#2 op managementboek, hoe doe je dat?

0 Reacties

#2 managementboek, hoe doe je dat voor blog

Zo kom je nét niet op #1 op managementboek

Als jij een community hebt en je past een aantal eenvoudige strategieën toe, dan is het helemaal niet zo moeilijk om op nummer één op managementboek te komen!

Met mijn boek kwam ik net niet op nummer één en in dit blog wil ik je vertellen hoe het boek op nummer twee kwam. Ook ga ik je vertellen wat ik er van leerde, dat ik nummer één niet gehaald heb.

Hoe het #1 managementboek idee ontstond

Een aantal maanden voordat het boek uitkwam, werd ik gebeld door mijn vriend, Marco. Hij zei: "Hugo heb je tijd om een keer een avondje te sparren, ik betaal voor het eten, want ik heb namelijk een doel. Ik ga een boek schrijven en ik wil het op nummer één van managementboek hebben!"

Dus wij zitten samen en ik bedenk alle strategieën, die ik maar kan bedenken. Ik rij naar huis en zit in de auto en denk: "Hey, hoe cool zou het zijn, als ik daar ook voor ga!"

Ik was namelijk ook mijn managementboek aan het schrijven op dat moment. 

Kennis verkopen online managementboek

Strategieën om #1 op managementboek te worden

In oktober kwam het boek uit en in september ben ik aan de slag gegaan met het implementeren van die strategieën. Ik had al een aantal volgers dus ik had gezegd: "Als jij dit boek koopt bij managementboek, dan krijg je van mij een gratis ticket naar een seminar, in oktober!"

Nou, fantastisch natuurlijk. Dus het enige wat ze moesten doen, was het boek kopen en de factuur naar mij sturen. Dan wist ik namelijk dat ze de tickets kregen.

En weet je wat, ik heb nog een idee: "Als je twee boeken koopt en je stuurt de factuur naar mij, dan geef ik je handmatig toegang tot een online training."

En weet je wat: "Als je vijf boeken koopt, dan geef ik jou toegang tot het hele pakket, wat deze online training bevat!"

En weet je wat:
"Als je 10 boeken koopt, krijg je dit..."

"Als je 50 boeken koopt, krijg je dat..."

"En als je 100 boeken koopt, krijg je dat.."

Het ging als een trein! Wij hebben mega veel boeken verkocht en je zag dus dat het boek de top 100 binnen denderde. En toen naar de top 10 ging, naar de top 3. Toen ging het naar de top 2 en ondertussen was ik natuurlijk bezig met mensen contacten en mailtjes sturen.

Ik zag dus dat ik een aantal dagen op nummer twee bleef staan en ik dacht: "Nog even doorzetten, nog even doorzetten."

Helaas geen #1 managementboek!

Toen kwam ik erachter dat het boek dat op nummer één stond, nog niet eens uitgebracht was, het was nog niet te koop. Het was alleen maar in de voor-verkoop. Zij hadden hun eigen managementboek massaal ingekocht.

Hoe precies? Misschien in combinatie met bedrijven? Ik bedoel, ik paste strategieën toe en het lukte me maar niet om op nummer één te komen. Ik baalde daar op dat moment ongelofelijk van.

En weet je wanneer ik nog meer baalde en wat ik daarvan geleerd heb?
Een maand later bracht Marco ook zijn boek uit en binnen twee weken stond het al op nummer 1!

Ik bel Marco op en ik feliciteer hem. Ik vroeg hem hoeveel boeken hij eigenlijk had verkocht en hij zegt: "Ja, iets van 750" (ik weet niet meer het precieze aantal). Dus ik kijk hoeveel boeken ik in totaal had verkocht. Weet je hoeveel ik er verkocht had in die maand oktober; wel 1379!
(Managementboek kijkt altijd naar de afgelopen 30 dagen en bepaalt dan wie de meeste boeken heeft verkocht).

teleurgesteld managementboek

Wat heb ik geleerd van mijn #2 managementboek avontuur?

Feitelijk gezien had ik dus bijna twee keer zoveel boeken verkocht als Marco. Hij stond op één en ik niet. En wat ik er van geleerd heb, is:

'Stel geen doelen waarvan het resultaat of de uitkomst buiten jezelf ligt'

Hugo Bakker

Want ik heb natuurlijk geen invloed op hoeveel boeken andere mensen verkopen. En natuurlijk is het een mooi streven en een mooi doel om op nummer 1 te komen, maar als het niet lukt zonder dat jij daar iets aan kan doen... Ja, dan heb je een doel gesteld wat onmogelijk haalbaar is.

Ik heb er ook van geleerd, dat je soms dus gewoon echt even als de sodemieter ergens voor moet gaan en dan echt iets moois neer kan zetten. En dat dit ook nog eens met hele eenvoudige strategieën haalbaar is!

Benieuwd naar jouw inzicht na het luisteren of lezen van dit verhaal...

Wil je het hieronder delen?

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>