1

Mijn verhaal

Hoeveel impact zouden we hebben als we ons volle potentieel zouden benutten?

Avontuur of geboren ondernemer?
Ik ben geboren op 10 januari 1971 in Nieuw-Lekkerland, de plaats waar ik in 2003 weer ben gaan wonen. Na mijn studietijd (PABO in Rotterdam) moest ik in militaire dienst, één van de laatste lichtingen. Aangezien ik mijn tijd nuttig wilde besteden koos ik ervoor om vrijwillig naar Bosnië (Srebrenica) uitgezonden te worden. Toen ik na dit ‘avontuur’ thuis kwam ben ik direct naar Engeland verhuisd om daar met mijn toenmalige vriendin te gaan wonen. Daar vond ik mijn eerste echte baan als leraar in het speciaal onderwijs in 1994.

Het avontuur was iets dat mij trok. Nadat ik in 1995 terugkeerde uit Engeland werkte ik op een ‘zwarte school’ in het Oude Noorden en daarna op een school voor speciaal onderwijs. Het avontuur riep opnieuw en ik vertrok, samen met mijn huidige vrouw, Diana, voor een wereldreis. Weer thuis gekomen startte ik een nieuw avontuur; een carrière in het bedrijfsleven. Voor de gemiddelde leerkracht is dit een hele stap om te maken. Binnen korte tijd deed ik veel ervaring op als (ICT) trainer, adviseur en opleidingscoördinator. Een leidinggevende functie was de volgende stap die ik wilde maken. Ik wilde manager worden. Aangezien het bedrijf waar ik werkte (Centric) niet die mogelijkheid bood ging ik weer terug het onderwijs in. Anderhalf jaar lang was ik directeur op een ZMOK school; zo ongeveer het zwaarste type onderwijs. Achteraf gezien vind ik dit één van de belangrijkste periodes in mijn leven.

 

Ik kwam in een burnout terecht.
Er was zoveel aan de hand in mijn leven;
Niet alleen mijn baan was erg zwaar, daarnaast was mijn moeder ernstig en terminaal ziek, leefde ik met mijn vrouw in een caravan vanwege de verhuizing en zaten we reeds 2 jaar in een proces om een kinderwens in vervulling te doen laten gaan. Toen dit niet langer ging heb ik rust genomen. Binnen de kortste keren werd mijn vrouw zwanger. Dit had wel zo’n impact dat ik na een lange tijd weer naar de kerk gegaan ben. Niet alleen uit dankbaarheid, vooral om het besef dat er een God is die voor ons zorgt. Anneloes werd in 2004 geboren en ik vernoemde het kindje naar mijn moeder. In 2007 kregen wij nog een dochter die Daniëlle heet, zij is vernoemd naar mijn vader en schoonvader.
Niet lang na de burnout heb ik het werkende leven weer opgepakt, weer als manager, later ook weer als trainer en adviseur. Het avontuur bleef trekken. Dit leidde er in 2007 toe dat ik voor mezelf ben gaan werken als trainer, coach en interim manager.
Inmiddels heb ik duizenden mensen getraind, van het roken afgeholpen, teams aangestuurd, gecoacht of op andere manieren geholpen.

Hoe zou mijn leven zijn als ik vrijheid zou hebben, vrij van zorgen, financieel, als ondernemer, als mens?

Het ondernemen is een reis en ik heb het echt moeten leren!
Mijn vader heeft 50 jaar voor dezelfde baas gewerkt. Van hem heb ik het niet geleerd…

Ik moest leren ondernemen!
Na 2 jaar gratis workshops ‘ervaringsleren’ gegeven te hebben, ervaarde ik een dieptepunt, toen er slechts 5 mensen op kwamen dagen voor een gratis workshop.
Dit moest anders!

Wat ik toen ben gaan doen heeft mijn leven veranderd!
Ik ben mijn kennis gaan delen op het internet.

Ik startte een nieuwe website: www.101werkvormen.nl waarop ik al mijn kennis en ervaring als trainer publiceerde. Al snel bleek dit een hit!

De site werd enorm populair, mijn workshops zaten vol en de deelnemers waren nieuwsgierig om te leren hoe ik mijn marketing aanpakte.

Ze zagen hoe ik het internet gebruikte om mijn boodschap te verspreiden. En de deelnemers vroegen mij hoe ik dat ‘met die mails en die website’ deed. Een nieuwe passie werd geboren…

Ik besloot daarop om mijn kennis op dit gebied door te gaan geven en om collega ondernemers te gaan helpen om hun missie te verspreiden.

Dat doe ik via Succesroute.nl.

In 2018 startte ik de Passie Challenge.

Een spontane actie die ontstond vanuit een moment waarop ik even niet meer wist wat ik wilde.

Tja, en dan ben je 47 jaar…

Ik ontdekte tijdens mijn eigen Passie Challenge al snel dat ik het heel mooi vind om andere mensen te inspireren en mee te nemen op reis.

Mocht jij op dit moment op zo’n punt van je leven staan waarop je opnieuw je passies wilt ontdekken, doe dan gerust mee met de challenge.

Het Universum of God?

In een aantal jaar geleden merkte ik heel sterk dat God met mij aan het werk was en dat ik niet een soldaat maar een generaal in Zijn leger ben.

Veel mensen zeggen dat ze spiritueel zijn en spreken over het universum; helemaal ok, ik noem het God want ik ben christelijk en ik geloof dat Jezus op aarde was als een voorbeeld voor hoe we zouden moeten leven; da’s net weer iets anders dan ‘het universum’.

God heeft een plan met ons allemaal.

Hij stuurt regelmatig signalen of knipoogjes; dat zijn momenten waarop dingen niet lukken of wonderlijke gebeurtenissen waardoor je simpelweg niet kunt ontdekken dat Hij bestaat. Ik geloof dat je die momenten moet leren herkennen en belangrijker nog: er iets mee moet doen.

Zo kun je je passies (her)ontdekken en goede dingen doen voor de wereld; je bestemming vervullen.

Ik in 2016 beklom de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, als sponsoractie voor kansarme kinderen in Tanzania (voor Compassion).

Mijn missie ontwikkelde zich steeds meer als een ondernemer die andere ondernemers inspireert om ook 10% van hun tijd en geld weg te geven.

In 2017 organiseerde ik zelf een trip naar de top van de Kilimanjaro en nam ik een groep inspirerende ondernemers mee.

Ik inspireer ondernemers om 10% van hun tijd en geld weg te geven en daarmee bij te dragen aan een betere wereld.

 

MIJN WENSENLIJST:

  • Gezondheid, voor mij, mijn vrouw en mijn 2 lieve dochters die ik nooit zou kunnen missen.
  • Dat mijn nicht mag genezen van haar hersentumor.
  • Veel tijd om in de natuur te zijn, tot rust te komen, en tijd met mijn gezin door te brengen.
  • Dat we een huis vinden dicht bij de natuur waar ik voldoende ruimte heb om groepen mensen te helpen.
  • Vrijwilligers die mij helpen om mijn bedrijf te laten groeien zodat ik meer mensen kan helpen om hun doelen te bereiken.

Als je een bijdrage kunt en wilt leveren? Geweldig!
Of misschien ken je iemand die bij kan dragen; breng me in contact!
Dankje, dankje, dankje!!!

Hug (knuffel) Hugo

>