Miljoenen bezoekers per maand door SEO

0 Reacties

Miljoenen bezoekers per maand door SEO blog

Meer bezoekers dankzij SEO

Om veel bezoekers op je website te hebben zal je zichtbaar moeten zijn. Om zichtbaar te kunnen zijn zal jouw website hoog in Google moeten komen en om dat te bewerkstelligen zal je enige kennis moeten hebben van SEO.

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie (search engine optimalization) en is in één zin samengevat: het optimaliseren van je website met als doel je webpagina’s hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van Google.

In dit blog spreek ik met Robert Jan Hendriks, oprichter van Optimalegezondheid.com. Een website waar hij blogs post die als doel hebben mensen kennis laten maken met hun optimale gezondheid. Op die website heeft hij maandelijks miljoenen bezoekers! Ik sprak met hem over hoe hij dat voor elkaar gebokst heeft, je raadt het al… Door SEO.

Meer bezoekers koning Robert Jan Hendriks, wie is hij?

Robert Jan is sinds 2009 al actief als online ondernemer. Hij verkocht in die tijd, vanuit het zonnige Malaga waar hij woonde, nog zijn online training veelal via Google ads. Vanwege een policy verandering bij Google kon hij van de ene op de andere dag niet meer adverteren, met als gevolg dat ook zijn omzet in één klap verdampte. Dit dwong hem ertoe het over een andere boeg te gooien, met als ultieme doel: bezoekers, het liefst zo veel mogelijk, miljoenen bezoekers!. Dit is waar hij SEO ontdekte.

Hij besloot zijn luxe appartement te downgraden naar een kleiner goedkoper appartement en aan de slag te gaan. Waar hij met Google Ads bezoekers kocht, ging hij ze nu verdienen met SEO, hoe deed hij dat? Door te schrijven. Robert Jan presteerde het in de begintijd van optimalegezondheid.com om 3 blogs per dag te schrijven, allemaal zoekmachine geoptimaliseerde blogs. Nu hoor ik je denken: “3 blogs per dag?! Is dat de norm?”. Natuurlijk niet, maar jij bepaalt hoe snel jij je website hoog in Google terug wilt vinden uiteraard.

De dagindeling van Robert Jan in Malaga:

08:00 -10:00: Schrijven 1e blog

10:00 – 10:30: Koffie

10:30 – 12:30: Schrijven 2e blog

12:30 – 13:00: siësta

13:00 – 15:00: Schrijven 3e blog

15:00 – 16:30: Sporten

16:30 – de rest van de dag: het binnen halen van leads (emailadressen)

De discipline die je nodig hebt voor zo’n schema kan je trainen, de focusspier kan je net zo goed trainen als een bicep bijvoorbeeld, simpelweg door jezelf te dwingen om te trainen. Verwijder alles dat afleidt van je telefoon. Netflix, games, sociale media die je niet gebruikt om mee te adverteren, gooi alles weg en ga ik blogs schrijven. Wil je weten hoe je die blogs moet schrijven? Lees dan verder.

SEO is, in tegenstelling tot Google Ads, een langetermijnstrategie, in het begin heb je nog niks. Als je de tijd en het geduld hebt is SEO wel de meest duurzame strategie om bezoekers op je website te krijgen en hoog te komen in Google.

Focus op een specifieke niche of probleem en dat wil je matchen aan SEO.

Online trainers hebben vaak moeite om hun expertise te matchen aan SEO. Niemand zoekt bijvoorbeeld op: ‘wandel coaching’ of ‘in je kracht komen’, want dat is het middel. Vaak weet men niet welke middelen er zijn voor hun problemen dus zoeken ze op hun probleem, bijvoorbeeld: ‘onzekerheid’ of ‘besluiteloosheid’. Op deze termen zul je je dus moeten richten.

Kies slimme SEO keywords om op te focussen.

Dan zal je misschien denken: “Maar zijn er niet heel veel websites die zich richten op die woorden?” Ja, dat klopt. De kunst is dus om woord combinaties te vinden die een hoge zoekfrequentie hebben, maar weinig concurrentie.

‘Laaghangend SEO fruit’ noemt Robert Jan dat. Handige tools die je hiervoor kunt gebruiken zijn KWFinder of Ubersuggest, daarop kun je checken op welke woorden (combinaties) gezocht wordt en wat de concurrentie is. Beide zijn wel betaalde tools, maar zo’n tool is essentieel in de zoektocht naar laaghangend SEO fruit.

