind om op video te staan.

  Ik wil ook veel meer aan de slag met Facebook live en video bloggen.

  Wil je weten in hoeverre jouw website een klantenmagneet doe dan mijn Website Effectiviteitstest. Je kunt deze downloaden via https://www.meerklantenmeerverkoop.nl.
  Ook kunnnen wij kosteloos een website scan voor je doen. Je krijgt dan een rapport men onze bevindingen

 • Hilde Van Barel schreef:

  Het is mijn missie om mensen die langdurig ziek zijn weer te laten genieten van het leven, laten inzien dat gelukkig zijn ook voor hun kan. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik ook tips geven over hoe dingen anders aan te pakken, zowel op praktisch vlak als mindset.

  Mijn grootste obstakel hierbij is mijn eigen ziekte: regelmatig ben ik mijn stem kwijt, heb allerlei ontstekingen in mijn gezicht, ik zie er dikwijls heel moe uit (of dat denk ik dan), en dan stel ik het maken van video’s of live gaan op FB weer maar uit. Lastig vind ik dat.

  Wie meer wil weten over hoe ik hiermee omga in het dagelijkse leven en wat ik doe om meer geluk te ervaren in mijn eigen leven, kan het gratis e-book vinden op mijn website:
  http://www.gelukinjehoofd.be/

 • Rudy Nobel schreef:

  Goedemorgen Hugo,
  Na 25 jaar knutselen aan mijzelf ben ik dichter bij mijzelf dan ooit. Het wordt tijd om te laten zien wat ik kan. De Tzolkin kalender van de Maya’s bracht verdere uitkomst. Hoe beweegt iemand of een team voorwaarts in het dagelijks functioneren met anderen. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, maar durf jij die van een ander ook te accepteren.

  Mijn missie is om mensen/ teams bewust te maken van hun eigen beweging in het leven. Die is voor een ieder uniek. Wat zijn mijn kwaliteiten, potentieel en valkuilen.

 • Marian Bosma schreef:

  Ik vind het heel spannend om zichtbaar te zijn. Ik heb me eerst achter een online cursus verstopt en kom nu langzaam aan beter in het zicht door ook coachingsgesprekken aan te bieden. En wat vaker Facebook live doen, het maakt niet uit of het regent, of dat ik zonder make up er sta, als ik mezelf maar laat zien. De wekelijkse blog schrijven heb ik ingepland, het live gaan nog niet.

  Mijn missie staat als een klok: diabetes 2 de wereld uit. Ik durf me dan ook gerust diabetes verminder expert te noemen.

  https://diabetesvrijleven.nl/

  En wie aan de slag wil om gezond te blijven en geen diabetes 2 te ontwikkelen, download het e-book.
  https://diabetesvrijleven.nl/ebook/

 • Sigrid schreef:

  Hoi Hugo,

  Wat inspirerend dit idee van kado-week. En je laat zien dat het helpt om veel reacties te krijgen doordat mensen delen en hier wat schrijven.
  Wat mij tegenhoudt om zichtbaarder te worden? Vooral angst dat ik het niet (aan) kan. En wie ben ik nu helemaal? Vooral dat.

  Mijn andere website:
  https://vanjebuikpijnaf.nl/

  groetjes

 • Hi Hugo, mooi thema!!!

  Zichtbaarheid, jezelf laten zien zoals je bent, je kwaliteiten (er)kennen en inzetten in je werk. Ik dacht altijd dat ik hier geen moeite mee had, omdat ik mezelf wel goed kon verkopen in sollicitatiegesprekken. Nieuwe dingen leren en mezelf blijven ontwikkelen vond ik altijd al vanzelfsprekend én leuk om te doen en daar hoorde ook regelmatig een nieuwe functie bij.

  Mijn grootste moment van verwarring kwam in mijn eerste leidinggevende baan bij een verzekeringsmaatschappij. Ik was P&O adviseur en werd afdelingsmanager. In een meerdaagse training met alle managers en directeuren van de organisatie hoorde ik het verhaal van de kip en de adelaar. Een adelaar die leeft én sterft als een kip. Dit verhaal sloeg bij mij in als een bom. Ik ben wel leidinggevende, maar vind ik dit wel eigenlijk wel leuk, of is het telkens een stapje hoger zetten, omdat dat zo hoort.

  Ik kreeg van de directeur (die veel te vroeg, ál op z’n 50e! is overleden) het advies om met een coach in gesprek te gaan en hier heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Als ik deze ervaring niet had gehad, was ik op de oude voet verder gegaan en was ik alleen inhoudelijk verder gegroeid.

