Online training maken – Waar begin je?

0 Reacties

Online training maken

Vandaag gaan we het vandaag hebben over jou online training. Als jij een online training wil, waar begin je dan precies en waarom is dat zo ontzettend belangrijk?
 
Alles draait om actie. Energie, zichtbaar zijn, elke dag je commitment aangaan. Waar ben ik vandaag toe of voor gecommitteerd en waarom ben ik dat? Welke acties ga ik doen?

We hebben het vandaag over je online training gaan maken en je weet niet goed waar te beginnen. Dan heb ik deze belangrijkste tip voor je...

Ga eerst verkopen en dan pas maken.

Als je mij kent uit de tijd van 101werkvormen (wat in 2012 begon), toen had ik in de zomer drie maanden lang gebouwd aan een online training. Ik had 69 video's, 69 pdf's, 69 audio's (om het ook nog auditief allemaal uit te leggen) en dat knalde ik in een online omgeving (dat vond ik leuk om te bouwen) en toen was het klaar. Toen konden mensen gaan kopen.

Ik weet nog dat ik ook echt heel blij en opgelucht was, twintig mensen die het toen kochten, toen heette het nog 'de rugzak voor toptrainers'. Dat betekende twintig keer 95 euro! Hartstikke leuk qua omzet natuurlijk, maar voor hetzelfde geld had niemand het gekocht en dan had ik drie maanden voor niks gewerkt.

Dus eerst verkopen dan maken, dat betekent...


Bedenk welke training je wilt verkopen

Voor mij was het dat ik dacht van "Hey, al mijn kennis van energizers, kennis makers, teambuilding, spellen, ervaringsgericht werken, stop ik in een pakket. Ik denk dat er wel trainers of mensen die met groepen werken zijn die dat wel zouden willen hebben!"

Ik wist het niet zeker, maar ik wist dus wel wat ik wilde gaan verkopen.

Bedenk welke training jij wilt gaan verkopen. Dus iets waar je blij van wordt, iets waar je kennis van hebt, iets waar je ervaring mee hebt.

Online training maken Waar begin je brainstormen

Ga uitzoeken of het wel of niet verkoopt 

Hoe weet je nou van tevoren dat iets verkoopt?

Kijk, je zou heel plat kunnen zeggen, bij online trainingen verkoopt alles als het mensen helpt om meer geld te verdienen. Of het nou met crypto, beleggen, affiliate marketing, geld verdienen door te breien en haken is, dat werkt!

Alles met betrekking tot gezondheid, afvallen en al dat soort dingen verkoopt gewoon.

Dan heb je nog een derde markt, dat is de relaties markt. Dit kan over relaties gaan met andere mensen en liefde, maar ook bijvoorbeeld zelfliefde. Wel moet je goed kijken naar hoe je dat dan gaat positioneren. Heb je geen idee hoe? Vraag het gewoon aan mensen. Als ze antwoord geven krijg je dit...

Commitment en consistentie

Dit betekent dus dat als je "A" zegt, dan ben je geneigd om ook "B" te doen, dus als iemand zeg "Als jij een online training geeft en je gaat dat en dat behandelen, dan doe ik mee.", dan zeg jij natuurlijk "Ja ik ga een online training geven en dat en dat behandelen!". Mensen gaan dan al snel mee doen en melden zich aan voor je training. Dus vraag mensen wat ze willen. 


Wat willen mensen?

Wat willen mensen nou in het algemeen? Ik noemde net al, gezondheid, relaties en geld zijn de drie populairste dingen. Maar nog algemener dan dat, mensen willen...

1. skill leren

Op een iets andere manier uitlegt, zou je kunnen zeggen dat mensen een skill willen leren. Het is ten slotte een cursus, ze willen iets leren. Dat kan dus haken of breien zijn, dat kan guppy's kweken zijn, wat je maar wilt!

Het aantal cursisten wat jij gaat werven zit gewoon heel erg in jouw energie, in je zichtbaarheid, in je commitment, in de mate waarop jij een hoeveelheid mensen weet te bereiken. Daar zit het in.

Als mensen een skill van jou kunnen leren, dan willen ze jouw online training kopen. 

Online training maken Waar begin je leren

2. Een transformatie doormaken

Als mensen een transformatie kunnen doormaken (dus van a naar b), zullen ze veel sneller je online training gaan volgen.

Stop bijvoorbeeld met al die verslavende apps die jouw tijd weggooien, stop nou met scrollen heel de dag en ga zelf leiden, neem actie, ga zelf jouw kennis delen. Dat is een transformatie die je door kunt maken, want je gaat van volger naar leider.  

Stappenplan/checklist online training maken

Vind je het prettig om een stappenplan te hebben?
Iets om af te kunnen vinken...
Ik heb iets voor je gemaakt wat je kan helpen:

startpakket stappenplan online training maken dik ebook werkt niet

Belangrijke Boodschap

Ik heb nog een belangrijke boodschap!

Whatever you belief, you can achieve.

Als ik hierover nadenk, dan denk ik 'wat maakt nou dat dingen in mijn leven wel of niet gelukt zijn?'.
Als ik 100% zekerheid had over en project en ik dacht ik kan dit, dit gaat mij lukken, dan lukte het ook altijd. En dan ging ik ervoor, ik zag het voor me en dan gebeurde het gewoon.

Als ik daar dus over nadenken en erop terugkijk denk ik ja, dit is altijd zo geweest. Als je erin gelooft, dan is het niet 100% zeker dat je gaat slagen, maar wel zeker dat je stappen gaat zetten, dat je in actie gaat komen, dat je het voor je ziet en dat je het gaat doen.

Whatever you believe, you can achieve en ik zou zeggen als de sodemieter aan de slag! 

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>