Wat goed dat je meedoet met de Kadoweek waarin je jezelf helpt om meer zichtbaar te worden. Waardeer jezelf voor het feit dat je deze stap hebt genomen.

Ik ben dankbaar dat ik het mag faciliteren.

Mocht je me nog niet goed kennen, wellicht wil je op een ander moment mijn verhaal nog eens lezen.

Maar nu gaan we gelijk beginnen met ons thema:

Meer zichtbaar worden…, kijk eerst de 2 minuten video ter inleiding:

Wat maakt nu dat meer zichtbaar worden op  #1 staat bij veel ondernemers?

Wat is het voor jou? Een mooie vraag om te beantwoorden in de reacties hieronder.

Als ik kijk naar de afgelopen 5 jaar, waarin ik honderden ondernemers heb mogen helpen, zie ik de volgende oorzaken:

#1: Zichtbaar worden is spannend…

Ik vond mijn eerste ‘optredens’ ook heel erg spannend, want wat zou men van mij vinden? Ben ik wel expert genoeg? Wat heb ik te melden? Wie zit er op mij te wachten? Er is al zoveel van hetzelfde…

Bottom line komt het neer op zelfvertrouwen, jezelf niet goed genoeg vinden. Vaak is er ergens in de jeugd iets mis gegaan, waardoor het nu veiliger is om niet op te vallen.

Uitspraken als “Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.” zijn funest.

Of “Daar heb je die aandachtvrager weer…”

De Sleutels voor jou als dit op jou van toepassing is:
1. Ga op reis, vind jezelf, ‘heel’ jezelf, daag jezelf uit om te zijn wie je bent.

2. Knip het zichtbaar worden op in kleine stapjes; ga hiervoor naar de Facebook live uitzending. De uitzending begint om 9.00 uur. Ik vertel je wat mijn eerste stappen waren, hoe ik mijn zichtbaarheid opgebouwd heb.

3. Schrijf elke dag je successen; ik heb dit jarenlang gedaan omdat ik vond dat ik…. (een lelijke kop had, te dik was, niet goed in mijn werk, etc.). Door elke dag te focussen op wat er goed gaat groei je langzaam maar zeker en ga je meer lef krijgen om…zichtbaarder te worden.

#2: Niet weten HOE

Veel ondernemers kunnen nog zoveel leren over social media, het opbouwen van je emaillijst, het geven van webinars, etc. etc. Ik verbaas me daar elke keer weer over.

En de sleutel voor jou is dan heel simpel…

En dan is er goed nieuws, want als je niet weet welke strategieën werken of op welke knop je moet klikken, dan is dat iets wat je kunt leren. Leren door zelf uit te puzzelen of door een cursus, workshop, training of programma te volgen. Er is aanbod genoeg.

Zelf wist ik eerst ook niet hoe ik het moest aanpakken, maar ik ben me er in gaan verdiepen, heb trainingen en programma’s gevolgd en zo ben ik stap voor stap verder gekomen.

#3: Het niet hebben van een goede boodschap en missie

Misschien is dit nog wel de belangrijkste hefboom. Een boodschap hebben is eigenlijk een voortvloeisel uit het hebben en weten wat je BIG WHY is. In feite komt het neer op het hebben van een missie, iets waarvoor je elke dag uit je bed springt.

Dat kan een persoonlijke missie zijn zoals “Ik wil miljonair worden.”, maar in de meeste gevallen werkt het beter als je missie gericht is op het helpen van anderen.

Eén van de mooiste voorbeelden die we in Nederland kennen is de missie van David en Arjan van 365 dagen succesvol. En dat is dat Nederland in 2020 het gelukkigste land ter wereld is. Daarbij hebben ze ook nog eens het verhaal van Jip, de jongeman die aan kanker is overleden waardoor je echt stilgezet wordt bij het feit dat het leven een deadline heeft.

Het niet hebben van een boodschap en missie maakt dat het lastig is om zichtbaar te zijn.

Want wat moet je dan vertellen?

Waarom zouden mensen jou moeten volgen?

Mijn eigen weg hierin (en wellicht de sleutel voor jou) is dat ik:

  1. Me in eerste instantie helemaal niet bewust was van het feit dat het hebben van een boodschap zo belangrijk is.
  2. Dat ik eerst meer moest ontdekken over mezelf en over wat ik nu eigenlijk echt wil?
  3. En dat ik toen pas in staat was om mijn boodschap en missie te formuleren.

Mijn boodschap is:

“Stop met volgen en word een leider!”

En van hieruit is mijn reis ontstaan om 1000 ondernemers te gaan helpen om de stap van volger naar Leider te zetten. En dat vraagt om commitment en een steeds terugkerende boodschap. Dat vraagt ook dat ik zelf een leider moet zijn. En de stap die ik hierin recent genomen heb is om te gaan doen waar ik goed in ben en een team te bouwen van mensen die kunnen doen waar ik niet zo goed in ben. Dit is de reden dat ik mijn reis samen met Jan Everts maak. We gaan het samen doen. Zoals (mocht je het gevolgd hebben) we ook samen op de top van de Kilimanjaro aankwamen. Dat was veel mooier dan hoe ik het vroeger deed: hard rennen en zorgen dat ik als eerste boven kwam, alleen.

4. Anders…

Het kan natuurlijk zijn dat jouw reden om niet zichtbaar te zijn niet genoemd is. Ik nodig je uit om in een reactie hieronder te vertellen wat jouw obstakel is.

Kadoweek dag 1:

Mijn kado aan jou is dat je vandaag een stap (misschien wel je 1e stap!) kunt zetten in je zichtbaarheid.

Normaal gesproken sta ik dit nooit toe, maar in deze kadoweek geef ik je de kans om:

  1. In een reactie hieronder te vertellen wat het is dat je tegenhoudt om meer zichtbaar te worden (1. spannend of 2. Niet weten HOE of 3. Geen boodschap of missie of 4. anders…).
  2. Je mag de link naar je website of Facebookpagina vermelden en daarmee een stap zetten naar meer zichtbaarheid. Uiteraard mag je mensen uitnodigen om actie te ondernemen; bijvoorbeeld je gratis weggever of misschien heb je wel een Facebookgroep waarin je tips deelt. Formuleer je boodschap en je missie zo helder mogelijk zodat de andere lezers kunnen reageren.

Als dit een ‘piece of cake’ is voor jou heb ik de volgende vraag: Wat is voor jou de volgende stap, qua groei, in zichtbaarheid?

Waarom zou je deze kans moeten pakken?
Afgelopen zaterdag gaf ik een workshop over het vullen van je workshops en ik gaf mensen de kans om een hele korte pitch te doen. Het resultaat was dat een aantal mensen gelijk aanmeldingen voor hun workshops hadden! Hoe cool is dat?

Op jouw zichtbaarheid!

groet, Hugo