  Dit verhaal van de adelaar was mijn stimulans om met persoonlijke ontwikkeling, groei en zichtbaarheid aan de slag te gaan. Als ik dit verhaal niet had gehoord, had ik niet gestaan waar ik nu sta. Dat weet ik zeker. Na 14 jaar in een leidinggevende rol, nu al een aantal jaren trainer en 1-op-1 coach zijn van beginnend leidinggevenden. Dit vind ik het allerleukste om te doen.
  Vooral omdat ik graag van betekenis wil zijn voor beginnend leidinggevenden.
  Op deze manier creëer ik het beste van 2 werelden: omdat ik zelf ook blijf leren en groeien van de mensen waar ik mee werk.

  Als je het (herschreven) verhaal van de adelaar wilt lezen ga dan naar http://www.sonjavanbeveren.nl/voor-meta

  Lees het eens en wie weet inspireert het jou om zichtbaarder te zijn op de manier die bij jou past.

 • Margit schreef:

  Beetje bij beetje word ik meer zichtbaar. En zoals we van het weekend geleerd hebben: Ik ben aan mezelf en de wereld verplicht me te laten zien 🙂

  Daar waar ik eerder nog een saboteur in m’n nek had hijgen, merk ik, dat die ook is weggesmolten. Nu verder in de ACTIE modus!
  De nieuwe website is bijna klaar, mijn e-book De 6 stappen naar je droombaan ligt klaar, de training Persoonlijk Leiderschap in NEPAL (http://www.lolkemaadventures.com/coaching-adventures/training-persoonlijk-leiderschap) is gelanceerd, ideeen voor (online) trainingen liggen klaar om uitgewerkt te worden….
  Deze maand is voor mij altijd een ‘archiveer, opruim, ordenen en klaarzetten voor januari’ maand. Dus vandaag de laatste puntjes op de i voor de website, bezig met de lijsten in mailchimp aan te vullen met adressen van afgelopen half jaar, ordenen van deze lijsten op interesse vlakken.

  Veel van jouw cadeautjes maak ik dan ook zorgvuldig open; dankjewel daarvoor!

  We gaan elkaar vast weer live zien (ik moest gisteren van mezelf eerder weg, omdat ze thuis al Sinterklaas aan het vieren waren en ik voelde, dat ik daar hoorde te zijn).

  Heel veel succes Hugo!
  Groetjes, Margit

  http://www.spronkenpartners.nl voor meer informatie over mijn dienstverlening
  http://www.lolkemaadventures.com/coaching-adventures/training-persoonlijk-leiderschap voor meer informatie over de training

  margit.spronk@spronkenpartners.nl voor het ontvangen van het e-book
  (nog even zo 😉 aan het eind van de maand via de website en een opt-in ;-))

 • Karen Dijkstra schreef:

  Hoi Hugo, wat super, zo’n kadoweek! Aangezien ik middenin het proces zit van meer zichtbaar worden voelt te echt als een heel mooi kado. Dank! Afgelopen half jaar heb ik duidelijk stappen gezet om meer zichtbaar te worden. En ookal is het spannend, ik ben blij dat ik het ben gaan dóen…

  Mijn obstakel is dat er zoveel stappen te nemen zijn en ik het soms lastig vind om te bepalen wat ik eerst moet doen. En mijn creatieve brein verzint steeds weer nieuwe ideeën, waardoor ik daar dan weer iets mee wil/ga doen.

  Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat we in onderwijs en opvoeding kijken naar kinderen vanuit hun talenten en kwaliteiten, zodat ieder kind met plezier en vol zelfvertrouwen naar school gaat.

  Soms lopen kinderen vast in het onderwijs en hebben ouders en leerkrachten het gevoel: “Het zit er wel in, maar het komt er niet uit”. Ons onderwijssysteem is vaak gericht op het auditieve en digitale denken, terwijl het grootste deel van de kinderen meer visueel en gevoelsmatig denkt en leert. Het is niet dat zij het niet kunnen, maar doordat ze op een ándere manier denken en leren, moeten ze de lesstof op een andere manier tot zich nemen. Ik geloof dat ieder kind kan leren, als het maar weet hóe….

  Op mijn website staat een korte vragenlijst, waarin je kunt ontdekken op welke manier je kind leert.

  http://www.hulpvoorkinderenmetleerproblemen.nl/test/

  of neem een kijkje op mijn FB pagina:
  https://www.facebook.com/talentengroei/

  Veel plezier met de rest van de kadoweek, Hugo! En nogmaals dank!

