Dé expert worden met LIVE streamen – 7 lessen die ik leerde na 5 weken live streamen

0 Reacties

Dé expert worden met LIVE streamen blog

We gaan het vandaag hebben over live streamen en hoe je de expert kunt worden.

Ik heb nu 25 keer gestreamd en ik heb daar een aantal lessen van geleerd. Die wil ik vandaag met je delen zodat jij daar ook voordeel uit kunt halen. En hopelijk als jij gaat live streamen, is het wat makkelijker voor je!

Les #1: Kom overal voorbij

Ik wilde heel graag mijn YouTube kanaal laten groeien. YouTube is de op twee na grootste zoekmachine (na Google) die er bestaat, dus ik dacht "ik wil meer gevonden worden in Google". 

Nou, (organisch) groeien op YouTube, is nog niet echt gelukt, maar op andere sociale media, zoals LinkedIn, hoor ik mensen zeggen dat ze me overal zien. 

Dus mijn oorspronkelijke doel om organisch in YouTube te gaan groeien, is nog niet echt een succes, maar als je dan toch wel heel veel voorbij komt op sociale media, dan is dat natuurlijk niet verkeerd!


Les #2: Veel meer mensen dan dat je denkt

Er zijn echt veel meer mensen die kijken dan dat je beseft. Dat hoor je uit de gesprekken met mensen die je spreekt, dus met klanten en niet-klanten, familie en vrienden etc.

Niet iedereen kijkt heel de video, veel mensen kijken ook maar een klein stukje. Waarom maar een klein stukje? Omdat het gaat over bijvoorbeeld de Online Trainers Revolutie en voor veel mensen is dat helemaal niet relevant, dus die vinden het gewoon leuk om mij eventjes bezig te zien.

Maar er zijn dus ook heel veel mensen die kijken zonder een reactie te geven, maar die het wel interessant vinden en vervolgens een actie gaan ondernemen.

Besef heel goed dat als er 10 kijkers zijn, dat het eigenlijk 100 kijkers zijn, omdat ze later misschien de video kijken. En als er 3 reacties zijn, betekent dat niet dat de maar 3 mensen kijken, het betekent dat er misschien wel 30 of 300 mensen kijken.


Les #3: Niet direct iets verkopen

De volgende les die ik geleerd heb, was iets waarvan ik dacht "ik weet eigenlijk wel dat dit niet gaat werken en toch probeer in het, ik ga het vandaag waarschijnlijk voor de laatste keer doen''. En dan werkt het wel!

Je moet dus niet direct iets willen verkopen. Dit is puur zichtbaar zijn, mensen helpen, misschien wel mensen naar je website krijgen en dat ze dan iets downloaden.   

Les 3 is dus zichtbaar worden in de markt, de expert worden in de markt. Wat er dan gebeurt is, je krijgt Pb'tjes, mensen die geïnteresseerd zijn in wat je doet. Mensen komen dus al een stapje dichterbij door om hulp te vragen en misschien zetten ze later nog een stap?


Les #4: Bouw een fanbase op

Als je dan les 3 goed gevolgd heb, kom je automatisch bij les 4 uit.

Je bouwt echt een soort van fanbase op en wat ik zo leuk vind is dat dezelfde mensen steeds terug komen en dat is gewoon superleuk om te merken. 


Les #5: Ontwikkeling door te doen

Wat ik ook gezien heb, is dat als ik terugkeek op oude video's, dat het beeld een beetje korrelig was. Wat bleek nou, ik moest een upgrade doen waar ik dan high definition van kreeg. Hierdoor werd mijn beeld dus scherper en dat was weer fijner voor de klanten.

Dat is niet het enige, ik ben nu ook met mijn belichting bezig en ik ben aan het kijken of ik met een green screen wil werken. Ik ben gewoon een beetje gaan experimenteren om te kijken wat bij mij past, maar dat is dus allemaal ontwikkeling.

De show ontwikkelt zich door te doen. Je moet nadenken over hoe het beter kan en hoe het duidelijker kan. Wacht dus niet tot je de perfecte show heb bedacht in je hoofd, ga eerst doen en dan ontwikkelt het zich steeds verder en verder!


Les #6: Geïnspireerd door verhalen

Wat ik gemerkt heb, is dat mensen vaak meer geïnspireerd zijn door verhalen dan door bijvoorbeeld tips (zoals ik nu aan het doen ben). Het grappig is dat mensen vaak zoeken op tips, op dit soort informatie, maar het zijn toch de verhalen die blijven hangen en waar ze de meeste inspiratie uithalen. 

Toch geven tips en lessen wel houvast in wat je wilt vertellen, het geeft structuur aan je verhaal. Facts tell and stories sell zeggen ze altijd.


Les #7: Favoriete platvorm

Mensen kijken vanaf hun favoriete platform.

Door wat specifieke te worden in waar je bent en wat je op dat platvorm doet, kan je ook weer bepaalde mensen aantrekken.

Je kan dus op verschillende dingen focussen op verschillende platforms. Hier krijg je op allerlei platvromen verschillende klanten.

Nou, dat waren mijn met 7 lessen, ga gewoon live streamen, ga gewoon lekker jezelf zijn, gewoon je eigen ding doen. Sommige mensen haken aan en anderen juist niet, dat maak allemaal niet heel veel uit, niet iedereen kan geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt.

Nu, als de sodemieter aan de slag en ga live streamen!

groet, Hugo Bakker
PS: Mocht je je afvragen welke software ik gebruik. Streamyard is het beste platform en is heel gebruiksvriendelijk.

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>