Andere manieren om jouw ideale zoekwoorden te vinden zijn d.m.v. de Google zoekbalk, die geeft je altijd een lijst aan suggesties en met de Chrome extensie ‘keywords everywhere’ krijg je zelfs extra zoekwoorden te zien en met Semrush. Semrush is ook een betaalde tool, maar ook één die heel belangrijk is voor SEO-experts. 

Met Semrush kun je achterhalen wat de zoekwoorden zijn waar andere websites op focussen. Hiermee kun je dus precies zien waar de concurrentie het grootst is en waar jouw kansen liggen.

miljoenen bezoekers

SEO zoekwoorden implementeren.

Nadat je jouw laaghangend SEO fruit hebt gevonden kun je aan de slag met bloggen. Waar je op wilt letten is dat je jouw focus zoekterm terug wil laten komen in de:

  • URL
  • Titel (H1)
  • Tussenkopjes (H2, H3…)
  • De tekst

Maar Google wil niet dat je alleen maar dat ene keyword gebruikt. Gebruik dus ook andere woorden combinaties.

Multimediale content

Multimediale content doet het heel goed in Google. Je kan je echt onderscheiden door video’s of audio fragmenten op je blogs te zetten, veel mensen vinden dat namelijk eng, dus doen dat niet. Een monster blog met meerdere video’s, audio’s en meer dan 2000 woorden is voor Google echt geweldig.

Als je elke dag een blog post van 1500-2000 woorden met laaghangend SEO fruit dan heb je na een jaar 1000 bezoekers per dag op je website volgens Robert Jan.

Bezoekers tot klant bewegen.

Als je dan als een gek al die blogs hebt geschreven en je hebt die bezoekers binnen, dan volgt het belangrijkste. Die bezoekers veranderen in klanten. Robert Jan vertelde hoe hij dat al ruim 10 jaar doet volgens dezelfde methode: online trainingen aanbieden door het gebruik van funnels. Zelf zegt hij dit erover:

“80% van de tijd gaat op aan het binnenhalen van leads. Ongeveer 7 tot 8 % van de leads die in de mailingcyclus komen koopt mijn aanbod. Mijn geheim is door veel te mailen, ondanks dat dat ook uitschrijvingen oplevert. Je wilt je aanbod elke dag onder de aandacht brengen. Ik gebruik daily sequence mails, elke dag een geprogrammeerde email om mijn producten in de etalage te zetten.”

“Zet blogs in een pdf en ga ze gebruiken als gratis online weggever onder al je blogs en ga er ook mee adverteren op Facebook bijvoorbeeld, hiermee groeit ook je mailinglijst. Welke weggevers converteren goed? Alles met 7 doet het goed, de 7 beste… top 7… Testjes, webinars en quizzen werken ook goed.

“Nadat ze die weggever hebben gedownload stuur je ze naar een pagina met een call to action voor jouw product en als ze dat éénmaal hebben gekocht zijn ze blijkbaar dus bereid om hun portemonnee te trekken voor jouw producten, nu kun je ze nog meer producten gaan aanbieden.”

Een voorbeeld van hoe Robert Jan dat doet op Optimalegezondheid.com.

miljoenen bezoekers

Aan de zijkant van alle blogs geeft hij een gratis weekmenu weg wat mensen dan kunnen downloaden nadat ze hun emailadres gegeven hebben. Onder en tussen alle blogs zet hij ook call to action's als: ‘afvallen kan ook makkelijk, bekijk nu deze video” en aan het einde van die video doet hij dan wéér zijn aanbod. Dat is dé manier om van je bezoekers klanten te maken!

Ik ben heel benieuwd naar je reactie!

1. Wat is je grootste les uit dit blog?
2. Misschien heb je nog een aanvulling...
3. Misschien heb je een vraag, stel hem gerust...

Geïnspireerd? Reageer en word beloond met...:

Reageer je voor het eerst? miljoenen bezoekers
Dan krijg je het ebook 'Een ebook maken in 2 uur' t.w.v. €20,- als dank voor jouw bijdrage! meer views op YouTube
(en check daarna gelijk welke cadeaus je nog meer krijgt. 

miljoenen bezoekers

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>