 • Joy Quist schreef:

  Hoi Hugo,
  Bewonderenswaardig, hoe jij je inzet om anderen te helpen! Je doet wat je zegt: juist door anderen te helpen, bouw je je eigen bedrijf steeds verder en succesvoller uit! TOP! Know-Like-Trust: jij bewijst dat het echt werkt.
  Ik zie je kwaliteiten die daarvoor nodig zijn: focus en doorzettingsvermogen en ik denk dat hier bij mij een probleem zit, ik lijk daar een tekort aan te hebben 😉
  Ik ben zowel Word-specialist als HSP (Hoog Sensitieve Personen)-specialist. Met Word lijkt mij het makkelijker om online bezig te gaan, maar mijn hart is diepgaander betrokken bij het helpen van HSP’s om juist mét hun extra kwaliteiten goed te functioneren (in plaats van kopje onder te gaan door de vele prikkels die in de huidige maatschappij niet alleen op ons af komen maar ook binnenkomen). Ik heb het daar zelf zeker ook mee te stellen, ben echt een ervaringsdeskundige 🙂 maar heb daarnaast door mijn zeer lange ervaring als psychosociaal hulpverlener heel veel mogelijkheden om mensen te begeleiden op de weg van persoonlijke ontwikkeling. Daar ligt mijn hart: anderen helpen om hun eigen manier te zoeken en vinden waardoor ook hun leven aangenaam en succesvol kan zijn!
  En ook als Word-specialist zit dat helpen er diep in: het is voor mij zo makkelijk om uit te leggen dat Word echt niet moeilijk is als je de basis maar eerst aangereikt krijgt. En ook gevorderde gebruikers laat ik regelmatig verbaasd staan door de vele tips en trucs die ik na 25 jaar docent in het bedrijfsleven te zijn, aan kan reiken. Dat levert superveel tijdwinst op, maar nog belangrijker: veel meer plezier!
  Allebei tegelijk lukt niet, dat heeft de tijd mij inmiddels geleerd. Bovendien lijk ik een deel van de achterliggende technieken steeds opnieuw te moeten ontdekken omdat die veranderen of omdat ik daar niet vaak genoeg mee bezig hoef te zijn waardoor ik het weer vergeet en daar baal ik wel van, dat kost mij zoveel tijd!
  Kortom (te?) veel tegelijk werkt niet, daarom hoop ik met jouw cadeauweek meer te gaan focussen!
  Voor (nu nog) 7 gratis superhandige tips in Word https://abcquist.activehosted.com/f/13 of op Facebook: @JoyQuist.Geeft.Les.in.Word + Shoppen
  Voor HSP’s https://www.gelukkiggevoelig.nl/ en https://www.hsp-en-stress.nl/. Op beide sites vind je o.a. “Gratis ontspannen”
  Over zichtbaar worden gesproken…
  Hugo, dank je wel!

  • Hugo Bakker schreef:

   Hoi, persoonlijk vind ik het logischer als je op HSP gaat focussen. Word blijft veranderen en HSP is iets waar je met jouw levenservaring mee kunt helpen.
   Succes Joy!

   • Joy Quist schreef:

    Hoi Hugo,
    Dat is inderdaad een goede invalshoek, want het blijkt heel veel werk te zijn om in de 3 ! lopende versies van Word de filmpjes te maken.
    Dank voor het meedenken, Hugo. 🙂

 • Hee Hugo,
  Wat een mooi thema voor deze kadoweek! Online zichtbaarheid is nog een ‘ding’ voor mij, dus deze week is een écht cadeautje.
  Op een podium staan is geen punt, maar voor een camera…
  Ook ik heb altijd geleerd ‘doe maar gewoon…’ en dus zo min mogelijk opvallen. Inmiddels redelijk uit mijn comfortzone gegaan en een serie filmpjes voor youtube opgenomen. Met een boel praktische tips en weetjes voor wijnliefhebbers, zodat ze nóg meer kunnen genieten van een glas wijn 😉

  Die staan hier: https://www.youtube.com/channel/UCpY59sGGWVSJxj2JsTjJF1g/videos

  En meer informatie en handige tips vind je op mijn website:
  https://mijnwijncursus.nl

  Nogmaals dank en super dat je al jouw kennis op deze manier deelt!

 • Ingrid Legué schreef:

  Hallo Hugo, wat tof deze kadoweek. Dankjewel.
  Ik heb nu 3 workshops gegeven over vachtverzorging van de kat. Ik heb dus een kattentrimsalon en merk dat veel eigenaren er niet in slagen om de vacht van hun kat goed te onderhouden. Mijn missie is dus een wereld zonder katten met pijn en ongemak door klitten, vilt, ingegroeide nagels, etc. Ik maak daarnaast sieraden van de wol van katten. Ik merk dat het vooral veel troost biedt bij overleden katten. Hier zou ik ook meer zichtbaar willen zijn, maar weet niet goed hoe. Ik heb 2 aparte Facebookpagina’s te vinden via mijn website http://www.puurkattengedrag.nl en waar je je ook kunt opgeven voor de workshop.

 • Jin schreef:

  Beste Hugo, hartelijk dank voor je 1e cadeau!
  Door/vanuit mijn Chinese achtergrond, opvoeding en cultuur, heb ik geleerd om zo min mogelijk zichtbaar, niet opvallend en heel bescheiden op te stellen. (Dit is ook de reden waarom men zo weinig over ze leest en hoor in de media) Wat is je advies hiervoor?
  Gr, Jin

  • Hugo Bakker schreef:

   Hoi Jin, goed dat je me op dit cultuurverschil wijst. Op een bepaalde manier is dat in Nederland ook zo; je kop niet boven het maaiveld uitsteken.
   Misschien moet je gewoon de 1e chinese zijn die dit wél doet!!

 • Anne Buiskool schreef:

  Zichtbaar zijn, elke keer een stap verder…

  Hallo allen
  Mijn naam is Anne Buiskool en ik help ouders om respectvol te scheiden of niet te scheiden.

  Ik vind het niet meer zo moeilijk om zichtbaar te zijn, maar wel om zichtbaar te worden.
  De afgelopen jaren heb ik er hard aan gewerkt om voor de camera en voor publiek net zo authentiek te verschijnen als dat ik dat doe met klanten en vrienden.
  Dat is heel goed aan het lukken.
  Wat me tegen houd zijn de problemen en missende kennis met betrekking tot techniek.
  Vanmorgen kreeg ik bijvoorbeeld nog een geweldig compliment over mijn boek (ben ik ook trots op) met daarbij de volgende opmerking over zichtbaar zijn: “Review geef je als je rechts ziet dat google de website herkent. Foto/maps etc Nadat je gezocht hebt. Dus niet bij rechtstreeks klikken. En via de facebookpagina kun je toch naar de website? (contact)”

  Ik weet me echt geen raad met deze tekst. Wat bedoeld deze persoon…. En zo gaat het ook met youtube, webinars en andere onderwerpen.
  Natuurlijk heb ik het haar gevraagd, maar ik begrijp het nog niet.
  Het is dus inmiddels met name de techniek waardoor ik me terug houd.
  Als jullie iemand weten die naast me wil zitten en dit met mij wil doen?
  Open om te leren!

  Mijn website vind je hier: https://www.goedgescheidenouders.nl/
  Facebook: https://www.facebook.com/goedgescheidenouders.nl/
  Facebook besloten groep: https://www.facebook.com/groups/282475175256407/
  Linked in: https://www.linkedin.com/in/annebuiskool/
  Boek en e-book: https://hoevertellenwehetdekinderen.nl/

  Missie
  Het is mijn missie om een betere wereld te creëren door ouders te helpen om respectvol te scheiden en een duurzame relatie op te bouwen met de andere ouder van hun kinderen. Ouders nemen leiding en kinderen krijgen ook na een scheiding voorbeelden van respect, liefde en vreugde.

  Visie
  In 2020 heb ik de levens geraakt van 20.000 ouders en 40.000 kinderen die met een scheiding te maken hebben. Door mijn producten en diensten zijn duurzame relaties een begrip geworden.

  Ik weet dat ik een enorm verschil maak en nog meer kan maken voor heel veel mensen.
  En ik weet ook dat ik hulp nodig heb voor het volgende level.
  O ja en het feit dat ik een dag later antwoord op de 1e dag…is omdat ik zonder internet zat…hoog op een berg…wel in de zon, dat dan weer wel

 • kimberley schreef:

  Ik ben er geheel klaar voor om zichtbaar te zijn. Mijn naam is Kimberley van Puur-Gevoel. Ik help mensen om hun ratio met het gevoel samen te laten werken. En hierdoor gaan mensen mooie stappen zetten en meer het leven, leven die ze zelf graag willen.
  Mijn facebookpagina is http://www.facebook.com/gevoelpuur voor elke dag tips, inspiraties en qoutes. En mijn website is http://www.puur-gevoel.nl. Ook ben ik te volgen op instagram via http://www.instagram.com/puurgevoel

 • Caro schreef:

  Mijn volgende stap in zichtbaarder worden is om ook mensen te raken die ik (nog) niet persoonlijk ken. Buiten mijn vertrouwde netwerk. Wat me hindert is angst…. voor ongewenste of negatieve reacties. Maar ik heb er ook vertrouwen in dat dat me steeds minder gaat hinderen naarmate ik meer ervaring op doe. Op deze pagina op mijn website kun je Mountains & Movies vinden, een product waar ik super trots op ben: https://www.tolv.nl/mountains-movies/

 • Els Gevaert schreef:

  Hallo Hugo,
  Ik vind het spannend om filmpjes van mezelf te maken en vind het moeilijk een doelgroep te kiezen. Daar het voor iedereen belangrijk is om in balans te zijn en energiek. We hebben zeven chakra’s – energiewielen, die op een normaal tempo dienen te draaien, waardoor de energie door ons hele lichaam verspreid wordt. Via chakradans kom je tot rust, ga je uit je hoofd en wordt je bewust van je lichaam. Elk chakra heeft een kleur, levensrecht en element: bvb de kleur van het hartchakra is groen, het staat voor ‘houden van jezelf en anderen’ en het element is lucht. Nieuwsgierig? Zie mijn Facebookpagina Chakradance with Els

 • Celien schreef:

  Hallo Hugo, op zich geen angst om zichtbaar te zijn hoewel Facebook live gaan nog wel een “dingetje” is. Het is meer dat er veel ontwikkelingen en plannen zijn om dat in goede en professionele banen te leiden. Hiervoor hoop ik inzichten te krijgen in jou tips en adviezen. Dank hiervoor alvast.
  In mijn natuurgeneeskundig praktijk RefleX Zwolle begeleid ik mensen met natuurlijke zorg naar optimale gezondheid. Hiervoor maak ik gebruik van diverse behandel methodieken en het voedingsprogramma RefleX Natuurlijk (w)eten waarvoor ik ook andere coaches en therapeuten opleid zodat ze in de eigen praktijk mee te werken. Voor sinterklaas heb ik een aparte weggever met recepten gemaakt wat erg wordt gewaardeerd. Deze kan hier aangevraagd worden: https://reflex-zwolle.activehosted.com/f/9

 • Wendy schreef:

  Hallo, ik zie veel dingen die ik herken zoals de angst om niet goed genoeg te zijn / gevonden te worden en hap snap marketing. Ik ben nu vooral bezig na te denken wat ik in 2018 wil bereiken. Nog niet klaar met denken, maar doe graag mee met de kadoweek. Bedankt Hugo!

  Ik ben professional organizer en help mensen met het op orde brengen van hun (digitale) documenten: http://www.cleandesk.nl.

  • Anne Buiskool schreef:

   Hallo Wendy
   Interessant jouw expertise.
   Daar kan ik wel wat van gebruiken en ik denk dat ik op mijn beurt wel wat kan betekenen voor jou en anderen die worstelen met of ze wel goed genoeg zijn.

   Denk eens aan die ene klant die je zo dankbaar was voor hoe je geholpen hebt, die verder kan en snapt hoe hij/zij op orde kan blijven. Hoeveel mensen wil jij onthouden waar jij goed in bent?

   Juist ja, dat dus. Er zijn heel veel mensen op zoek naar iemand als jij. weer andere mensen dan die naar je collega gaan…om de simpele reden dat jij jij bent en past bij bepaald soort klanten.
   Groetjes Anne

 • Hey Hugo en overige collega ondernemers. Wat een leuk een mooi initiatief deze cadeauweek.

  Ik ben benieuwd wij wat als horecaonderneming kunnen met jouw tips en tricks.

  http://www.onderdeplatanen.nl
  https://www.facebook.com/onderdeplatanen

 • Erica Hooft schreef:

  Mijn uitdaging in meer zichtbaarheid is het juist verwoorden van wat ik te bieden heb. In een 1 op 1 gesprek is dat helemaal geen probleem, dan kan ik ‘in-tunen’ op de ander en vanuit de juiste hoek voorbeelden geven waardoor het heel helder en duidelijk is… Hoe vertel je dat nu op internet waar zoveel verschillende mensen zijn….
  Ik sta voor de stap om mijn teksten op de website te ‘ver-Erica-en’ en zo meer persoonlijk te maken zodat het mijn stijl en missie uitademt.
  Tips, adviezen, opmerkingen en iemand om te sparren zijn welkom!

 • Hallo Hugo en de rest,
  Dank je wel voor het eerste cadeau! Mijn obstakel om zichtbaar te worden is dat ik wel van alles doe, maar dat daar geen plan achter zit. Het is dus nog teveel hap snap 😉 In september is mijn boek uitgekomen en dat is echt een boost voor mijn zichtbaarheid.

  Mijn missie is om stiefouders te leren meer rust en verbinding te creëren in hun gezin. In mijn gratis nieuwsbrief geef ik wekelijks tips en mooie artikelen, abonneer je via http://www.stiefwijs.nl. Dan krijg je gelijk mijn gratis ebooks ‘Prettige feestdagen met je nieuwe gezin’ en ‘Fijne vakantie met je nieuwe gezin’! Schroom niet om alle stiefouders die je kent hierop te attenderen :-))))

 • Ilona Plichart schreef:

  Hoi Hugo en allemaal

  Ik doe verschillende dingen: ik werk als coach rond loopbaan, stress en burn-out, en ook rond communicatie. Daarnaast heb ik een grote droom: iedereen in België en liefst ook Nederland sterker laten worden via samenleesgroepen met een beperkt aantal mensen samenkomen, je in een groep zetten, samen een mooie literaire tekst lezen en door gerichte vraagvorm/groepscoaching samen groeien. Heerlijk voor mensen na een burn-out, voor mensen met een armoede-ervaring, en eigenlijk voor iedereen. Dat concept wil ik dus nog bekender maken…. Liefst door mezelf nog meer als de expert te uiten, vermoed ik. En misschien ook door te durven: dit is echt een methodiek die evenveel resultaat kan opleveren als een andere aanpak: duurzame groei van mensen.

  Ben benieuwd naar jullie reacties!

 • Nicole schreef:

  Hallo Hugo,
  Ik ben, vindt ik, goed vindbaar en zichtbaar op internet/google en via die route komen de meeste workshopboekingen. Maar het stukje social media zou wat mij betreft wel meer zichtbaarheid mogen geven. Ik probeer me daar zoveel mogelijk in de mogelijkheden te verdiepen, maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik daar het laatste jaar steeds minder tijd voor vrij heb gemaakt. Zit te denken om een video te maken van een workshop of tijdens werkzaamheden achter de werkbank, maar dat vindt ik rete spannend. Ik geef overigens goudsmeed workshops in mijn atelier en kunnen deelnemers zelf een zilver ring, hanger of een ander sieraad maken onder mijn begeleiding.
  Mijn websitelink naar de workshops is http://www.nicrea.nl/workshop/

 • Mieke schreef:

  Hoi,
  Ik ben benieuwd wat ik deze week allemaal leer.
  Mijn Facebookpagina is: https://www.facebook.com/Leefff/
  Hier vind je ook de link terug naar mijn website.

  groetjes Mieke

 • tineke schreef:

  Ha Hugo,

  Ik ben nog maar 2 maanden bezig en ben aan het onderzoeken hoe ik zichtbaar mag worden. Ik wil vooral dat de mensen mij vertrouwen en dat ik hen vertrouwen geef. Ik ben een coach voor Leraren. Mijn bedrijf heeft ‘Leraar vanuit je hart’

  https://www.facebook.com/search/top/?q=leraar%20vanuit%20je%20hart

 • Peter van Asten schreef:

  Het is mijn passie om anderen te helpen hun talenten te ontdekken en hen te leren om die zonder angst in te zetten. De zelf ontwikkelde stappenplannen zijn de basis voor het succes van de deelnemers, omdat ze gaan D.O.E.N. = Direct Onmiddellijk En Nu. Zo help ik hen tot het worden van D.O.E.N. Experts. Ik voel me heel dankbaar dat ik een bijdrage mag leveren in het verrijken van andermans levensgeluk.

  Ken je mij nog niet? Kijk dan op https://petervanasten.nl

 • Patricia schreef:

  Hallo allemaal!
  Mijn missie is gastouders te helpen een vuurtoren te worden voor klanten en het creëren financiële rust.
  Ik ben veel online bezig omdat de meeste gastouders lange dagen werken en daardoor ’s avonds en/of in het weekend geen puf hebben om naar een workshop of training te rijden.
  Maar… ik merk ook dat interactie met andere mensen essentieel is in groei en ontwikkeling. Implementeren samen met anderen. Dus mijn doel voor 2018 is workshops geven.
  Spannend om op die manier in de spotlight te staan omdat je dan moet improviseren. En de gedachte: wie ben ik eigenlijk wel dat ik andere ga vertellen wat te doen….speelt dan door mijn hoofd, wat uiteraard een ondermijnende gedachte is.
  Ik ben te vinden op http://www.professionelegastouders.com en op faceboek:
  https://www.facebook.com/professionelegastouders/

 • Monique schreef:

  Ik heb geen moeite met zichtbaarheid online, heb al meerdere webinars gegeven, vlogs opgenomen en gedeeld, livestreams gedaan. Mijn uitdaging zit meer in netwerken IRL. Een goede pitch hebben, zonder al te verkoperig over te komen, aansluiting vinden bij mijn gesprekspartner en de juiste dingen zeggen zodat zij voelt “Ik heb je nodig”. Ik hoop dat je daar deze week ook op ingaat.

  Als professional organizer begeleid ik vrouwen grip te krijgen op hun spullen, hun tijd en zichzelf. Eigenlijk op hun leven dus. Opruimen is niet alleen een proces om je huis netjes te krijgen. Het is vaak ook een innerlijk proces. Terwijl je keuzes leert maken over je spullen, kijken we ook naar jouw patronen in gedachten en gedrag. Op mijn website vind je alles wat je nodig hebt om grip te krijgen op je leven. Neem maar eens een kijkje.

  • Hugo Bakker schreef:

   Hoi Monique, online vind ik ook makkelijker dan live de juiste dingen zeggen; wat ik geleerd heb is dat je vooral veel emotiewoorden moet gebruiken. Op zoek naar de pijn en de verlangens van de ander. Als je je doelgroep goed kent dan weet je eigenlijk al wat je zou moeten zeggen, veel succes!

 • Dag Hugo,
  Mijn grootste obstakel is dat ik bang ben om ‘afgerekend’ te worden op wat ik doe. Vernieuwend zijn heeft me vaak mijn leven gekost. Nu wil ik het anders doen en zie mezelf hierin groeien, mede door jouw (dagelsijkse) tips in je video’s.

  In mijn werk als Kleurencoach wil ik m.b.v. Iconen en Kleur veranderingen bij jou in gang zetten en bespoedigen. Ik geloof dat ieder mens de kracht van alle kleuren in zich heeft. Door verschillende gebeurtenissen in je leven zijn kleuren verdwenen, maar deze kun je weer terughalen en transformeren naar een kracht.
  Het verschil dat ik wil maken is, dat ik je stap-voor-stap meeneem in het bewust worden van je lichaam en je verlangens, zonder dat je diep in oude emoties en pijnplekken hoeft te stappen. Door het kleuren van Iconen kan dit op een zachte manier. Proberen? Download hier jouw Icoon: http://ap.lc/W7erj
  Of bezoek de website: http://inekevandervalk.nl

  • Hugo Bakker schreef:

   Mooi Ineke, ik las het eerder deze week al. Goed dat je jezelf ziet groeien; dat kan soms met kleine of opeens grote stappen gaan. Misschien kun je de verhalen van jouw verleden juist gebruiken in je marketing?

 • Lanoye Annick schreef:

  Ik vind het moeilijk om zichtbaar te worden omdat ik mijzelf niet goed kan verkopen, ik geloof wel in wat ik doe. Ik geef Relax Lessen aan ouders met kinderen van 2,5 tot 5 jaar en relax lessen aan kinderen vanaf 5 tot 9 jaar. Dit doe ik onder een groter gehaal dat Relax Kids heet (een bestaande organisatie, komt niet uit mezelf). Weinig eigenheid, al doe ik het wel op mijn manier

  Ik wil ook workshops ” zelfvertrouwen en sociale vaardigheden geven, had in september enkele gepland en had 1 sessie die doorging. Ik wil niet “smeken’ of “zagerig” overkomen. Ik wil wel gaan uitzoeken via een poll wanneer men deze workshop nu het liefst wil, zodat ik die meerdere keren per jaar kan gaan geven. Ik blijf hier ook aan werken.

  Ik denk vaak dat mensen dan gaan denken, daar is ze weer met diezelfde workshop. Ik annuleer ze nooit via facebook, maar vaak komt er gewoon niemand. Ik wil hier ook geen geld in blijven steken, dus maak ik weinig reclame. Weinig reclame -> weinig klanten, weet ik wel.

  Ik heb ook geen eigen ruimte en ik werk nog bij een ander bedrijf, dus ver vooruit plannen is vaak moeilijk.

  Groetjes,
  Annick

  • Hugo Bakker schreef:

   Wel goed dat je gelooft in wat je doet, dat is misschien wel het belangrijkste! Ik vermoed dat je nog veel kunt leren over marketing maar vooral je overtuigingen ombuigen. Waarschijnlijk zijn dag 2 en 3 ook helpend voor je. Succes!

 • Cynthia schreef:

  Hallo Hugo (en andere deelnemers),

  Mijn grootste obstakel in het zichtbaar worden blijft toch wel dat ik me zorgen maak over wat anderen van mij zullen denken en dat ik misschien niet goed genoeg ben. Ik blijf eraan werken en langzaam groeit mijn zelfvertrouwen wel wat 🙂

  Ik ben Particulier Forensisch rechercheur. Wij helpen mensen met behulp van wetenschappelijke technieken de waarheid te vinden in situaties waarin ze zijn benadeeld, zodat het onrecht recht gedaan kan worden.

  https://www.facebook.com/ForensiconBV/

 • Karlijn schreef:

  Hi Hugo,
  Ik ben het afgelopen jaar ontzettend gegroeid qua zichtbaarheid. Ik heb een Facebookgroep, geef webinars, workshops, Facebooklive, post blogs, dat soort dingen. Wat ik heel erg spannend blijf vinden is bedrijven e-mailen. Ik zou namelijk heel graag op andere plekken willen spreken/mijn workshop geven.

  Ik help vrouwen die altijd moe zijn, last hebben van snaaibuien, waarbij het niet lukt om af te vallen om meer energie te krijgen en letterlijk en figuurlijk weer lekker in hun vel te komen zitten. Lees je mijn reactie en herken je dit? Download dan het Ultieme stappenplan voor meer energie :-D.
  https://www.voedingiskracht.nl/stappenplan

  Ideale plekken voor mij zijn bijvoorbeeld sportscholen, fysio’s, acupuncturisten, osteopaten enz. enz. De drempel om ze een mail te sturen is heel hoog, laat staan om zomaar te bellen of langs te gaan. Dat is voor mij op dit moment nog steeds een drempel.

  Groetjes, Karlijn

 • Tilly van Veen schreef:

  Beste Hugo, leuk initiatief deze kadoweek! Waar ik tegenaan loop om meer zichtbaar te worden is mijn aversie tegen sociale media. Ik hou van persoonlijk contact en haal daar op dit moment ook het meeste rendement uit. Ik besef dat ik mijzelf daardoor beperk en zal daarmee moeten leren omgaan. Ik zeg wel eens “zet mij maar elke dag voor een groep en laat een kaboutertje zich met de acquisitie bemoeien” Ik ben dat kaboutertje echter nog niet tegen gekomen. Ik help ouders met tieners in huis bij de opvoeding zodat zij door goed te communiceren minder spanning en meer plezier ervaren. Op mijn website kun je het gratis E-book “Less Stress” het geheim van goed afspraken maken downloaden. http://www.unik-tc.nl.

  • Hugo Bakker schreef:

   Hoi Tilly, persoonlijk contact is gewoon mogelijk via social media; wij hebben nu toch ook contact en via live uitzendingen kun je zelfs direct contact hebben, denk er maar eens over na of dat wat voor je is. Succes!

 • Yvette Vermeulen schreef:

  Goedemorgen Hugo,
  Wat een super leuk initiatief! Wat ik het lastigst vindt aan mijn zichtbaarheid is het feit dat mensen als ik zichtbaar ben ook wat van kunnen vinden. Ze kunnen wat mij vinden of ze kunnen wat van mijn producten vinden.
  Tegelijkertijd doe ik niets liever dan mensen helpen. In het bijzonder help ik, als professional organizer, vrouwen met jonge kinderen bij het krijgen van meer rust, ruimte en overzicht in hun huis(houden) en hoofd met als doel het verkrijgen van meer tijd voor zichzelf (zonder schuldgevoel).
  Ben je benieuwd hoe ik je kan helpen? Kijk dan op mijn website! Dan kun je meteen mijn e-book “Timemanagement voor Moeders” downloaden: http://www.simpleorganizing.nl

 • Esther Molenaar schreef:

  En wie help ik en waarom?

  Ik help vrouwelijke ondernemers bij het herkennen en oplossen van hun bloghobbels en leer jouw als ondernemer hoe je gemakkelijk en snel vanuit je eigen authenticiteit je verhaal kunt vertellen en je kennis mag delen.

 • Esther Molenaar schreef:

  Goedemorgen Hugo,

  Ook ik heb nog steeds moeite mezelf meer zichtbaar te maken. Maar dan ook letterlijk. Ik weet dat het ik het in me heb om mijn licht op de wereld te laten schijnen. De grootste boosdoener daarin is mijn zelftwijfel: doe ik het wel goed? heb ik mijn verhaal wel goed op orde? zullen ze het wel leuk vinden? Allemaal van die stemmetjes die me tegenhouden. MAAR….ik ben hard bezig om daar uit te krabbelen. Gelukkig maar, en dat lukt me blog artikel voor blogartikel.

  Mijn website: http://www.deblogtrainer.nl
  Mijn Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/deblogtrainer/

 • Nelleke de Wit schreef:

  Superspannend om je hoofd boven het maaiveld uit te steken! Maar vertrouwen hebben betekent dat je die angst aanvaardt, je er niet door laat leiden en weet dat je missie van groter belang is dan die angst!

  De missie van mij en Carianne Ros is om met ons concept POWERVROUWEN christelijke vrouwen te inspireren tot het zetten van stappen om te gaan schitteren voor hun Schepper!

  Het zijn 5 universele stappen die je kunt zetten om te gaan bloeien en de dingen te gaan doen die je écht wilt. Vanuit rust en balans.

  Nieuwsgierig? Check onze site en meld je aan voor de GRATIS VIDEOTRAINING waarin we deze vijf stappen met je delen!

  http://www.vrouwen-met-power.nl
  of check Facebook: https://www.facebook.com/Vrouwenmetpower/

 • Donnie schreef:

  Mijn missie is het om inzicht en bewustzijn te ontwikkelen omtrent, waarom doe je de dingen zoals je ze doet, of waarom je ze niet doet.. http://www.Justcoaching.eu

 • Marloes schreef:

  Ik vind het best spannend om mijzelf en mijn praktijk meer zichtbaarheid te geven. Afgelopen zaterdag heb ik hier een workshop voor gevolgd. Wat maakt mij uniek en welke boodschap wil ik uitdragen? Als opdracht heb ik gekregen om deze maand een video van mezelf op te nemen in mijn praktijk en dit op mijn fb pagina Blend Kindercoaching te plaatsen! ☺️
  Ik ben pedagoog, Kindercoach en kindertolk. http://www.blendkindercoaching.nl

 • Gaaf, Hugo! Ik ben jaren bezig geweest om mijn visie op te bouwen en heb mijn eerste website zo goed als verkocht! Inmiddels ben ik mijn tweede project gestart, Bitcoin Update!

  Op YouTube te vinden onder https://youtube.com/bitcoinupdate en natuurlijk ook de website, https://www.btc-update.nl.

  Mijn doel is heel Nederland los te krijgen uit het systeem! Geen UWV, uitkeringen, bijstand of verplicht werk (slavernij) meer!

 • >